X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja terza kupilam Jasiowi takie tanie z Lidla do lobka i sa tez super, wiekszosc dzieci w tkaich lata i musimy podpisywac, wygladalo w zeszlym tyogndu w zlbku jak kiedys w Polsce z relaxami, ale nie wiem czy wy nie za mlode i wiecie o co chodzi :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adidasy tez polecam, my juz drugi raz mamy taki sam model tylko rozmiar większy, kupione w deichmann za 14.99, bardzo lekkie i miękkie, z zamszu. W sobotę jedziemy po sandałki bo jeszcze nie kupiłam, nie mogłam nic wybrać. Są takie fajne z nike sunray protect, ok 25e, wyglądają jak do wody bo są z takiej jakby pianki, są zarabiste! Tylko u mnie nie było rozmiarówki, ale nadal szukam

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki
    Tez na te nike polowałam ale koleżanka miała dla syna w tamtym roku i mega noga śmierdzi. Było to dziecko 1,5 roczne wiec raczej z natury nie ciągły mu nogi jak facetowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:13

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wendy to ja nawet nie wiedzialam ze za spoznione U trzeba placic.
    Ja mialam tydzien Po terminie robione bo tak wolne miejsca byly i nic nie mowili ze trzeba placic,a tlumaczenie ze dziecko bylo Chöre chyba Nie wiem przeszloby bo Xavi tez chory byl i kazali przyjac mi a szxzepienia mam przelozone.
    A Co to wogole na U6 Sa za szczepienia bo lekarz cos mowila ze może zle sie czuc i goraczka miec i lepiej zeby obserwowac go i unikac TM.

Xavi jeszcze nie umie sam chodzic ale drepta sobie ,mam fajnie sandalko bo Sa wygodnoejsze a buty zamkniete niesety ciezki mi dobrac bo ma na wysokie podbicie i nie chc a mu wchodzic nozka :-(

Sluchajcie mam pytanie jakie dajecie mleko dziecku? Bo juz sama nie wiem czy mam mu kupowac jeszcze aptamil czy möge dawac mu zwykle mleko z kaszka.zapomnialam sie spytac lekarza..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea na u6 jest mmr,najgorsza ze szczepionek wg mnie i chyba mającą najwięcej powikłań
    Lena pije ciągle hipp, ale zastanawiam się nad zmianą, tylko nie wiem jakie. Zwykłego nie pije w takich ilościach bo nie chce więc daje jej mm.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea Vimcentowi tez zade buty nie wchodziły albo wchodzily ciężko. Super Fit byl u nas rozwiazaniem, dlatego wiem, ze zimowe i pelne (z wyj. Adidasow) kupimy tylko z tej firmy.
    W ogole bede miala do sprzedania takie pozno jesienno/zimowe Super Fit, rozm. 21, tylko wydaje mi sie ze ich 21 to jak standardowe 20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 22:11

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea U sa platne jak olejesz termin totalnie, bo sa jeszcze widelki ktore daja Ci chyba + - miesiac od tego co jest napisane w ksiazeczce. Babce w praktyce kiedys tlumaczyli i ja slyszalam, ze taki bilans np roczniaka po 5 miesiacach nie jest juz miarodajny i to nei ma sensu, dlatego kasa chorych tego nie pokrywa, bo to ma byc bilans roczniaka a nie roczniaka + 5 miesiecy. Tak w skrocie. Niektore U sa obowiazkowe i w razie niestawienia sie lekarz ma obowiazek powiadomic Jugendamt. Na te badania tez przychodza zazwyczaj kartki do domu odpowiednio wczesnie.

Jas pije tylko i wylacznie mleko normalne glownie landliebe 3.8% (bo jest naprawde pyszne w smaku) lub inne bio ktore jest akurat w sklepie.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki Vincent jak juz pije to Beba, zadnego innego nie chce. Choc i na Bebe niechetnie juz patrzy, dzis na śniadanie nie wypil nic. Ja mu czasami daje platki takie truskawkowe bez cukru tez z mm to wtedy zje i mleko choc najpier wyje platki. Postanowilam juz ze więcej mm nie kupie bo znaczna część wylewam, dokończę to opakowanie, ktore mam i przejde na zwykle. Zwykle i tak dodaje do naleśników, ciast czy budyniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko a Ty kupujesz w butelce czy w kartoniku? I to jest Frische Milch prawda? To chyba góra dwa dni moze stać w lodówce?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja kupuje glownie te http://www.landliebe.de/unsere-produkte/milch/frische-landmilch/landmilch-38-fett-1l-packung/
    Smak jest naprawde super. Nie wiedzialam ze rozne mleka moga tak roznie smakowac.

U nas stoi i 5 dni i nigdy jeszcze sie nie zepsulo. Jas ogolnie pije malo mleka, jak wypije na dzien 100-150 ml w domu to wszyskto. W zlobku pije jeszcze do sniadania, ale tam podaja 1,5% bo niektore dzieci sa otyle i nie moga podawac tego pelnotlustego.

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko dzięki. To moze te butelkowane 2 dni wytrzymują. Vinnie pije max. 2 x dziennie po 100ml, i chciałam mu wlasnie kupowac jakies Frische Milch a nie np. H Milch, ktore my czasem pijemy. Skoro piszesz, ze to ma fajny smak to na pewno je wyprobujemy (ja i maz tez). Moze tego mleka bedzie pil ciut wiecej bo na ser zolty sie ostatnio obrazil. Choc jesli chodzi o zrodla wapnia to zawsze mnie ratują troche serki smietankowe, jogurty i maślanki ktore maly uwielbia wiec ja akurat zbyt dużego problemu z dostarczaniem wapnia poki co nie mam.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tze problem z serem zoltym, ale on jadl go tylko jak byl maly, od wielu miesiecy strajkuje.

17u93e5exqfllrog.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ale cisza..
    Dałam małemu truskawki i widzę że ma gdzzieniegdzie krosteczki i plamki .mogłoby to być od tych truskaek? Jak wyglądają uczuleniowa wysypka?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea moze byc od truskawkach. U nas pierwszy raz po pomidorze maly mial zaczerwieniona żuchwe. Za dwa tygodnie jakos dalam mu znowu i bylo pk. Spróbuj za jakis czas znowu.

U nas chorobsko. Najpierw rozlozyl sie w weekend mąż, dzis dostal antybiotyk. A wczoraj wieczorem u mnie bol gardła, mięśni, stawów i gorączka, ze az pierwszy raz dreszcze mialam. Dzis srednio na jeża, jak nie przejdzie to ide jutro do lekarza. Vincent poki co się trzyma i choc dzis mial stan podgoraczkowy (37,1) to mam nadzieje, ze go nie rozlozy.

Jutro idziemy na spotkanie do TM, taka ktora mialaby zastępować nasza jak bedzie na urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:21

• Wendy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea no ja tez nie wiedziałam ze U po terminie jest płatne...ale jak widać tylko wtedy jak samemu sie za późno termin robi a nie wtedy jak to oni nie maja wolnych terminow w tym czasie co musi być U.

Annaki to twoja Lenka sie poparzyla od płyty?bo u nas młody tez tak wszędzie ręce pcha i tylko patrzeć jak jakieś nieszczęście nam się trafi.Myślimy właśnie o jakimś zabezpieczeniu,któraś z was juz cos takiego kupowała?taka oslonke?
    U mnie dzieci pily tylko jedno mleko a mianowicie moje.Po odstawieniu juz innego dlugo dlugo nie pily.To nie za bardzo pomogłam w tym temacie.

Dziewczyny polecam wam Palmolive czekoladowe!Jest mega,zapach ma cudowny.Właściwie to takie maslo czekoladowe do mycia,super relaks i dość wydajne.Umylam sie tym i chodzę i sie ciągle wącham hi hi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 23:41

Endokobietka lubi tę wiadomość

pmzt5tj.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy tez wczoraj tesowałam ten żel ;-) , jest obłędny :-)
    Lena nigdy wczesniej nie dotykała tej płyty no ale na szczęście wszystko zeszło. Teraz omija kuchenkę z daleka, a jeszcze jak mówię uważaj bo gorące i znowu się poparzysz to ucieka

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/10-powodow-dlaczego-nie-warto-pic-mleka/
    Taki artykuł o krowim mleku rzucił mi się w oczy ostatnio ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja to juz czytałam. Duzo daje do myślenia. Ake caly czas mam mieszane uczucia co do mleka...jakos tak, zawsze bylo, ze sie je pilo ;)

My oboje na antybiotykach. Dzis rano myslalam, ze umieram...Gorączka 39 st., bolalo wszystko co moglo i (sory za doslownosc) plulam krwią. Bylam u lekarza. Teraz jest lepiej. Caly czas modle się zeby maly sie nie zarazil, dzis byl u TM do 15:30, sama nam zaproponowała, zeby byl dluzej i jeszcze sama go nam przyprowadzila. Taka TM to skarb, wisimy jej jakies super czekoladki.

• annaki Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zdrowka! A co to Cię złapalo? Jakiś wirus czy co?
    ja też mam mieszane uczucia co do mleka, ale tak jakoś mi ten artykuł wpadł w oko. Ja to jeszcze myślę czy aby nie dawać mleko roślinne, np jakieś migdalowe, na pewno jest więcej korzyści, no ale na razie króluje mm ;-)
    W ogóle Wasi mężowie też się tak jarają tym euro sreuro? No mnie to wkurza juz, tym bardziej ze nie lubię piłki nożnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 22:27

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki na szczescie moj maz nie jest fanem pilki noznej, na szczescie nie jest zbytnim fanem niczego, ja tez nie, wiec wolimy isc na spacer z dzieckiem niz ogladac mecz. Wczoraj ogladalismy, bo nic innego w tv nie bylo w tym czasie, no i wypadalo zobaczyc :) ale spokojnie moglam sobie w tym czasie pocykac po innych kanalach :)

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ