X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam w toys r us Dałam 250€
    Te co dałaś linka kobieta w sklepie gadała ze dużo nie dzieci nie służy nie chce w nim siedzieć . Colin w sklepie usiedzial w nim 2 min i krzyk . Powiedziała żeby lepiej nie ryzykować bo możemy nawet do domu nie dojechać
    Mój maź był bardzo zdecydowany na ten cybex.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:09

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cybex ale ten junofix czyli 9-18 jest super i będziemy zmieniać na 15-36 czyli solusion czy jakos tak pod koniec roku.
    Poduszką jest większe prawdopodobieństwo że dobrze zapniesz bo w pasach 80%. Ludzi zapinaza slabo. A tapoduszka to odrazu stoliczek dla dziecka :)

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena tez właśnie sie tego obawiam bo to dziecko takie uwiezione w nim. Jeszcze mamy czas, ale juz sie rozglądam, żeby nie kupować na hura

201509284965.png
    201703075565.png

Wysłany: 31 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berliniarka
    To dobrze ze u ciebie bablus akceptuje ten fotelik wiadomo ze jest najbezpieczniejszy ale niestety niektóre dzieci nie wysiedza ani chwili bo jest dość specyficzny :)

Ewelina
    Może najlepiej przejedz sie do jakiegoś sklepu i popytaj sprzedawcę popatrz na ceny i napewno coś znajdziesz ;)

Ja jeszcze co do tych fotelików to znajomi maja jakiś z nieznanej firmy i miałam okazje przenieść go z auta do auta - sam Steropian ... Lekki taki ze da sie nim rzucać .Przy wypadku to ten fotelik jako pierwsze pójdzie w pył ... Cieszą sie ze dali pare złoty za niego ale totalnie nie pomyśleli o bezpieczeństwie .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie kiedyś podobal ten fotelik z oslana tułowia ake zobaczylam jeden test z nim i wykluczylam go calkowicir. Jak nie wiedziałam nic o fitelkach to myslalam ze wybiera sie tylko kolor bo wszystko co jest dopuszczone do sprzedazy musi byc bezpieczne. Teraz wiem jak bardzo sue myliłam. Po wglebieniu się w temat wiem ze fiteliki do jazdy tylem jak najdluzej i najlepsze skandynawskie. Zadne niemieckie ktorema tylko gwiazdki. Tym sposobem my postawilismy na BeSafe, nasz model udalo nam się kupic 100€ taniej ylko dlatego że nie bylo wybiru koloru tapicerki. Poczytajcie o fitelikach na stronie "osiemgwiazdek", facet znacsie na rzeczy, pracuje z fotelikami na co dzień i nie sciemnia.

Endokobietka, annaki lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiema rekami i nogami podpisuje sie pod Monika :)

A tak ogolnie ja zawsze jezdze z Jasiem z tylu i ten fotelik jest naprawde supoer, bo sie widzimy, mozemy sie bawic a on obserwuje wszystko przez tylna szybe i tez jest mega szczesliwy, zwlaszcza jak za nami stoi ciezarowka albo Autobus :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez widziałam test z tym fotelikiem co nie ma pasów tylko tą osłonę i wiem że nigdy takiego nie wezmę, wolę na pasy. My mamy przodem do kierunku bo niestety Lena z tych co to tyłem nie usiedzi, w nosidelku była masakra ;-) a w tym większym przodem jest super
    U nas nadal intensywnie, wczoraj fryzjer, kosmetyczka, wieczorem piwko z kolezankami :-) , dziś kupiliśmy sobie ekspres ciśnieniowy taki z mlynkiem i podajnikiem mleka, takie małe szaleństwo :-) , jeszcze poszalałam w lumpeksie, Lena jest tak obkupionia że szok, musialam pożyczyć od mamy torbę podróżną :-P . za 120 zł kupilam ok 70 szt ubrań, prawie wszystko markowe :-)
    Jeszcze tylko jutro i powrót

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika
    endokobietko podajcie jakis link do takiego fotelika co tylem do kierunku jazdy.
    Hmm ale w sumie jak ja będe sama jechała z małą to nie bardzo żeby była tyłem.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mam ten:
    http://www.tylem.pl/sklep/9-25kg/besafe-izi-plus/
    na dole strony jest galeria tych fotelikow od klientow, to sobie moznapoogladac jak w nim dzieci wygladaja :) i jest tez lista samochodow w ktorych moze byc montoewany-
    Dostalam tez na niego 5 letnia gwarancje od producenta, ze nawet przy malej stluczce fotelik zostaje automatycznei wymieniony na nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:43

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 31 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety tez tylko przodem i to najlepiej z przodu auta zeby wszytko widział wtedy wysiedzi i 2 godziny

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie obawiam tej jazdy tyłem że nie będzie widziała na tyle ile by chciała i bedzie marudzić.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina my mamy duzy samochod i akurat u nas siedzac przodem nie widzialby nic, oprocz zaglowka, a z tylu widzi wszystko. Po za tym on nie wie ze moze jezdzic przodem :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. I my juz w DE.Powiem Wam, ze Gabrysia super zniosla nam podroz. Duzo spala ;)

Gorzej juz u rodzicow i tesciow bo niestety nue chciala spac w lozeczku turystycznym i caly pobyt cisnelismy sie we3 a to zbyt wygodne nie bylo, bo lejdi lubi sie rozkladac;)

Jutro 2 dawka mmr wiec trzymajcie kciuki.

Co do fotelika ja mam Romer King Plus i chyby bym kupila inny..taki ktory rozklada sie bardziej do pozycji lezacej..bo ten moj tak srednio i mam wrazenie ze Gabrysi jest troche niewygodnie.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly tez sie buntowal juz w tym pierwszym malutkim foteliku, myske te bylo mu juz przyciasno i stąd bunt. Jak sie przesiedlismy na wiekszy ake tez tylem to buntów nie na żadnych bo widzi wszystko przez tylna szybe, moze nawet więcej niz jakby jechal przodem bo u nas wszystko by mu zaslonily zagłówki przednich siedzeń. A tak ma widok na boki i przez cala tylną szybe.

Ale fakt, ze są mali buntownicy i na szczęście w sklepie, sprzedawcy ścigana kazdy fotelik z półki i mozna dziecko przypinac, zapinac i kombinować samemu i z pomoca sprzedawcy, przynajmniej myctrafilismy na taka super babke w Baby One.

My mamy BaSafe Izi Kid iSize. Nie umiem skopiowac linku na tel. Ale wychodza strasznie drogie bo z racji ze nie bylo wyboru kolorow zaplacilismy 390€. Teraz chce dokupic tylko pokrowiec zeby tapicerka sie nie zniszczyła bo w koncu ma nam starczyc na kilka lat.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia foteliki nie moga sie chyba bardzoej pochylac niz 10%, ale tu nie jestem pewna. To nie jest zalezne od producenta tylko od norm na Dany przedzial kg fotelikow.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie...Vincent tez nie wie, ze moze przodem jechac bo nie jeździł. Pozactym ja jestem zawsze z nim (poza momentami, gdy ja prowadze) i jezeli marudzi to zawsze znajdze sie cos do zabawy i sie wyglupiamy.

Kasia juz macie druga dawke? My mamy dopiero po 14.04. a pierwsza mielismy 10.12.
    Endokobietko ile czasu od ierwszej dawki Meningo. B byla druga? Pamietasz? Bo my pierwsza dawke mielismy 14.03. i wydaje mi sie ze teraz beda chcieli zrobic i meningo. B i mmr.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia no one chyba wszyskie nie bardzo sie pochylaja. No jeszcze mam czas.

Kurde jak ja jutro pójde do tego lekarza jak ja nie umie gadać:/

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to Ty masz juz 3 wózek?wow!wiedzialam ze miałaś stoka i quiny jaki mialas jeszcze?

Ewelina juz chcesz zmieniać?co tak szybko?Moj syn jest b.dlugi a myśle ze jeszcze z 3 msc na pewno pojeździ w nosidle bo najbezpieczniej.Ja tez chce kupic porządny fotelik ale kurcze strasznie drogie te co podajecie,wszystkie chyba ponad 1000zl

Annaki a czy Ty przypadkiem nie byłaś u fryzjera i kosmetyczki przed świetami?hehe :D My tez w PL,pod koniec kwietnia wracamy dopiero,wybawia mi tu dziecko przynajmniej ;)

• Wendy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina trzymam kciuki i strasznie współczuję.Ja bylam w takiej sytuacji jak dwa razy mąż mnie wystawił do wiatru,znaczy sie tez nie mógł się z pracy zerwać i musiałam do giną iść sama o jaaa ale stres.Żeby mnie tak w ciąży denerwować.Na szczęście alles gut wystarczyło hehe.Żeby bylo wszystko ok u ciebie to tez za wiele słów ci nie trzeba.No jeszcze po wit.d3 musiałam sama chodzić,ale to tez wystarczy dwa zdania i git.Nie wiem jak u was ale nasz pediatra to z poczatku cos tam marudzil ze jak dobrze nie znamy języka to trzeba tlumacza.Potem widział ze mój mąż cos tam kuma to juz ok,ale na ostatniej wizycie stwierdził ze pewnie juz coraz wiecej umiemy gadać bo coraz dłużej tu jestesmy.....hmmm no ja akurat nijak mam się do tego i głupio mi,ale nie mam jak sie uczyć.

pmzt5tj.png

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka jeszcze nie zmieniamy, ale już się rozglądam żeby nie kupować później na hura . Patrze może na allegro będzie cosik taniej to zamówi bo w maju będe w pl to odbiore. Mała dostała duzo kasy na chrzciny to może mieć drogie siedzisko hehe ;) nie no chcemy żeby był fotelik porządny.

Wendy no kurde nie wiem jak to będzie mam nadzieje że nie będe musiała nic mówić z reszta nic nie powiem :/

Dziewczyny a co myslicie o przebijaniu uszu? Emi dostała kolczyki na chrzciny każdy mówi żeby juz w czerwcu jej przekłuć uszy bo w lato będzie sie fajnie goić a ona nie bardzo będzie świadoma wszystkiego. tylko mi jest jej tak żal...

201509284965.png
    201703075565.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ