X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy a czemu macie placic. My sie tez zgapilismy o miesiąc chyba i nie zapłaciliśmy nic.

Mamax to nie tak latwo dostać taki kurs z AA. Ja latam za nim juz od marca.

Ide na kurs. Jest dla mnie lepszy na przyszlosc. To naprawdę porzadna sprawa a nie taki sobie kursik, jest stansa, ze po kursie tam gdzie bede mniec praktyke zostawią mnie normalnie na umowę bez posrednikow. Ta praca co byla to przez agencje i pryjmowali 3 osoby na okres probny, wuec mozliwe ze za krotki czas i tak bylabym bez pracy, a tak zostaje z konkretem, ktory co prawda uszczupli nasz budżet ale nie az tak zebysmy jedli suchy chleb i zapijali go woda.

krysiam, Wendy lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sorry pomylilo mi sie cos, Boze ale te dzieci szybko rosna .

annaki lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko no Lena trochę większa ;-) , czyli ok po ptakach, zapalił się na ten pomysł a nie zapłacą mu za to

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa wiem ze nie ma czegos takiego jak brak pokarmu, ale niektore kobiety maja go malo np moja kolezanka karmila 4 miesiace nie dawala za wygrana w nocy nie spala bo maly budzil sie co 2, 3 godziny a ona odciagala mleko slabo jej lecialo wiec zanim odciagla to on sie jyz budzil przy piersi sie denerwowal bo slabo lecialo i konczylo sie tak ze sie rozbudzal i trzebabylo nynac. Niestety duzo mam myslu ze jest cos takiego jak brak pokarmu i w pierwszej dobie podaja sztuczne zamuast dziecko trzymac caly czas przy piersi zeby ja stymulowac i zeby dziecko wprawy nabieralo. Tak samo to jak mowia dziecko sie nie najada dlatego sie budzi w nocy, moze tak jest ale przy duzym dziecku a nie 3 czy 4 miesiecznym.

To ja pytalam o te firmy :)

Powidlowa my nie mamy za ch specjalnych zalecen no tylko zeby tego bialego nie wymywac i wiadomo wyvierac od gory do dolu, ale to wszystko pewnie wiesz

201509284965.png
    201703075565.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no mamy niby zapłacić przez to że jest już po terminie do kiedy należało wykonać U6.
    Za tydzień mamy ten bilans,zobaczymy.Jak nie zapłacę to chyba przeznacze troche kasy na jakiś szczytny cel.
    Dzis średni syn w szkole biegal i za każde kolko deklarowaliśmy zapłacić po ile tam kto chcial a kasa idzie na szpital dziecięcy.Jako ze w tamtym roku ten najstarszy przebiegl chyba 4kolka to mysle wpisze 1€ za kolko.Nie wzięłam pod uwagę że tym maluchom zrobią mniejsze kolo i tym sposobem musze wyłożyć 12€ hehe.No ale nie zaluje bo to fajna sprawa takie akcje.Szkoda ze w pl tak nie robili.
    Monika podjęłaś bardzo słuszną decyzję .Ta praca to jak sama pisalas-Malo ambitna dla ciebie a po takim kursie stawki będziesz miała większe pewnie.Zreszta wspominałaś kiedyś ze chcesz dalej sie języka uczyć.Ile trwa ten kurs?Na pewno potem to poświęcenie zaowocuje wiec warto.

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie takich badan nie pokrywa kasa chorych. Bylam kiedys swiadkiem jak babka przyszla 6 tyg po termini i tez jej kazali zaplacic za badanue.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba my mielismy szczescie bo U6 zrobilismy miesiac po terminie i nic nie placilismy ani rachunku nie dostalismy.

Wendy kurs ma trwac od końca czerwca do polowy stycznia (w tym juz z praktyką), codziennie minimum od 8:30 do 16:30, beda moduly ktore beda trwaly do 19:00. Bede wykonczona ale mam nadzieje, ze zadowolona.

Dzis moj maz dostal podwyzke :) wiec wyjdziemy troche mniej na minus. Do tego zwolnil sie u niego ktos kogo mąż nie trawil, wiec dzis na wieczor maz zapowiedzial wino ;)

Wendy lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może z tym placeniem za u zależy tez czy np jesteśmy umowieni miesiąc po bo nie ma terminów a inaczej jak się nie umawia ni odwleka samemu.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy
    Zadzwoń do kk albo wyślij rachunek za U. U nas np. Czasem kasa pokrywa koszty jak profesjonalne czyszczenie zębów byłam pare dni temu normalnie płaciła bym 99€ ale wzięłam rachunek wysłałam do KK i oni sie rozlicza z dentysta . Wiec myśle ze z U napewno nie będzie problemu .
    A co do tego szczepienia to ja na U6 nie mialam termin mialam zrobić dopiero w marcu czyli 4 Msc po urodzinach a wkoncu do teraz nie zrobiłam ( zrobię w przyszłym tyg )

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym terminem U to jeśli oni nie mieli miejsc to ok, ale jak ty zawali to płacisz.

Ewelina jest właśnie tak jak mówisz matki nieświadomie popełniają malutkie głupie błędy a później "nie mam pojarmu". U jednych się uda , a u innych to przeważa i po laktacji.

Monika każda okazja do wypicia wina jest dobra;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy znajomej zabrali KZ bo bierze WG i teraz znowu miala skladac o WG ale lepiej oplaca jej sie KZ. I babka jej powiedziala ze jak dostanue KZ to wtdy zebyvo WG skladala.

201509284965.png
    201703075565.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś dostałam pocztą antrag na betreungsgeld :-) , pisze że od 15 mies do 36. Jeśli dobrze zrozumiałam to wypłaca wstecz od 15 mies, myślę że jeśli nawet nie będą płacić od września jak Lena pójdzie do przedszkola to chociaż do tego 25 mies życia, będzie kasa na wakacje ;-)

Wendy, MonikaDM lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak pewnie jest,my zawinilismy bo za pozno termin zrobili a Monika pewnie rejestrowalas przed urodzinami.

Annaki super taki dodatkowy zastrzyk gotowki.
    Ewelina ta znajoma to chyba familienkase nie poinformowala o tym,ze wg dostali i dlatego im zabrali.I dziwne bo jakos nam nie chca dac decyzji KZ bo czekaja najpierw co nam WG przyzna.
    Endokobietka a nie pamietasz ile ta kobieta musiala za U placic?

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki my tez dzis dostalismy, ale nawet nie czytalam. Moze jutro, tylko Vinnie chodz juz do TM a jak zaczne kurs to zwiekszy mu sie ilosc godzin.

Wendy tego co pamietam to dwa dni po terminie sie meldowalismy. Ale fakt, ze nie mieli terminów i dlatego miesiac pozniej. A miesiac wczesniej chcialam zrobic termin to powiedzieli ze za wczesnie. Ja w ogole sie zakrecilam o myslalam ze mamy to że mamy to U zrobic do 8.02. A bylo do 4.01.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy jelsi dobrze uslyszalam to 40 euro musiala zaplacic, ale to zalezy ktore to bylo U, bo ta w recepcji powiedziala ze od 30 do 75 euro kosztuje U w zaleznosc co na nim jest do zrobienia.

Wendy lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy mimo wszystko jak będziesz na U powiedz ze nie płacisz na miejscu tylko chcesz rachunek do KK . Wyślij im go i tyle i zadzwoń Pierw i zapytaj powiedz jaka masz sytuacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:19

Wendy lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robilma ostatnie U 1 dzien po terminie, bo mialam czas do 14.2 (to byla niedziela) a U robilam 15.2 w poniedzialek, bo akurat zlobek mial wtedy wolne itak mi najbardziej pasowalo. Zgodzili sie bez problemu. Termin robilam chyba w listopadzie od rázu jak dostalam kartke z wolnymi ze zlobka. Cos tam w recepcji marudzila, ale jak wyjasnilam o co chodzi to mi zarezerwowala ten Termin.
    Wendy jakby cos to powiedz ze dzieko wtedy mialas przeziebione i nie moglas przyjsc na U.

Wendy lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za podpowiedzi.Wiecie,troche srednio nas to moze tlumaczyc ze dziecko przeziebione bo w koncu czas na to U jest 2 miesiace a termin to mozna i jeszcze wczesniej robic...bede naciskac na mojego aby sprobowal cos tam wkrecic,ale znajac jego to bedzie wolal zaplacic niz tlumaczyc sie nie znajac idealnie jezyka.Bo wiecie-wtedy jego tlumaczenie moze zabrzmiec inaczej he he.

Wiem,ze temam byl jakos czas temu,ale zapomnialam nazwy...Jako ze juz prawie lato i cieplo na dworze to mojego malego MEGA ciagnie na dwor,ale ale...wozek beee a on chce biegac po podworku.Gdyby to bala zima to jeszcze bym nie kupowala,ale tak to musze BUTY:za moich starszych dzieci to pierwsze buciki byly sztywne i trzymajace pietke-takie zalecenia.Teraz widze na odwrot.Ja juz z przymknieciem oka patrze na te wszystkie zalecenia,ale buty kupic trzeba.Pisalyscie kiedys o takich anti cos tam?przypomnijcie prosze...no i tak ze swiezego doswiadczenia napiszcie tez co u Was sie tak naprawde sprawdzilo.Z pewnoscia wezme mu takie skarpeto kapcie zwykle,ale potrzebuje tez cos na podworko.

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy nie wiem czy o te Ci chodzi, ja mialam 2 pary butow attipas. nie kupilabym ich wiecej, nmega drogie, Jas jest mega chudy, a ta skarpetka i go mocno uciskala, na noc zaklozylaam te buty na butelki zeby sie rozciagnely, do tego wcale nie sa tak mocno przewiewne i czesto mial spocona noge, na lato sie wedlug mnie nie nadaja te buty. Czesto sa takie w aldim, wtedy kosztuja ok 5 euro, mi sie udalo kupi z przeceny za 1,5 i powiem ze duzej roznicy miedzy tymi mega drogimi nie widze, ba wydaja mi sie nawet lepsze.

polecalybym cos takiego http://www.ernstings-family.de/shop/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&pId=1&productId=1038039&categoryId=301935&langId=-3&catalogId=10002

ale to tylko moje zdanie, w kazdym razie, przerwie jest, a palce i piety chronione :)

Wendy lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne te sandalki.

Ja kupilam malemu sandaly na szybko jak jechaliśmy w maju na ten nasz szybki urlop. I niestety zapłacilismy mega duzo bo 50€, te: https://www.tausendkind.de/ricosta-sandalen-gery-mit-zehenschutz-in-grau-gruen-81416007000
    Fakt, ze sa super i moge je polecic, ale mimo iz zjezdzilismy pol miasta nic innego nie bylo.

Ogolnie szuklam tych: http://shoesnow.rakuten-shop.de/sp/kangaroos-minilette-1614929365.html?sclid=a_cofinance_de_pm_84000_shoesnow&gclid=Cj0KEQjws_m6BRCv37WbtNmJs-IBEiQAWKKt0C-qlEjPmeFQgM6cV1txYDLmyRJuc8TDWkHmUEAXZbsaAsE38P8HAQ
    bo sa tak lekkie, te ich nie czuc w ręce, podeszwa tez miekka, ale w sklepie gdzie je kiedys oglądałam juz ich nie bylo a na zamawianie przez internet nie mielismy czasu.

Jezeli chodzi o takie pelniejsze to polecam Adidasy, mozna kupic w duzych obnizkach (ja kupilam za 15€ nowe), mamy juz drugą pare i sa super. Kupilismy tez malemu trampki z H&M i sa twadre i malemu chyba niewygodnie sie chodzi wiec nie polecam. My ogolnie kupujemy konkretne buty ale polujemy na okazje. A pierwsze buty maly mial z Super Fit i tez je bedziemy kupowac.

Wendy lubi tę wiadomość

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ