Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamax tylko dlaczego ten zloty środek tak ciężko znaleźć? I fakt, nawet rodzenstwo potrafi sie mocno roznic od siebie, np. ja i moja siostra, u mojego taty bylo ich 5, moj tata i dwoch jego braci byli do siebie dość podobni zwłaszcza tata i moj nieżyjący juz wujek, siostra taty inna niz bracia a jeden brat to w ogóle inna bajka. Ciekawe czy Twoj Christian bedzie trzecim indywuduum u Ciebie czy bedzie podobny do któregoś brata.
Ja dzis to nawet widze pozytywy tego, ze Vinnie przejawia charakter mojego męża, bo ja to trochę taka dupa jestem...w sensie często naiwnie udam ludziom, moj maz jest bardziej powściągliwy,moze nawet podejrzliwy, przez co mnie zranic latwo i dlugo "rozpaczam" a on się szybko zbiera i po sprawie. Ehhh...w sumie nikt nie powiedzial, ze bycie rodzicem to bułka z masłemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 21:33
-
Monika- Tego zlotego srodka to chyba jeszcze nikt nie znalazl i nie znajdzie a jesli nawet to na chwile bo dziecko rosnie, zmienia sie i znowu trzeba go szukac od nowa
U moich rodzicow tez bylo po 5- ce i kazde inne i w wygladzie i charakterze. My z bratem tez jestesmy calkowite przeciwienstwa u meza to samo wiec pewnie i moi chlopcy beda indywidualistami ale to fajnie bo ciekawiej chociaz trudniej
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Cześć Dziewczyny, mieszkam pod Kolonią, jestem w pierwszej ciąży i jestem ubezpieczona w AOK. Mam pytanie o badania genetyczne. Czy tytaj też się robi tak jak w Polsce test pappa? Jestem dopiero w 9 tygodniu, miałam dopiero dwie wizyty, w tym jedno usg płatne. Badali mi krew, mocz, ważyli. Możecie mi napisać jakie badania genetyczne miałyście? A może sama powinnam lekarza wypytać? Są tu jakieś Mamusie z okolic Kolonii???
Pozdrawiam serdecznie!!! -
nick nieaktualnyWitaj Dewa. Ja mialam test Pappa i cale badanie prenatalne w 13 tyg. ciąży. Lekarz pytal czy chce, jest dodatkowo platne. Ja placilam 200€ ale tu sa troche rozne ceny za to badanie, zalezy od Praxis. Jezeli chcesz je miec a lekarz nic nie mowil to sama zapytaj. Tu sa tez trzy usg na cala ciążę tak jak w PL, i jak chcesz więcej to mozesz wykupic "pakiet", choc są lekarze którzy robia usg praktycznie co wizyte bez dodatkowych oplat. Ja krew mialam pobierana chyba co druga wizytę. Test z glukoza jest tylko raz chyba, ze wyjdzie ci cos nie tak to wtedy drugi raz. Ja opieke tu i w ciąży i w szpitalu wspominam bardzo dobrze
Do Kolonii niestety mam kawal drogi bo jestem z NorymbergiiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 22:36
-
Ja tez szpital wspominam bardzo dobrze nie było żadnego problemu z PDA położne tez ok
podobało mi sie bardzo ze po porodzie mozna za darmo wypożyczyć laktator mega plus dla DE za to
U nas usg roznie raz płaciłam raz udało nam sie namówić lekarza na darmowe takie szybkie 3 minutowewiec prawie zawsze co wizytę miałam
Monika widzisz ja pytałam o te badanie mojego lekarz to wspomniał tylko o tym co pobierają wody ale od początku odradzał żadnego innego nie robił .
Dewa a jestem konkretnie z koloni czy gdzieś obok mieszkasz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 22:48
-
W Połowie ciąży przeprowadziłam sie pare km od bonn niestety i rodziłam juz tutaj i tu miałam Polska położna . W Kerpen miałam tylko jak napisałam lekarza ale musiałam z niego zrezygnować bo nie uśmiechało mi sie co wizytę jeździć 80 km
a ty gdzie w tym Kerpen ?
-
nick nieaktualnyObwieszczam, ze mamy kolejna piątkę. Ufff...czyli wychodzi teraz jakas chwila spokoju przed następną...teoretycznie, bo tylek znowu odparzony i policzek czerwony w miejscu następnej, no i katar tylko tym razem z kaszlem. Dziś bylismy u lekarza, uszy tez trochę zaczerwienione wiec raczej teraz to przeziębienie. Czy moge z "takimi" uszami wyjść z małym na spacer? Do środy jestesmy w domu i chyba oszalejemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 18:58
-
Monika nasz lekarz zawsze powtarza że jak nie ma gorączki to jak najbardziej wskazane spacery, tym bardziej że powietrze takie chłodniejsze działa na korzyść kataru bo obkurcza śluzówkę w nosie, mrozów nie ma to można wychodzić a nawet trzeba
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoze ile byków bylo w poprzednim poscie. Juz poprawilam.
Annaki no nasz tez tak mówi, tyljo o te uszy zapomniałam dopytac. Ale chyba jak zalozymy normalnie czape to będzie ok. W sumie to gdyby nie wolno bylo nam wychodzić zo by nam to lekarz zaznaczyl.
A wiecie, ze Vinnie wszystko cgce powtarzać. Malo rzeczy wychodzi mu poprawnie ale nawet jak uslyszy coś wbajce czy ogolnie gdziekolwuek to powtarza po swojemu, super to jest.
No i po ostatniej wizycie i lekarza pisalam, ze maly pierwszy raz tam plakal, uwazalam, ze chodzilo o lekarke i sie nie pomylilam bo dziś badal go jej mąż i bylo wszystko ok.