X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa ja też bardzo Ci kibicuje! Wierzę że niebawem i ty przyniesiesz dobre wieści.

Natusia no to faktycznie na dniach córcia będzie z wami,ale to zleciało :) nic się nie stresuj,będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Natusia_mamusia lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa moja kolezanka miala dwie bez sukcesu za to trzecia ma juz prawie dwa latka. :)

Natusia ja mialam cc w poniedzialek w piatek moglam wyjsc. Lezala ze mna dziewczyna ktora miala cc we wtorek i tez w piatek wychodzila. Mi ogolnie powiedzieli ze spokojnie moglabym wyjsc w czeartek.

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) , Muniek również gratuluję i trzymam kciuki
    Cierpliwa a Tobie od początku kibicuję, trzymam kciuki i wierzę ze się uda :-*
    Moja ciąża to ze tak powiem nie planowana.... No nie wiem kiedy nas tak z mężem poniosło hehe
    Lena odchowana, duza , wyszła z pieluch, bawi się sama, powie wszystko co tam jej dolega itp wiec jakoś tak było wygodnie, zresztą ja tez nie najmłodsza ;-) nie myslalo się o dzieciach no ale cieszę się bo jak prawda jest taka ze jak nie teraz to nigdy , zzresztą jakiś czas miałam duże problemy z tarczycą, mam i Hashimoto i Gravesa basedova, skakalo mi to raz tak raz tak, wyniki byly złe, plany były na jod radioaktywny, lekarka mówiła ze teraz absolutnie żadnej ciąży ale od stycznia udało się wszystko wyrównać lekami, wyniki były idealne, leki odstawione, kontrole krwi były dobre wiec ze tak powiem wstrzeliliśmy się w dobry moment i widać tak miało być, cieszę ogromnie ale tez i boję, wiadomo znowu stres od wizyty do wizyty zwłaszcza przez te pierwsze tygodnie, co mnie zakłuje, zaszczypie to zaraz czarne myśli... Echh
    Nie chwalilam się bo to dopiero 7 tydz, u lekarza byłam tydz temu, wszystko było ok, za wcześnie bylo jeszcze na serduszko no ale wszystko jest dobrze, mam nadzieje ze tak zostanie :-) , Nie wiem tez jak to z tymi badaniami, muszę zapytać chyba u swojej lekarki, dostałam spis i ceny jak w pierwszej ciąży ale kiedyś obiło mi się o uszy ze w jakimś wieku jest darmowe no zobaczymy, kolejna wizyta 28.06 i nie wiem jak dotrwam. Ogólnie czuje się dobrze ale porównując do ciąży z Leną to gorzej hehe, wtedy do 8 tyg nie wiedziałam nawet o ciąży, żadnych dolegliwości ani przed ani po, a teraz często mnie mdli, zwłaszcza po słodkim, nie służy mi jedzenie słodyczy :-D , nie wymiotuje ale czasem cały dzień mam gulę w gardle :-\ , no i czasem jestem tak słaba ze ledwo wstaję, no ale przetrwam wszystko byle było ok
    Natusia Lena nie ucieka, ona nie śpi w łózeczku odkąd skończyła rok, śpi na dużym łóżku ze mną często, ale wieczorem nawet nogi nie postawi na ziemi , leży grzecznie sama, czasem woła ale tak śmiesznie szeptem mama czy tata choć przykryć kołdrą czy picie dolac itp, ale nie ucieka
    Ja po cc leżałam 6 dni w sumie ale dlatego ze nie miałam szwów tylko takie metalowe klamry i może dlatego, nie wiem jak jest ze szwami ale z tym mówili ze nie mogą wypuścić, ale to tez było wygodne bo ani nie ciaglo ani nie bolalo wiec tez miało to swoje plusy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 10:21

MonjkaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki to rzeczywiście chyba tak miało być :) super że tak się ułożyło.
    Mnie męczą okutne mdłości,wymioty i śpię na stojąco :/ w pierwszej ciąży było to samo,nie właściwie dużo gorzej. Mam nadzieję że zmieni się to w drugim trymestrze bo już ledwo daje radę.
    Plus do tego młody chyba przechodzi bunt i szczerze jest mi ciężko. Na szczęście w przyszłym tygodniu jedziemy do polski więc dziadki zajmą się wnusiem :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia, Muniek, Monika, Annaki :*:*:* dziekuje!

Natusia o kurcze nonto faktycznie to juz tuz tuz a ja myslalam ze u ciebie jeszcze troche czasu... zlecialo to bardzo szybko! To ty w poniedziałek rodzisz a ja mam monitoring przed iui...

Muniek bardzo sie ciesze ze wam tak szybko poszlo... nie ma nic gorszego jak po takich przezyciach jeszcze co miesiac porazka :(

Monika:* ja sie raczej na ta pierwsza jako udana nie nastawialam bo w sumie raz ze u mnie nie tak lekko a dwa ze pierwsza i tak malo ktora sie udaje... statystycznie raczej 3 i 4 maja najwieksze powodzenie... no u mnie poki co zastrzyki i w poniedzialek podglad i decyzja kiedy iui...

Annaki super ze was ta ciaza zaskoczyla... czasem tak lepiej jak na ciaze oczekiwac :)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki a wiesz ze gdzies tam mnie uklulo z "zazdrosci" ;) Nie tak dawno myslalam, ze chyba bym byla zadowolona z "wpadki". Ale takiej decyzji o staraniach nie podejme. Czy nie masz przypadkiem terminu na styczen?

Muniek a Ty na kiedy masz Termin?

Jedziemy dzis ogladac dwa wieksze mieszkania. Rozgladamy sie za czyms i nie wiemy czego chcemy...czy tansze a dalej ale i spokojniej, czy drozej i blizej no i wygodniej z dojazdem...ehhh.

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no właśnie my tak "świadomie" też byśmy się nie zdecydowali chyba nigdy a tak chwila zapomnienia chyba po Alko nawet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 13:29

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia
    Szybkiego rozwiązania i szybkiego powrotu do domu z malutka :) synkiem się nie przejmuj my już od roku wstajemy o 6-6:15 :) szybko zaczynamy dzień i szybko go kończymy do tego piękna dwu godzinna drzemka i zlatuje .
    Co do butelki mamy już długo te nasze zawsze są myte dokładnie i stresylizowane i nie widzę jakoś mega potrzeby ich wymieniać. Zawsze mówię po co skoro z dnia na dzień może odstawić hehe.

Annaki , Muniek gratulacje :)
    U mnie miesiąc temu był strach i kupowanie testów jednego poranka nas poniosło ale jak widać pudło .

Monika poopowiadaj jak to w tej twojej pracy :)? Już na stałe pewne ? Jak dajesz radę

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Judyta1987 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

6d49d11eb4c1916aedca91fcc08ceebd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jeszcze jestem na Probezeit do polowy lipca. Ale uwielbiam ta prace i ludzi z ktorymi pracuje. Nasza trojka jest najlepsza na swiecie ;) Mamy Taki sam humor, swietnie sie rozumiemy i choc zarabiam malo to nie zamienilabym tej pracy na inna. Mam mozliwosc spokojnej nauki tam, nikt nie stoi nade mna z batem. Pomagamy sobie wzajemnie Jak ktos ma wiecej roboty. Naprawde ze swieca szukac. Jak pomysle ze przypadkowo zlozylam tam podanie o praktyke i nie chcialam tam isc tylko szukalam dalej to masakra...a teraz...moglabym tam nawet wolontariat chyba robic :) Oczywiscie robie.bledy, czasem po niemiecku nie do konca dobrze zrozumiem, ale moj szef zawsze mi powtarza ze o moim jezyku wiedzial wczesniej i mimo wszystko przyjalby mnie jeszcze raz, to jest dla mnie mega komplement. Teraz decyzja o moim pozostaniu tam nalezy do Oberin, i tu nie jest rozowo bo ona za mna nie przepada...zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 16:39

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi mojego posta
    Monika mam termin na 20.01

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mi termin wypada na 29.12. Także grudzień będzie ciekawy :) no i pierwszy raz na Święta nie pojedziemy do domu. Liczę że dostaniemy piękny prezent pod choinkę :) nie mogę się doczekać!
    Ale Ci zazdroszczę tej pracy. To naprawdę cud tak super trafić! Ja aż się boję jak kiedyś będę musiała zacząć szukać prace :/

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki, pytalam bo tak mi sie wydawalo ze w "moje" okolice wpadniesz. Vincent byl planowany na 15.01. :)

Muniek, ja sama sobie zazdroszcze ;) Na poczatek, z jezykiem odbiegajacym od perfekcji lepiej trafic nie moglam. Ale jestem dobrym przykladem na to ze to jest mozliwe. Polecam kursy z praktykami, ja zostalam tam przez praktyki i znam jeszcze 3 dziewczyny z ktorymi robilam kurs i zostaly po praktykach w pracy i sa tez tak zadowolone Jak ja.
    A z grudnia sa fajni ludzie...wiem bo sama jestem grudniowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 16:41

• Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie co Endokobietka tak zamilkła??

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super ze ci sie tak w pracy podoba :D

Muniek to beda wesole swieta :)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziewczyny u jakiego operatora macie karty? Ja mam Blau ale chcialam zmienic i nie wiem na co.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziewczyny u jakiego operatora macie karty? Ja mam Blau ale chcialam zmienic i nie wiem na co.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka kotka ja mam telekom ale mam normalna umowę z telefonem i plusy mam takie ze za granica mam normalnie internet lte w cenie :)

Monika super ze się podoba i zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 12:34

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka my z mężem mamy lebare,generalnie jesteśmy zadowoleni. Wcześniej też mieliśmy blau,ale z zasięgiem była porażka. Teraz nie ma problemu.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki GRATULACJE!!!

Muniek jestem jestem. Na pocztkau maja bylismy 15 dni na urlopie i jakos po nim mi sie ciezko pozbierac :)
    U nas wszystko po staremu.
    Ja dalej praca, Jas przedszkole. Ogolnie jest OK, bywaja ciezsze dni, ale kto ich nie ma.
    Od 2 tygdni mamy mega problemy z zasypianiem, bo Jas zasypia o 21:30-45, bo robi drzemke w przedszkolu, bez niej zasypia tez mega pozno bo w okolcach 20:45-21. Musze go zrywac z lozka 6:20-30, bo o 7 juz jest w przedszkolu. Chyba ma Jakis mega skok rozwojowy, bo z jednej strony mega duzo nowych umiejetnosci, a z drugiej pojawily sie czasem takie dziwne akcje, ze cos chce i zamiast to powiedziec, skacze, zlosci sie, pokazuje rekami (fakt ze zadko i nie trwa to dluzej niz 1-2 minuty, ele jest wkurzajace).

Ktos pytal o cc, ja urodzilam w piatek o 12 (przedwczesnie, 12 razy wbijali PDA, i porzy edometirozie) a w poniedzialek bylismy juz w domu, wiec mozna powiezdiec ze 3 doby w szpitalu tylko.

W ciagu ostatnich 2 tygdni spotkalam sie ze wszystkimi znajomymi z Hamburga z naszego watku (Jola83, Amarannta, Orchidea). Musze powiedziec ze z dziewczynami utrzymuje staly kontakt i tak sie stalo ze obecnie sa moimi najblizszymi przyjaciolkami :)

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ