X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie, test Pappa w tym mialam.

Endokobietko my tez będziemy miec raczej tylko takie wypady mimo ze rodzice blisko i teść tez. Ale nie ubolewamy, kiedys w koncu bedzie taki duzy ze zostanie sam w domu ;)

Niby dwie kolezanki sie zaoferowaly ze chetnie z nim zostaną ale ja jakos...chyba nie umiem jeszcze. Wystarczy poki co ze sam zostaje u TM ;)

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko piszecie i nie ogarniam tego :P
    No więc tak powidłowa mojej malej nie da sie odlozyc do łóżeczka bo jak tylko ja odkladam placz na nowo więc skonczyło by sie zasnieciem na rękach. A patrzenie jak dziecko płacze w łóżeczku jest równie brutalne jak wyjście z pokoju.
    Więc znalazłam metodę przemyślałam sprawe i wygląda to tak: Za pare lat jak mała będzie chodzić do szkoły a ja dam jej buziaka na pożegnanie to powie mi żebym tego nie robiła bo to obciach, więc póki mogę bedę ja kołysac, tulić i całować, bo kiedy jak nie teraz?? Pewnie nieraz jeszce będę przy tym przeklinać ale no cóż...
    Koalka ja mała zostawiałam w Pl warunek za 3 godziny do domu. Ze 2 razy zostawiłam ja szwagierce i zostawiłam odciągniete mleko. Tutaj nie zostawiam bo nie mam takiej potrzeby i dlatego mała nie pije z butli:/ Teraz poznaliśmy tutaj innych polaków byliśmy u nich i karmiłam mała w 2 pokoju tak żeby nie przy mężu tej dziewczyny, ale jej sie nie wstydziła przeciez też jest matka po za tym w pl normalnie karmiłam przy wszystkich a jak ktoś czuje się skrępowany to on wychodzi. Zanim mała sie urodziłą też wydawał mi się że będe sie krepowała karmić przy ludziach. A teraz chyba mam takie poczucie że piersi karmiącej matki raczej nie są intymna cześcią ciała czy obiektem pożadania innych facetów. Brat czy bliski wujek, kuzyn, nie stanowią dla mnie problemu. No w centrum handlowym wolałabym juz tego nie robić, ale tam zazwyczaj są specjalne pokoje więc nie ma problemu. Co nie zmienia faktu że wolałabym w takich miejscach dać butle czy przy okazji jakiegoś wyjścia. Sie rozpisałam :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) była u mnie mama więc nie było czasu ale dziś pojechała :( więc nadrabiam
    widziałam rozmowy o karmieniu ja karmiłam piersią 20mc. ale nigdy nie miałam żeby mnie syn rozbierał, ciągnął za bluzkę czy coś. te ostatnie miesiace to tylko dwa razy dziennie na drzemkę i na noc, potem tylko na noc i w dniu 20mc powiedziałam koniec i tyle żadnej histerii nic. poszło gładko.
    butelki nie podawałam nigdy (nie licząc paru pierwszych dni zanim mi po cc mleko się unormowało) przeszliśmy na niekapek od razu i tyle. co prawda nie umiał ciągną więc usunęłam tą zatyczkę powodującą że to nie kapek i tyle.
    drugie też bym chciała z 18mc karmić.

dalej basen... syn urodził się w marcu na basen poszliśmy na wakacje lipiec albo sierpień nie wiem i uwaga na basen na dworze żadnej ogrzewanej wody. wiadomo na poczatku tylko na chwile. później jak już zimno to chodzilismy na zamkięty normalnie na godzinke i do domu.

Ewelina1989 co do internetu to my mamy 02 internet taki domowy i wersje bez ograniczenia czasowego 2 czy 3 tyg wypowiedzenie i tyle

co do smoczka nie znam się nie używaliśmy.

annaki"Hmmmm....dla mnie mleko to jedzenie, wszystko jedno czy z piersi czy mm, a woda to woda dla popicia jedzenia :-P , no ale ja się może nie znam na zaleceniach who :-P" na początku leci rzadkie mleko takie żeby zaspokoić pragnienie, potem gęstne na głód ;)

co to za dieta cud? nie umiem się do niej dogrzebać :p

qb3c3e5e6ni45jhf.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę że macie konta w ING DiBa wiecie może ile przelew z De do PL? na konto eurowe w PL. jest jakaś opłata za to?

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka my robilismy stad przelew w Euro ale w PL jest konto Zlotowkowe i od razu przeliczylo na ZŁ i przelew byl za darmo. Wiec moze € na € tez darmowo. Dodam tylko ze w PL tez ING ale nie wiem czy to ma znaczenie.

Nie dieta cud tylko wreszcie jakas normalna na ktorej nie jesz liscia salaty raz w tygodniu a tak to.powietrze i woda ;) Annaki nam powysylala i odchudza forum ;) Tu na forum nie najdziesz, trzeba zlozyc podanie do Annaki to wyśle (żartuje z tym podaniem ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 19:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 15 minut marudzenia i spi :) Pomogła bajka. Wymyslilam nowa wersje Krolewny Śnieżki, nie zdazylam dokończyć, musze pomyslec nad zakonczeniem ;)

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Berlinianka my robilismy stad przelew w Euro ale w PL jest konto Zlotowkowe i od razu przeliczylo na ZŁ i przelew byl za darmo. Wiec moze € na € tez darmowo. Dodam tylko ze w PL tez ING ale nie wiem czy to ma znaczenie.

Nie dieta cud tylko wreszcie jakas normalna na ktorej nie jesz liscia salaty raz w tygodniu a tak to.powietrze i woda ;) Annaki nam powysylala i odchudza forum ;) Tu na forum nie najdziesz, trzeba zlozyc podanie do Annaki to wyśle (żartuje z tym podaniem ;))
    oooo to fajnie jak gratis ;) dzięki ;) ja w Pl też ING hehe

Annaki??? ja też mogę? :)

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka suwaczek wyświetla Ci się tyllko jako opis, musisz wkleić ten gdzie masz "url" ;)

Berlinianka lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka możesz możesz , tylko maila potrzebuję :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlininka dzięki a powiedz mi to jest normalna umowa czy na karte?? i to jest z kabla czy bezprzewodowy? to jest 02 czy o2?

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki dajesz radę dzisiaj zeskanować kod na darmowe pronto i pampersy?mi wczoraj jeszcze poszło a dziś juz nie i wyskakuje feler :(
    Annaki wyślij mi proszę tez te 2 dietki zobaczę z ciekawości jak dziewczyny tak zachwalają ;)

My zbyt często nie wychodzimy we dwoje,bo syncio jeszcze malutki,ale jak mamy okazje to czemu nie?zdrowo dla rodziców i związku,my zadowoleni,ze mamy chwile dla siebie,a babcia,ze moze zając sie wnukiem :)

Ewelina każda z nas jest inna,ja nie jestem tak otwarta jak Ty i nie wyobrażam sobie karmić przy kimś innym niż mój mąż lub mama,wiem ze innych tez by to krępowało,wiec nie chce męczyć ani siebie ani ich ;) poza tym jak gdzieś wychodzimy to chce sie ładnie ubrać np w jakaś sukienkę i czasami pół naga bym musiała siedzieć ;) dla mnie nie ma różnicy czy z butli czy z piersi ważne,ze moje mleczko.Mnie położna uczuliła na to by dziecko od razu uczyć rownież butelki,bo kiedyś dziecko będzie musiało pic coś innego niż tylko mleko z piersi i najcześciej późnej jest problem.
    A to,ze piersi matki karmiącej nie są obiektem pożądania to patrząc na mojego męża to sie nie zgodzę,mi przez karmienie piersi sie mocno powiększyły,wiec mąż to oczu nie może oderwać ;) szkoda,ze na zawsze takie nie zostaną ;)

Dziewczyny co do tych przelewów to nie lepiej Wam euro z niemieckiego konta wymienić w internetowym kantorze i od razu Wam przeleją na polskie konto w złotówkach po dobrym kursie :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tym zasypianiem nie martwcie sie..kazde dziecko dojrzeje do tego. Ja po skonczeniu 3 miesiaca mialam dziwne cisnienie w glowie, ze ona powinna usypiac w lozeczku..ze zle robilam ze nie odkladalam ja od samego poczatku. Ta metode 2-5-7 zastosowalam raz przez 1.5 minuty i stwierdzilam, ze to jest chore..polecialam do pokoju i obiecalam Gabrysi, ze nigdy wiecej tak nie zrobie. Chyba po 6 miesiacu zycia przestala usypiac mi na rekach tylko na lozku obok mnie..to byl duzy postęp..a jak skonczyla 10 miesiecy i wrocilismy po 2 tyg do Berlina po prostu polozylam ja w lozeczku, wlaczylam kolysanki i wcisnelam reke przez szczebelek..przytulila sie do niej i zasnela..i teraz wlasnie tak usypia. Wiem, ze przyjdzie tez ten moment, ze bede mogla ja zostawic i wyjsc z pokoju, ale przy Gabrysi nauczylam sie zeby nic nie robic na sile, duzo cierpliwosci miec w sobie i cieszyc sie kazdym dniem, bo wiem ze bede kiedys za tym tesknila..

Dziewczyny zamawialyscie moze online jakies urodzinowe dekoracje? Mozecie polecic mi jakies sprawdzone strony?

Annaki dziekuje za diete nr 2;)

Kurde dzis zjadlam jedna pralinke;) ale zaczal mi sie okres i po prostu musialam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 23:20

Ewelina1989 lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka chodziło mi w takim sensie obiektem pożądania, że nikt nie będzie sie gapił na Ciebie tak jakbys siedziała z gołymi piersiami nie karmiąc dziecka. Wiadomo że przy obcych kapa, ale przy rodzinie czy nawet znajomych już nie koniecznie kolegów to dla mnie nie ma problemu choc zanim zaczełam karmic myslałam że to będzie problem na szczescie nie :) Więc nawet gdyby mała jadła z butli to bym jej nie dawała w gościach z niej jesc zreszta odciągniete mleko i tak w pokojowej temperaturze moze byc tylko 3 godziny wiec do następnego karmienia by juz było niedobre. Chciałabym żeby pila z butli , ale raczej z tego powodu żeby gdześ wyjsc i ją zostawić no i oczywiscie chce sie uwolnic jak skoncz pół roku zeby juz nie karmić ale chyba sie nie uda.

Szkoda że nie pije z butli bo w maju mamy wesele moje przyjaciółki i nie wiem co ja zrobie :/ Już pomijam fakt że sie nie będe mogła napić, ale jak ją zostawie u mamy to kto jej w nocy cyca da??:/

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny!
    Dzis rano sie przerazilam. Jas znalazl smoczek, wyciagnal z pudelka i wsadzil sobie do buzi, ale wyplul go powiedzial blee i schowal spowrotem do pudelka, ufff po meisiacu nie uzywania naprawde napralam strachu.

Wczorajsze urodziny super, ta 3 nei moze bez siebie zyc, bawili sie naprawde swietnie, dzis rnao wszystkie 3 bylysmy juz o 7:30 w Kita i chlopcy od razu polecieli sie bawic, zaden nawet nam buziaka na dowidzenia nie dal, ani nie pomachal :)
    Moze bedzie z tego prawdziwa przyjazn, kto wie.

krysiak lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przyzwyczajona, że rodzice mnie wszędzie zabierali - wesela, imprezy wycieczki odkąd się urodziłam. Od razu wiedziałam, że z moimi dziećmi będzie to samo.
    Najlepsze jak teściowa mówi, że brat męża czegoś nie zrobi, albo gdzieś nie pojedzie bo ma dzieci. No proszę was, przecież to dziecko a nie kula u nogi. Jest trudniej, ale nie niemożliwe, nie?

MonikaDM, krysiak lubią tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka piszą na fb że rossmann zablokował wszystkie darmowki, glade, pronto, pieluchy, niby nie wchodzą też maszynki na które był rabat a nie były za darmo, no ale mnie to nie dziwi skoro niektórzy w ciągu kilku minut kursowali kilkanaście razy na kilka tel do jednego sklepu to w końcu zrobili porządek. Ja nie skanowałam bo mam od poniedziałku wgrane glade, pieluchy i inne kupony na darmówki to może mi wejdą w sobotę jak pojade

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa powiem tak my nie mamy tutaj nikogo, wiec opcaja ze go gdzies podrzucamy odpada. Jas chodzi caly tydzien do zlobka i on naprawde tez potrzebuje odpoczynku, wyciszenia i pobycia tylko z nami. w zlobku wrazen ma az nadto. Czasem gzdies wychodzimy, ale staramy sie i tak najpozniej o 20-20:30 byc w domu, nie przesadzac z nadmiarem wrazen (czyli nie zakupy, basen i jeszcze impreza 1 dnia). Zauwazylam ze dzieci moich koelzanek ktore co sobote ida na impreze duzo wiecej choruja i tak teraz z obserwacji to chyba nie stykanie sie z zarazkami a brak odpoczynku, ale moze sie myle, moze to zbiegi okolicznosci. Dziecko tez ma wedlug mnie prawo do wypoczynku i weekendu :) Ja widze po Jasiu ze on w sobote potrafi 3-4 godziny spac popoludniu i taki 1-2 dni lenistwa domowego, zmiejszenia obrotow bardzo dobrze mu robia.
    Za to np na urlopach nadal zwiedzamy i korzystamy.

krysiak lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Ewelina ja nie mam takich problemów jak Ty-właśnie o tym pisze.Zreszta ja chce karmić maks do pół roku,jeżeli w zależności kiedy ząbki wyjdą.

Annaki szkoda ze tak szybko to ukrócili.Ciekawa jestem co z tymi juz wcześniej wgranymi kuponami na darmowki,ale myśle ze mogą nie zadziałać mogą mieć na kasie je zablokowane :( Musieli ostro co niektórzy szaleć,ja muszę jechać do rossmana,wiec mi po 1 darmowe pronto nie opłaca sie jechać,ale te co maja blisko i nie maja wstydu to kursowały pewnie..

Dziewczyny ile kropelek sie daje wit d?dostalam od lekarza w butelce wit d ol i nie wiem ile podać,bo z PL miałam lepsze takie z otwieraniem twist off,codziennie 1 kapsułkę dawałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:23

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Gabrysi ualamala sie gorna jedynka..tzn tak troszke z rogu..powinnam sie martwic czy to czesto sie zdarza?

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka a nie pisze w ulotce? Najczęściej jedna kropla to 400 j.m., czyli tyle ile jedna kapsułka, ale sprawdź bo powinno pisać na opakowaniu
    Dziewczyny co kupić mężowi na walentynki? , tylko cos co można zamówić online bo nie mam sklepów w pobliżu :-P

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ