X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea kurczę na pewno nie fajnie się tam zostawia małego. Ja nie wiem jak jest w innych żłobkach a w sumie o naszej TM mogę tylko póki co powiedzieć ze jest mila bo za dużo tez u niej nie byliśmy tak w sumie. Miejsce chyba Ci nie powinno przepaść bo za nie płacisz.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika spóźnione wszystkiego najlepszego :) dużo zdrówka i pociechy z Vincenta!
    Orchidea jej biedne maleństwa :/ nie dała bym rady tam małego oddać. Ale wiem że czasem nie ma innego wyjścia.
    Domi witam :) zdrowej i przyjemnej ciąży.
    Endokobietko super że wczasy się udały,ale wam fajnie :)

Mój mąż od dziś urlop,także już się cieszę bo w końcu trochę przy młodym mi pomoże. Jutro jeszcze mam lekarza a piątek ruszamy do pl :) dwa tygodnie w domu,cudnie!!

MonikaDM lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pytal dlaczego bylismy znowu na Kanarach.
    Wyjasnienie: zawsze planujemy 2 urlopy w roku, w tym roku pierwszy byl dopiero na przelomie wrzesnia/pazdziernika, zostalo nam mase wolnych dni urlopowych w pracy, a moj maz od 20.12 do 31.3 ma w swojej pracy Urlaubssperre a ze do 2 roku zycia dzieci lataja i sie urlopouja za darmo, musielismy to jeszcze wykorzystac i zdecydowalismy sie na "bezpieczny, cieply kierunek".

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioderka z tego co ja wiem to tylko jedno usg się robi jeśli wszystko ok jest.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez bylo jedno usg bioderek, bylo ok wiec na więcej nie zapraszali, nie ma nawet miejsca w Gelbeheft na kolejne usg. Wiem ze w PL "mecza" dzieci chyba 3 razy??

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo 4 razy USG bioderek, w szpitalu na pierwszym U u lekarza i jakos Kolo 6 miesiaca, a to wszyskto przez ulozenie posladkowe dziecka w czasie ciazy, lekarz mi powiezdial ze wtedy Maja obowiazek robic 3 razy. U nas tez bylo wszystko ok. 4 raz zrobil ortopeda z rozpedu jak bylismy z Jaskiem z jego stopami na konsultacji.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika sto lat! Dużo dużo zdrowia i szczęścia i spełnienia marzeń :-)
    Wendy tak te kupony są pod tym jednym dziwnym znaczkiem :-) , a na lenora może spróbuj wygenerować w takim generatorze kodów, wejdz na www.kreseczki.pl tam wpisz ręcznie kod i zeskanuj tel. Z tym ze generator musisz otworzyć ma innym urządzeniu np drugim trel, tablecie lub komp. Ja wszystkie które jest problem ze skanowaniem to tam wpisuje i wchodzi
    My wyjezdzamy w sobotę i wracamy cos kolo 11.01 bo do wtedy mój mąż ma urlop :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea strasznie współczuje,chyba bym się zapłakała jak miałabym zostawić synka w takim miejscu :( Od kiedy go tam oddajesz?
    Usg bioderek jest tylko jedno,jeśli jest wszystko ok.

Monika spóźnione wszystkiego najlepszego,spełnienia marzeń,znalezienia dobrej pracy,oraz pociechy z Męża i Vincenta :)

Endokobietka super,że urlop się udał,teraz możecie z naładowanymi akumulatorami ruszać w Nowy Rok ;)

Muniek ah jak ja Cię rozumiem ;) My w niedziele ruszamy do PL,też się ciesze na ten wspólny czas z Mężem i rodzinom.Mąż miał sporo nadgodzin i ma prawie cały styczeń wolny,więc pewnie zostaniemy dłużej w PL :) Niech babcie się nacieszą wnukiem,a ja będę miała labę hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:57

Muniek lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [IMG][/img]

powidlowa, Muniek, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak wam zazdroszczę ze wasi mężowie mają tyle wolnego.moj to juz ma nadebrany urlop z przyszłego roku i jeszcze będzie miał w okresie świat bo maja wtedy przymusowy urlop.ehh a zła jestem okropnie bo przez to ze inni maja juz urlopy on nie będzie mógł jutro wyjąć wczesniej z pracy na spotkanie świąteczne klasowe do synka.Ja sama nie pojde bo nie dość ze misze Julka wziac i pewnie będzie wokół nas troche szumu a bo to jesc będzie chcial albo inni będą nas z grzeczność zaczepiać..a ja taka niekumata z tum niemieckim i głupio mi jest jak nie rozumiem.Wiem tez ze młodemu będzie przykro jak nie przyjdziemy.

Dziewczyny mój pierwszoklasista o ktorym wyżej pisałam dostał zaproszenie na urodziny do koleżanki na sobotę.Cieszy się bo w poprzedniej klasie nikt go nie zapraszal-ehh to byla naprawdę niezbyt przyjemna ta klasa-powiedzcie co takiej siedmiolatce kupic?co Niemcy dają na takie urodziny?byliśmy w lipcu u kolegi syna ale polaka to wiedzielismy ze jest maniakiem lego i to mu kupilsmy a tutaj nie mam pomysłu.

Endokobietka a w których to liniach lotniczych nie płaci sie za niemowlę.tymi co ja lecialam to obojętnie gdzie to 20euro trzeba zapłacić.powiedz tez które biura podróży możesz polecić?bo nie wiem gdzie warto przykuć uwagę i nie zostac oskubanym.

Annaki dziekuje za wyjaśnienia.

My tu zostajemy na święta.przyjedzie do nas brat z dziewczyna.Moja mama zbytnio nas nie zaprasza a wręcz cieszy sie ze ma nas z głowy.Przykre to ale tak jest.I wcale nie brakuje jej wnuków,cieszy sie ze maja spokój.Wiecie u mnie rodzina troche takie inne ma podejście niż wasze....tesciowa tez nic nie mówi eee ona to juz w ogóle.nigdy nie dzwoni ani nic.tylko jak mąż do niej pojedzie to potrafi tylko kasę pozyczac na wieczne nieoddanie....To sobie pogadalam hehe.Ale co tam mam rodzinę tu i dlatego chciałam abyśmy wyjechali i byli razem ja mąż i dzieci a nie ze on tu a ja w Polsce z taka "kochającą sie"właśnie rodzina

Endokobietka sliczy Jasio,on chyba do Ciebie podobny co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:54

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy my lecielismy 4 razy i nigdy nie placilam nic za niego, ale moze jest inaczej przy wykupie wycieczki.
    My mamy zaprzyjaznione biuro w Hamburgu Hapag-Lloyd z TUI, ale wczesniej jezdzilismy juz na wycieczki, kupowane w tym samym biurze podrozy a z nami byli ludzie ktorzy kupili to samo w REWE albo w LIDLU oni tez Maja bardzo fajne oferty, nawazniejsze to wybrac Hotel a potem przeszperac wszysktie strony w internecie z opiniami.

Warto kupowac urlop w tygdoniu np wylot we wtorek, wtedy polaczenia samolotowe sa duzo tansze i mozna zaoszczesic nawet do 300 euro.

O sprawdzilam LIDL, tez Maja Hotel w ktorym bylismy w ofercie:
    http://www.lidl-reisen.de/detail/b2f1ce2b-a3fd-11e5-ad8d-005056ab0fa4/spanien-lanzarote-playa-de-los-pocillos_199_ACE20021.html

Jas podobny do nas obu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 15:05

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzieki za info.
    orchidea mi w pl powiedzieli ze 2 usg po 3 miesiacach od pierwszego tam chyba 3 robią.
    Jak maż zapisywała mała na 2 szczepienie to sie pytali o usg czy bylo mowil ze tak i ze drugie ma byc za 3 miesiace wiec jej jeszcze nie zapisali ale zapisali ja teraz na 21 na szczepienie i na styczen na jakies badanie ogolne nie wiem co to maz powiedzial ze tego nie miala to byly bardzo zdziwione. nie wiem o co chodzi z tym badaniem ogólnym.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy czy nie zapraszali go bo jest polakiem?? :/

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja to nie wiem co takiej 7 latce kupić, ale może podpytaj jej rodziców, lub mąż niech zapyta jeżeli to Niemcy. Słyszałam tez kiedyś ze w sklepach np rossmanie lub Muller są jakieś pudelka czy cos na prezenty, chodzi o to że solenizant wrzuca z półki do tego pudelka to co chce dostać np do konkretnej kwoty, np 10 e, i goście idą do sklepu i po prostu płacą za to co w pudle juz jest, każdy za jedną rzecz. Tylko to chyba rodzice wczesniej zostają powiadomieni w którym sklepie jest to pudło no i robi się to odpowiednio wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:17

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki
    O to super pomysł . Ja to znam z zabawkowych np toys r us . Przy wejściu są pudła z imieniem i data urodzin a w środku wszystko co to dziecko chciało by dostać . Droższe i tańsze rzeczy . Może trzeba zapytać czy ta dziewczynka ma w jakimś sklepie takie pudło a jak nie to niech jadą z nią :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tu na sobotę to trochę za późno chyba... Jeszcze wpadło mi do głowy że teraz jest szal na tą bajkę kraina lodu (frozen) i dziewczynki kochają wszystko co ma logo z tej bajki, figurki itp :-) , lub może jakąś fajna grę planszową, teraz jest tyle tego w rossmanie właśnie, takie wymyślne że sama bym pograła :-D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko jaki super Twój Jaś! Przejzalam na szybko ta ofertę z Lidka a właściwie zdjęcia Hotelu, ale bym się chciala wyrwac z tego wszystkiego teraz i pojechać z chłopakami chic na kilka dni...ehhhh.

Annaki super sprawa z tymi pudlami. Nie miałam o tym pojęcia, trzeba zapamiętać na przyszłość.

Wendy ha bym chyba próbowała podpytać rodziców albo bym skorzystala z rafy Annaki. Moi znajomi maja 6-cio latke i ona wszystko z tej Krainy Lodu by chciala.

Znacie buty marki Jela. Nie są az takie drogie jak np. Pepino (które dzus dotykałam i sa boskie, ale 60€ za buciki to wydaje mi się za dużo) a zdania w Internecie podzielone.

Dziewczyny jak długo ta jelitowka moze trzymac dziecko? mnie to tam moze sobie trzymać ale o małego to juz się stresuje. W sumie nie ma gorączki, pije ok. 300 ml wody lub herbatki plus ze 130 ml mleka rano, je kaszkę i obiad, dzis juz kupa byla "lepsza" w sensie zwarta, a popołudniu jak poplynelo dwa razy to masakra, juz kaszki na kolacje nie tknął, byc moze dlatego ze godzin wczesniej zjadl Griess-taki deserek (myślałam ze jest juz dobrze a wróciliśmy ze sklepu i mu dalam), chodzę zestresowana, zoladek to juz mnie non stop boli i aż płakać mi się chce. Uwierzcie mi ze modlilam sie dziś przy kapaniu Vincenta zeby to badziewie go zostawili i przeszlo calkowicie na mnie.
    Jutro rano jedziemy do lekarza i chyba zejdę na zawał dziś w nocy bo usnac teraz nie mogę i juz oczami wyobraźni widzę szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 22:39

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM duzo zdrowka!

My do Polski jedziemy juz w sobote i wracamy 3 stycznia..mam plan powierzyc Gabrysie tacie a ja bede lenic sie i odpoczywac;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje zza rady co do prezentu.O widzicie ja nie wiedziałam o tej krainie lodu.Myslalam ze jeszcze na topie jest ta Violetta.Ehh no cos poszukamy może jutro.Bedzie dzień ze do 22-giej sklepy mamy czynne.Kurcze jeszcze to spotkanie świąteczne w szkole,a rozyczka tam panuje w innej klasie.Ja nie miałam i dzieci tez nie...
    Faktycznie super pomysł z tymi pudlami no ciekawe.

Monika rety współczuję ogromnie tej choroby.Tez sie nie miało kogo przyczepić.A bierzecie elektrolity?jakis probiotyk by sie Wam przydal.
    Mamax a jak tam u Was?juz lepiej?

Jela i Pepino nic mi nie mówią,czy ja taka nieznajaca sie na modzie?

Kasia zazdraszczam!

Ewelina nie wiem czy to nie zapraszali go dlatego ze jest Polakiem czy tez może dlatego ze bardzo ciężko bylo mu w tamtej klasie .Pierwszy rok w szkole nowe otoczenie brak znajomość języka i zwyczajów niemieckich.Duzo plakal przez pierwsze tygodnie szkoły i nie mogl się tam odnaleźć.Inne dzieci może i znaly sie wcześniej z przedszkola albo i tu zdazyly sie już poznac a mój maly byl z boku nie chcieli sie zbytnio z nim bawić i on bawil sie raczej tylko z tym Polakiem ze starszej klasy bo z nim mogl się dogadać.Ehhh cieszę sie ze teraz jyz jest o wiele lepiej to byla dobra decyzja zostawić go w pierwszej klasie tym bardziej ze poszedł rok wczesniej do szkoły czyli jako sześciolatek.

pmzt5tj.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz dobrze :-) Nikt z nas po za Juliankiem sie nie pochorowal ;-)

Monika- Nie dawaj malemu zadnych produktow mlecznych a bedzie szybka poprawa. Julianka wzielo od czwartku ale ja obstawialam zeby i produkty mleczne odstawilam dopiero w poniedzialek i od razu bylo lepiej i sie pozbieral ;-)

Kasia- Ale ci fajnie tez bym chciala sie polenic i wypoczac ale nie dane mi to niestety. Jutro calutki dzien z dzieciakami siedze a tak bym sie chciala gdzies wyrwac....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 02:04

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ