X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyzej ponaciagasz na mokro, maja luz, ale mysle ze na 104 bylyby za male. Ja nie wiem po co mi az 7 par, bo Jas do zlobka nie moze juz Body nosci.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie moze body do zlobka? Nawet zima? Zimą to moim zdaniem najlepszy wynalazek bo dzieci golych pleców nie mają. Vincent nawet w domu ma body bo on wiecznie ma spodnie tak pod brzuszkiem jakby, tak nisko w sensie i plecy na wierzchu przy tym, ja nie moge na to patrzec, bo mimo ze zmarzluchem nie jestem to sama nie znoszę miec golych pleców.

Dajcie jeszcze raz linka do tych bodow skoro sprawdzone.

I pytanie mam o spanie, zapomnialam wczoraj u lekarza...czy to zdrowo jak Vincent nie spi w dzien? Od kilku dni nie chce robic drzemki w dzien, jest zmeczony ale polozy sie na 15 minut, polezy i koniec ze spaniem. Dwa razy w ostatnim czasie usnal na kanapie przy mnie, ale wtedy byly cyrki z wieczorem i w nocy. A moze Wasze dzieci tez tak mialy i minelo? Jemu ogólnie zdarzylo sie kiedys ze dwa razy ze nie spal w dzień, ale teraz to tez u TM sie zdarzylo nie raz. W sumie moze nie potrzebuje juz spać w dzien tym bardziej, ze jak uda się i spi to noce sa gorsze.

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluję zębów :) u nas już dwie piątki ale znów coś Colin drapie się po nosie ciagle . co do drzemki to slyszalam różnie dzieci przestają spać . koleżanka ma trzy letnia córka i przestała spać równo na 3 urodziny. wstaje o 6:30 i do 19 jakoś daje rade u nas bez drzemki nie da rady . tydzień temu nie chciał iść spać o swojej 12 wiec pojechałam z nim na miasto i padł z chrupkiem w ręku o 17 . wiec cały dzień nie da rady bez drzemki . właściwie to chce żeby jak najdluzej spal Lubie się z nim klasc czasem na godzinkę dwie dobrze mi to tez robi . przytulamy się i padamy

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Lena nie spała przez kilka mies, gdzieś tak właśnie jak miała ok 1.5 roku, wtedy wstawała późno bo ok 9 czasem i 10, spała przez noc tak ok 13-15 godz więc ja się nie dziwię bo była wyspana ;-) . teraz różnie, generalnie śpi w te dni kiedy idzie do przedszkola bo zrywam ją o 7, a ona śpioch to jest później zmęczona i musi po przedszkolu odespać, a w dni kiedy jest w domu zazwyczaj nie śpi bo wstaje później jak kiedyś
    Z kolei koleżanki synek przestał spać tuz przed 2 urodzinami i też to było ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 17:14

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.baby-walz.de/p/bornino-basics-body-kurzarm-im-7er-pack-p8634508/
    Tu jest to body

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Odnośnie spania Np Emi od jakiegoś czasu w dzien spi 30min a zdaża się, że wcale a dzis Np przespala 2 godziny. Mojej znajomej corka jak juz byla tak ok 3 miesiąca jak konczyl sie etap spania na okraglo spala po 30 min dziennie dzis na 1,5 roku i w dzien nie spi, chyba ze sporadycznie po ok 20 minut. Każde dziecko jest inne i roznie z tym snem bywa.

201509284965.png
    201703075565.png

Wysłany: 26 października 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co piszecie to wydaje mi się ze mam mega szczęście . za miesiąc 2 lata i Colin spi twardo po 2-3 godziny w ciągu dnia . czasem go już lekko budzę po 3 godzinach

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiedz 1: Body nie moze nosic, bo ma uczyc sie sam sikac na minitoalete, a Body nie umie sam rozpiac i panie wymagaja, ze ma miec pieluszke, majtki i koszulke. Bez sensu bo przez majtki (kupilam specjalnie wieksze) ta pielucha tka mocno przylega do ciala. No ale jak tak chca to nic nie zrobie na to.

Odpowiedz 2 Spanie: Jas nadal spi (ma 2 lata i 8 mesiecy) i chce zeby spal w poludnie jak najdluzej. Zdarza sie ze czasem w sobote lub niezdiele nie spi wogole, ale zdarza sie ze spi 2-3 godziny, zazwyzcaj juz spi 1:15-1:30, w zlobku tak samo.
    Byl Taki czas ze spal po 30-45 minut, ale potem znowu sie wydluzylo. Jego najlepszy kupel mlodszy o 2 miesiace nie spi juz wogole, wiec to sprawa indywidualna.
    Jas wstaje o 6:30, zasypia o 19:45-20:00, wiec te 1-2 godziny w poludnie sa mu jeszcze potrzebne.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, niby sensowne z tymi bodami...

Vincent tez mial etap, ale to jakoś w pierwszym półroczu życia, ze spal pol godziny i tyle, ale to byl etap jakby się przestawial z kilku drzemek na jedną czy dwie dłuższe. Zobaczymy jak jutro będzie u TM, bo wcziraj usunął przed 19:00, wstalna chwilę o 21:00, i spal dzis do 8:30, ale jutro bedzie musiał wstać po 6:30 i moze wroci do drzemki, zobacze co wyjdzie.

Przepraszam, te Was tak o wszystko pytam, ale mam ostatnio jakieś ciężkie chwile...Vincent ma jeszcze trochę kaszlu, tzn. nie kaszle nonstop, w nocy wcale a w ciagu dnia moze ze 3-4 razy, ale jak kaszle juz to taki mega mokry ten kaszel, lekarz niby powiedzial w poniedzialek, ze jak nie bedzie gorzej to moze isc do TM, ale ja nie jestem pewna, ma en kaszel i Katar tak, ze jak oddycha to czasami slychac jak mu coś tam "furczy" w nosie, i wczoraj wieczorem jak usnal i wstal na tą chwilę to mial mokra glowke mimo, ze w pokoju grzejnik byl wyłączony, tylko kolderke mial (moze ona jest za ciepła)...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika po to jestesmy zeby pytac.
    U nas odpukac narazie czyto na tle chorobowym, ale wiadomo jak to jest o tej porze roku.
    No walsnie, niby sensownie z tym body, wiec nie protestuje. Zakladam mu na spacery i po domu i na noc, bo on sie totalnie rozkopuje i nie lubie tych golych plecow, wiec teraz spi w Body na dlugi rekaw i w spodniach od pizamy. My mamy zaplanowane od poniedzialku 2 tygodnie urlopu, mam nadzieje ze odpoczniemy fizycznie i psychcznie, bo nam tego bardzo potrzeba.

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maximilian ma prawie 5 lat a jeszcze czasami potrzebuje drzemki, chocby 15 minutowej a kolezanki cora jego rowiesniczka nie spi od drugiego roku zycia wiec to jak najbardziej sprawa indywidualna i nie ma co porownywac dzieci. Zreszta ja tam te drzemki lubie ;-)

Bodziaki super sprawa. Tez nie lubie golych plecow wiec moje chlopaki dlugo je nosza. Maximilian do ponad trzech lat ( oprocz lata) i mysle ze u Juliana bedzie podobnie.

Ja jestem nadal w dwupaku. Bylismy dzisiaj w szpitalu. Po badaniach i konsultacji lekarskiej zdecydowano ze bede miec cesarke. Niby mowili cos o wywolaniu porodu ale nie dali nam gwarancji ze to sie dobrze skonczy i ze Christianek nie ucierpi a ja pomimo ze jestem za porodem naturalnym i boje sie cesarki nie chce ryzykowac jego zdrowiem czy zyciem. Jutro jedziemy na konsultacje z anestologiem a w piatek bedzie cesarka.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oje Mamax to trzymaj sie dzielnie.

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax moja Emi dlugo sie nie odwracala i tez byla mowa, ze moze będzie cc ja sie tak tego balam. Mowilam, ze tylko pod uspieniem sie zgodze na cc. Mala sie obrucila a ja w końcu na porodówce blagalam o cc której sie tak balam. Pomyśl sobie jaki komfort bez skurczy bez tych wszystkich boli :). No to ciesz sie ostatni dniami kiedy czujesz malca w brzuchu, odpoczywaj i zbieraj sily. 3mam kciuki i daj znac jak juz bedziecie w komplecie :)

201509284965.png
    201703075565.png

Wysłany: 27 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamax szybkiego i spokojnego rozwiązania :)

U nas od paru dni ręce pełne roboty . wczoraj rano odebralam mamę z lotniska mąż po swoje mamę pojechał wieczorem . wczoraj też wieczorem byłam spisać z właścicielka liczniki i odebrać upragnione klucze do nowego mieszkania :). dzisiaj wielkie porządki a jutro przeprowadzka .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax trzymaj sie. Nie taka cesarka straszna :)

Magdalena to szybkiej i udanej przeprowadzki :) Widze, ze ekipa przygotowana ;)

Endokobietko a gdzie teraz bedziecie sie urlopowac? Tez bym chciala :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Gran Canaria 2 tygodnie, mam nadzieje, ze tym razem bez zanych nieprzyjemnych wiadomosci, przygod itp. normalnei az sie boje jechac :(

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic sie nie boj bo coś ściągniesz. Udanego wypoczynku i przywiez troche słoneczka :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki! Postaram sie.

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko zazdroszcze :). Tak z ciekawości bo dzieci do 2 lat są za darmo, a taki 3-latek jak to tu wygląda? Bo moja siostra w pl jak jezdza to jej syn ma 5 lat mówi ze roznica jest znikoma ok 300zl taniej za niego placi .

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektorych biurach 100%, we wrzesniu placilam 50%, teraz mniej, ale mam cene za 3 os wiec nie pamietam.

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ