X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie masz sie czym matwic, to zab mleczny, kiedys urosnie staly, i tak z tym nic teraz nie zrobisz.
    A co robila ze ulamala?

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko musiala chyba cos ugryzc twardego bo przewrocic sie nie przewrocila ani nie uderzyla sie o nic.wydaje mi sie ze wczoraj albo dzis musiala to zrobic. Kurcze no trudno..ona bierze nadal wiekszosc rzeczy do buzi a przez zabkowanie gryzie wiec nie bardzo tego unikne..

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja Mialam vigantol Öl i dawalam jedna kropelke

Annaki
    Fajnie ze przypomniałaś o walentynkach :) ale ja akurat w ten dzień wieczorem będę wyjeżdżać z Pl.
    Zamów jakiś ładny perfum ale bon podarunkowy na jakiś sklep czy coś co lubi maż. Może karnet na jakieś gokarty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:59

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a jak dajesz teraz?

Ja tez mam ten Öl i tez daje 1 krople.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O perfumy właśnie mu się kończą :-) , myślałam jeszcze nad koszulką jego ulubionej drużyny, tylko nie wiem czy celowac w eBay czy szukać gdzie indziej

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki
    Możesz spróbować na eBayu znaleźć oryginał czasem ludzie wystawiają i są licytacje ewentualnie jakiś sklep internetowy tej drużyny ale to wiadomo nie oryginały ,

Endokobietka
    Ostatnie 2 Msc bardzo o tym zapomniałam i daje jedna kropelkę jak mi się przypomni czyli raz na tydzień .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja tez mialam tkai okres, ale znowu daje regularnie 1 krople na dzien do sniadania. Jas je uwielbia i wystawia szeroko jezyk i czeka az kropla spadnie :)

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytałaś lekarza ? Myślisz ze dalej trzeba podawać ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mój lekarz mówił żeby do 2 lat podawać.

Endokobietko - u nas wystarczyło, żeby w Polsce ktoś w odwiedziny przychodził i już miałam problem z uspaniem na noc. Strasznie marudna i rozbita była. Wiadomo, że bez przesady, ale niektorzy (moja teściowa) twierdzą, że jak ma się dzieci to zamknąć się w domu i czekać na śmierć.

Endokobietka lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena trzeba do 16 roku zycia powinno sie. Teraz die na U7 do innego za 2 tygodnie to spytam jeszcze raz.
    Ja tez biore zima codziennie,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:48

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to całe życie powinno się brać wit d ;-) . ja w pl badałam Lenie poziom wit d i cóż mimo tego że dostaje od urodzenia, mimo że nigdy nie przestałam i dostaje regularnie to poziom był ok ale w dolnej granicy, niestety wid d nie u każdego dobrze sie wchłania, różnie z tym bywa, ja teraz podaję po 2 kapsułki przez cały okres zimowy, na wiosnę będzie po 1. Sama tez biorę zresztą, nie wiem czy wiecie ale największa wchlanialnosc jest jeśli poda się dodatkowo z kroplą oliwy lub olejem kokosowym, mimo ze większość ma w składzie jakieś oleje to jednak warto dodać oliwy :-)

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzicie, nie wiedziałam. Muszę się zaopatrzyć w witaminę dla całej rodziny;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my sie staralismy o dziecko to nam badali krew i m.in. poziom D3 o oboje mielismy mega niski. A witamina D3 moze nawet zapobiec cukrzycy, warto poczytac o tej witaminie.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Vincent ma zlamane wszystkie jedynki. Gorne tak troszke ale dolne wyglądają jakby mu dopiero wychodzily. Ale on tak ma i niestety u niego drugie zeby tez beda takie kruche. Jestem ciekawa czy mu cis zrobią z tymi obecnymi zebami czy powiedzą ze musi tak byc dopoki nie wypadną, ale nie wyobrażam sobie ze chodzi do 6 czy 7 roku zycia z zebami ktore wystają moze ze 3 mm ponad dziąsła.

Dzis znowu noc bez smoka. Nie wiem tylko czy zaliczyc ja jako lepsza czy horsza od poprzedniej, bo teraz nie bylo tej jednej pobudki w srodku nocy z placzem (bez lez), ale dwa razy musialam isc do niego i spiewac. I tez obudzil sie o 5:00 i tym razem usunął z nami po godzinie i spal do 7:30.

Bylam dzis u rodzicow, bo trzeba bylo mame podciagnac pod ubezp. taty a ze chcieli akt małżeństwa i czekslismy na niego to zrobilismy to dopiero dzis. Kurcze jsk moj P. podciągal mnie do ubezpieczenia to aktu małżeństwa nie potrzebiwali a tu tak.

Dziewczyny a jeszcze czy do Finanzamt tez tata musi zglosic ze mama jest z nim zameldowana i zmieni mu sie Steuerklasse? My nie pamietamy jak bylo u nas, a zbieramy sie juz 2 tyg. zeby zadzwonic. Dzis juz u nas jest zamknięte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wy bierzecie wit. D? Moze ja nas tez musze zacząć suplementowac to mojemu mezowi zniknie chroniczne zmęczenie ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj robiłam zupę brokułową, a dziś nuggetsy z bloga kasi. Super smaczne!

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja biorę d-vitum forte, kupilam teraz zapas na 2 mies w pl jak bylam, tam się bierze jedną kapsulke bo to dawka dla dorosłych i ma 1000 j.m., ja biorę jedną a raz na 4-5 dni dwie. One nie są z tych najdroższych bo 13 zł op 36 szt wiec można kupić na kilka mies

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo...szkoda ze do PL nie wiadomo kiedy pojedziemy. Chyba dopiero w marcu, najwyzej wtedy zrobie zapas a teraz zapodam po dwie tabketki co maly dostal od lekarza.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidłowa a nie dali Ci ze szpitala zalecen że masz dawac do 3 miesiaca K+D a później do roku samo K?

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w de wit k podają w szpitalu a później chyba jeszcze na u2 jedna dawka i tyle, tez pierwsze słyszę żeby do roku dawać k

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ