X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100lat dla Juliana i Colina :*
    Magdalena nie no u nas by nie preszla taka temperatura. Dzis zakrecilam kaloryfery temp spadla do 22. Mąż wrocil z pracy i mu mowie, ze mamy za cieplo w domu i zakrecilam kaloryfery. Pojechalismy kupić walki itp do malowania( od jutra mąż ma 5 dni wolnego i będzie malowal pokoj dziewczyn) jak wróciliśmy to jak zwykle odrazu sie przebral tylko jak nigdy zamast koszulki na ramiączkach to z dlugim rękawem haha. Dodam, ze na dwor on sie lekko ubiera, Np ja wychodze w dlugich spodniach i rękawie a on spodenki 3/4 i krotki rękaw i smieje sie ze mnie zebym kożuch zalozyla. A w domu spi w bokserkach ja zawsze pizama z rękawem a jak na ramiączkach to jestem przykryta po szyje. Także mojemu mężowi zawsze jest cieplo, a w domu jak ja to mowie w środku zimy chodzi nago to i taka temperaturę mamy.

201509284965.png
    201703075565.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 stopnie? O matulu.
    Mela katar za każdym razem dostawała jak u dziadków temperatura przekraczała 22 stopnie.
    U nas 20 cały czas a czasem w koszulce bez rękawów chodzę.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powidlowa, a to katar od wysokiej temperatury to pierwsze szlysze, kaszel tak bo suche powietrze, ale o katarze nie slyszalam. A moze Mela ma uczulenie na cos co znajduje sie u nich w domu? Bo katar od 22 stopni to co z latem? My jesteśmy zmarzluchy a raczej ja a mąż nie lubi sie naubierac :)

U was tez juz wiekszosc domow poprzystrajanych na swieta? Tez tak wczesnie stroicie mieszkania? W pl 15cm sniegu, zima pełną parą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 08:08

201509284965.png
    201703075565.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tak u nas większość domów ozdobiona od dobrego tygodnia . ja w tym roku ttlko stawiam choinke resztę mam gdzieś pierw musze ozdobić całe mieszkanie a nie będę kupować świątecznych żeby za miesiąc wszystko ściągnąć :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena u nas chyba choinki nie będzie bo cos mi sie zdaje ze marny żywot by miala przy Emi. No chyba, ze jakas mala na komode

201509284965.png
    201703075565.png

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Emi lobuz :) ale nam też rok temu wydawało się że umrze szybko ale tylko dwa razy zbił bombkę i pary razy choinka oberwala piłka

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za zyczenia :-)

Ewelina- My co roku mamy duza choinke i zadno moje dziecko nie czepialo sie jej a wrecz przeciwnie trzymaly sie od niej z daleka wiec spokojnie ;-)

U mnie w domu tez cieplo bo 21 stopni pomimo ze kaloryfetry zamkniete. Mnie ta tenmperatura odpowiada bo jestem zmarzlakiem a mezowi za goraco bo jemu tez zawsze jest cieplo jak mezowi Eweliny.

U mnie narazie ozdoby sa tylko w oknach. Mieszkania jeszcze nie stroje bo to zrobie blizej swiat..

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina katar nie od wysokiej temperatury tylko od za suchego powietrza, które często jest wlasnie z powodu grzania kaloryferow. Ja mam problemy z zatokami i zawsze jak jestem gdzies gdzie jest sucho (np. nasi znajomi grzeją jak opentani), to zaraz mam caly nos zawalony.

Magdalena wejdź tutaj: https://naforum.zapodaj.net

Zaladuj zdjęcia, wybierz wielkosc, nie pamietam, ktora byla taka fajna, zeby nie za wielkie i nie za male byly. Pozniej kliknij "zapodaj", i zachwile pokażą ci się linki do Twoich zdjęć, musisz je skopiowac i tu wkleic w wiadomosc, tylko tez nie pamiętam, ktore, chyba te gdzie początek linku bedzie mial w nazwie "url", na pewno bedzie tam podpisane do czego który link sie nadaje. Pamietam tez ze czasami jak laduje sie kilka zdjec to ta strona dlugo dziala albo sie zacina i wyskakuje feler.

Ja nie umiem sie zebrac do przystrajania mieszkania. Moze jak skoncze praktykę i bede miala wolny ten tydzien przed swietami.

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/42c30ae782f3.jpg.html

wiec za wielki talent ze mnie nie jest ale ważne ze od serca zrobiony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:59

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/313d69e6618e.jpg.html

tu trzy dni temu wkoncu skończyli strych bedzie studio męża mój kącik i pokój zabaw Colina

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/0a0c360a7c2b.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/3a910d58b60d.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/27cd869a764a.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/6ad06b8dffff.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/54d186ef1c0f.jpg.html

narazie pustki ale wszystko powoli :) na początku mieliśmy tylko kanapę i kuchnie. garderoby brak mebli brak stołu brak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 15:21

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena torcik słodki :) i jakie równiutkie literki Ci wyszly!!

Matko, coz za przestrzeń!! To jest dodatkowe poddasze czy mieszkacie na górze i ta przestrzen to jeden z pokoi. Wohnzimmer tez super, duzy i przestronny, super stolik! A komode i witryne chcielismy kupic te same ;) A tam gdzie zabawki to pokoj Colina czy jakis dodatkowy? Super mieszkanie!! Duuuze! Podoba mi sie i tez chce tyle przestrzeni ;) Tak pozytywnie Ci zazdroszcze :D

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    równe literki ? no co Ty żaden ze mnie artysta he he

poddasze to dokladnie nad mieszkaniem dodatkowy pokoj trzeba wyjsc z drzwi wejściowych i od razu jest drabina do góry z tym ze tam też będą drzwi dzielące korytarz od naszego wejścia na gore i na dol. Ten pokój z zabawkami to colina z tym ze dopiero musimy wszystko kupić chce juz dorosłe łóżko :) do tego jesy jeszcze jeden pokój gościnny wielkości od Colina i nasza sypialnia dużo wiesza z pokojem na ubrania ale tam totalnie nic nie zrobione tylkp łóżko stoi i góra ubrań . ah i komórka obok drzwi wejściowych . my w tych meblach zakochalismy się od razu po wejściu do poco w sypialni mamy jeszvze do kompletu długa komodę ale narazie stoi bez celu :) szukalismy tez garderobę i komodę na buty do przed pokoju ale niestety nic ciekawego . Mój mąż też uwielbia ta przestrzeń dla mnie momentalnie za dużo miejsca aż nie wiem co gdzie zrobić . ale myślę z czasem wszyatko się zajmie

i dziękuję za miłe słowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 18:21

MonikaDM lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, ze sie zajmie i bedzie super. Jak juz zrobicie i sypialnie i pokoik Colina to tez sie pochwal ja lubie ogladac jak ktos urzadza dom i to cieszy bardzo jak ktoś robi sobie cos fajnego z pustych scian ;) A i inspiracje jakies mozna podpatrzec bo ja to jestem beztalenciem dekoracyjnym.

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena tort super, najwazniejsze żeby byl dobry i podobal sie solenizantowi.
    To to poddasze to chyba wielkości mieszkania? Ile macie tam metrow? Na choinkę od mikolaja zamów ten ajronot rumba czy podobny wynalazek zeby zamiatal i myl podloge :). A ja sie trochę pogubilam to kupiliście to mieszkanie, ze tak od podstaw remontujecie? Super taka przestrzeń na koniec tylko jakieś dodatki, zeby sie zrobilo przytulnie to i sie nie zagubicue w tej przestrzeni :)

Mój mąż maluje pokoj dziewczyn juz widzę ze kolor jest za ciemny. Mial byc taki lekki pudrowy róż, a jest po prostu różowy, a zamowilam literki z imionami i sie zleją ze sciana, o ile w ogóle będą sie jej trzymac bo są na taśmę dwustronna przyklejane a my tu nie mamy gladzi tylko jakiś taki tynk strukturalny, nie równy. Babka niby doczepila wstążki, zeby na malutkie gwozdki zawiesić, ale są tylko przy literkach a ozdobach juz nie :/
    Mąż juz gada, ze jak zwykle jestem nie zadowolona. Zobaczymy efekt końcowy.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina1989 wrote:
    Hej powidlowa, a to katar od wysokiej temperatury to pierwsze szlysze, kaszel tak bo suche powietrze, ale o katarze nie slyszalam. A moze Mela ma uczulenie na cos co znajduje sie u nich w domu? Bo katar od 22 stopni to co z latem? My jesteśmy zmarzluchy a raczej ja a mąż nie lubi sie naubierac :)

U was tez juz wiekszosc domow poprzystrajanych na swieta? Tez tak wczesnie stroicie mieszkania? W pl 15cm sniegu, zima pełną parą.

Też mam katar od wysokiej temp. i nie ma to nic wspólnego z alergią czy wilgotnością, bo jak mam zakręcone grzejniki to wszystko jest ok.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 3 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja to jakiś mega talent tez nie jestem jak gdzieś coś zobaczę to tez zgapiam :)
    jak będę gotowa z reszta pokaże :)

Ewelina tak strych jest wielkości mieszkania i ma 100 m/2 a mieszkanie jakoś 98 m . To jest całkiem nowy postawiony dom od podstaw i wynajmujemy. O robocie marze od zawsze ale cena troche dla mnie za wysoka jak za coś co mogę zrobić sama co dwa trzy dni za darmo :) ale może kiedyś moje dzieciątko pojedzie kupi wywalić paragon i nie będzie możliwości zwrotu ha ha , jestem pewna że jeśli mąż przyjechał by pewnego dnia z robotem i paragonem odesłał bym go z prędkością światła :)
    co do dodatków absolutnie masz rację to robi przytulnie i ciepło . Ale na początek chce mieć postawione duże rzeczy ważne i drogie jak nowe łóżko czy pokój Colina a potem będę bawić się w dodatki kwiatuszki ramki itd itd :) ah a jak masz jakiś super pomysł na coś fajnego bardzo chętnie przyjmę :) . I teraz ja czekam na zdjęcie pokoju dziewczynek i tych literek bo też o nich myślałam w kolorze niebiesko czerwonych z autami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 08:49

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez najpierw "duze" rzeczy typu meble, sprzet agd a później dodatki, tylko ze chyba przez to nadal nie mamy lampy przy suficie w duzym pokoju a mieszkamy tu juz 3,5 roku ;) Ja bym taka Rumbe chetnie przygarnela, bo ja ze wzgledu na psa to musze codziennie a w okresach wzmożonego gubienia siersci 2-3 razy dziennie odkurzac. Co prawda nasz ies ostatnio czesciej jest u moich rodziców, przez ten kurs i przez to ze mamie sie nudzi ale w koncu to nasz pies i nie zamierzamy go oddać. W sumie gdyby nie progi to juz dawno byśmy ja kupili :)

Ewelina a literki drewniane? My mamy drewniane i sa super, trzymają sie super tylko, ze my mamy jednak gladkie ściany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 09:09

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena no wiadomo, ze nie wszystko na raz. Ze mnie marna dekoratorka. Ostatnio bylismy u znajomych mieszkanie na poddaszu z ogromnym oknem w salonie. Dwa pokoje ok 50 m2, ale bylo tak urządzone, kilka dodatków i razem z mężem stwierdziliśmy, ze po prostu nie chcialo sie wychodzic z tego mieszkania, strasznie nam sie podobalo.
    Te literki ze steropianu drewniane to jyz napewno by sie nie utrzymaly. Jak sie wynajmuje mieszkanie to niestety nie na wszystko sobie mozna pozwolic tzn moze i wlasciciel by zgodzil sie na jakieś remonty, ale my bie wiemy ile tu będziemy mieszkac wiec wiadomo kasy nie będę pakować w rzeczy stale.
    No mi ten robot taki do mycia by sie przydal wiadomo, ze to nie to samo co samemu sie umyje, ale zawsze to cos.
    Mąż pomalowal pokoj ten tynk jest straszny. Kur..y lecialy bo w te dziurki farba nie wchodzila, najgorzej, ze jak bedziemy sie wyprowadzać znowu będzie trzeba malować na bialo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 14:01

201509284965.png
    201703075565.png

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika oj z tym odkurzanie mogę sobie wyobrazić moja mama ma kota i jak tam jesteśmy mam ochotę co chwile sprzątać wszędzie sierść aż mnie to czasem irytuje. moja mamaa ma takiego taniego robota który zbiera na taką ściereczke ale słabo daje rade . Z lampa jesteście fajni he he brak motywacji ? My was nie pobijemy u nas tylko 27 dni leżały lampy do zamontowania .

Ewelina właśnie też chciałam ze styropianu obszyte materiałem plus jakieś wiszące auto do tego lub coś w tym stylu :)
    z tymi właścicielami tak jest . Na starym mieszkaniu pozwolili powiesić w duzym pokoju swoje firanki i lampe predzej były od nich z przed stu lat i nawet powiedzieli ze mamy to od nich wywalić a przy wyprowadzce wielki pysk gdzie są od nich sznurki na okno i lampa... teraz juz sobie powiedzieliśmy każda rzecz która będzie robiona musi być na papierze podpisana przez dwie strony i koniec .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ