Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny. Troche mi lzej choc u Nas to na serio jazda bez trzymanki bo on pedzi po tym placu zabaw niczym strus pedziwiatr. A do starszych chlopakow to juz w ogole go ciagnie na potege, na te male dzieci grzecznie sie bawiace patrzy tak dziwnie jakby z kosmosu byly i leci dalej.
Magdalena przyznam ze troche mnie pocieszylas ze byc moze za niedlugo bedzie lepiej. Za koparka to taka na ktorej moze usiasc i nia sterowac? Ja takie tylko od 3 r.z. widzialam i wydawalo mi sie ze jeszcze za wczesnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 17:51
-
Wczoraj miałam wizytę i u mnie jednak cc raczej bedzie,nie dość ze mam rozejście spojenia łonowego to mała nadal głową do góry,wiec szanse ze sie obróci ponoc maleją..szkoda,bo nie zapowiada sie na zbyt duzą i doktorka mowila,ze poród SN poszedłby mi szybko..Zrobiła mi zdjęcia w 3D za darmo,ale nie wyszły zbyt dobrze,mała całą ciąże nie współpracuje,a ponoc przez to ze głową do góry to tez słabsza widoczność.Z synkiem to takie ładne zdjęcie buźki miałam,ze w ramkę wstawiłam eh
Mój synek to taki dzikus,ze chyba nikt go nie pobije Ale najgorszy mamy z nim problem,ze nie chce w ogóle siedzieć w wózku..Mój Mąż to go fajnie ogarnia,mi z brzuchem za nim latać sie nie chce.Wczoraj byliśmy w centrum to ja robiłam sobie zakupy tzn dla dzieci a Mąż za nim ganiał i pilnował.Leos miał uciechy i sie wyszalał jak nie wiem ale to taki kochany dzikus i miło do wszystkich nastawiony,nikomu krzywdy nie zrobi.Jak widzi,ze jakies dziecko płacze to tuli albo łaskocze
-
Natusia no wlasnie u niej to zatrucie wyszlo dopiero jak trafila z silnymi bolami i plamieniem na ip wystraszona a tam sie okazalo ze musza szybko tobic cc... no i wtedy wyszlo ze miala nieleczona/nie wykryta cukrzyce ciazowa i doszlo juz do zatrucia ciazowego...
Jeju mam od wczoraj jakies mega skurcze zoladka... zastanawiam sie czy to nie skutki metforminy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Monika pamietam ze pisałaś Vincent nie interesuje się autami koparkami wywrotowymi itd prawda ? Ale może jak bys spróbowała takie coś wziąć ze sobą na plac zabaw moZe usiadł by i się bawił wiesz nabieranie na koparkę piach dawanie do wywrotki potem na zjeżdżalnie i może wysypać u nas ta zabawa sprawdza się w 100% . Zainwestowaliśmy trochę więcej w porządne zabawki tego typu i naprawdę jest rewolucja . Kiedyś brałam tylko łopatkę i babki i niestety leżało . Oj nie wiem co ci więcej doradzić
-
nick nieaktualnyMagdalena a mozesz pokazac ta koparke? Ja sie wlasnie zastanawialam czy by mu takiej na razie z Lidla nie kupic bo jak wydam kupe kasy a jego to nie zainteresuje to zawalu dostaje. On ogolnie to Taki rozrabiaka, krzywdy nie robi, poza tym jednym incydentem gdzie posypal dziewczynke piaskiem, ale na placu zabaw szaleje, kazdego musi poznac i wspinanie go bawi, ciagly ruch.
Cierpliwa moze tak byc po Metforminie. Ja ciagle latalam do kibelka, a Jak juz jakis "typowy" weglowodan zjadlam to biegiem musialam leciecWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 19:29
-
https://zapodaj.net/35af18dd65d95.jpg.html
https://zapodaj.net/281d8ced7070f.jpg.html
Tu masz to jest firma bruder. Maja szeroki wybór . Naprawdę u nas sprawdza się super . Zabawki są zrobione ze przyzyja wszystko . Ostatanio inny chłopak na placu zabaw miał z tej samej firmy buldożer i się wymienili a tak to nigdy nikomu nie daje tej zabawkiMonikaDM lubi tę wiadomość
-
Natusia u szwagierki chwile przed porodem dziecko.sie obrucilo, a slyszalam tez, ze są polozne, które jakos obracają dzieci. Emilia tez taka pomocna jest i dzis dziewczynce na placu zabaw wypadla lopatka z ręki i jej podała i drugim razem to samo, aż ta mala zaczela specjalnie rzucać a moja biedna Emi podawala, aż jej zakazałam. Ja nie wiem te dzieci dziwne tu są.
A mam pytanie czy oni tutaj rozumieja jak sie do nich mówi papa? Moja Emi do wszystkich mówi papa i macha jak widza ze macha to niektorzy dorośli odmachuja, ale jak tylko slysza, ze mówi papa to zero reakcji. A i jeszcze... Ona wszystkim dzieciom mówi czesc i podaje reke ok nie rozumieja, ze mówi czesc, ale co? gestu wyciągnięcia reki tez nie? -
Ewelina papa to jest tata . Colin na tatę wola papa . Wyobraz sobie ze w pl jakies dziecko gada do ciebie tata i ci macha !?Gest dawanie ręki znają dzieci ale skoro nie rozumieją cześć to nie dają nie wiesza o co chodzi . Wyobraź podchodzi do ciebie dziecko tureckie i gada po turecku coś i podaje rękę . Nie wiesz
Co chce czy właśnie nie sprzedałaś mu worek złota hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 20:42
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Magdalena haha no tak z tym papa nawet nie przyszlo mi do głowy. No ale z ta ręka jakby ktoś wyciagnol do mnie tak reke to bym skumala. Czasami tylko podaje reke i nic nie mówi.
Ale sluchajcie tego. Dzis z teściową bylysmy na placu zabaw z dziećmi i jakiś typ sie tam krecil z piwem i zauwazylam ze mu wystaje jakiś gruby patyk z kieszeni i mowie do teściowej, ze wygląda jakby mial jakas siekierę tam, ale on cos zaczol gadac do siebie i stwierdzilysmy, ze jakiś chory. Zajelam sie Emi tesciowa siedziała na ławce i po chwili mnie wola, ze on ma taka mala kose. Mówi, ze nie wie czy to prawdziwe, ale tak wygląda,ale on tak z dala byl. Na placu byly jeszcze 3 matki z dziećmi jedna z trójka dzieci w tym jedno na wózku totalnie nie sprawne, i kilku chlopakow na rowerach. Nikt nie zwracal uwagi. Nagle ci na rowerach zaczeli sie przyglądać facetowi i on zaczol isc w ich stronę tym samym zbliżając sie do nas wszystkich na placu odrazu wzielam Emi na rower teściowej kazalam wziasc wózek on juz byl blisko nie wiedzialam w która stronę mam isc bo na placu kamyki w których bym ugrzęzła rowerkiem i wózkiem, jakos nas minął, tesciowa znacząca spojrzała na kobiete z 3 dzieci tez zaczela sie zbierac ten typ byl za nią. Wszyscy zaczeli zbierac dzieci on rzucil ta kose w krzaki i usiadl na lawce na której siedzialysmy my juz bylysmy poza placem. Jak juz wszystkie schodzily z placu podniosl ta kose i odszedl jedna babka wrocila na plac reszta poszla my tez poszlysmy do domu. Ale strachu sie najadlam, masakra z tym, ze nie znam języka zadzwonila bym na policję, ale mam.nadzieje ze ktoras z matek to zrobila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 22:40
-
Monia no wlasnie u mnie czas kibelka sie skonczyl... jak mialam takie jazdy z bulgotaniem po jelitach itp i ladowalam na kibelku to bylo ok... teraz to sa same skurcze zoladka dzis doszla zgaga a na kibelek prawie wcale nie chodze...
EWelina o matko... zawalu bym chyba dostala! Nawet sobie nie wyobrazam ile sie steachu najadlyscie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Tez mam nadzieje, ze ktoś jednak zadzwonił i, ze go zlapali bo teraz będę miala stracha chodzic sama.
Dzis Eliza miała u3 powiedzieliśmy, ze sie obraca, lekarz sie ośmiał, ze kto ja tego nauczył, zbadał ją powiedział, ze jest wszystko w jak najlepszym porządku. Powiedział, ze to za wcześnie na obracanie, ale widocznie nie dla niej. Tak nie spodziewanie jeszcze przeciol jej węzidełko pod językiem, tzn jak tylko sie urodziła to wiedzialam, ze nas to czeka bo golym okiem bylo widać, ze wezidelko siega go czubka języka, ale myslalam, ze będzie sie trzeba umówić i, ze moze do jakiegoś specjalisty,ze to taki zabieg a on nam mówi, ze juz dziś to sie trochę zszokowalam, ale dobrze bo nie bylo czasu na stres. Rach ciach dwie sekundy i po zabiegu Eluzka wiekszosc wizyty przeplakala chyba będzie taki delikatesik jak siostra hehe. -
Powidlowa,Ewelina no jeszcze troche czasu na obrócenie ma..ale co raz to mniejsze szanse,bo co raz to większa i mniej miejsca.Jak za msc nie bedzie glowkowo to dostaje skierowanie na cc.Fakt słyszałam o takich przypadkach,ze tuż przed porodem sie dziecko obraca,ale to chyba jak wygrać w lotka i mało kiedy sie zdarza..tym bardziej ze mowię mój synek juz w 25tc był glowkowo i tak został do końca..
A na takie obracanie dziecka na sile przez położna to na pewno w życiu sie nie zdecyduje Nic na sile..
Ewelina no z tym placem zabaw tragedia i strach No niestety w Niemczech juz bezpiecznie sie czuć nie można.Wiadomo wariaci i zboczency sa wszędzie..ale tu jak jade do centrum dużego miasta albo przechodziłam przez dworzec to masakra jakie wykrętasy chodzą,tyle różnych nacji,dziwaków,pijaków,ćpunow.Sobie normalnie leżą i śpią na ławkach czy ziemi z piwkiem w łapie w centrum miasta potworność!Ciesze sie wtedy zawsze,że Mąż ze mna i sama nie czułabym sie bezpiecznie w tak duzym mieście i to centrum..
Ewelina haha no to z tym papa to tak jak Magda pisze ciezka sprawa wlasnie jak rodzice uczą w dwóch językach lub po polsku mój Leoś tata jest nauczony,wiec jak ktoś mu by powiedział papa to macha ale nie przejmuj się,bo dzieci tak samo jak i dorośli są różni,raz trafi sie na dziwakow, a innym razem na fajnych