Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowidlowa Ty chyba zartujesz...masakra jakas. Chyba do plecaka Vincents jednak dam za smycz. Koszmar jakis...
Odnosnie placaka my mamy Taki i polecam: https://www.windeln.de/littlelife-rucksack-dino-braun-l10830.html?gclid=Cj0KEQjwioHIBRCes6nP56Ti1IsBEiQAxxb5G0U-D8wliARzuVsEOJfSRVe2VHPNUDh3c70rxFRcyWQaAtxT8P8HAQ&xtor=SEC-4-GOO&ef_id=WJ20wwAABTtoLg1Z:20170426105923:s
Ten akurat jest malutki (2l), ale pozniej kupimy mu ten wiekszy. Oni naja rozniaste formy. -
Magdalena ja pare rayz uzylam tkaich szelek, ale to jak mlody mial ok roku i jeszcze sie przewracal i chcial wszedzie lazic na piechote, porpostu jak lecial to go potryzmywalam, do tego mi te szelko-smycz sluzyly. Ale to naprawde z 5 razy na spacerze blyam, oprocz tego nie uzywalam nigdy, ale rozumiem i zalecam dla tych nieposlusznych przy ulicach, lepiej takie "smycze" niz jakby mialo dziecko wpasc pod samochod.
Natusia_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Berlinianka ja jestem w kinderwunsch
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej dziewczyny, może było tu już takie pytanie, ale tyle tych postów, że musiałabym tydzień czytać by coś znaleźć chodzi mi o usg genetyczne/prenatalne 1 trymestru w Niemczech. Czy jest tu coś takiego? Gin przedstawił mi info o badaniach (pappa, nifty itd), ale na pytanie o pränanatal Untersuchung to oczy wytrzeszczył. Może to nazywa się tu inaczej? Albo wcale nie robią tych ważnych pomiarów, typu kość nosowa itd? Następna wizytę mam w 13+0. Nie za późno na prenatalne?
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam ❤ -
Berlinianka zaakceptowane pisz smialo na co potrafie to zawsze odpowiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 22:02
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Natusia to zwykla duza trampolina na której ja tez mogę skakać, nie ma zalozonej siatki zebym tam nie musiala wchodzić asekuruje Emi z ziemi Leoś nie skacze na łóżku? Emi na łóżku skacze i nie widzę zbytniej różnicy w wysokości skoków, ona nie ma na tyle sily jeszcze zeby sie na niej tak mocno odbijać. Narazie wszędzie jestem przy niej jak wchodzi na zjeżdżalnię tez jestem obok w razie czego. Te wózki o których wspominalas wcześniej b ladne jak na podwójne, ale jedno dziecko jest jakby w koszyku na zakupy to jest dla mnie nie do przyjęcia, albo slaba widocznosc. Wózek o którym wlasnie napisala
Powidlowa ten wózek tez mi wpadl w oko przede wszystkim jest dziecko jedno za drugim ale widoczność jest ok i wiele kombinacji ulozenia siedzisk i gondoli, jest ladny i za naprawdę strakcyjna cenę. Ja jednak znalazlam platformę z siedziskiem i chyba na nią sie zdecydujemy, choć kupie ja dopiero w maju jak bedziemy w pl bo znalazlam ja na allegro.
Natusia później zobacze ten plecaczek moze faktycznie warto mieć taki w razie awarii, choć Emi narazie chodzi po chodniku nie ucieka gorzej jak nie chce isc tam gdzie ja albo wracac do domu, ale w takim przypadku za smycz nie będę ciagla hehe, ale fajnie mieć taka pomoc w razie jakiś nie kontrolowanych ruchów w stronę ulicy -
Ewelina,o matko to wy jeszcze tej siatki nie macie? wow!to podziwiam,ja bym sie bała,to nie na moje nerwy Rozmawiałam z Mężem i trampolinę zostawiamy na nastepny rok,niech ma choć te 2,5 ale nie 1,5roku.W tym roku zjeżdżalnia i piaskownica,a basenik i huśtawkę juz mamy Nie Leoś po łożku nie skacze,bo nie pozwalam,wiadomo czasem sie cieszy i cos tam podskakuje-jak to dziecko,ale to tłumacze,ze po łożku sie nie skacze i ma usiąść,bo w sypialni mamy wysokie łóżko z ikei to z komora na przechowywanie,wiec jakby spadł to ojeju!Wydaje mi sie to poprostu niebezpieczne.
Ewelina Stokke i mima piękne,ale jako podwójne to fakt mało miejsca maja,to bardziej bliźniacze wózki,nie rok po roku.Ale patrzyłaś na ten icandy?on jest ładny i ma sporo miejsca i ponoc super.
Co do plecaczka to mamy go dopiero od Wielkanocy i nie wiem czy to jego zasługa,czy mi ktoś dziecko podmienił Leoś nagle zaczął pięknie chodzić i to b.czesto za rączkę!A ja w końcu nie boje sie sama z nim wychodzić,ze albo bede gonić,albo jeszcze wpadnie pod auto.Tez myslalam tak jak Ty,ze on bedzie zły,ze ja bede musiała ciągnąć itp no ale ani razu nie było takiej sytuacji,po prostu jakimś cudem ładnie zaczął chodzić.Wiadomo czasem sie gdzies zatrzyma,ale to chwilkę czekam i idziemy dalej
Powidlowa jak to sie stało,ze dziecko Wam chcieli ukraść??bo mnie to przeraziło!Ale my Leona nie spuszczamy z oka...
-
Natusia jeszcze nie zerkalam na ten wózek, zobacze jak będę na kompie. Do tamtych wózków bliźniaków tez bym nie włożyła miala bym wyrzuty sumienia, ze jedno dziecko jest poszkodowane tam na dole. Ja nie boje sie wychodzic z Emi bo ona chodzi po chodniku i tez czesto za reke nawet sama podaje. Myślę o czymś dla niej bo jak Np pójdę na plac zabaw i po 5 minutach Elizka zrobi kupe czy będzie bardzo plakac i będę musiała szybko wracac to watpie, ze Emi po 5 minutach chętnie na nóżkach sama wróci, z reszta ja lubię pospacerować gdzieś dalej. Mój mąż wychodzi z dwiema, ale to facet jak Emi nie będzie chciala wracac to ja spokojnie na rękach doniesie . Z ta siatka to bym musiala tam z nią wchodzic zeby ja podtrzymać czy cos a tak to latam sobie za nią po twardym podlozu. Juz w zeszlym roku bawila sie na trampolinie tylko wiadomo wtedy to jeszcze skakaniem ciezko bylo to nazwać. Na zjeżdżalni to juz dość dawno zjeżdża. Juz "zima" chodzilysmy na plac zabaw i zjezdzala sama wchodzila bo to zosia samosia a ja ja tylko asekurowałam z brzuchem to mi na reke bylo jej wolanie " siama" " siama".
Dzis z dwojka dzieci sama jestem i dom na blysk wyczyscilam bez żadnych skarg hehe powinnam medal dostaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 18:14
-
Teraz jak bylismy na urlopie to wlasnie jedna para ktora miala wozek icandy tylko ten pojedynczy i bardzo chwalili ze przede wszystkim mega zwrotny...
A ten podwojny nie jest tez taki troche jakby jeden pod drugim tyle ze delikatniej? CHyba ze z innym mi sie pomieszalo... mi jak dla blizniakow czy jako rok po roku bugaboo donkey podobaja tyle ze cena tez ladna i o ironio pojedynczy sam bugaboo mi sie zupelnie nie widzi i za darmo bym nie chciala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja na placu zabaw widzialam ostatnio babke z podwojnym Peg Perego, bardzo ladny wozek , rzucil mi sie w oczy i az sprawdzilam jakiego producenta to cudo. I mi tlumaczyla ze to uniwersalny wozek mozesz kombinowac jak chcesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 08:45
-
Czesc dziewczyny czytam wasze posty i tak sie zastanawiam o tym caritasie.Mieszkamy w niemczech U nas pracuje tylko maz placimy za mieszkanie i obecnie jestem w 23 tyg. ciazy czy mam szanse starac sie o pomoc na wyprawke? i czy ktos wie jakie oni pytania zadaja bedac tam?
-
Natusia_Mamusia staliśmy z mężem w galerii przy tablicy z rozmieszczeniem sklepów, młoda wystawaa z za tablicy.
Słuchałam co mąż mówi , a patrzyłam jak młoda mniej niż metr od nas obserwuje kwiatka. A że gość szedł od drugiej strony tablicy to widział tylko małą a nas nie. Podejrzanie wyglądał i wystawiał ręce do małej. A ja nie zareagowałam z szoku tylko patrzyłam , mała jak to zwykle spojrzenie na mnie ze strachem i wtedy nas zauważył zmieszać się i szybko poszedł.