Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysiam mnie sie wydaje ze piersia sie nie da przekarmic, ale moze mi sie tylko wydawac i tez z tego co wiem to jak masz normalnie pokarm to nie ma czegos takiego ze dziecko sie nie najada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:08
krysiam, Wendy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZjadlo mi posta.
Krysiam moj maly dostal smoka w szpitalu, a ze lezelismy osobno to nawet nie wiedziałam. Teraz smok tylko do snu, ale mimo wszystko staralabym sie nie dawac smoka. Teraz jest cieplo i pewnie maly twoje mleko ma tez na zapokojenie pragnienia, nie tylko glodu.
Annaki dzis kupilam takie owoce z jogurtem w tubce z Alete. Moze wczesniej tez mialam Alete a nie Hipp czy Bebivita.
Ewelina chyba ty pytalas o firmy jedzeniowe...jak nie to przepraszam. Ale ja bardziej kupowalam po smakach niz firmach. Jedna miala cos czego nie miala inna. Pod koniec Vincent najchetniej jadl Bebivite.
Endokobietko mam prośbę. Podeslij kilka przepisów na te muffinki czy gifry, naleśniki czy cokolwiek z maki pelnoziarnistej. Mnie jakos nie wyszlo jak probowalam. Lub jakis link skad czerpiesz inspiracje
Mam zalamke...dostalam oferte pracy. Praca prosta i malo ambitna: faksowanie, skanowanie, kserowanie. 9,6 € na godzine, praca od zaraz. Ale!!! Dostalam info od kobiety z AA, ze przyzna mi kurs, cos jak kadrowy, z obsluga programu Datev i SAP, kurs pol roczny z praktyką...marzenie, bo podniesie mi kwalifikacje i kurs tu w DE wiec i jezyk podszkole i praca i placa w przyszlosci lepsza. Tylko przez te pol roku musze dac malego na Vollzeit do TM plzs bilet, wiec bedzie nas to kostowalo jakies 500€, jak wybiore kurs to damy rade ale tez raczej nic w rym czasie nie odlozymy bo to obciazy nasz budżet, jak pojde do pracy tp jeszcze z 700€ zostanie...ehhh, rozsadek podpowiada mi, ze kurs, maz też.
Muszę zdecydowac do jutra do 8:00.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:00
-
Monika myśląc długoterminowo opłaca się kurs.
Ewelina i nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu; )
Tak naprawdę fizjologicznie 1% kobiet nie może karmić.
Mamy dziewczynek jakie miałyście zalecenia co do higieny miejsc intymnych córek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypowidlowa wrote:Krysiam powiedz mi jeszcze. Teraz nie trzeba się zrzekaç obywatelstwa polskiego żeby mieć niemieckie, prawda?
powidlowa lubi tę wiadomość
-
Magdalena2202 wrote:Krystiam
a wiec my przekarmilismy colina po urodzeniu tak twierdzi położna . Pierw gadała ze dawać Colinowi kiedy bedzie płakać a potem było to co 1,5 godziny i płakał i płakał . Musieliśmy wrócić do rytmu ze nie cześciej niz 3 godziny mm . Przetrzymywaliśmy go podając herbatkę po 2 godzinach i tak po dniu męczenia sie jadł co 3,4 godziny (mm) . I tak już zostało czasem przerwy były jeszcze dłuższe
A z tego całego wiem ze cycka można podawać na zawołanie ale nie dłużej niz 10 min jedna pierś bo na początku jest rożnie z pokarmem i może powietrza sie nałykać dziecko ( jeśli nie prawda poprawcie mnie dziewczyny) a mm nie cześciej niz raz na 3 godziny
Co do karmienia na ządanie położna poradziła by ja zabawiac i dopiero jak nic nie po.może (noszenie, spacery itp), to wtedy jej dawać pierś. W ten sposób doszłysmy do ok 8 karmieńkrysiam lubi tę wiadomość
-
Witajcie.Ja to cierpie na brak czasu ciagle....
Annaki ja z kolei mojego namawiam na Elternzeit a on nie chce bo twierdzi,ze go potem zwolnia.Prywatna firma i robia z ludzmi co chca,moj nawet nie mial dodatk.urlopu z tyt.urodzenia dziecka tylko zabrali mu z normalnego urlopuA ja i dzieci bysmy sie tak cieszyli gdybysmy mogli spedzic tak lato razem!Tak to tylko 2 tyg urlopu i koniec.Co wy mowicie to EZ do 8 roku zycia mozna dostac?to znaczy ze jeszcze do niedawna mogl moj wziac na sredniego syna??
Co do laktacji to ja tego mojego cycocholika chyba nigdy nie oderwe,pewnie niejeden niemowlak je rzadziej niz on.I oczywiscie kazde usypianie w domu tylko przy piersi.Ostatnio je innych rzeczy mniej bo domaga sie naszych potraw a ja nie chce mu tak juz wszystkiego dawac i w ostatecznosci wychodzi na to,ze dopcha sie cycem i tyle.
Mam tez problem,tak pisalam wam ze te U6 musimy zrobic i tak przeciagalam to bo tyle pisalyscie o tej szczepionce,ze taka ciezka az w koncu jak chlopa zaczelam ponaglac aby termin zrobil u lekarza to wyszlo ze trzeba bylo to zrobic do roku dziecka i teraz bedziemy musieli za U placic.Czemu ja o tym wczesniej nie wiedzialam???zla jestem na siebie i meza ze tak zwlekalismy a zarazem stracha zalapalam bo odkad tu przyjechalismy to ze starszymi chlopcami nie bylam na zadnym U ani na szczepionkach jak jakies powinni jeszcze miec i boje sie teraz nawet o to zapytac bo jak mi cene zaspiewaja....a ponoc im starsze dzieci tym wieksze koszta sa ehhh to sie wkopalismy.
Krysiak gratuluje synka,a porod eee zapomina sie.
Mamax to witaj w gronie trzech muszkieterow!ja mam istna rodzinke.pl w domu.Ktora to pisala,ze bedzie sie krolowa wsrod tylu chlopcow?o ho ho moj maz tez mowil,ze mama czyli ja bede ksiezniczka ich a co sie okazuje??kuchta,sprzataczka itp czyli Kopciuszek raczej ha ha
aaa jeszcze co do Wohngeld i Kinderzuschlag.Wyslalismy w jednym dniu oba pisma i z KZ juz pytali o dodatkowe papiery i m.in decyzje z Wohngeld chca-odeslalismy im co trzeba i napisalismy ze jak otrzymamy decyje to im dostarczymy jednak dalej nic nie mamy w odpowiedzi a juz ponad miesiac czekamy.
Dziwne wlasnie jak Annaki piszesz,ze Wohngeld sie wam nie nalezal a KZ dali.Slyszalam tez ze wpierw pierwszenstwo ma WG a potem dopiero KZWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:25
-
Matko dziewczyny ale wy duzo piszecie. Nie nadazam za wami a przy trzecim dzidziusiu to juz chyba na dobre znikne
Ewelina- Potwierdzam twoje slowaJa pierwszego syna rodzilam 16 godzin a drugiego nie cale 3 godziny
Ciekawe jak bedzie teraz. Przyznam sie ze tym razem bardzo sie boje. Wiem ze to troche glupie bo po wczesniejszych porodach nie mam traumy a wrecz przeciwnie bardzo fajne wspmnienia ale moze to dlatego teraz sie boje ze sie boje ze tym razem tak fajnie nie bedzie... A moze za bardzo jestem juz tego wszystkiego swiadoma...No nic za piec miesiecy sie o tym przekonam
Mojika- A nie mozesz sie o ten starac w innym czasie ? To znaczy teraz idz do pracy a jakbys za kilka miesiecy a moze lat ja stracila to wtedy zrobic kurs...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:27
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Wendy no właśnie my wyslalismy tak jak Ty, oba na raz, i tez z KZ przysłali pismo ze cos tam dosłać i było takie pismo do uzupełnienia i tam pisało o wg czy pobierany, wpisalismy tylko że wniosek wysłany i czekamy na decyzje, no i mimo wszystko po tym dostalismy decyzje że otrzymamy kg.
No to trochę sobie zrobiliscie pod górkę z tym U, bo przecież moglas badanie zrobić a tylko odmówić szczepienia i przełożyć na później jak ja. Ja to bym się bardziej bała ze lekarz powiadomi JA że Noe robi się badan. No ale zrobcie szybko i z głowy, a szczepienie możesz przełożyć pamiętaj. Co do starszych dzieci to niestety nie wiem jak jest -
nick nieaktualny