X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Sylwia06 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax i agattee fajnie ze obydwie jestescie z tego samego miasta, ja okolice Monachium

Agitka Ja dzis tez w domku "siedzialam" przelezalam jak ty :P, ogolnie staram sie nie szalec bo raz mialam krwawienie i sie boje teraz,wole wypoczywac i sie oszczedzac, moje miesnie zastygnal po ciazy :P

gannkw7ignvx7rcn.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a ja jestem z okolic Augsburga :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Sylwia ja na początku miałam plamienia więc trochę leżakowałam, z teraz od 4 tygodni lezę, bo szyjka sie skróciła....jeszcze dwa tygodnie i będę mogła powoli się ruszac :-D
    A Ty odpoczywaj sobie jak najwięcej ;-)

A ja jestem z Nurnberg :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    nie próbuje wszystkiego nadrabiać , tak skrótowo Was przejrzałam :)
    Ciesze się że wszystko jest ok i nic złego się nie działo.
    Agitko dziękuje za pamięć, miałam parę gorszych dni i dosłownie nic mi się nie chciało.
    Mam nadzieje że ten tydzień będzie lepszy , czekam na wizytę w szpitalu i mam nerwa że nie dogadam się jak należy a i nie zrozumiem niestety wszystkiego :/
    Miłego Dnia!

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koza nie ma za co :-) już sie bałam, ze cos nie tak u Was.....a przypomnij kiedy masz wizytę w szpitalu? i to jest taka wizyta na KTG i na rozmowę w sprawie terminu i ogólnie porodu i pobytu w szpitalu tak?
    A rozmowa w szpitalu sie nie przejmuj Kochana....dasz sobie doskonale radę :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja powoli sie szykuje do wyjazdu do PL ciekawe jak ja przetrwam jazde ponad 800 km

a najlepsze jest to ze mielismy jechac 11 kolo wieczora czyli w czwartek no i ja sie tak nastawialam i gdybym przypadkiem nie zaczela wczoraj rozmowy na ten temat to bym sie zdziwila bo maz powiedzial ze jedziemy w srode a ja ze mialo byc 11 a on to w srode nie jest 11 no i okazalo sie ze szef wie ze jedziemy w srode a nie w czwartek haha db ze sie dowiedzialam bo jak by mi przyszedl w srode i powiedzial ze jedziemy to bym go pogryzla no i stwierdzil ze po proacy bo konczy 16-17 przespi sie i dopiero pojedziemy a ja na to " to jak ja zjem kurczaczka w KFC ??|" smial sie ze mnie a ja sobie obliczylam ze jak KFC jest kolo granicy to bym zdazyla wjechac przed zamknieciem a tak to w nocy kurczaczka nie kupie a mysle o nim 3 miesiace

dzwonilam dzis do poloznej odwolac spodkanie z srody bo miala wpasc o 10 a ja z mlodyym na 10.15 mam logopede i musze wyjecac pol godziny wczesniej z domu umowilysmy sie ze juz sobie podarujemy to spodkanie odezwe sie do niej jak wroce z PL no i mam szczescie bo jedziemy w srode i wracamy w nastepna srode a w czwartek mam wizyte u lekarza a od piatku ona ma urlop 2 tygdnie

• Koza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitko- dziś na 15 mam wizytę. Dokładnie to to : ktg, usg ,rozmowa i pewnie wypełnianie papierów. Kurde ze też nie mam jakieś kumpeli co by dobrze mówiła po Niemiecku i do tego nie miała malutkiego dziecka :/
    Najbardziej mi szkoda że nie zrozumiem wszystkiego co mi lekarz powie.
    Aniolku - udanego urlopu i szerokiej drogi , kfc pewnie jakiś znajdziesz :D
    Idę trochę pytań spisze po Niemiecku i słówek ale i tak w nerwach zapomnę :/

• Mamax Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka- Sama sobie odpowiedzialas to o czym ja pisalam. Jednemu nie placisz bo robi usg sam z siebie ;-) A drugiemu placisz tyle ze nie 50 euro. Ok moze takie usg jest tansze niz mysle ale tak czy siak trzeba zaplacic ;-)

Ja za usg w ciazy nigdy nie placilam a mam je robione wiecej niz te standartowe 3 razy. Ale jak sie staralam o malenstwo a niestety mialam z tym spore problemy . Aggattee cos o tym wie ;-). To mialam robiony monitoring zeby sprawdzic jajeczka i za te usg zaplacilam cos kolo 50 euro.

Sylwia- Ja w 12- tym tygodniu przeszlam mega krwawienie. Musialam lezec dwa tygodnie a kolejne dwa bardzo sie oszczedzac ( musialam juz wstac zeby zajac sie starszakiem). Do dzisiaj nie wiem jaka byla tego przyczyna i pewnie juz sie tego nigdy nie dowiem. No ale njwazniejsze ze z Juliankiem wszystko jest dobrze bo to jest najwazniejsze :-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • agattee Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolek udanego urlopu w PL :)

Ja po wizycie. Jakie jaja w ogole, ginka zapomniala chyba ze robila mi juz polowkowe i zrobila jeszcze raz hahha. Nie spojrzala w ksiazeczce, a w kompie moze nie miala zapisane albo tez nie patrzala. Na poczatku chcialam powiedziec ze juz mialam to badanie ale pomyslalam sobie ze nie bede sie odzywac to przynajmniej sobie popatrze na Malutka :D
    Pomiary, wszystko w jak najlepszym porzadku, Mala jednak tak sie ustawila ze nie bylo juz tak dobrze widac co ma miedzy nogami, ale ginka probowala, chyba spojrzala od tylka strony, pokazala palcem na ekranie i mowi ze to sa wargi sromowe wiec ona dalej stoi przy tym, ze to dziewczynka, nic jej nie wyroslo, nie dyndalo no chyba ze sie zawinelo ale mysle ze raczej nie :) :P
    Za miesiac kolejna wizyta no i wtedy bede miala ten test na cukrzyce i chyba tez nic nie bede placic bo ginka nic nie mowila a zawsze mnie informuje jak cos kosztuje. Tak wiec wszystko dobrze, wrocilam zadowolona choc na wejscie czekalam prawie godzine... Aaa i wazy juz 502g, zapytalam ginki czy to dobrze to mowi ze tak i ze dla niej wszystkie pomiary perfekt wiec tylko sie cieszyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:58

wff22n0ab6iac00e.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek to faktycznie miałabys niespodziankę, gdybys w srode na szybciocha musiała się pakowac :-p mam nadzieje, że podróż minie Ci w miare dobrze :-) i że spędzicie mile czas w PL ;-)

Koza na wstępie powiedz, że nie mówisz perfekcyjnie po niemiecku, to lekarz, czy lekarka od razu będą wiedziec zeby mówic wolniej i prostym językiem :-) i nie bój sie pytac jak czegos nie zrozumiesz ;-) a emek nie moze z Tobą isc?

Mamax ja tez nie płace za USG, a miałam robione chyba już z 20 razy, ale tez pewnie nie płace dlatego, ze ciąża zagrożona....widze, że Ty tez miałas problemy....cieszę się, że wszystko dobrze się skonczyło :-)

agattee no to super, że tak Ci się trafiło :-D to popatrzyłas przynajmniej na Malutką ;-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax, tylko nie pisz ze koszt usg to jakies 50euro skoro sama tyle nie placilas;)nie ma co dziewczyn wprowadzac w błąd ze zwykle badanie usg tyle kosztuje;)
    Koza, super ze wizyta w szpitalu udana:) a dlaczego w szpitalu a nie u gin?

U Was tez jest lato? Piekna pogoda jest

• Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny mam nadzieje ze czas w PL milo spedzimy z rodzinka i pokupuje reszte to co mi brakuje do maluszka :P

Agattee super ze lekarka sie zapomniala i zrobila usg :)

• Sylwia06 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka super ze jestes juz w 34 tygodniu ... zazdroszcze :D tak malutko wam zostalo

Aniolek93 milego wypoczynku w PL, moj maz wlasnie mial 3 tygodnie urlopu, ale balam sie jechac do pl, gdy by cos sie dzialo nie chcialambym trafic do polskiego szpitala i zezygnowalismy, ale zycze udanych zakupow :D

Koza ja tez juz bylam na takiej wizycie w tamtym tygodniu, szpital super, musialam podpisac zgode na epidural i cesarke, dostalam liste potzebnych rzeczy do szpitala i mam wrocic chyba w 33 tygodniu na rozmowe z lekarzem o porodzie i ustalenie daty cesarki

agattee taka pomylka to mila niespodzianka :)najwazniejsze, ze wszytsko jest ok

pralinka u mnie tez goraco, juz mam dosc dla mnie moglo by padac calymi dniami i nocami, wtedy mi milo w somku sie siedzi:)a ja kiedys robilam dodatkowo usg i kosztowalo 40 euro zwykle kilka minut

Ja tez po wizycie moj synek wazy 830 a coreczka 680, roznica wagowa jest narazie w normie, wiec ok,mialam standardowo pobrane krew i mocz, 11kg na plusie :/ porazka mam nadzieje ze dobije do 20 nie wiecej hehe
    Moja Vanessa ma teraz streptokoki wiec tez gin pobral mi wymaz do badania.Co do glukozy to jest u mnie na liscie platnych badan, umowilam sie za tydzien i dostalam recepte zeby cos wykupic za 6 euro i 45e za badanie.
    Usg mialam robione wiecej razy niz 3, ale chyba z tego wzgledu ze jest to ciaza blizniacza o i 2 razy prenatalne w innej klinice.

gannkw7ignvx7rcn.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, u mnie cale lato bylo deszczowe:) teraz sie ciesze bo nie upalow, tylko jest przyjemnoe cieplutko i swieci sloneczko az milo:) Wiec niech moje dziecko wychodzi to skorzystamy z pogody:)
    A Ty na kiedy masz termin?

• Mamax Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka- Chyba mnie nie zrozumialas a ja nie chce sie sprzeczac :(

Dziewczyny przepraszam was jezeli ktoras wprowadzilam w blad odnosnie cen takiego usg. Ja mialam usg tylko jajnikow i zaplacilam kolo 50 euro wiec logicznie myslac badanie usg macicy, podglad dziecka z pomiarami itp nie wydawalo mi sie tansze. Byc moze sie w tym myle ;-) Zreszta trudno dyskutowac o cenach bo mysle ze w de tak jak i w pl wszystko zalezy od landu w ktorym zyjemy. W Berlinie takie usg napewno jest drozsze niz w jakims malym niemieckim miasteczku tsk samo jak w Warszawie wizyty lekarskie sa drozsze niz powiedzmy w takim Zlotowie ;-) Ja tylko chcialam uprzedzic ze za usg na zadanie sie placi a wiadomo ze nie kazda z nas na to stac. A po co potem po fakcie martwic sie tym wydatkiem ;)

Agattee- Super wiesci. Fajna pomylka ale z drugiej strony oby ich bylo jak najmniej. Bo przeciez jakis porzadek w papierach lekarka powinna miec ;-) Oj uwierz wrescie w ta coreczke, synek bedzie nastepny :-)

Aniolek- Udanego wypoczynku w Polsce. Bedziesz tam miala do nas dostep?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 17:59

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax jak bede w PL to od czasu do czasu wejde was poczytac ale nie bedzie mnie tylko tydzien :) juz sie nie moge doczekac jeszcze 2 dni :P

Co do usg to u mnie pojedyncze dodatkwe platne usg kosztuje jakos 40 pare euro a pakiet usg na kazdej wizycie przez cala ciaze 100 euro i ja wybalam ta 2 opcje ale jeszcze nie zaplacilam poki co sie nie upominaja :P

• Koza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee- gratuluje udanej wizyty :)
    Sylwia- witam i ciesze się z kolejnej udanej wizyty.
    Pralinko - pisałam jeszcze przed wizytą to dopiero teraz opisze po :D
    Strasznie się bałam że się nie dogadam ale poszło w miarę sprawnie.
    Najpierw lekarz zrobił mi USG , pomierzył małą i ma z 2,7kg- 2,9kg i mówi że jeszcze ma czas przytyć - to ja od razu mówię że ja chce mieć CC.
    Bez problemu zanotował , powiedział że robią 10 dni przed terminem i tak 16 września Ninka będzie już z Nami :)
    Pozniej miałam KTG z 30 minut , położna pozapisywała też czy mam alergie,choroby w rodzinie itp.
    15 września mam przyjść na badania , rozmowę z anestezjologiem itp.
    16 września rano już na CC - na czczo .

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka u NAs tez się poprawiła pogoda i dzisiaj czuc było jeszcze lato...więc chociaż przez okno sobie powdychałam swieze powietrze :-D

Sylwia ani się obejrzysz, a Ty tez będziesz w koncówce ;-) mnie tak do 24tc się trochę ciągnęło,a później to sama nie wiem kiedy zleciały te tygodnie ;-)
    A Maluszki fajnie rosną, super :-) a co do kg to się nie martw...nosisz bliźniaki więc siłą rzeczy troszkę więcej kilo jest, ale po porodzie raz dwa zleci :-) i zdrówka dla córci :-) a gdzie Mała załapała paciorkowca - bo to chyba to tak?

koza to już za tydzien we wtorek powitacie Ninkę....super :-D....a ja myslałam,z e zatrzymują na noc w szpitalu i na drugi dzien robią CC, a mówisz, ze sama masz się rano po prostu na czczo zgłosic tak? a badania robią dzien wczesniej?

Jesli chodzi o USG to u mnie też jesli chciało się wykupi pakiet - USG co wizytę to kosztowało to 100 euro, USG 4D kosztowało 50 euro,a dodatkowe USG na wizycie bodajże 20 albo 25 euro.

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koza super ze wizyta w szpitalu udana to jeszcze pare dni i przytulisz malenstwo :)
    co do wagi malenstwa to teraz sie przestraszylam ile moja mala bedzie miec mam nadzieje ze zwolni bo w 30tc1 miala 1900 gram :P o kurcze mam nadzieje ze zwolni przybieranie ale chyba zaczne sie jednak nastawiac na cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 19:51

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek Mój Mały w 32+5 ważył 1950 i lekarze powiedzieli, ze to będzie Mały drobiazg, że moze nie dobic nawet do 3 kilo ;-) natomiast Aleks w 32+4 ważył 2100 a urodził się 5 dni przed terminem z wagą 3810...więc w sumie różnie to bywa z tymi wyliczeniami ;-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ