Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w gondolce wozilam dzieci tez do ok 10 miesiaca. Starszy jezdzil dluzej bo byl mniejszy a mlodszego musialam przeniesc do spacerowki bo mi z gondoli wyrosl.
My za prad placimy 75 euro. Niby powinnismy nieco mniej ale wolmy dawac wiecej zeby przy rocznym rozliczeniu nie bylo doplaty.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyPowidlowa oczywiście,ze jest umowa ustna-miałam na studiach prawo.co prawda trudniej ją udowodnić,ale w tym przypadku mogą być świadkowie no i samo to,ze juz remont zaczęli czyli udostępniono im dom,klucze na jakiej podstawie?
Powidlowa ojj tak mam kawalerajest b.wysoki za Mężem
ale to dobrze co to za facet by był wypiardek
urodził sie miał 59cm,a 21.01 u lekarza miał 68cm a teraz to nie mam pojęcia?
-
nick nieaktualny
-
Powidlowa na rozliczał podatek taki facet z ogłoszenia, w sumie to nie wiem czy go polecac
, bo dość długo to robi, mimo ze obiecuje szybciej, ciągle cos każe donosić, raz się pomylił... Ech no ale nie było drogo, ale w tym roku mąż się odgraża ze pójdzie do kogoś innego, więc ja się nie wtrącam niech robi co chce
-
Zrobię tak jak mówicie moje wesele moja sprawa. Nie mam ochoty się więcej kłócić i złościć a moja siostra, wydaje mi się że była zazdrosna że jako najmłodsza z sióstr pierwsza mam dziecko i jako pierwsza z dzieci mam brać ślub. Więc wepchnela się przede mnie.
Monika wydaje mi się że w waszym przypadku umowę ustną nie byłoby problem uznać za wiążącą pod warunkiem że byłabyś jako świadek takiej umowy.
Koala ja ubieram małego w rozmiary 56- 74 rozmiarówki są okropne. Nawet nie wiem jaki rozmiar powiedzieć rodzinie żeby kupowali na święta.
Ja tam chce jeszcze trochę gondoli używać, póki się mieści i na dworze jest zimno to wydaje mi się że nie ma takiej potrzeby żeby zmienić na spacerówke. Nie wiem nawet jak moja spacerówka wygląda bo jeszcze jej nie odpakowalam się wydaje mi się że gondola wygodniejsza jest dla dziecka. -
nick nieaktualnyMamax to mnie zaskoczyłaś,tego się nie spodziewałam,że tu na forum mojego synka,ktoś pobije heh
A rodziłaś w DE tak?bo w PL ponoć inaczej dzieci mierzą.To dużego chłopczyka tez masz,a ile ważył?I tak długo w gondoli Ci sie mieścił aż 10 msc?Moj to na szerokość ma duzo miejsca,ale na długość to juz niedużo,a jeszcze lubi sie zsunąć na dół jak sie wierci..
Anka mnie tez te rozmiary wkurzają..w 56 to juz bym synka w nic nie wcisnęła..ale 62-68 np z Lidla to chodzi jak najbardziej,ogólnie 74,a juz zaczynam cos zakładać 80
Moze tez go jeszcze przemęcze wtedy w tej gondoli...kurczę sama juz nie wiem co robić.. -
Kaolka- Cofam co napisalam wczesniej. Julian mierzyl 57 cm. Hehe pomylilam sie
Ech juz nie pamietam ile moje dzieci mialy przy porodzie,wstyd
Kiedys zapomnialam o ktorej godzinie urodzil sie starszy synek, za chiny nie moglam sobie tego przypomniec i musialam pytac meza...Ech co to bedzie jak bede miec trzecie dzieciatko. Wtedy pewnie juz wszystko mi sie poplata
Dobrze ze pisze pamietnik to sobie odswiezam wiadomosci
Wlasnie zajrzalam do niego zeby sobie przypomniec ile Julian mial miesiecy gdy go przelozylam do gondolki i mial tylko szesc ( az mi sie niechce w to wierzyc ze tak szybko)ale juz wtedy siedzial bo on to szybko robil. A musialam go przeniesc bo gondolka byla za krotka i lezal w niej z podwinietymi nozkami co nie bylo dla niego wygodne. Starszy synek jezdzil w gondoli do ok 10 miesiecy ale on pozniej siedzial i byl drobny. Tak rodzilam w de. Julian wazyl 3890 tak ze kolosek. Teraz jest na swoj wiek duzy ( oczywiscie zwalnia juz z wzrostem) ale nie wiem ile ma dokladnie dlugosci. Wazy prawie 12 kg. Nosi ubrania 86 chociaz niektore 80- ki jeszcze dociera. Z tymi rozmiarowkami to tak jest ze ciuchy z pl sa o rozmiar mniejsze niz te tu w de. Wiec gdy je kupuje tam np.w sklepie 5-10-15 to biore zawsze wiekszy rozmiar jaki ma w danym mmencie z koleji ciuchy zH&M sa znowu rozmiarowo wieksze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 21:06
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyBerlinianka ale Ty to pewnie juz cc miałaś co?Wiedziałas juz przed porodem ze synek taki duży bedzie?ja w sumie nie
To ciekawe jak duże teraz bedzie Twoje drugie maleństwo
A powiedz jak teraz syn wypada na tle rówieśników jest b.duży i okrąglutki czy wcale nie?bo zastanawiam sie jak to z moim bedzie...A jesteście z Mężem duzi?My z Mężem szczuplutcy,ja niska,a Mąż wysoki.
Mamax kiedy masz wizytę u gin?Ja tu juz z niecierpliwoscią czekam na wieściMi tez sie okres spóźnia,gdzie nigdy wcześniej sie nie spóźniał,ale myśle ze to przez karmienie piersią organizm zwariował.
Ojj tak H&M ma wielkie rozmiary...syncio niedawno od nich jeszcze w 62 wchodził,tak samo Lidl ma duże.Ja mam duzo właśnie ciuszków z PL bo moja mama namiętnie kupuje -
Koalka masz okres? Mnie się jeszcze nie pojawił.
Mela miała ważyć max 3500 a ważyła 3980. Bylam w szoku jak ona tam się mieściła.
Bardzo odczuwałaś że taki ogrom nosisz?
A berlinianke to podziwiam takiego kloca nosic; )
A Koalka u nas położna "jechała" miarką na taśmie od czubka głowy do pięty a u lekarza kładki na takie miarę i "rozciagali" melę. Każdemu inny wynik wychodził. Nie wiem który powinien być brany pod uwagę.
Czy to ja tam mam , że rano myślę "'za jakie grzechy nuże juz wstawać "a w nocy nie mogę zasnąć? Chce mi się spać, ale kręcę się w łóżku i oczy mi się otwierają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 23:41
-
Mamax ja przy trzecim zaczelam mylić imiona dzieci.Czesto jak zdenerwowana jestem to wolam każdego imieniem brata ehhh.Mąż juz przy drugim mylil i nie pamięta dat urodzin.
Wszędzie mierzą dzieci inaczej.Nie wiem ile teraz młody ma ale te 80z h&m są dobre a musze zobaczyć jak 86 wygląda.
Endokobietka i jak poradziliście sobie z Jasiem w tym tyg.i pracą męża?
Temat okresu sie przewija....ja czekam i poczekam.Przy każdym dostawałam dopiero po roku od poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 23:58
-
Kaolka- Zrob tescik bo jakby co to trzeba zaczac szybko witaminki brac
Wizyte mam w poniedziakek i tez juz nie moge sie jej doczekac chociaz tez sie nieco boje....
Wendy- Moj maz ma lepsza pamiec niz ja i on wszystko pamieta a mnie sie zdarza zapominac pewnie przez to ze w ciagu 5 lat jestem czwarty raz w ciazy a mowi sue ze ona nieco czlowieka odmozdza. W moim przypadku to sie chyba zgadza(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Co do wynajmu lokalu Koalka nie mialam zadnych starych info.,wrecz przeciwnie poczytalam i glosno w tv ostatnio o tym bylo.Chodzi mi o wynajem okazjonalny:
umowa najmu musi zostać spisana – forma najmu okazjonalnego, wymaga pod rygorem nieważności umowy pisemnej
w umowie najmu okazjonalnego, jako załącznik, musi znaleźć się oświadczenie najemcy – koniecznie w formie aktu notarialnego – o poddaniu się egzekucji i zobowiązaniu do opuszczenia/wydania najmowanego lokalu na podstawie umowy najmu i w terminie wskazanym przez właściciela zgodnie z rzeczona umową;
jako załącznik do umowy – może być w formie zwykłej pisemnej – wymagane jest wskazanie przez najemcę alternatywnego lokalu, w którym mógłby on zamieszkać w razie konieczności wykonania obowiązku opróżnienia lokalu;
konieczne jest dołączenie oświadczenia właściciela mieszkania (lub innej osoby posiadającej tytuł prawny do lokalu) wskazanego przez najemcę o wyrażeniu zgody na zamieszkanie przez najmującego (i wszystkie osoby mieszkające z nim/nią) lokalu wskazanego w oświadczeniu. Co ważne, na żądanie właściciela najmujący zobowiązany jest do przedstawienia tego dokumentu z podpisem odpowiedniej osoby poświadczonym notarialnie. W przypadku utraty możliwości zamieszkania we wskazanym lokalu alternatywnym najemca zobowiązany jest przedstawić w terminie 21 dni od momentu otrzymania takiej informacji inny lokal wraz z nowym oświadczeniem właściciela o możliwości zamieszkania danego lokalu przez najemcę. W przypadku nieotrzymania przez wynajmującego takiego oświadczenia może on wypowiedzieć umowę z zachowaniem przynajmniej 7 dniowego okresu wypowiedzenia;
konieczne jest zgłoszenie umowy najmu okazjonalnego do odpowiedniego dla właściciela Urzędu Skarbowego w terminie 14 dni od daty rozpoczęcia najmu. W przypadku nie dokonania takiego zgłoszenia umowa nie zostanie objęta regułami najmu okazjonalnego – będzie traktowana jako zwykła umowa najNajem okazjonalny może zostać zawarty maksymalnie na 10 lat, po upływie których należy zawrzeć kolejna umowę jeśli zaistnieje wola przedłużenia najmu.
Na czym polega poprawa sytuacji właściciela najmowanego lokalu? Z pewnością największą zaletą najmu okazjonalnego jest to, że właściciel najmowanego lokalu może łatwiej pozbyć się uciążliwego lokatora.
W przypadku zawarcia zwykłej umowy najmu lokalu, nie można wyrzucić lokatora, który nie chce wyprowadzić się z wynajmowanego mieszkania bez względu na to czy respektuje on warunki umowy i np. płaci czynsz terminowo. Wobec faktu, że lokator każdorazowo musi mieć zapewniony lokal socjalny, wynajmujący nawet po uzyskaniu korzystnego dla siebie wyroku eksmisyjnego musi czekać na znalezienie się lokalu socjalnego dla niechcianego lokatora. Nadto zawarcie zwykłej umowy najmu wiąże się z obowiązywaniem tzw. okresu ochronnego, który uniemożliwia eksmisję lokatora, w okresie od 1 listopada do 31 marca, nie wspominając już o niemożności eksmisji kobiet w ciąży lub małoletnich.
Natomiast umowa najmu okazjonalnego zabezpiecza prawa właściciela lokalu i wyłącza wszystkie wskazane powyżej przesłanki i umożliwia eksmisję lokatora tak w okresie ochronnym jak i poza nim bez względu na wiek lub ewentualną ciążę, a co najważniejsze bez obowiązku zapewnienia lokalu socjalnego.
-
nick nieaktualnyWendy,ale ja pisałam odnośnie meldunku,a nie najmu,więc ten tego
ja wynajmuje mieszkanie w PL wiec cos tam wiem.
Mamax nie musze testu robić,bo juz małe plamienia mam wiec okres się zbliżaa witaminki cały czas biorę,bo karmię małego piersią
A czemu boisz sie wizyty?Na pewno wszystko bedzie ok
idziesz z synkami na wizytę do gin?
Powidlowa tak niestety mam juz okres,po 3 msc od porodu juz dostałam,a młody tylko na mojej piersi-zero dokarmiania mm.Moze za długie przerwy miedzy karmieniami albo taki mam organizm.
Mój syn ważył podobnie jak Mela,tylko dłuższy był.Czy czułam,ze taki ogrom nosze?hmm..no w 9 msc lekko nie było,ale to chyba każda kobieta tak ma?brzuch miałam spory,tymbarskiej ze jestem szczupła,wiec każdy mówił ze jakbym piłkę połknęła hehe.Ale jak na tak duże dziecko i b.duzą ilośc wód płodowych to i tak nie był aż tak duzy,znam dziewczyny co miały większy a dzieci malutkie urodziły.U nas geny sie skumulowały,bo i teściowa i moja mama drobne a dzieci rodziły duże i u mnie to samo.A niektóre moje koleżanki takie fest baby a dzieci nawet po 3kg nie miały,albo ledwo co.
-
Kaolka- Do ginki jade z mezem bo na pierwszy raz chce go miec ze soba. Nigdy nie wiadomo co bedzie i przez to mam stracha wiec go poprosilam o towarzystwo. Pozniej bede juz sama chodzic a maz bedzie zostawal z dziecmi w domu. Teraz bierzemy ze soba Julianka a Maximilian bedzie w przedszkolu.
Zgadzam sie z toba. Ja tez jestem drobnej budowy i przy Julianku mialam maly brzuch. Lekarka i polozna mowily mi ze maly bedzie drobny a tu prosze niespodziankaA rzeczywiscie mam kolezanki co to sa fest baby albo takie z mega duzymi brzuchami a dzieciaczki malutke rodzily.
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax trzmamy. Kciuki będzie dobrze !!
Koalka no cc i tydzień po terminie ale musiałam sie wykłócić bo chcieli jeszcze czekac ehh.. Na usg pokazywalo w dniu porodu 4,5 a wyszedł 4,75 a mija koleżanka z sali urodziła tez cc 5,2takze ten
Teraz jest normalny taki średniak. My mali ja 168cm mąż 172cm wiec hmmm tez się zastanawiam czy drugie twz będzie takie hehe
My dziś po zakupach kupiliśmy na za tydz na trzecie urodziny rower 12caliw czwartek moi rodzice wpadają
będzie fajnie.
-
Hej dziewczyny,
Ze tak się wtrace jeśli kogoś melduję się w Polsce to ta osoba ma prawo bycia w mieszkaniu.a więc w każdej chwili może ci się "wprowadzić" .ja bym nie ufala ludziom ,nie wiadomo co im siedzi w głowie.
Najlepsza jest umowa okazjonalna. -
nick nieaktualnyOrchidea33 nie zgodzę sie..pierwszy z brzegu akrtykuł z neta
http://www.kancelariabukowski.pl/meldunek-nie-daje-zadnych-praw/
Berlinianka ale musiałaś sie kłócić o cc czy zeby juz nie czekali?ja wiem oni przesadzają na luzie dla nich do 2 tygodni można czekać..A sami zaproponowali Ci cc czy dali Ci wybór?
To akurat Wam sie na sali klopsiki trafiły,jak ja rodziłam to mój był największy i ciagle położna przeżywała jaki on duzy ze bedzie koszykarzem heheA tez Wasz na początku tak szybko rósł?bo nasz na razie idzie jak burza..
Mamax wszystko bedzie dobrzeale fakt te pierwsze wizyty sa bardziej stresujące jak jeszcze nie czuć ruchów maleństwa.Ahh jak miło sobie to przypomnieć
Dziewczyny chyba sie zfrajerował,zła jestem..byliśmy dzisiaj w toyrus,kupiliśmy te piankowe puzzle na podłogę za 30€,rozłożyłam na podlodze i nie za duże 1,8 metra,tyle ze grubsze od standardowych ehh..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 21:58