X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy mrówki i telefon mi szwankuje :/

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka no to w święta tłum był ;)
    http://polki.pl/sposoby-na-mrowki,we-dwoje-dom-i-ogrod-sprawdzone-porady-artykul,10056081.html

Berlinianka lubi tę wiadomość

201509284965.png
    201703075565.png

Wysłany: 30 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;) już leje octem i sypie proszek do pieczenia ale muszę bardziej drastyczne metody zastosować eh trzeba te listwy zerwac i pozalepiec chyba jakiew dziury

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka bo imprezy Wam sie zachciało i zaprosoliscie za dużo tych "mrówków". A tak serio to moja kolezanka wykonczyla je solą kuchenną. Sypala po miejscu z którego wylazily i sie wyniosly wreszcie.

Wysłany: 30 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... kupiłam dzisiaj coś jakieś pudełko na mrówki, ale mogę też i soli rozsypać, nie zaszkodzi ;) te mendy wieczorem wyłażą

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka:
    Hirschhornsalz tötet Ameisen: Zusammen mit Zucker dient es als Köder. Der Backzusatz setzt für Ameisen giftiges Ammoniak frei, wenn die Tiere es verspeisen.
    Ameisen mit Hausmitteln bekämpfen: Legen Sie Zitronenschalen, Essig oder Zimtpulver vor den Zugängen aus. Durch die intensiven Gerüche werden die Ameisen abgeschreckt.
    mrówki nie lubią:
    *octu
    *cynamonu
    *proszku do pieczenia
    *cytryny
    A dodatkowo można polać trochę miodu na talerzyk i się do niego przykleją!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 15:01

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie jakiś internet. Najlepiej żeby umowa nie była na 2 lata kiedys coś pisłyście o o2 i 1to1 czy jakoś tak. Jak to się załatwia?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ktorym tygodniu ciazy tak mniej wiecej umawialyscie sie z polozna na wizyte w domu? Jak wyglada taka wizyta? Polozna przychodzi tylko raz czy czesciej?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina1989 wrote:
    Dziewczyny polećcie jakiś internet. Najlepiej żeby umowa nie była na 2 lata kiedys coś pisłyście o o2 i 1to1 czy jakoś tak. Jak to się załatwia?

ja wczesniej mialam o2, ale przerywal nam mocno i teraz mamy UnityMedia i jest lepiej. Umowy mielismy niestety na dwa lata

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo mamusie
    My już od wczoraj w domu :)
    Niestety pierwsze dni u znajomych były mega stresujące i chciałam uciekać pierwszego dnia . Święta u moich rodziców i to już totalny luzik ale najlepiej w domku w DE :)
    Następny wyjazd planujemy na czerwiec do pl zrobilismy wstępna rezerwacje w hotelu na 12 dni wiec buźka mi sie uśmiecha :)

Ewelina ja internet mam razem z telewizja i telefonem wiec nie pomogę
    Co do fotelika mamy britax römer duo plus . Ma wszystkie testy kupowaliśmy nowy i najważniejsze da sie montować na ISO fix i pasy . Mamy dwa auta wiec co chwile zmieniamy z jednego do drugiego.

Domi
    Ja szukałam położna ok 28 tyg dopiero prędzej nie wiedziałam ze taka przysługuje . Właściwie zadzwoniłam do jednej przyjechała powiedziałam ze pasuje mi i jakoś za 3 tyg zaczęła mi sie szkoła rodzenia a o od 38 tyg przychodziła do mnie i robiła akupunkturę , po porodzie była co dwa dni jakoś przez pierwszy miesiąc .
    Na wizytach u nas pokazywala mi wszystko co chciałam i odpowiadała na pytanie i najważniejsze ważyła małego i sprawdzała pępek :)

Endokobietka
    U nas nawet nie odczułam zmiany czasu . Porostu wstaliśmy o 7 i tyle :) zegarki same sie przestawiły jedynie w hotelu jeden nie wiec przez chwile to mnie zmyliło .

Koalka
    My mamy dokładnie ta sama strategie kupić droższe lepsze ale i sprzedać za dobra kasę nawet co chodzi o ubranka . Na pierwszym wózku straciłam może z 100€ a już kupiłam używany na drugim jeszcze zarobiłam 20€ :D tez kupiłam używany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:36

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie polecam onternetu z O2. Przerywa co chwile, telegon wtedy tez nie działa, ostatnio byl facet zeby to naprawić a jest jeszcze gorzej. Niestety umowa na 2 lata.

Magdalena jakie hotele rezerwujecie i ile ona Was kosztuja? Chodzo mi o to czy w pokoju spokojnie możecie rozlozyc łóżeczko turystyczne, czy dodatkowo placicie za dziecko, czy jest w pokoju czajnik, czy zamawiacue z z posilkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:03

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    W ktorym tygodniu ciazy tak mniej wiecej umawialyscie sie z polozna na wizyte w domu? Jak wyglada taka wizyta? Polozna przychodzi tylko raz czy czesciej?
    Ja się wcale nie umawiam. Mam zadzwonić ze szpitala z info kiedy wychodzę. Ale z tego co słyszałam na SR, to taka zwykła wizyta zapoznawcza, chyba ze ma jakies ekstra umiejętnosci np. akupunkturę, to jak jest potrzeba, to przychodzi wcześniej. W razie pytań mogę w kazej chwili dzwonić, choć w dobie interentu nie czuję takiej potrzeby. Myślę, że dopiero po porodzie może być 1000 pytań do.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina1989 wrote:
    Ja w sumie jestem zadowolona z1&1. Ale słyszałam różne opinie. Ponoć w wiekszych miastach jest ok, gorzej na wsiach. Jedyne co, to trzeba przypulnowac w trakcie instalacji, bo monter zwykle odwala manianę...No ale to firma zewnetrzna, więc nie bardzo mozna 1&1 obwiniać...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka wrote:
    Dzieki ;) już leje octem i sypie proszek do pieczenia ale muszę bardziej drastyczne metody zastosować eh trzeba te listwy zerwac i pozalepiec chyba jakiew dziury
    W polsce mielismy taki preparat na mrówki, to się przyklejało na ich scieżkach i bardzo szybko je wybiło (trzeba poczekać kilka dni bo działa z opóznionym zapłonem, ale jak zniosą do gniazda, to potem trafia wszystkie). Nie pamietam nazwy, ale to był takie beżowe, w okrągłym opakowaniu (wyglądało jak mały zapach do auta)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 30 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dm
    My w siemianowicach śląskich hotel vacanza z tego co wiem to tez są ich w Katowicach Gliwicach i innych miastach
    A wiec w pokojach są czajniki . W lutym jak byliśmy na 7 dni maż zamawiał prędzej już w domu na booking i płaciliśmy ok 250€ za same noclegi. Od razu po zamówieniu dzwoniliśmy i powiedzieliśmy ze chcemy z wanna pokój nie było problemu nawet po przyjeździe chodził z sprzątaczka po wszystkich wolnych pokojach i oglądał czy w innych są większe wanny albo więcej miejsca . Za dziecko sie nie płaci nie ma problemu z rozłożeniem łóżeczka .
    Co do śniadań to niby 30 zł za osobę my rezerwowalismy bez ale na miejscu stwierdziliśmy ze będziemy jeść wiadomo dziecko sie nie liczy bo ile to zje pół kromeczki . W restauracji krzeselka dla maluchów . U nas trochę było wszystko pokręcone bo co jedna recepcjonistka to inna . Jednego dnia schodzimy mówi ze wróciła po urlopie i mamy dzisiaj śniadania za 20 zł na głowę następnego dnia kobietka zapomniała zapisać ze jedliśmy . Pod koniec jedna miała zadanie przetłumaczyć menu na język niemiecki i oczywiście przyszła do nas Maz przetłumaczył i wykasowala nam z dwóch dni śniadania . Po tym tygodniu zapamiętali nas i teraz mamy rabaty :)
    Tym razem trochę sie spóźniliśmy hotel zawalony ludźmi na maksa same niemieckie rejestracje wszyscy na święta ścigali i został tylko apartament on kosztował jakoś 600 zł za dwie noce . Ale wiadomo tam to już jacusi wielki telewizor i dwa pokoje .
    Maz właśnie ten apartament rezerwował na czerwiec i zrobiły super cenę prawie o polowe mniej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:31

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 30 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki wielkie dziewczyny na porady :* kupiłam właśnie takie pudełko na mrówki to chyba właśnie będą to nosić do gniazda i się truć ;)

my mamy o2 i w sumie hm... na kablu jest ok, na wifi jak jest blisko nie przez ściany, ale ogólnie nie narzekam. przez neta załatwialiśmy ;)

Magdalena to ja nie wiedziałam że wy w hotelu... kupa kasy. rodzinka nie ma miejsca?

qb3c3e5e6ni45jhf.png

Wysłany: 30 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berliniarka
    Moi rodzice mieszkają może z 1 km od hotelu maja 3 pokoje i mieszkają w trójkę z moim bratem jak dla mnie nie problem mogę mieć jeden pokój wspólna łazienkę wieczorne oglądanie telewizji w piątkę ale mój maż ma rozwiedziona pupę :p chce mieć wieczorem trochę prywatności przytulić sie z żona iść na mały relaks do sauny a rano iść na golasa pod prysznic :D u rodziców właściwie torby by sie walały i wszystkie nasze graty a tak rano wstajemy ogarniamy sie zjemy śniadanie i jesteśmy jak na prawdziwych odwiedzinach cały dzień .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za rady
    Kinga ten 1&1 to na kablu ?? Jaka umowa? Jak to załatwiałaś?

Dziewczyny czy któras z was ma fotelik tego typu??
    http://www.mytoys.de/Cybex-Auto-Kindersitz-Pallas-Silver-Line-Purple-Rain-2016/Auto-Kindersitze-9-bis-36-kg/Auto-Kindersitze/KID/de-mt.ba.ca02.01.11/3340262
    ma najwyzsze oceny w testach ale boje się ze będzie nie wygodny

Magdalena zadowolona jestes z tego fotelika?? ten co wysłałam link ma wszystko na 5 ale nie ma pasów i wydaje mi sie przez to mniej wygodny ze bedzie brak swobody. A podróże po 7 godzin juz sa wystarczajaco meczace.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy isc do lekarza szczepienie i usg brzucha maż nie dostał wolnego a w przychodni nie mieli innego terminu:/
    Musze iść sama! A ja przecież nie znam języka no masakra jakaś :/
    Była któras w takiej sytuacji?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena chyba sie zdecyduje na ten romer ma pasy 4 w ocenach i przystepna cene. A gdzie go kupowałaś?? Na allegr ceny sa od 800 za nowy

201509284965.png
    201703075565.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ