WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zaczne ta diete od soboty, bo jutro impreza w pracy :) przywitanie nowego roku o 14 i wydaja obiad z tej okazji, a po za tym musze skladniki pokupowac. No ale juz od poniedzialku stosuje lekka diete, wiec nie bedzie tak ze sie bede jutro obrzerac.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przykro z tą TM, no ale nie moglas tego przewidzieć, zwłaszcza że w grudniu było ok, no ale to nic poszukacie czegoś innego
    No właśnie koleżanka dla której była ta dieta to ma wstępie powiedziała czego nie lubi, ze ma być łatwo, szybko, smacznie i dla całej rodziny no i bez ćwiczeń ;-) , bo ona nie ćwiczyła przy tym, a schudla bardzo fajnie no i w odpowiednim tempie bo wiadomo za szybko tez nie dobrze. Porcje pewnie można zmniejszać bo wiadomo nie każdy tyle zje ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie po 1 dniu diety i mi tez sie podoba. Grzesiek sprobowal obiadu i powiedzial, ze dobry. Ja tylko dostosuje ja bardziej do siebie. Po obiedzie zjadlam jeszcze jeden owoc a kolacja o 18:30 i tyle. U mnie ogolnie problem jest ten ze ja malo pije w ciagu dnia, ale od 3 dni pilnuje sie;)

MonikaDM dobrze ze zrezygnowaliscie. Glupi babsztyl a jak klamalato juz w ogole do odpada. Obyscie znalezli kogos fajnego:) i gratulacje kolejnych nowych zabkow:)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę i ja prosić o dietę :)

Monika
    Głupia sprawa ja chyba wolała bym colina do przedszkola niż tm . Jakoś większe zaufanie do instytucji

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za poparcie bo w ktoryms momencie pomyslalam ze moze jestem lekko przewrazliwiona. Teraz nie wiemy czy zlobek czy TM. Zobaczymy, bo na nic teraz nie jestesmy pewni i obydwa rozwiazania maja dla nas plusy i minusy.

Mam aplikacje Rossmann. Wybralam dwa kupony i sa w tym portfelu co o nim pisalyscie. Musze teraz cos skanowac jeszcze?

I nie mam tu polskich znakow ani polskiego slownika i czasem cuda wianki mi wychodza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:59

• annaki Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika skanuje się tylko kupony których nie ma w app, bo teraz pewnie wrzuciłaś do portfela te które tam były tak? Teraz jak kupisz te produkty które masz w portfelu to wejdz na kundenkarte i przy kasie pokazujesz ten dziwny znak z kwadracikow i tyle :-)
    Magdalena podaj maila bo Twojego albo nie mam albo nie mogę znaleźć
    Monika a Ty zajrzyj jeszcze na maila ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:57

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected]

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie sie martwie.. dopiero dzisiaj wyczytalam ze w ciazy nie wolno jesc wedzonego lososia a ja jadlam taki bardzo czesto, wiecie takie platy wedzonego lososia norweskiego pakowane. Czytalam ze bardzo jest to niebezpieczne bo mozna sie zarazic toxoplazmoza albo listerioza:( i teraz sie martwie.. badania na toxoplazmoze mialam robione jakis tyxzien temu, wynikow jeszcze nie znam dowiem sie we wtorek na wizycie.. moze pomimo tych wynikow ktore otrzymam we wtorek powinnam jeszcze raz zbadac ta toxo i tak mysle o tej listeriozie zeby zbadac. Mialyscie takie badania?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dziekuje Ci bardzo :-) Tak wlasnie myslalam, ze ten kod to juz dla kasjerki a ja mam zeskanowac te z fb lub z internetu.

Domi poczekaj spokojnie na wyniki badan a o listetioze zapytaj lekarza. Ja mialam tylko badanie na toxo.

Domi793 lubi tę wiadomość

• Wendy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to faktycznie teraz to zmienia postać rzeczy z ta TM.Dobrze robicie ze jednak go zabieracie.Jak to przeczytałam to przypomniało mi się jak js musiałam wrócić do pracy i nie miał nam kto sredniaka pilnować a miał on jakos 1,5roku.z polecenia znaleźliśmy pożal sie boże starsza panią gdzie od poczatku srednio mi się podobała no ale byliśmy postawieni pod ścianą można powiedzieć.Tez miałam wrażenie ze narazilam moje dziecko na stres i w ogóle ze niezbyt odpowiednia to osoba w ogole byla no ale...najszybciej jak tylko mogłam nie dawałam go juz potem.A wszystko przez brak miejsc w przedszkolach i dodatkowo te durne uklady ze po znajomości tylko można sie bylo dostać do przedszkola wrrr jak mnie to zloscilo.
    Rany jak sobie to przypomnę co ja nie robiłam aby dziecko mi przyjęli do przedszkola ahhhh mowie Wam...
    Bynajmniej trzymam kciuki Monika aby teraz wybór był wlasciwy.
    W sobotę wracamy juz .Super bo nudze sie juz tu i głupio mi tu ze dzieci tam a ja tutaj sie bujam.Co prawda z młodym i daje mi on nieźle w kość no i nikt tez tu mnie nie wyręczy w pilnowaniu jego i jestem juz mega zmęczona.

Domi i no nie wiem co Ci doradzic bo ja w ciąży jadlam wędzone i ryby i szynkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 01:11

pmzt5tj.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem łososia. Tylko przed spożyciem go podsmażam przez dłuższą chwilę. A co do samych badań to toxo bym nie powtarzała, a co do listeriozy trzeba zapytać czy to się leczy w ciąży.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja bym odczekała wizytę u lekarza, czasem zdarza sie, ze badanie na toxo wychodzi pozytywne (czyli już ja przechodziłas) a wtedy jesteś bezpieczna. Jesli wyjdzie ujemne to dla spokoju podpytaj lekarza co z tym łososiem. Ja łososia odstawiłam, mimo ze uwielbiam. Kilka razy zjadłam takiego śledzia z puszce w pomidorach i strasznie zle sie po nich czułam wiec już takich ryb kompletnie nie ruszam.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Dziewczyny!

Nie chce nikogo straszyc ale poczytajcie o tym Pseudokrupp.
    http://www.mjakmama24.pl/male-dziecko/zdrowie/chore-dziecko/pseudokrup-jak-go-rozpoznac-u-dziecka,337_7351.html

Na niemieckich stronach jest wiecej, bo ta choroba jest tutaj bardzo czesta. Ja bylma nia przerazona, ale jak powiedzialam w pracy lub zlobku co Jas mial, to wszyscy byli zdziwieni ze o tym nie slyszalam, bo ich dzieci maja to non stop.

Ten kaszel jest okropny, kolezanki dziecko musialo byc nawet z tego powodu intubowane. Pseudokurp to 80% wezwan pogotowia do dzieci w wieku 1-5 lat.
    Przecyztajcie na wszelki wypadek, zebyscie nie wpadly w panike i zebysice byly "przygotowane". W czasie takiego napadu trzeba dziecko uspokoic i wystawic na zimne powietrze, w zimie otworzyc okno, w lecie otworzyc lodowke lub zamrazalnik. Jak dziecko sie dusi dluzej niz 10 minut natychmiast wezwac pogotowie. Kaszel brzmi jak szczekanie psa, wierzcie mi nie da sie go z niczym innym pomylic. W necie zdaje sie ze nawet sa nagrania takiego kaszlu.

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie było masakra nie miałąm zabardzo czasu auto nam sie zepsuło i szukamy nowego itp itd jak sie psuje to wszystko najpierw lodówka poźniej auto a i teraz pralka zaczeła szwankować no masakra jakaś :/
    Nie przeczytałam wszystkiego bo tylko mam chwilke ale musze nadrobic.

widzę że wkreciłyście sie w te kupony z aplikacji ja kurde nie mam rossmana kolo siebie tylko dm w ogole w dm praktycznie nigdy nie ma jakis promocji ale dostalam od nich kupony poczta nie wiele z nich mi sie przyda ale cos tam zawsze wykorzystam.

Za niedługo chce dać małej kleik ryżowy już nie moge sie doczekać:D Chce się was doradzić odnośnie kaszek jaka kaszka dla dzieci jest sama kaszka bez cukru mleka owoców i innych zbednych pierdół czytałam coś o holle ale nie wiem gdzie ja kupic i ktora konkretnie jest ta bezglutenowa itd cos czytałam tez o milupa ale widzialam tylko jakas na noc i z bananem. Chciałabym zwykła kaszke w której jest sama kaszka ehh może coś doradzicie?? :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bez cukru i bez mleka :
    https://www.milupa.de/produkte/milupa-bio-7-kornflocken-ab-dem-6-monat/

z Mlekiem
    http://www.amazon.de/BEBA-Milchbrei-Vollkorn-9er-Pack/dp/B00EZIWQ1O

Moim zdaniem jedne z lepszych na rynku.

W Polsce jest masa swietnych kaszek

http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/produkty/nasze-produkty/kleiki-i-kaszki/kaszki-zdrowy-brzuszek

wszysktie 3 sa rewelacyjne. A tak ogolnie to temat rzeka.

Wspolczuje ze tak sie wsyzstko sypie naraz, no ale w zyiu tak juz chyba jest zawsze. Mam nadzieje, ze zla passa szybko minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:01

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endokobietko a kleik ryżowy z czego też bym chciała żeby był jaknajbadziej naturalny chce zaczać go dawać w 4 miesiacu wiec juz niedługo

Ano zawsze jak zacznie sie cos psuć to ciągnie za soba reszte:/

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja nigdy kleiku ryzowego nie uzywalam, wiec tutaj nie pomoge, ale widze ze HIPP ma fajne

http://www.hipp.de/beikost/produkte/milch-getreidebreie/bio-getreidebreie-zum-anruehren/schmelzende-reisflocken-vorratspack/
    Widze ze w ciagu 2 lat i tak sie mega duzo pozmienialo na tym rynku.

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też ten kleik znajoma mi polecała

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko to zapalenie krtani jest tez dość "popularne" w pl ;-) , wszystkie dzieci znajomych to miały, moi bratankowie tez. Teraz chyba tez jest "sezon" na to, bo córka kolezanki ma i sporo dzieci u niej w przedszkolu, ratują się zamrażarka lub właśnie jakimiś czopkami

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja nigdy nie slyszalam. Ale to jest dziewczyny masakra, no dziecko porpstu sie dusi. Jas sie dusil 3-4 razy podczas tej choroby, za 3 razem dalsimy czopek bo naprawde nie umielismy go uspokoic, bo przy kazdym takim ataku wpadal w mega panike i to duszenie sie nasilalo. Naprawde nikoomu nie zycze

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ