Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny mam mały problem może , któraś z was udzieli dobrej rady mianowicie.Tydzień temu miałam zapalenie pęcherza , brałam antybiotyk w sobote skonczyłam.Dziś jest Poniedziałek a ja od Piatku czuje szczypanie i swędzenie okolic inymnych dodam że nie mam żadnych upławów.Wydaje mi sie że to dlatego że nie brałam do antybiotyku osłonowych:/. Mojego lekarza nie ma ,czy możecie mi podać nazwe jakiego zamiennika niemieckiego Tantum Rose lub coś co może mi pomóc bez recepty.Jestem w 33tc
-
nick nieaktualnyEwelina a moze jej za ciepło lub za zimno, pozniej jak spi to moze za sucho w pokoju. Chyba musisz popróbować. Jeszcze z tym wierceniem to zęby przychodzą mi na mysl.
A na męża jyz mi przechodzi. Ale chyba jazda z nas na czasem takiego nerwa na męża bo oni to czasem zachowują sie jakby co najmniej z Marsa byli
Asienka ja bym tez obstawiala ze to po antybiotyku. A spróbuj się tam Kefirem lub maślanką posmarować. Mnie zawsze pomagalo.
Laski czy któraś nie potrzebuje kombinezonu dla malucha? Mi zostały dwa, oddam w dobre ręce. Jeden granatowy rozm. 56 lub Male 62, strasznie grubaśny nie jest i jest z takimi jakby butkami. A drugi to taki jakby worek rozm. 62/68 ani razu nie założony i ten jest taki cieńszy, ma taki cienki wklad ocueplany ale jest lekki taki jasno niebieski, jak cis to wstawie jakąś fotkę. Raz wystawilam na sprzedaż ten granatowy ale ten kto go kupił się po niego nie zglosil a szczerze to nie chce mi się ich wystawiać mize któraś potrzebuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:11
As ieńka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOrchidea czemu wstyd??
Wazne, że działa
Ja pamietam jak mówiłam, ze nigdy w życiu nie dam dziecku bawić się telefonem...hmmm...daję czasem jak nic nie działa a Vinnie nie wie sam o co mu chodzi, co prawda taki stacjonarny ale dostaje (co do tel. kom. to sie trzymam i nie daję) Baaa, dostał ostatnio stare niedziałające DVD bo stwierdziliśmy, ze trzeba coś z tym zrobic i gdzieś oddać, więc połozyliśmy chwilowo na "środek" pokoju, i od tego czasu to jest ulubiona zabawka małego, dziwaczne ma upodobania, nawet na swięta się zastanawialiśmy czy mu kilka metrów kabla nie kupić
bo jak widzi kabel od laptopa to aż się trzęsie, ale póki co DVD spełnia się niesamowicie.
-
Monisia gratulacje!!!
U nas swieta pod znakiem gornej 3.cos sie przebija ale przebis sie nie moze. Jas potrafi w zabawie wybuchnac placzem i krzyczec aua ale ba szczescie umie juz pokazac ggdzie jest to aua. Oczywiscie jedzenie w ciemnej dupie sorry. Pol dnia nie je nic potem die rzuca ale wybiera tylko to co chce. Ale co tam wazne ze cokolwiek je. O dziwo noce przesypia tu odpukac bez problemowo po 10-11godzin bez zadnego przebudzenia.
Ja mam do 4.1. Wolne wiec robie zapasy w domu i latam po spozywczych i drogeriach. Na reszte brak czasu.
Badanua okresowe wykazaly problemy z tarczyca u mnie. Usg do dupy. Tsh moze byc. Dzis mialam robione pozostale hormony z krwii a 12.1 mam scyntografie tarczycy.
uffff to tyle u nas.
-
Hej .my jednak wylądowaliśmy w Pl.ahh dużo by gadać..no nic może uda sie załatwić co trzeba....
Monisia gratuluje!
Asienka Kadefungin to zamiennik Clotrimazolum lek przeciwgrzybiczny.
Endokobietka oby dalsze badania byly ok i współczuję tego latania po lekarzach.Ehh nie ma to jak zdrowie.A co kupiłaś za tak bajeczna sumę?Bo mój chlop to totalnie przegial jesli chodzi o wydatki na prezenty dla dzieci,normalnie udusilabym.Zawsze tak jest jak jedzie takie rzeczy kupować beze mnie a jeszcze jak z najstarszym synem to juz w ogóle.
Orchidea u nas tez suszarka byla dobra na wszystko,ale jak sie przeprowadzaliśmy w lipcu to jakos przestalam używać i zalowalam potem bo juz później nie dzialala na niego szkoda.
Monika u nas tez te sprzety sie sprawdzają.Mlody ma fazę na twlefony piloty dekodery i kable.Taka podjarka ze szok.Chyba my kupimy uniwersalnego pilota tylko do zabawy i tyle.przynajmniej tyle bakteri i zarazków nie zliżeMonikaDM, As ieńka lubią tę wiadomość
-
Kupilam 12 zwierzatek z zagrody rolnuka za 0.50 przecenionych z 5.99 i gumowego weza przecenionego na 0.10. Waz nas budz, jas robi sssssss i udaje ze nas gryzie. A ze zwierzatkami robi wszystko. Gotuje z nich zupe. Robi im zjezdzalnie. Przeklada z pudelka do pudelka i tez one nas atakuja kokoko muuuu itp
On tesciow dostal wozek z narzedziami typu mlotek srubokret. Wstystko mam juz naprawione w domu
MonikaDM, Wendy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZupa ze zwierzatek z zagrody...pewnie pycha
Nam sue tez udalo te ośmiorniczki w promocji kupic. Z 20 na 15€ przecenione a ja miałam jeszcze 20% rabatu, no ale Endokobietka to juz pobila chyba wszystkich
Dziewczyny po zębach dwójkach wychodzą "4-ki"? Na górze czy na dole? Tak teoretycznie bo wiadomo ze może się zdarzyć cis na odwrót. Vincent znowu ślini się masakrycznie i zębów nie chce myć. -
MonikaDM mam nadzieje ze pogodzilas sie juz z mezem..A co do wody tez jej daje jak ma blokade;)
Mamy 4 -tego zeba..ale mowie wam jest masakra..ciagle placz, marudzenie i rece:(biedna moja ta Gabulka:( -
Asienka jak dobrze pamiętam z ciąży.tez mialam takie objawy i lekarka mi to przepisala.i potem patrząc na aklad stwierdziłam ze to jak nasze clotrimazolum.tylko ta cena....tu 15euro chyba a w pl 2zl.Ja miałam za free bo na receptę wiec nie martwilam sie zbytnio.
U nas dwie dolne jedynki dopiero są i jedynie co to marudzil jak mu wychodzimy.A ze on ogólnie duzo marudzi to nie przypisywalam tego zębom.
Dziewczyny robila któraś z was lub znajomych w de implanty?nie wiecie ile kosztuje tak srednio jeden zab?ponoc Niemcy to jeżdżą do pl robić bo taniej....hmmm w pl 5tys.jeden
Droga do pl zajela nam 11godz o rany.Mlody jak ostatnio robił rzadko kupę tak w drodze trzy razy....oszaleć można.Na dodatek auto nam szwankuje i teraz nie ma jak do mechanika dac bo oni wszyscy wolne maja ehhhh.As ieńka lubi tę wiadomość
-
Witajcie to znowu ja
, u nas urlop nadal intensywnie
, ale mam juz kiecke na sylwestra, jestem po fryzjerze i kosmetyczce, jeszcze w samego sylwestra mam umówiony makijaż
I także wyszły zęby nie wiadomo kiedy, kolejne dwie trojki, mamy juz wszystkie od 1 do 4, gora i dół, zostały 5-tki ale te ponoć koło 2 lat, no zobaczymy.
A z gorszych rzeczy to byliśmy tu w pl u dermatologa bo Lenie wyszły dwie brzydkie plamy, oprócz tego wysypka koło oka i pod kolanami pręgi takie, diagnoza- AZS, na szczęście lekka odmiana, musimy uważać na to co je, kąpać w emolientach i mamy maści na te zmiany, jak się pojawią to smarowac i tyle.
-
Wendy / Kupiłam wczoraj maść dałam 9euro ,zaaplikowałam do środka i na zewnątrz ale nie wiem czy dobrze ,że na zewnątrz??...W nocy tak mnie piekło właśnie na zewnątrz ,że posmarowałam sie tam jogurtem naturalnym.....i usnełam .Dziś na tą chwilę lepiej nie wiem czyja to zasługa.Mam wielką nadzieję ,że do6stycznia jakoś pojadę na tej maści itp.
-
nick nieaktualnyKasia dzięki, juz mi zlosc przeszła
Wendy jedynki u Vincenta wyszly po pól godzinnym marudzeniu, najgorsze byly póki co górne dwójki a dolne to pokazaly się ot tak. Mi za imlant powiedzieli 3200€, w sensie implant -ta sruba jakby i korona- czyli zab na górze, każde po 1600€. Nie zdecydowałam się bo to dotyczyło 6-tki, wiec daleko w tyle, planowałam zrobic w PL ale jakos od tamtej pory tam nie bylam. Ciocia mojego męża jeździ do PL naprawiać zęby.
Asienka ważne ze coś pomglo.As ieńka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaki to będzie Sylwester pelna para jak Ty kiecuchy kupujesz i po kosmetyczkach się rozbijasz
Udanej zabawy.
Szkoda ze Lence wyszlo teraz AZS ale skoro lekka odmiana to z dwojga złego lepiej tak. Ja Ci mogę polecić Bioderme Atoderm bo u małego to najbardziej pomoglo, ale spróbuje tez serii Neuroderm bo z tego uzywamy olejku migdalowego do kąpieli i jest super. -
Tak trochę pomogło:) Dziewczyny z tego co widzę wasze dzidziusie są już w miarę duże.Ja mam 24lata to moja pierwsza ciąża , mam prawie wszystko kupione termin na 2luty jak myślicie kosmetyki dla małego kupić w PL czy tutaj , nie bardzo znam również język jestem tutaj 10miesięcy.18Stycznia jadę do PL ślubować chciałam przy okazji kupić te kosmetyki i resztę rzeczy do szpitala dla mnie tych wkładów itp.Co doradzicie??