X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze szybko z komorki. 28 pazdziernika o 10:45 urodzil sie Christian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 22:22

Ewelina1989, Berlinianka, annaki, Muniek, Kinga. lubią tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamax gratulacje dużo zdrowka :)

Wendy mam pytanie znasz obok siebie jakis polaków czy kogoś kto potrzebuje meble do dużego pokoju ? Meble mają rok mamy wymienne fronty czarne albo białe . Wiem ze mamy jakoś 30 km do siebie wiec pytam

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax serdecznie gratuluję :) a dopiero pamiętam jak Julian się urodził! Dużo zdrówka dla was :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax gratuluje :*

Dziewczyny w swieta będziemy mieć gosci. Chcemy jechac do Monachium zobaczyć muzeum bmw i staadion i jeśli cos polecacie to z chęcią zobaczymy jeśli czas pozwoli. Chcemy jechac pociagiem, bo autem to później nie wiadomo jak z parkingiem a i w ogóle zawsze w pociagu mozna sie ruszyc. Ktoś nam mówil ze są bilety jednodniowe na kilka osób kosztuje to ok 30/40€ i jest na pociag bus metro... Wiecie cos o tym? Macie jakiś dobre rady? :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Pisze szybko z komorki. 28 pazdziernika o 10:45 urodzil sie Christian
    wow!!! gratulacje!!!!

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax gratulacje!

• Wendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax gratuluje serdecznie!!!duzo zdrowka i cierpliwosci zycze

Muniek co tam u was?ostatnio tak myslalam wlasnie jak tam Samuel?dawno sie nie odzywalas

Magdalena a zapytam szwagra w sumie....a ile bedziesz za nie chciala?czekaj bo wy juz teraz sie przeprowadzacie tak?ale zlecialo
    Endokobietka sie urlopuje,ahhhh zazdraszczam.Ja przy tych moich dzieciach to marze o spokojnym wieczorze a co dopiero cieple kraje.
    Ostatnio pokusilam sie na ten Kuschel pomaranczowy co tak o nim pisalyscie i faktycznie fajowy ten zapach prania.
    My juz po feriach dzieci,oj umeczyli mnie strasznie.W miedzyczasie tydzien wesolego miasteczka byl-kasa leci ciurkiem,moj chlop juz nie wyrabia bierze fuchy a mowi ze i tak nic z tego nie ma ,dzieciaki pochlaniaja wszystko,masakra jakas.
    Za pare dni mamy chrzciny a ja dla mlodego tylko koszule z krawatem mam no!Cos nie moge znalezc jakichs eleganckich jasnych spodni i marynarki o butach juz nie wspomne ehhh

pmzt5tj.png

Wysłany: 1 listopada 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy tak już od piątku jestesmy na nowym . Za mebelki chce aż 5€ :D nie no serio nic , chce poprostu się ich pozbyć . Mój mąż ich nie lubi i chce je wywalić przez balkon a ja jednak wolę Dac komuś kto potrzebuje i posłużą jeszcze trochę .
    Gdzie byliście w wesołym miasteczku ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 06:56

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy dziękuję że pytasz :) fakt dawno mnie nie było,ale czasem was podczytuje.
    U nas czas leci jak szalony. Widzę to teraz po moim smyku ;) dopiero to takie malutkie było a tu już taki chłopczyk :) który potrafi pokazać swoje humorki. Jeszcze trochę i zacznie pyskować :D
    A tak to generalnie wszystko w porządku,chory był właściwie tylko raz,ale dało nam w kość. Zęby idą,ale też nie znosi tego najgorzej.
    Od jakiegoś czasu staramy się o drugie dziecko,ale narazie słabo to nam wychodzi.
    Dobrze że my chrzciny już mamy za sobą :) powodzenia wam życzę. Co do ciuchów to my mieliśmy z polski,ze smyka komplecik.

A Orchidea się odzywa?
    Zastanawiam się też co u Kasi. Monika ty chyba miałaś adres jej bloga? Może tam dałoby radę wysłać jej wiadomość żeby do nas zajrzała.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy w Internecie dużo ubranek do chrztu choć jak to za tydzień to moga nie dojść. A moze na ebay znajdziesz używane w swojej okolicy. Takie ubranko to dziecko ma na sobie z 2 godziny wiec moze uda znaleźć sie cos fajnego.

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek pisz no częściej :) A ile zębów ma juz Sami? Prawda, ze juz coraz kumatniejsze te dzieci, faktycznie jeszcze troche a rzucą nam jakas riposta :)

Wendy, a wiesz ze ja typowego ubranka do chrztu tez nie kupowalam. Mały byl w malenkich miekkich jeansach i sweterku, no tylko, ze on mial niecale 1,5 miesiaca i mynie robilismy imprezy, tylko obiad w knajpce a w kościele i tak byl w kombinezonie.

Ja o Kasi tez wspominałam jakis czas temu, niestety nie pamietam jak nazywal sie jej blog :( Orchidea tez juz dawno nic nie pisala.

• gonia13 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

tak tu do was zajrzalam i mam prosbe. przejrze jeszcze wasz watek w tym celu, wiec sorki jak temat juz zostal wyczerpany.

jakie wozki polecacie ktore mozna kupic w niemczech? ja wprawdzie mieszkam w szwajcarii, ale wyprawke bede kupowala w niemczech.

pozdrawiam wszystkie polskie mamy w de :)

gosia

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Bayern Ticket kosztuje ok 21 euro i każda kolejna osobą 5 euro.
    Chyba 5 osób na jeden bilet i ważny jakoś jedem dzień.
    jak w Google wpiszesz to ci szczegóły poszuka.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa dzięki za info. A moze wiesz co am warto zobaczyć moze akurat będza jakieś targi świąteczne? A dzieci do jakiego wieku moga poruszać sie komunikacja miejska za darmo? A jak Mela?

201509284965.png
    201703075565.png

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gonia
    Super zazdroszczę mieszkania w Szwajcari tez kiedyś mieliśmy planu sie tam przenieść :)

Co do wózków to wydaje mi sie ze dużo zależy od gustu i myśle ze każdy znajdziesz tutaj co i w pl i Szwajcarii . Ja miałam stokke . Byłam bardzo zadowolona . Podoba mi sie bardzo quinny .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Sami ma jak narazie 6zębów. Strasznie powoli mu wychodzą. Ale może starcza na dłużej ;)
    Szkoda że nie ma wieści co u Kasi,jestem ciekawa jak jej Gabrysia.
    A jak Twój Vincent? Chodzi do żłobka?
    Postaram się odzywać częściej :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja byłam tylko w bmw i na wesołym miasteczku zaraz obok. A i na konecie raz wiec się nie orientuje.
    Dzieci chyba do 3 albo 6 rż za darmo. W automacie będzie pytanie o wiek , możesz sprawdzić cenę jak masz dworzec niedaleko.
    A mela zakatarzona, ale poza tym nie narzekam. Rozrabia coraz bardziej. WSZYSTKO musimy pilnować; )

A jak uwadze? JAK się czujesz?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ja tezbym chciala mieszkac w Szwajcarii, w sumie to sama nie wiem czemu :) Ja moge Ci polecic wozek, ktiry dla mnie byl boski, dla małego cgyba też, tylko jest duzy i ciężki: to Tako Extreme, ja mialam w jadnej ekoskorze, wygladal bosko, tu w DE mozna go kupic jako KnorrBaby Exxtra, tylko jest sporo drozszy. Teraz mamy Moon Flac (duze tylne kola), jest fajna, zwrotna, lekka, zajmuje malo miejsca i jest do 20 kg wagi dziecka cgyba jako jedyna spacerowka, no ale do Tako nie dorownuje. Z Tako nic nie bylo nam straszne, z Moon jednak jazda po lesie jest ciut ciezsza, no ale narzekac nie moge.

Muniek, Vincent chodzi do Tagesmutter i jestesmy bardzo zadowoleni. Trafilismy na aniola nie człowieka. Uwielbia dzieci, Vincent czuje sie u niej jak ryba w wodzie co pokazuje jak przychodzimy po niego a on nie chce isc do domu, uwielbia i ja i cala jej rodzine.
    Wyslalam Kasi zaproszenie do przyjaciolej, jezeli tu gdzies jeszcze zaglada to napisze jej wiadomosc zeby sie odezwala. No i gratuluję podjęcia działań w kierunku drugiego bobasa. U nas "im dalej w las..." tym pewniejsi jestesmy, ze drugiego nie bedzie, moze nam sie odmieni a kilka lat.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa, no u nas odpukać, mala jeszcze nie byla chora, raz miala lekki katar jak miala ok 6 miesięcy. Tez łobuzuje lata jak szalona po calym domu a jak cos jest nie po jej myśli wpada w szal, co mnie najbardziej przeraża. Obecnie wyszla nam druga 4 na dole czyli mamy 10 zębów, ale jak wychodzila pierwsza to chyba z 10-12 dni biegunki bylo. A ja dziekuje dobrze sie czuję noga tylko mnie boli, ale to jakiś ucisk jak w pierwszej ciąży. Czuje ruchy juz od 18 tygodnia przy Emi tez tak bylo, ale mój gruboskórny mąż poczul je dopiero wczoraj :) Jeszcze 4,5 miesiąca i będziemy w komplecie. A u was jak idą starania? Mela niech wraca do zdrowia, a jak z tym jajkiem robiliście jyz testy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 07:34

Mamax lubi tę wiadomość

201509284965.png
    201703075565.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a taka Tagesmutter to chyba nie jest tania? My chyba w przyszłym roku od września zapiszemy Samuela do przedszkola. Teraz siedzę w domu,więc głupio byłoby go gdzieś wysyłać. Ale jak pojawi się dugi dzidziuś to na te chociaż 4godziny fajnie byłoby żeby poszedł. No zobaczymy jeszcze jak to będzie. Narazie nie wyobrażam sobie rozstania :) będę chyba płakać bardziej niż on ;)

Ewelina nie wiedziałam że jesteś w ciąży,albo mam skleroze ;) gratulacje! Podziwiam że tak szybko zdecydowaliscie się na drugie. Jaka tym razem płeć dziecka?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ