Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Emi nie ma żadnych jeansów bo nie wygodne mi sie wydaja a teraz na zime to jeansy i rajtuzy to calkiem sztywno by bylo a same jeansy to zimno. Moze jakieś zakupimy na jesien
Ja znalazlam pl polozna, ale ze jest ode mnie 30 km to tak nie chętnie sie zgodzila i powiedziala, ze jak będzie wszystko ok to w ogóle nie musi przyjeżdżać, ale chcialabym zeby choć raz przyjechala zobaczyć wiadomo mnie, ewentualna żółtaczkę i pępek -
A jeszcze odnośnie ciuszków do szpitala, Emi pierwsze pól dnia byla w tym szpitalnym i dwa dni w tym co mąż przywiozl. Nie mialam na zmianę dla mnie to byla tak nowa sytuacja, czlowiek taki nie ogarnięty wiec nie stresowałam siebie i dziecka dodatkowo jakims przebieraniem. Z reszta na początku nie wiem moze do 2 moze 3 miesiąca nie pamietam, po kąpieli Emi xakladalam świeże ubranko w którym spedzala noc i dzień. Nie zakladalysmy piżamki a później ubranka dziennego, no chyba ze gdzieś szliśmy czy do nas ktoś przychodzi. Na początku nawet do lekarza ubieralam ja tak, zebym czasem nie musiala jej nic przez glowe zakladac. Dla mnie nowa sytuacja bylo macierzyństwo i wizyta u lekarza w obcym kraju gdzie nie znam języka wiec nie potrzebowałam wiecej stresów.
-
nick nieaktualnyMi nie chodziło o zo ze cos jest za ciasne tylko waskie. Jeansy maja mega waskie nogawki te wszystkie co mamy praktycznie. I tak jak pisze Ewelina jak dodatkowo przyjda rajstopy to juz w ogole masakra.
Tez lubie ubrania z lidla i aldi, kik mi tez odpowiada ale tylko dla dzieci. -
A ja mówiłam ze h&m ma jeansy nie tylko slim i jak sie poszuka idzie znaleźć normalne z prostymi nogawkami nie slim
Ja uwielbiam zara i właściwie tylko tam kupuje nawet buty. Idzie znaleźć mega przeceny teraz tydzień temu za dwie kurtki i buty zapłaciłam 55€ gdzie w październiku w Polsce za dwie te same kurtki bez przeceny zapłaciłam 75€. Niestety od października Colin przeskoczył o jeden rozmiar do góry i musiałam dokupić większe .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:39
-
Monika a mi zaś w kiku ubrania dla dzieci to roznie, ale dla siebie napewno bym cos znalazla. Mam leginsy jeansowe z kim i są ok, ale o ciuchach dla siebie nie mogę sie wypowiadac no od pierwszej ciąży nie wiele kupuje bo najpierw ciaza później jak doszlam do figury z przed ciąży to zaszlam w druga wiec tez nie bardzo bylo sens kupowania, ale jak tylko wrócę do figuru to wymieniam cala garderobę. Mąż mi wiecznie mówi kup sobie cos no ale procz ciążowych to nie ma sensu bo nie wiadomo jak to będzie zanim wrócę do formy to wyjdzie z mody, i sam juz ostatnio mówi, ze jak urodzę to musze sobie ciuchy kupić bo nic nie kupuje
-
nick nieaktualnyMagdalena to dzięki, musze poszperac w h&m bo ostatnio (czyli dosc dawno;)) jakos nic nie znalazłam, ale bylam wtedy z Vincentem a z nim się nie da buszowac po sklepie. W Zara nie umiem nic znalezc, kiedys jak bylam to takie same bure kolory byly. Ale ja to w ogole typ niezakupowy jestem Nie lubie chodzić po sklepsch, chcialabym wejsc i w jednym w 20 minut kupic wszystko. Ja chętnie kupuje przez internet.
Ewelina, to ja w kik duzo kupowalam dla małego. Taka super bluze misl z misiem w srodku, bylam mega zadowolona, niestety juz wiekszych rozmiarow tej bluzy nie mieli, koszulki na lato byly o niebo lepsze niz c&a, h&m czy sOliver, ktore sie przy szyi mega powyciagaly i wygladaly beznadziejnie. Co prawda w c&a ta firma Palomino jest taka beznadziejna, jest jeszcze Baby cis tam i to jest fajne. Lubie tez Erstings Fammily. -
Monika znam ten ból iść z młodym na zakupy odzieżowe . Od kiedy jest na świecie kocham zakupy przez internet . Przed świetami kupowałam prezenty dla meza było pare w rożnych miejscach sklepach i odległościach trwało mi łącznie 3 dni myślałam ze oszaleje miałam i właściwe mam dość zakupow na najbliższe pół roku !
Ah ja w kiku kupuje bardzo chętnie piżamy dla siebie bądź poprostu same spodnie do piżamy i dla Colina jakościowo są ok dwuczęściowe takie jak potrzebuje i cena ujdzie a nie jak w h&m za piżamę po 7-8 €
Znalazłam dla ciebie ale to jedyne w kolekcji nie slim
http://tablet.hm.com/de/product/62517?article=62517-AWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 20:50
-
Ewelina jak ja bym chciała zeby Mąż mi tak mowil haha tzn.moj Mąż mi nigdy niczego nie żałuje i nie wypomina,ale śmieje sie ze ja to przez rok mogłabym w czymś innym chodzić No niestety nie potrafię byc oszczędna i wszystko chce mieć co modne Jak do PL jedziemy to tam na mnie juz czeka zawsze pare paczek
Monika ja synka głownie w H&M ubieram i potwierdzam to co Magda pisze,ze jeansy normalne są,nie zauważyłam by były wąskie czy ciasne dla niego,a jest dość duzy,choć nie gruby.A teraz zimą to wiadomo jeszcze rajstopki pod spod ubieramy.
Zara tez mi sie podoba,ale jakos zawsze mam cos do niej nie po drodze..Lidl jakościowo b.dobry,jesli chodzi o styloweczke to szału nie ma,takie zwykle ciuszki,ale mamy sporo bo moja mama robi tam zakupy i przy okazji dla wnusia kupuje,bo nie moze sie powstrzymać Kik i Aldik jak dla mnie jakościowo dość słabo,ale moze tak trafiłam akurat bo za wiele tam nie kupuje..
Mi się wydaje dziewczyny,że takiego noworodka to mozna bardziej 'wystroic' niż takiego kilku msc lub rocznego dzieciaczka.Bo noworodek to i tak tylko leży i prawie się nie rusza,wiec czy ja wiem czy mu jakos specjalnie niewygodnie?tym bardziej,ze był pozwijany jak rogalik w brzuszku a za to taki kilku msc co siada,raczkuje,wstaje to juz potrzebuje wygodnych ciuszków.Np.raczkujacej dziewczynce to sie raczej sukienki nie ubierze,bo bedzie przeszkadzać,plątać i podwijać sie..
Ja to tak jak patrzę na portale społecznościowe FB lub w szczególności instagram to i tak mało,bardzo mało dziecko stroje
-
Monika ja tez mam dla malej ciuchy z kim ale wqrzs mnie ze wiekszosc tych bluz sweterkow ma te bufki czy jak to sie nazywa na ramionach no i nie kazdy material mi odpowiada,ale mam trochę rzeczy od nich. Ten famili tez lubię mam 4 body od nich kupione w promo dwupak za 2.50 chyba są to najlepsze jakościowo body jakie mam i z hm mam tez bardzo lubię ani z tymi ani z tymi nic sie nie stali pomimo tysiąca prań nadal szew jest na miejscu i noc sie nie poprzekrecalo.
Natusia normalnie to ja b. dużo ciuchów kupuje, ale odkad urodzila sie Emi to odrazu lece na dzial dziecięcy inne mnie nie interesują po 1 dlatego, ze uwielbiam jej kupowac ciuchy po drugie w moim miasteczku nie ma sklepu z ciuchami dla mnie które by mi sie podobaly a jak jestem w pl i mogę odwoedzic swoje sklepy to nawet nie jadę bo po co mam sobie checi robić jak sie nie zmieszczę brzuchem. Mój mąż tez lubi sobie cos kupić wiec tak mówi zebym sobie cos kupiła, zeby nie bylo ze on wiecej kupuje heh a tak poważnie to.zawsze jak cos ogladam albo mowie ze mi sie podoba to zawsze jego tekst jest taki sam to kup sobie, albo po co mpwisz, ze ci sie podoba i nie kupujesz ( nie wszystko co mi sie podoba odrazu chce kupić czasami ppdobaja mi sie rzeczy nie w moim stylu )
Ja uwazam ze lepiej zalozyc raczkujacemu bąblowi bluzę z kapturem niż lezacemu no na logikę jak bym miala leżeć caly dzien na tym kapturze to na bank byloby mi nie wygodnie. Albo takie jeansy nawet nog dobrze to dziecko nie moze zgiąć ja jestem przeciwna no chyba, ze wiadomo na chwile w gosci, choć bluzy z kapturem u takiego dziecka nie akceptuje chyba ze na dwor kiedy kaptur jest na glowie. -
Oj ja tez uwielbiałam zakupy ale jak byłam sama Haha wtedy po pracy często chodziliam się zrelaksować do centrum handlowego teraz jak muszę isc to za karę . Lubię mieć modne ubrania itd ale nie nawidze chodzić szukać . Lubię małe sklepiki pare wieszaków a nie jak h&m czy c&a gdzie trzeba chodzić 5 godzin . Dziecko mnie zmieniło i mama tak samo Ewelina Że
Pierwsze ide na dział dziecięcy
Słodkie zdjęcia ustawiacie sobie w miniaturkach ale są tak małe ze nie da się dokładnie zobaczyć może dziewczyny wstawcie zdjęcia jakies wasze z rodzinka tyle czasu piszemy o głupotach i nie tylko a nie wiemy jak wyglądamyEndokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Oj to wy szalejecie z tymi ciuchami, ja tam kupuje glownie jak pisalam Lidl, Aldi, Kik lub ciucholand (mam kolo prcy, ale Taki naprawde superancki, rzeczy wycofywane ze sklepow lub lekko uzywane, wczoraj np kupilam spodnie BRAX sztruksy, nowki bez zadnych uszkodzen za 4 euro, wiec jak widze kurtke dla dziecka za 20 euro to dziekuje. Na poczaktu zimy kupilam 2 kombinezony w LIDL dla Jasia za 9,99 i sa mega super i ladne, cala zime w nich biega Generalnie zadko kupuje dla zdziecka cos do ubrania co przekraczta 10-12 euro no chyba ze buty, ale to tez w granicach zdrowego rozsadku. Tutaj kocham Decathlon bo fajna jakos a ceny 20-30 zl (kupuje glownie w przecenach).
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Endokobietko to my chyba razem na zakupy chodzimy , mam tak samo, kupuje dla Leny głownie Lidl, KIK, ciucholand ale w pl bo mam sprawdzony, tym bardziej że jak wiadomo Lena rośnie mi ekspresowo i ja co chwilę wynoszę wory za małych ubrań, aktualnie nosi rozmiar 110/116 a i mam ubranka 122 które też są ok, ale to chyba z racvji tego że są po córce znajomych więc juz od prania po prostu mniejsze. Teraz w lidlu były przeceny i wziełam jej piżamę i spodnie od kombinezonu bo nic więcej w tych rozmiarach nie było. W pl mam taki ogromny ciucholand i tam są w większości ubrania markowe i z sieciówek, teraz przed świętami kupilam sobie np 4 pary dżinsów Lee, wrangler, levis za uwaga ok 10-15 zł/szt, bo były na wagę, pełno sweterków i dwa kostiumy karnawałowe dla Leny tez za 20zl za oba, no śmiech na sali, dlatego wolę przy okazji urlopu tam wejść i kupić czy to h&m czy c&a zara itp, pięknie wyprasowane, nie zniszczone, chociaż wiadomo i jakieś podniszczone się trafią, tym bardziej że w tym ciucholandzie wszystko wisi równo na wieszakach i jeszcze posegregowane na sukienki, bluzki, spodnie i uwaga na rozmiary nawet, jeszcze w życiu nie widziałam tak porządnego lumpka , oprócz tego mam też sporo od koleżanki po córce.
A tydzień temu byłam w takko, nie wiem czy wiecie ale są na prawdę super przeceny, od przecenionych rzeczy dodatkowo odciągają 50% przy kasie, tym sposobem za całe 18e kupilam sobie 3bluzki, tunikę, koszulkę dla męża i dwie bluzki dla Leny, niektóre rzeczy to np po 1,5e, nawet rozmiarówki całe były, a w takko lubię ich rozmiary bo SA zawyżone więc wchodzę w xs i s hihi
Lidlowe kombinezony potwierdzam super!, mieliśmy zeszły sezon, w tym nie trafilam rozmiaru niestety ale te co były osobne spodnie i kurtki też są bardzo fajne.
Gapa ze mnie, Monika wielkie gratulacje z okazji dostania wymarzonej pracy ! Super że będziesz robić to co lubisz i w fajnej atmosferzeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 10:42
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Annaki ale ona duza, moj Jas za 3 tygodnie 3 lata a ma 92 cm wiec nosi jeszcze glownie 86/92 i powolutku 98.
Matka po praniu stosuje jeszcze zasade naciagania
Ja dla siebie tze kupuje w KIK i w ciucholandzie, bo tylko te 2 sklepy mam w okolkicach pracy. ´W Polsce w grudniu bylam w kappahl (kupilam 1 sweterek i 2 bluzki) bardzo lubie ten sklep, i to byly wszystkie zakupy w 2016 roku z ciuchow dla mnie. Nienawidze kupowac ciuchow dla siebie, niektore nosze po 10 lat, rekordem sa buty, mam 3 pary od ponad 20 lat i sa dobre, niezniszczone i nadal w nich chodze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:00
-
nick nieaktualnyMagdalena fajne te jeansy, ale uwazam, ze 20€ za spodnie dla dziecka to za duzo. On i tak czesto tego nie nosi i zaraz wyrosnie. Sama sobie kupuję jeansy za nie więcej niz 40-50€ a nawet taniej.
Endokobietko to ja mam podobnie. Jedynie za kurtke zapłaciliśmy 20€ bo jakos wtedy zadnych ofert nie bylo w Lidlu czy Aldi a zaczelo byc juz tak ze kurtka byla potrzebna na juz. Ogolnie nie potrafie sie poruszać po ciucholandach, ale takiego jak ten Twoj Ci zazdroszcze. Ja mam duzo ubran dla Vincenta kupionych od kogos, obecnego rozmiaru kupilam mega pake za ok. 60€, a tam byla masa ubrań praktycznie nowych. Za tyle ubran w sklepie typu kik musualabym ze 300€ zaplacic, a tam byl i HM i sOliver i inne.
Annaki taki ciucholand to super sprawa! Dziekuje
-
Monika ja patrz na to inaczej kupiłam w zara kurtkę dla colina w październiku za 43€ i właśnie wczoraj ja sprzedałam na mamikresel za 23€ wiec kosztowała mnie tyle co twoja spodnie kupuje za 20€ a sprzedaje je potem za 10-12€ zależy czasem wiadomo ze są przedarte kolana czy coś ale mimo to sprzedam za pare€ bo ktoś chce akurat z zara i warzywa sobie Laty na kolano . Ja oczywiście zazdroszczę tez ciucholandu ale u mnie takich to brak