Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Natusia dziekuje :*
Masz pewnie w tym troche racji... i pewnie jakby byla ciąża skakalabym pod sufit a maz jeszcze wyzej... no ale oboje stwierdziliśmy ze te kilka tygodni mozemy poczekac, a tymczasem jesli wszystko wyjasni sie na plus i dostaniemy oboje urlopy w tym samym czasie w kwietniu to przed powrotem do kliniki w ramach mojego prezentu urodzinowego lecimy na jakis krotki urlop naladowac baterie...
Endokobietko strasznie wspolczuje mam dwie znajome z endometrioza ale nie tak zaawansowana jak u ciebie a i tak cierpia to ciezko sobie wyobrazic jak to u ciebie wyglada zwlaszcza ze jeszcze z kregoslupem problemy
Jedna wlasnie byla tez przed planowana ciaza rok w sztucznej menopauzie a i tak mowila ze odczuwa bol choc lekarze zapewniali ze bol zniknie na ten czas...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny zapomniałam Wam pisać a dzisiaj ostatni dzien promocji w rossmanie na chusteczki pampers 2,99€ wiec jak ktoś ma kupon -2€ lub 1,5€ i do tego -10% na wszystkie zakupy kupon to fajna cena wychodzi Ja się juz obkupiłam
Endokobietko no niedoczynnosc tarczycy to i ja mam,ale to akurat ani w niczym nie przeszkadza ani nie boli baaaaardzo popularna to teraz choroba!A ta endometrioza to jakos sie objawiała?jak sie o niej dowiedziałaś?dopiero jak ta cysta Ci pekla?
Ewelina mój mleka w nocy to juz absolutnie nie pije,ba!on nawet rano jak sie obudzi to od razu nie dostaje zawsze jeszcze troche polezymy sobie razem,albo jakaś bajeczkę pooglądamy i wtedy dopiero idę mleko robic jak dojdę do siebie on nie płacze,nie narzeka,wiec chyba nie potrzebuje juz zaraz natychmiast?W sumie ja tez jak sie obudzę to od razu nie jem
-
Natusia endometiroza objawiala sie latami, nawet kiedys wprost zpytalam lekarki czy jej nie mam, bo objawy o tym swiadcza to mnie wysmiala i kazala mi nie szukac chorob w internecie.
Oficjalnie dowiedzialam sie dopiero jak ta cysta, wielkosci grejpfruta, pekla, a z nia pekla sciana macicy
Objawy: mega bol przy okresie, okres 10 dniowy, bol przy wspolzyciu, bol przy badaniu lekarskim, nawet krwawienia (tu tez ta sama lekarka twierzdila ze to moja wina bo jestem zbyt spieta), bardzo mocne bole plecow (przy operacji usunieto mi pare wiezadel krzyzowo-macicznych i bol minal, az do teraz, dlatego poczatkowo myslalam ze znowu cos tamuroslo i dlatego Bola plecy). Te bole mialam od okolo 20 roku zycia, miesiaczki takie ze nie moglam isc do szkoly, potem na studia, ba nawet w pracy czasem bralam z tego powodu zwolnienia. -
Natusia Emi rano mleka nie pije. Jak sie budzi rano tzn bo ta 5 to dla mnie noc. Wiec jak sie budzi o 9 to troszke leżymy albo wstajemy i robimy śniadanie. Dzis do mleka znowu przebudzila sie o 1 ale jyz do 9 spala. A twój synek nie budzi sie jyz w ogóle w nocy? Od której do której spi? Ja mam nadzieje, ze Emi przestanie budzić sie na mleko, ale to taki głodomorek, ze raczej ciężko...
Endokobietko współczuję szczerze pierwszy raz slysze o takim schorzeniu. -
A ja sie pochwale Na swieta kupiliśmy nocnik, Emi 3 razy zrobila siku na niego z rana. ( Wiadomo zawsze sika po przebudzeniu wiec i tam nasikala jak sie ja posadzilo)Nocnik jednak lepiej służy jako krzeslo . Wczoraj pierwszy raz posadzilam ja na nakladke na kibelek 15 minut nie chciala zejść. Przed kąpielą 2 razy siku zrobila i dzis też przed kąpielą bylo siku . To tez czas kiedy wiemy, ze robi siku. Wiec dzis bylo do wc i do wanny, zeby tradycji stalo sie za dość. Wiem, ze to wszystko nie świadome, ale cieszy
-
Dziewczyny w sobotę w lidlu będzie vileda virobi za 20€ automatyczny mop. Czytalam opinie... różne szalu moze nie ma, ale niektorzy chcą zeby odkurzal i myl. Kurcze za ta cenę moze sie skuszę, zawsze cos tak troszke umyje. Niby jest na sucho,ale widzialam filmik ze babka mop moczyla. Hmmm co myslicie?
-
Dziewczyny, mam pytanie, ważna sprawa dla mnie. Jestem zatrudniona na pół etatu w domu opieki, praca typowo fizyczna i w połowie grudnia dostałam od lekarza zakaz pracy, ze względu na ciążę i problemy z kręgosłupem. Mam też drugą pracę, mini job, typowo biurową ktoŕą chcę wykonywac jak długo się da, do porodu najlepiej
Czy to koliduje? Tam dostaję 100% wypłaty, ale nie pracuję. Tutaj sobie spokojnie pracuję, po cholerę w domu siedzieć. Macie może podobne doświadczenia? Czy AOK się nie przyczepi? Jakie są przepisy? Lekarz wypisując mi zwolnienie powiedzial, że dotyczy tylko tego jednego miejsca pracy. Ale to lekarz, ma leczyć a nie znać się na prawie pracy -
nick nieaktualnyDewa BVB dotyczy konkretnie wykonywanej pracy. Gdyby pierwszy pracodawca zapewnil Ci zamiast pracy fizycznej np. biurowa a na to nie dostalabys BVB to w pierwszym miejscu pracy moglabys spokojnie w biurze pracowac. Skoro nie masz BVB na drugie miejsce pracy to mozesz tak pracowac.
-
nick nieaktualny
-
Ewelina mi sie wydaje,ze ten robot to szajs,przeciez za 20€ to nawet zwykłego mopa dobrego nie kupisz.Ja to bym chciała taki porządny,ale to pewnie wydatek ok.1-2tys.zl
Ewelina mój Leoś b.szybko przesypial całe noce,budził sie tylko raz w nocy na mleko,a od 8msc i tego go oduczyłam wiec tak teraz to jest dla mnie normalne,ze spi cała noc o jakimkolwiek mleku mowy w nocy nie ma,nawet jak ząbkuje.Czasem sie przebudzi,ale tylko powiem:połóż sie Kochanie mama tu jest,albo smoczek dam i spi dalej.Ale baaardzo rzadko mu się zdarza.O 20 to juz zawsze spi i tak do 7-30.
Mi się wydaje,że Twoja Emi to sie nie budzi z glodu,a z przyzwyczajenia,no chyba ze za małą kolacje na noc jej dajesz...bo tak duże dziecko to juz raczej nie ma potrzeby jedzenia w nocy.Juz ponoc po 6msc-nie ma.Ja to Leosiowi naprawdę solidna porcje kaszki do picia robię na noc
Endokobietko to rozumiem,ze lekarkę zmieniłaś juz?Moja siostra ma czesto tak bolesne miesiączki...
-
Natusia, tak po tym wypadku bylam tylko raz, zeby dostac po 1 operacji zwolnienie lekarskie. Dostalam 3 dni, po 3 dniach przyszlam po kolejne, bo nie umialam sie ruszac, dostalam recepte na 800 mg ibuprofenu i kazala mi nie uzalac sie nad soba. Od tej pory polskich ginekologow omijam z daleka.
Wynazalam sobie przyspztalne centurm leczenia endometirozy w HH, zrobilam Termin, i tam tez zaplanowalam sobie sama operacje, potem wybalgalam od nich adres jakiejs gienkolog ktora sie zna na rzeczy. Nie moga tego robic, ale wychodzac z gabinetu, lekarka dala mi do reki kartke z nazwiskiem. U tej lekarki jestem do dzis.
W przyszly poniedzialek mam u niej termin.
Jas ma Jakis skok rozwojowy, caly weekend jadl jak najety (a ogolnie to neijadek jest), z soboty na niezdiele zbudzil sie o 4 i powiedzial ze jest bardzo glodny. Dalam mu batona tego z owocow i zboz, zjadl i zasnal od razu Pierwszy taki wyskok od 2 lat, moze mu sie jedzenie snilo Albo niedlugo podrosnie, bo on ma czasem takie napady jedzeniowe. -
Natusia moze i przyzwyczajenie, ale bez mleka nie zaśnie. W pl chodzila później spac bo wiadomo caly czs goscie to zmeczona a i moze nie zdazyla zglodniec. Tzn tu zasypia ok 20 budzi sie ok 5 na mleko a w pl ok 22 zasypiala i wstawala ok 8. Wiec mniej wiecej ta sama przerwa do jedzenia. Emi jak za Malo jedzenia dostanie to krzyczy o jeszcze, albo otworzy szafkę i wyciągnie sobie chleb, wiec o tym, ze idzie spac za glodna raczej nie ma mowy. Je przed kąpielą po kąpieli kolacja Np 1.5 kromki z serem i szynka i za godzinkę flacha to jest takie gęste mleko z hipp na noc to chyba z kaszka jest. W zasadzie to mam wrażenie, ze je caly czas a nawet 10kg nie wazy, ale lekarz powiedział, ze to dobrze. No nic tylko mogę Ci pozazdrościć, ze Leoś sie nie budzi w nocy. Wiem tez nie mam co narzekać tragedi nie ma, ale ja kocham spac
Daruje sobie ten mop skoro tak mówicie
Endokobietko u dzieci wszystko tak szybko sie zmienia jednego dnia jest tak a jutro inaczej, oby mu apetyt zostal, będziesz miala spokojniejsze nerwy
Ktoras z was byla ubezpieczona w pl i w de? Ostatnio sie dowiedzialam, ze tak nie mozna a wychodzi na to, ze ja tak mam i nie wiem co mam zrobić teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 22:10
-
nick nieaktualnyEndokbietko to u Nas na odwrot. Vincent cala niedziele zyl na wodzie, tudziez wodzie z sokiem, oprocz jakichs okruszkow chleba i mikroskopijnej ilosci zmiemniaka z obiadu nie zjadl nic... Do tego cala niedziele chodzil marudzil i jeczal. Chcial cos i jak nie dostal to histeria, chcial co innego, dostal i te histeria. Myslalam ze wyjde z siebie.
-
Endokobietka
Endokobietka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700