WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie masz sie czym matwic, to zab mleczny, kiedys urosnie staly, i tak z tym nic teraz nie zrobisz.
    A co robila ze ulamala?

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko musiala chyba cos ugryzc twardego bo przewrocic sie nie przewrocila ani nie uderzyla sie o nic.wydaje mi sie ze wczoraj albo dzis musiala to zrobic. Kurcze no trudno..ona bierze nadal wiekszosc rzeczy do buzi a przez zabkowanie gryzie wiec nie bardzo tego unikne..

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja Mialam vigantol Öl i dawalam jedna kropelke

Annaki
    Fajnie ze przypomniałaś o walentynkach :) ale ja akurat w ten dzień wieczorem będę wyjeżdżać z Pl.
    Zamów jakiś ładny perfum ale bon podarunkowy na jakiś sklep czy coś co lubi maż. Może karnet na jakieś gokarty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:59

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena a jak dajesz teraz?

Ja tez mam ten Öl i tez daje 1 krople.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O perfumy właśnie mu się kończą :-) , myślałam jeszcze nad koszulką jego ulubionej drużyny, tylko nie wiem czy celowac w eBay czy szukać gdzie indziej

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki
    Możesz spróbować na eBayu znaleźć oryginał czasem ludzie wystawiają i są licytacje ewentualnie jakiś sklep internetowy tej drużyny ale to wiadomo nie oryginały ,

Endokobietka
    Ostatnie 2 Msc bardzo o tym zapomniałam i daje jedna kropelkę jak mi się przypomni czyli raz na tydzień .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja tez mialam tkai okres, ale znowu daje regularnie 1 krople na dzien do sniadania. Jas je uwielbia i wystawia szeroko jezyk i czeka az kropla spadnie :)

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytałaś lekarza ? Myślisz ze dalej trzeba podawać ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mój lekarz mówił żeby do 2 lat podawać.

Endokobietko - u nas wystarczyło, żeby w Polsce ktoś w odwiedziny przychodził i już miałam problem z uspaniem na noc. Strasznie marudna i rozbita była. Wiadomo, że bez przesady, ale niektorzy (moja teściowa) twierdzą, że jak ma się dzieci to zamknąć się w domu i czekać na śmierć.

Endokobietka lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena trzeba do 16 roku zycia powinno sie. Teraz die na U7 do innego za 2 tygodnie to spytam jeszcze raz.
    Ja tez biore zima codziennie,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:48

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to całe życie powinno się brać wit d ;-) . ja w pl badałam Lenie poziom wit d i cóż mimo tego że dostaje od urodzenia, mimo że nigdy nie przestałam i dostaje regularnie to poziom był ok ale w dolnej granicy, niestety wid d nie u każdego dobrze sie wchłania, różnie z tym bywa, ja teraz podaję po 2 kapsułki przez cały okres zimowy, na wiosnę będzie po 1. Sama tez biorę zresztą, nie wiem czy wiecie ale największa wchlanialnosc jest jeśli poda się dodatkowo z kroplą oliwy lub olejem kokosowym, mimo ze większość ma w składzie jakieś oleje to jednak warto dodać oliwy :-)

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzicie, nie wiedziałam. Muszę się zaopatrzyć w witaminę dla całej rodziny;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my sie staralismy o dziecko to nam badali krew i m.in. poziom D3 o oboje mielismy mega niski. A witamina D3 moze nawet zapobiec cukrzycy, warto poczytac o tej witaminie.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Vincent ma zlamane wszystkie jedynki. Gorne tak troszke ale dolne wyglądają jakby mu dopiero wychodzily. Ale on tak ma i niestety u niego drugie zeby tez beda takie kruche. Jestem ciekawa czy mu cis zrobią z tymi obecnymi zebami czy powiedzą ze musi tak byc dopoki nie wypadną, ale nie wyobrażam sobie ze chodzi do 6 czy 7 roku zycia z zebami ktore wystają moze ze 3 mm ponad dziąsła.

Dzis znowu noc bez smoka. Nie wiem tylko czy zaliczyc ja jako lepsza czy horsza od poprzedniej, bo teraz nie bylo tej jednej pobudki w srodku nocy z placzem (bez lez), ale dwa razy musialam isc do niego i spiewac. I tez obudzil sie o 5:00 i tym razem usunął z nami po godzinie i spal do 7:30.

Bylam dzis u rodzicow, bo trzeba bylo mame podciagnac pod ubezp. taty a ze chcieli akt małżeństwa i czekslismy na niego to zrobilismy to dopiero dzis. Kurcze jsk moj P. podciągal mnie do ubezpieczenia to aktu małżeństwa nie potrzebiwali a tu tak.

Dziewczyny a jeszcze czy do Finanzamt tez tata musi zglosic ze mama jest z nim zameldowana i zmieni mu sie Steuerklasse? My nie pamietamy jak bylo u nas, a zbieramy sie juz 2 tyg. zeby zadzwonic. Dzis juz u nas jest zamknięte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wy bierzecie wit. D? Moze ja nas tez musze zacząć suplementowac to mojemu mezowi zniknie chroniczne zmęczenie ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj robiłam zupę brokułową, a dziś nuggetsy z bloga kasi. Super smaczne!

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja biorę d-vitum forte, kupilam teraz zapas na 2 mies w pl jak bylam, tam się bierze jedną kapsulke bo to dawka dla dorosłych i ma 1000 j.m., ja biorę jedną a raz na 4-5 dni dwie. One nie są z tych najdroższych bo 13 zł op 36 szt wiec można kupić na kilka mies

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo...szkoda ze do PL nie wiadomo kiedy pojedziemy. Chyba dopiero w marcu, najwyzej wtedy zrobie zapas a teraz zapodam po dwie tabketki co maly dostal od lekarza.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidłowa a nie dali Ci ze szpitala zalecen że masz dawac do 3 miesiaca K+D a później do roku samo K?

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w de wit k podają w szpitalu a później chyba jeszcze na u2 jedna dawka i tyle, tez pierwsze słyszę żeby do roku dawać k

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ