X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie łykam vigantoletten (1000j), w pl był na receptę, a tu bez problemu kupuję bez. A do tego, teraz znalazłam saszetki, które są smaczne.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vigantoletten jest juz bez recepty :-) , teza oglądałam boPani w aptece mi wyciągnęła kilkanaście roznych preparatów :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina - dokładnie tak jak annaki pisze. wit k po urodzeniu, przy u1 i u2. Tyle. Później wit D codziennie. Ale nie wiem do kiedy tutaj polecają. Lekarz w pl do 2 rż.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa tutaj pediatra mówi ze do roku i koniec, nie trzeba, no ale ja w tym wypadku nie slucham, tym bardziej że sprawdziłam poziom no i cóż wypada dawać nadal :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Vincent ma gorączkę 39.3 w pupie. Dalam Nurofen, mam przygotowane picie do podawania cos jeszcze moge zrobic?

I powiedzcie jeszcze raz jakie macie te termometry Braun, bo nasze badziewie pokazalo w uchu 37,5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:34

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no nic nie mozesz zrobic. Jak mj nie spadnie to mozesz za 3-4 godz dac paracetamol. Ja mam braun irt 6020, ale odpukac Jas jeszvze od czasu kiedy go kupilam nie mial goraczki

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Braun irt 4520

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Jeśli mąż dostał urlop tacierzyński na określony czas to może to jakoś przesunąć? Orientujecie się?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko - mogę wiedzieć ile płaciliście za wakacje w tym roku? O kanary mi chodzi i ja długo byliście. A i ile wcześniej rezerwowaliście.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak czytam i czytam o tej witaminie D i mysle, ze tez bede nawet po roku pidawala ja Gabrysi..przeciez to w zaden sposob nie zaszkodzi;)

Powidlowa ciesze sie ze smakowalo;)

Vincent ty nie choruj za dlugo bidulku..MonikaDM mam nadzieje, ze u Gabrysi z tymi zebami to byl wypadek przy pracy, ale cos czuje ze bedzie miala pecha i odziedziczy po mnie zeby:( bo ona coraz bardziej we wszystkim przypomina mnie..z jednej strony fajnie tylko ze ja mam tyle wad ;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można kupić dziewczynce na roczek ? Coś skromnego do 20€? Koleżanki córeczka ma urodziny robią dopiero za 3 tyg bo tak sie zjada goście z pl ale ja z nią jestem umówiona w przyszłym tyg na spacer i nie wypada przyjechać bez niczego . Mam w planach coś większego na czas kiedy odbędą sie urodziny .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa pomyliłam sie do roku d
    w Pl tez w szpitalu dają K póżniej w domu daje sie do 7 doby ale juz nie pamietam jaką a poźniej do 3 miesiąca k+D i do roku D

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a z ta witamina D to teraz chyba obnizona jej zawartość w organiźmie jest dość naturalna bo nie ma słońca. Najwyższy poziom witaminy D będzie latem tak mi sie wydaje

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie latem pod warunkiem że ekspozycja na słońce będzie w godzinach kiedy słońce najmocniej świeci czyli gdzieś w południe i bez filtrów, jak się smaruje kremami z filtrem to niestety wit d nie jest wchłaniania, a wiadomo dziecka nie wystawiamy do słońca bez niczego więc trzeba tą wit suplementowac , tym bardziej w klimacie w którym żyjemy

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj z Colinem u lekarza i wit D mam podawać do lata potem będzie słoneczko

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nocy musielismy pojechac na izbe przyjec bo Vinnie mial temp. 40 st. i jak zaczal robic mi "papa" to myslalam że zejde na zawal. Zadzwonilsmy do szpitala i kazali nam przyjechac. W międzyczasie maly zaczal byc "normalny", w szpitalu mial 39,3. Dałam mu Nurofen i niestety smoczka...przyznaje sie do porażki smoczkowej, ale jak go polozylam spac i dalam ten nurofen a on nie mogl usnąć bo w szpitalu rozbawil sie zabawkami, i marudzilni płakał to sie poddalam bo maz mnie przekonal ze jak tak bedzie to goraczka zamiast spadac będzie rosła. Usunął natychmiast, nie wiem teraz co z tym smoczkiem. Rano niby bylo lepiej, temp. 38,8 a po godzinie 39,7 wiec wizyta u naszego lekarza. Zrobili mu badania moczu i pobrali wymaz z gardła. Bakterii nie ma wiec obyło sie bez antybiotyku. Dostal Paracetamol i mam go dawac na zmiane z nurofenem i otrivin do nosa. Je i pije więc nie jest zle. Teraz spi, oczywiscie ze smokiem, a ja niby uspokojona przez lekarza siedze i placze. Pierwszy raz tak ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena skoro i tak bedziesz dawac prezent pozniej, to moze teraz jakas bluzeczka czy cos z ubranek, lub jakieś smakolyki, Reiswaffeln, Fruchteriegel czy coś w tym rodzaju.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Właśnie wrocilam z 3pakiem chusteczek pampers za 0.99 €

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa wrote:
    Dziewczyny! Właśnie wrocilam z 3pakiem chusteczek pampers za 0.99 €
    Ja kupuje w tym tygodniu po 0,89 € :D

Monika współczuje i życzę małemu zdrówka,mogę sie tylko domyślać co przezywasz,bo aż serce sie kraja jak to czytam.A ze smoczkiem w tej sytuacji to żadna porażka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:11

• annaki Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zdrowia dla Vinniego :-* , nie martw się wyzdrowieje to znowu sprobujesz ze smoczkiem, teraz wiesz przynajmniej ze siwy udaje :-)
    Ja do rossmana dopiero jutro, mam nadzieję ze jeszcze nie zdejmą promocji, a kody na wino i tetesept juz dziś wchodzą jak by ktoś chciał :-) , na pronto, glade niestety nie,ja mam je jeszcze zeskanowane wiec powinny wejść na kasę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:59

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ