Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Pisze szybko z komorki. 28 pazdziernika o 10:45 urodzil sie Christian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 22:22
Ewelina1989, Berlinianka, annaki, Muniek, Kinga. lubią tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax gratuluje :*
Dziewczyny w swieta będziemy mieć gosci. Chcemy jechac do Monachium zobaczyć muzeum bmw i staadion i jeśli cos polecacie to z chęcią zobaczymy jeśli czas pozwoli. Chcemy jechac pociagiem, bo autem to później nie wiadomo jak z parkingiem a i w ogóle zawsze w pociagu mozna sie ruszyc. Ktoś nam mówil ze są bilety jednodniowe na kilka osób kosztuje to ok 30/40€ i jest na pociag bus metro... Wiecie cos o tym? Macie jakiś dobre rady? -
nick nieaktualny
-
Mamax gratuluje serdecznie!!!duzo zdrowka i cierpliwosci zycze
Muniek co tam u was?ostatnio tak myslalam wlasnie jak tam Samuel?dawno sie nie odzywalas
Magdalena a zapytam szwagra w sumie....a ile bedziesz za nie chciala?czekaj bo wy juz teraz sie przeprowadzacie tak?ale zlecialo
Endokobietka sie urlopuje,ahhhh zazdraszczam.Ja przy tych moich dzieciach to marze o spokojnym wieczorze a co dopiero cieple kraje.
Ostatnio pokusilam sie na ten Kuschel pomaranczowy co tak o nim pisalyscie i faktycznie fajowy ten zapach prania.
My juz po feriach dzieci,oj umeczyli mnie strasznie.W miedzyczasie tydzien wesolego miasteczka byl-kasa leci ciurkiem,moj chlop juz nie wyrabia bierze fuchy a mowi ze i tak nic z tego nie ma ,dzieciaki pochlaniaja wszystko,masakra jakas.
Za pare dni mamy chrzciny a ja dla mlodego tylko koszule z krawatem mam no!Cos nie moge znalezc jakichs eleganckich jasnych spodni i marynarki o butach juz nie wspomne ehhh -
Wendy tak już od piątku jestesmy na nowym . Za mebelki chce aż 5€
nie no serio nic , chce poprostu się ich pozbyć . Mój mąż ich nie lubi i chce je wywalić przez balkon a ja jednak wolę Dac komuś kto potrzebuje i posłużą jeszcze trochę .
Gdzie byliście w wesołym miasteczku ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 06:56
-
Wendy dziękuję że pytasz
fakt dawno mnie nie było,ale czasem was podczytuje.
U nas czas leci jak szalony. Widzę to teraz po moim smykudopiero to takie malutkie było a tu już taki chłopczyk
który potrafi pokazać swoje humorki. Jeszcze trochę i zacznie pyskować
A tak to generalnie wszystko w porządku,chory był właściwie tylko raz,ale dało nam w kość. Zęby idą,ale też nie znosi tego najgorzej.
Od jakiegoś czasu staramy się o drugie dziecko,ale narazie słabo to nam wychodzi.
Dobrze że my chrzciny już mamy za sobąpowodzenia wam życzę. Co do ciuchów to my mieliśmy z polski,ze smyka komplecik.
A Orchidea się odzywa?
Zastanawiam się też co u Kasi. Monika ty chyba miałaś adres jej bloga? Może tam dałoby radę wysłać jej wiadomość żeby do nas zajrzała.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyMuniek pisz no częściej
A ile zębów ma juz Sami? Prawda, ze juz coraz kumatniejsze te dzieci, faktycznie jeszcze troche a rzucą nam jakas riposta
Wendy, a wiesz ze ja typowego ubranka do chrztu tez nie kupowalam. Mały byl w malenkich miekkich jeansach i sweterku, no tylko, ze on mial niecale 1,5 miesiaca i mynie robilismy imprezy, tylko obiad w knajpce a w kościele i tak byl w kombinezonie.
Ja o Kasi tez wspominałam jakis czas temu, niestety nie pamietam jak nazywal sie jej blogOrchidea tez juz dawno nic nie pisala.
-
hej dziewczyny,
tak tu do was zajrzalam i mam prosbe. przejrze jeszcze wasz watek w tym celu, wiec sorki jak temat juz zostal wyczerpany.
jakie wozki polecacie ktore mozna kupic w niemczech? ja wprawdzie mieszkam w szwajcarii, ale wyprawke bede kupowala w niemczech.
pozdrawiam wszystkie polskie mamy w de
gosiaSophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Witaj Gonia
Super zazdroszczę mieszkania w Szwajcari tez kiedyś mieliśmy planu sie tam przenieść
Co do wózków to wydaje mi sie ze dużo zależy od gustu i myśle ze każdy znajdziesz tutaj co i w pl i Szwajcarii . Ja miałam stokke . Byłam bardzo zadowolona . Podoba mi sie bardzo quinny .
-
Monika Sami ma jak narazie 6zębów. Strasznie powoli mu wychodzą. Ale może starcza na dłużej
Szkoda że nie ma wieści co u Kasi,jestem ciekawa jak jej Gabrysia.
A jak Twój Vincent? Chodzi do żłobka?
Postaram się odzywać częściej
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Ewelina ja byłam tylko w bmw i na wesołym miasteczku zaraz obok. A i na konecie raz wiec się nie orientuje.
Dzieci chyba do 3 albo 6 rż za darmo. W automacie będzie pytanie o wiek , możesz sprawdzić cenę jak masz dworzec niedaleko.
A mela zakatarzona, ale poza tym nie narzekam. Rozrabia coraz bardziej. WSZYSTKO musimy pilnować; )
A jak uwadze? JAK się czujesz? -
nick nieaktualnyGonia ja tezbym chciala mieszkac w Szwajcarii, w sumie to sama nie wiem czemu
Ja moge Ci polecic wozek, ktiry dla mnie byl boski, dla małego cgyba też, tylko jest duzy i ciężki: to Tako Extreme, ja mialam w jadnej ekoskorze, wygladal bosko, tu w DE mozna go kupic jako KnorrBaby Exxtra, tylko jest sporo drozszy. Teraz mamy Moon Flac (duze tylne kola), jest fajna, zwrotna, lekka, zajmuje malo miejsca i jest do 20 kg wagi dziecka cgyba jako jedyna spacerowka, no ale do Tako nie dorownuje. Z Tako nic nie bylo nam straszne, z Moon jednak jazda po lesie jest ciut ciezsza, no ale narzekac nie moge.
Muniek, Vincent chodzi do Tagesmutter i jestesmy bardzo zadowoleni. Trafilismy na aniola nie człowieka. Uwielbia dzieci, Vincent czuje sie u niej jak ryba w wodzie co pokazuje jak przychodzimy po niego a on nie chce isc do domu, uwielbia i ja i cala jej rodzine.
Wyslalam Kasi zaproszenie do przyjaciolej, jezeli tu gdzies jeszcze zaglada to napisze jej wiadomosc zeby sie odezwala. No i gratuluję podjęcia działań w kierunku drugiego bobasa. U nas "im dalej w las..." tym pewniejsi jestesmy, ze drugiego nie bedzie, moze nam sie odmieni a kilka lat. -
Powidlowa, no u nas odpukać, mala jeszcze nie byla chora, raz miala lekki katar jak miala ok 6 miesięcy. Tez łobuzuje lata jak szalona po calym domu a jak cos jest nie po jej myśli wpada w szal, co mnie najbardziej przeraża. Obecnie wyszla nam druga 4 na dole czyli mamy 10 zębów, ale jak wychodzila pierwsza to chyba z 10-12 dni biegunki bylo. A ja dziekuje dobrze sie czuję noga tylko mnie boli, ale to jakiś ucisk jak w pierwszej ciąży. Czuje ruchy juz od 18 tygodnia przy Emi tez tak bylo, ale mój gruboskórny mąż poczul je dopiero wczoraj
Jeszcze 4,5 miesiąca i będziemy w komplecie. A u was jak idą starania? Mela niech wraca do zdrowia, a jak z tym jajkiem robiliście jyz testy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 07:34
Mamax lubi tę wiadomość
-
Monika a taka Tagesmutter to chyba nie jest tania? My chyba w przyszłym roku od września zapiszemy Samuela do przedszkola. Teraz siedzę w domu,więc głupio byłoby go gdzieś wysyłać. Ale jak pojawi się dugi dzidziuś to na te chociaż 4godziny fajnie byłoby żeby poszedł. No zobaczymy jeszcze jak to będzie. Narazie nie wyobrażam sobie rozstania
będę chyba płakać bardziej niż on
Ewelina nie wiedziałam że jesteś w ciąży,albo mam sklerozegratulacje! Podziwiam że tak szybko zdecydowaliscie się na drugie. Jaka tym razem płeć dziecka?
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek