Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Berlinianka:
Hirschhornsalz tötet Ameisen: Zusammen mit Zucker dient es als Köder. Der Backzusatz setzt für Ameisen giftiges Ammoniak frei, wenn die Tiere es verspeisen.
Ameisen mit Hausmitteln bekämpfen: Legen Sie Zitronenschalen, Essig oder Zimtpulver vor den Zugängen aus. Durch die intensiven Gerüche werden die Ameisen abgeschreckt.
mrówki nie lubią:
*octu
*cynamonu
*proszku do pieczenia
*cytryny
A dodatkowo można polać trochę miodu na talerzyk i się do niego przykleją!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 15:01
Berlinianka lubi tę wiadomość
-
Ewelina1989 wrote:Dziewczyny polećcie jakiś internet. Najlepiej żeby umowa nie była na 2 lata kiedys coś pisłyście o o2 i 1to1 czy jakoś tak. Jak to się załatwia?
ja wczesniej mialam o2, ale przerywal nam mocno i teraz mamy UnityMedia i jest lepiej. Umowy mielismy niestety na dwa lata
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Halo mamusie
My już od wczoraj w domu
Niestety pierwsze dni u znajomych były mega stresujące i chciałam uciekać pierwszego dnia . Święta u moich rodziców i to już totalny luzik ale najlepiej w domku w DE
Następny wyjazd planujemy na czerwiec do pl zrobilismy wstępna rezerwacje w hotelu na 12 dni wiec buźka mi sie uśmiecha
Ewelina ja internet mam razem z telewizja i telefonem wiec nie pomogę
Co do fotelika mamy britax römer duo plus . Ma wszystkie testy kupowaliśmy nowy i najważniejsze da sie montować na ISO fix i pasy . Mamy dwa auta wiec co chwile zmieniamy z jednego do drugiego.
Domi
Ja szukałam położna ok 28 tyg dopiero prędzej nie wiedziałam ze taka przysługuje . Właściwie zadzwoniłam do jednej przyjechała powiedziałam ze pasuje mi i jakoś za 3 tyg zaczęła mi sie szkoła rodzenia a o od 38 tyg przychodziła do mnie i robiła akupunkturę , po porodzie była co dwa dni jakoś przez pierwszy miesiąc .
Na wizytach u nas pokazywala mi wszystko co chciałam i odpowiadała na pytanie i najważniejsze ważyła małego i sprawdzała pępek
Endokobietka
U nas nawet nie odczułam zmiany czasu . Porostu wstaliśmy o 7 i tylezegarki same sie przestawiły jedynie w hotelu jeden nie wiec przez chwile to mnie zmyliło .
Koalka
My mamy dokładnie ta sama strategie kupić droższe lepsze ale i sprzedać za dobra kasę nawet co chodzi o ubranka . Na pierwszym wózku straciłam może z 100€ a już kupiłam używany na drugim jeszcze zarobiłam 20€tez kupiłam używany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:36
-
nick nieaktualnyEwelina nie polecam onternetu z O2. Przerywa co chwile, telegon wtedy tez nie działa, ostatnio byl facet zeby to naprawić a jest jeszcze gorzej. Niestety umowa na 2 lata.
Magdalena jakie hotele rezerwujecie i ile ona Was kosztuja? Chodzo mi o to czy w pokoju spokojnie możecie rozlozyc łóżeczko turystyczne, czy dodatkowo placicie za dziecko, czy jest w pokoju czajnik, czy zamawiacue z z posilkami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:03
-
Domi793 wrote:W ktorym tygodniu ciazy tak mniej wiecej umawialyscie sie z polozna na wizyte w domu? Jak wyglada taka wizyta? Polozna przychodzi tylko raz czy czesciej?
-
Ewelina1989 wrote:Dziewczyny polećcie jakiś internet. Najlepiej żeby umowa nie była na 2 lata kiedys coś pisłyście o o2 i 1to1 czy jakoś tak. Jak to się załatwia?
-
Berlinianka wrote:Dzieki
już leje octem i sypie proszek do pieczenia ale muszę bardziej drastyczne metody zastosować eh trzeba te listwy zerwac i pozalepiec chyba jakiew dziury
Berlinianka lubi tę wiadomość
-
Monika dm
My w siemianowicach śląskich hotel vacanza z tego co wiem to tez są ich w Katowicach Gliwicach i innych miastach
A wiec w pokojach są czajniki . W lutym jak byliśmy na 7 dni maż zamawiał prędzej już w domu na booking i płaciliśmy ok 250€ za same noclegi. Od razu po zamówieniu dzwoniliśmy i powiedzieliśmy ze chcemy z wanna pokój nie było problemu nawet po przyjeździe chodził z sprzątaczka po wszystkich wolnych pokojach i oglądał czy w innych są większe wanny albo więcej miejsca . Za dziecko sie nie płaci nie ma problemu z rozłożeniem łóżeczka .
Co do śniadań to niby 30 zł za osobę my rezerwowalismy bez ale na miejscu stwierdziliśmy ze będziemy jeść wiadomo dziecko sie nie liczy bo ile to zje pół kromeczki . W restauracji krzeselka dla maluchów . U nas trochę było wszystko pokręcone bo co jedna recepcjonistka to inna . Jednego dnia schodzimy mówi ze wróciła po urlopie i mamy dzisiaj śniadania za 20 zł na głowę następnego dnia kobietka zapomniała zapisać ze jedliśmy . Pod koniec jedna miała zadanie przetłumaczyć menu na język niemiecki i oczywiście przyszła do nas Maz przetłumaczył i wykasowala nam z dwóch dni śniadania . Po tym tygodniu zapamiętali nas i teraz mamy rabaty
Tym razem trochę sie spóźniliśmy hotel zawalony ludźmi na maksa same niemieckie rejestracje wszyscy na święta ścigali i został tylko apartament on kosztował jakoś 600 zł za dwie noce . Ale wiadomo tam to już jacusi wielki telewizor i dwa pokoje .
Maz właśnie ten apartament rezerwował na czerwiec i zrobiły super cenę prawie o polowe mniej .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:31
-
dzieki wielkie dziewczyny na porady :* kupiłam właśnie takie pudełko na mrówki to chyba właśnie będą to nosić do gniazda i się truć
my mamy o2 i w sumie hm... na kablu jest ok, na wifi jak jest blisko nie przez ściany, ale ogólnie nie narzekam. przez neta załatwialiśmy
Magdalena to ja nie wiedziałam że wy w hotelu... kupa kasy. rodzinka nie ma miejsca? -
Berliniarka
Moi rodzice mieszkają może z 1 km od hotelu maja 3 pokoje i mieszkają w trójkę z moim bratem jak dla mnie nie problem mogę mieć jeden pokój wspólna łazienkę wieczorne oglądanie telewizji w piątkę ale mój maż ma rozwiedziona pupę :p chce mieć wieczorem trochę prywatności przytulić sie z żona iść na mały relaks do sauny a rano iść na golasa pod prysznicu rodziców właściwie torby by sie walały i wszystkie nasze graty a tak rano wstajemy ogarniamy sie zjemy śniadanie i jesteśmy jak na prawdziwych odwiedzinach cały dzień .
-
dzieki dziewczyny za rady
Kinga ten 1&1 to na kablu ?? Jaka umowa? Jak to załatwiałaś?
Dziewczyny czy któras z was ma fotelik tego typu??
http://www.mytoys.de/Cybex-Auto-Kindersitz-Pallas-Silver-Line-Purple-Rain-2016/Auto-Kindersitze-9-bis-36-kg/Auto-Kindersitze/KID/de-mt.ba.ca02.01.11/3340262
ma najwyzsze oceny w testach ale boje się ze będzie nie wygodny
Magdalena zadowolona jestes z tego fotelika?? ten co wysłałam link ma wszystko na 5 ale nie ma pasów i wydaje mi sie przez to mniej wygodny ze bedzie brak swobody. A podróże po 7 godzin juz sa wystarczajaco meczace.