X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy mrówki i telefon mi szwankuje :/

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka no to w święta tłum był ;)
    http://polki.pl/sposoby-na-mrowki,we-dwoje-dom-i-ogrod-sprawdzone-porady-artykul,10056081.html

Berlinianka lubi tę wiadomość

201509284965.png
    201703075565.png

Wysłany: 30 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;) już leje octem i sypie proszek do pieczenia ale muszę bardziej drastyczne metody zastosować eh trzeba te listwy zerwac i pozalepiec chyba jakiew dziury

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka bo imprezy Wam sie zachciało i zaprosoliscie za dużo tych "mrówków". A tak serio to moja kolezanka wykonczyla je solą kuchenną. Sypala po miejscu z którego wylazily i sie wyniosly wreszcie.

Wysłany: 30 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... kupiłam dzisiaj coś jakieś pudełko na mrówki, ale mogę też i soli rozsypać, nie zaszkodzi ;) te mendy wieczorem wyłażą

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka:
    Hirschhornsalz tötet Ameisen: Zusammen mit Zucker dient es als Köder. Der Backzusatz setzt für Ameisen giftiges Ammoniak frei, wenn die Tiere es verspeisen.
    Ameisen mit Hausmitteln bekämpfen: Legen Sie Zitronenschalen, Essig oder Zimtpulver vor den Zugängen aus. Durch die intensiven Gerüche werden die Ameisen abgeschreckt.
    mrówki nie lubią:
    *octu
    *cynamonu
    *proszku do pieczenia
    *cytryny
    A dodatkowo można polać trochę miodu na talerzyk i się do niego przykleją!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 15:01

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie jakiś internet. Najlepiej żeby umowa nie była na 2 lata kiedys coś pisłyście o o2 i 1to1 czy jakoś tak. Jak to się załatwia?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ktorym tygodniu ciazy tak mniej wiecej umawialyscie sie z polozna na wizyte w domu? Jak wyglada taka wizyta? Polozna przychodzi tylko raz czy czesciej?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina1989 wrote:
    Dziewczyny polećcie jakiś internet. Najlepiej żeby umowa nie była na 2 lata kiedys coś pisłyście o o2 i 1to1 czy jakoś tak. Jak to się załatwia?

ja wczesniej mialam o2, ale przerywal nam mocno i teraz mamy UnityMedia i jest lepiej. Umowy mielismy niestety na dwa lata

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo mamusie
    My już od wczoraj w domu :)
    Niestety pierwsze dni u znajomych były mega stresujące i chciałam uciekać pierwszego dnia . Święta u moich rodziców i to już totalny luzik ale najlepiej w domku w DE :)
    Następny wyjazd planujemy na czerwiec do pl zrobilismy wstępna rezerwacje w hotelu na 12 dni wiec buźka mi sie uśmiecha :)

Ewelina ja internet mam razem z telewizja i telefonem wiec nie pomogę
    Co do fotelika mamy britax römer duo plus . Ma wszystkie testy kupowaliśmy nowy i najważniejsze da sie montować na ISO fix i pasy . Mamy dwa auta wiec co chwile zmieniamy z jednego do drugiego.

Domi
    Ja szukałam położna ok 28 tyg dopiero prędzej nie wiedziałam ze taka przysługuje . Właściwie zadzwoniłam do jednej przyjechała powiedziałam ze pasuje mi i jakoś za 3 tyg zaczęła mi sie szkoła rodzenia a o od 38 tyg przychodziła do mnie i robiła akupunkturę , po porodzie była co dwa dni jakoś przez pierwszy miesiąc .
    Na wizytach u nas pokazywala mi wszystko co chciałam i odpowiadała na pytanie i najważniejsze ważyła małego i sprawdzała pępek :)

Endokobietka
    U nas nawet nie odczułam zmiany czasu . Porostu wstaliśmy o 7 i tyle :) zegarki same sie przestawiły jedynie w hotelu jeden nie wiec przez chwile to mnie zmyliło .

Koalka
    My mamy dokładnie ta sama strategie kupić droższe lepsze ale i sprzedać za dobra kasę nawet co chodzi o ubranka . Na pierwszym wózku straciłam może z 100€ a już kupiłam używany na drugim jeszcze zarobiłam 20€ :D tez kupiłam używany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:36

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie polecam onternetu z O2. Przerywa co chwile, telegon wtedy tez nie działa, ostatnio byl facet zeby to naprawić a jest jeszcze gorzej. Niestety umowa na 2 lata.

Magdalena jakie hotele rezerwujecie i ile ona Was kosztuja? Chodzo mi o to czy w pokoju spokojnie możecie rozlozyc łóżeczko turystyczne, czy dodatkowo placicie za dziecko, czy jest w pokoju czajnik, czy zamawiacue z z posilkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:03

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    W ktorym tygodniu ciazy tak mniej wiecej umawialyscie sie z polozna na wizyte w domu? Jak wyglada taka wizyta? Polozna przychodzi tylko raz czy czesciej?
    Ja się wcale nie umawiam. Mam zadzwonić ze szpitala z info kiedy wychodzę. Ale z tego co słyszałam na SR, to taka zwykła wizyta zapoznawcza, chyba ze ma jakies ekstra umiejętnosci np. akupunkturę, to jak jest potrzeba, to przychodzi wcześniej. W razie pytań mogę w kazej chwili dzwonić, choć w dobie interentu nie czuję takiej potrzeby. Myślę, że dopiero po porodzie może być 1000 pytań do.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina1989 wrote:
    Ja w sumie jestem zadowolona z1&1. Ale słyszałam różne opinie. Ponoć w wiekszych miastach jest ok, gorzej na wsiach. Jedyne co, to trzeba przypulnowac w trakcie instalacji, bo monter zwykle odwala manianę...No ale to firma zewnetrzna, więc nie bardzo mozna 1&1 obwiniać...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka wrote:
    Dzieki ;) już leje octem i sypie proszek do pieczenia ale muszę bardziej drastyczne metody zastosować eh trzeba te listwy zerwac i pozalepiec chyba jakiew dziury
    W polsce mielismy taki preparat na mrówki, to się przyklejało na ich scieżkach i bardzo szybko je wybiło (trzeba poczekać kilka dni bo działa z opóznionym zapłonem, ale jak zniosą do gniazda, to potem trafia wszystkie). Nie pamietam nazwy, ale to był takie beżowe, w okrągłym opakowaniu (wyglądało jak mały zapach do auta)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 30 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dm
    My w siemianowicach śląskich hotel vacanza z tego co wiem to tez są ich w Katowicach Gliwicach i innych miastach
    A wiec w pokojach są czajniki . W lutym jak byliśmy na 7 dni maż zamawiał prędzej już w domu na booking i płaciliśmy ok 250€ za same noclegi. Od razu po zamówieniu dzwoniliśmy i powiedzieliśmy ze chcemy z wanna pokój nie było problemu nawet po przyjeździe chodził z sprzątaczka po wszystkich wolnych pokojach i oglądał czy w innych są większe wanny albo więcej miejsca . Za dziecko sie nie płaci nie ma problemu z rozłożeniem łóżeczka .
    Co do śniadań to niby 30 zł za osobę my rezerwowalismy bez ale na miejscu stwierdziliśmy ze będziemy jeść wiadomo dziecko sie nie liczy bo ile to zje pół kromeczki . W restauracji krzeselka dla maluchów . U nas trochę było wszystko pokręcone bo co jedna recepcjonistka to inna . Jednego dnia schodzimy mówi ze wróciła po urlopie i mamy dzisiaj śniadania za 20 zł na głowę następnego dnia kobietka zapomniała zapisać ze jedliśmy . Pod koniec jedna miała zadanie przetłumaczyć menu na język niemiecki i oczywiście przyszła do nas Maz przetłumaczył i wykasowala nam z dwóch dni śniadania . Po tym tygodniu zapamiętali nas i teraz mamy rabaty :)
    Tym razem trochę sie spóźniliśmy hotel zawalony ludźmi na maksa same niemieckie rejestracje wszyscy na święta ścigali i został tylko apartament on kosztował jakoś 600 zł za dwie noce . Ale wiadomo tam to już jacusi wielki telewizor i dwa pokoje .
    Maz właśnie ten apartament rezerwował na czerwiec i zrobiły super cenę prawie o polowe mniej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:31

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 30 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki wielkie dziewczyny na porady :* kupiłam właśnie takie pudełko na mrówki to chyba właśnie będą to nosić do gniazda i się truć ;)

my mamy o2 i w sumie hm... na kablu jest ok, na wifi jak jest blisko nie przez ściany, ale ogólnie nie narzekam. przez neta załatwialiśmy ;)

Magdalena to ja nie wiedziałam że wy w hotelu... kupa kasy. rodzinka nie ma miejsca?

qb3c3e5e6ni45jhf.png

Wysłany: 30 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berliniarka
    Moi rodzice mieszkają może z 1 km od hotelu maja 3 pokoje i mieszkają w trójkę z moim bratem jak dla mnie nie problem mogę mieć jeden pokój wspólna łazienkę wieczorne oglądanie telewizji w piątkę ale mój maż ma rozwiedziona pupę :p chce mieć wieczorem trochę prywatności przytulić sie z żona iść na mały relaks do sauny a rano iść na golasa pod prysznic :D u rodziców właściwie torby by sie walały i wszystkie nasze graty a tak rano wstajemy ogarniamy sie zjemy śniadanie i jesteśmy jak na prawdziwych odwiedzinach cały dzień .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za rady
    Kinga ten 1&1 to na kablu ?? Jaka umowa? Jak to załatwiałaś?

Dziewczyny czy któras z was ma fotelik tego typu??
    http://www.mytoys.de/Cybex-Auto-Kindersitz-Pallas-Silver-Line-Purple-Rain-2016/Auto-Kindersitze-9-bis-36-kg/Auto-Kindersitze/KID/de-mt.ba.ca02.01.11/3340262
    ma najwyzsze oceny w testach ale boje się ze będzie nie wygodny

Magdalena zadowolona jestes z tego fotelika?? ten co wysłałam link ma wszystko na 5 ale nie ma pasów i wydaje mi sie przez to mniej wygodny ze bedzie brak swobody. A podróże po 7 godzin juz sa wystarczajaco meczace.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy isc do lekarza szczepienie i usg brzucha maż nie dostał wolnego a w przychodni nie mieli innego terminu:/
    Musze iść sama! A ja przecież nie znam języka no masakra jakaś :/
    Była któras w takiej sytuacji?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena chyba sie zdecyduje na ten romer ma pasy 4 w ocenach i przystepna cene. A gdzie go kupowałaś?? Na allegr ceny sa od 800 za nowy

201509284965.png
    201703075565.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ