Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Psotkakotka ja mam o2 caly czas w abonamencie...
Endokobietka swietnie tak ze utrzymujecie kontakt ja żałuję ze nikogo z moich okolic nie poznalam...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej, jeżeli ginekolog mi wystawił zaświadczenie o tym , ze jestem w 5 tygodniu ciąży, ale nie potwierdził mi tego, w sensie nic nie widzi na usg, bo za wcześnie. To mam to pokazać pracodawcy tylko? Czy wysyłać to do kadr? CZy to dopiero jak oficjalnei mi potwierdzi ciąże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:32
-
Judyta ja bym się wstrzymała aż lekarz oficjalnie założy kartę ciąży. Pewno jak pójdziesz za tydzień to powinno już być serduszko,chociaż też zależy jak miałaś owulacje.
Rosann witaj napisz coś więcej o sobie.
Psotkakotka a tobie jak termin porodu wypada? Bo widzę że niewiele nas dzieli
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Wiem, ze większość by się wstrzymała, ale ja jestem na zwolnieniu z innych powodów niż ciąża, a jestem na okresie próbnym, wiec chce uchronić się przed wypowiedzeniem umowy o pracę.
-
Muniek wrote:
Rosann witaj napisz coś więcej o sobie.
Muńku Mam 31 lat i czekam na swoje pierwsze dziecko Test zrobiłam we wtorek i jeszcze nie do końca jestem świadoma tego co się stało Owszem, staraliśmy się z mężem o dziecko, ale nie sądziliśmy, że uda nam się już w drugim cyklu Na razie próbuję wszystko zrozumieć, później pewnie zacznę drążyć wszystkie około ciążowe tematyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 19:07
-
Ale ruszylyscie z rozmową...
Muniek gratuluje i 3 mam kciuki
Witam nowe mamy
Natusia ze mna teraz lezala dziewczyna miala cc w ten sam dzien co ja poród naturalny, tylko ona rano a ja ok 21 i wyszla razem ze mna po 3 dobach. W zasadzie jeszcze z ledwością chodzila, caly czas schylona ale chyba wszystko bylo ok i ja wypuścili. No to juz niedlugo powiększy sie rodzinka. Moja dama juzma 3 miesiące w niedziele chrzciny, chyba juz nie pamietam czasu kiedy jej nie bylo heh. Co do wychodzenia z lóżka Emilia od dnia swoich pierwszych urodzin spi w " dorosłym lozku" i nie wychodzi z niego choć 2 razy nie byla na tyle spiaca i chciala zejść przy usypianiu, ale ja odlozylam i juz nie próbuje. Ze dwa razy w nocy kiedy wstalana mleko wyszla z niego i czekala pod drzwiami aż przyjdę, ale generalnie nie ucieka z niego. Myślę, ze musisz Leosia odkladac i załapie, ze niemoze sobie tak wychodzic.
Emilia odkad jesteśmy w pl nawija jak katarynka w zasadzie każde latwiejsze slowo powtórzy i imiona Marcin antos rafal wydaje mi sie, ze to trudniejsze imiona, ale nie ma z nimi problemu. I zdania z 2 slów uklada. Wola mama chodz, czesc ciocia dzien dobry, idzie jak burza, polska dobrze na nią wplywa bo wczoraj i dzis grubsza sprawę zrobila na nocnik -
Macie racje z tym internetem ale mi szkoda placic np 10 euro za internet na smartfona skoro nie sadze ze co miesiac bym tyle wydzwonila. A tak intewrenet mam w domu i to mi wystarcza no i oczywisci emoge dzwonic wtedy z domu tez .
MUNIEK Niewiele nas dzieli i do tego mamy synkow w prawie tym samym wieku . Ja mam termin na 20.11.17 a ty? Wiesz juz co bedzie?
EWELINA - mojemu tez zawsze super robily wyjazdy do Polski jesli chodzi o jezyk. Naprawde niesamowite to bylo bo co wyjazd to sie od razu jakichs nowych slowek uczyl. Teraz nie widze juz takiego postepu bo generalnie juz powtarza wszystko co uslyszy i poniewaz ma duzy zasob slow to nie widze takie duzej zmiany jak wczesniej.
Ktora z was ma tez meza nie Polaka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 09:47
-
Magdalena2202 wrote:Psotka kotka mój mąż jest urodziny w pl ale od dziecka wychowuje się turaj obywatelstwo ma tyllo niemieckie . I w życiu się nie przyzna ze jest z pl taki typ .
a u Ciebie jest Niemiec ? Czysty Niemiec ?
Chyba czasty chociaz nazwisko jakos tak czesko zalatuje , niebieskoookim blondynem tez nie jest .
Mi chodzi glownie o to czy wasi mezowie rozmawiaja po polsku bo to jest ogromna roznica czy oboje rodzicow po polsku do dziecka mowi czy tylko mama. U nas niestety tylko ja. -
U nas papa gada tylko po Niemiecku do Colina a ja po Polsku ewentualnie na dworze i placu zabaw po Niemiecku dlatego żeby wiedział ze tam tyllo będą rozumieć i mówić po Niemiecku a w domu może jak chce . Jak wychodzimy w trójkę gdzieś razem to tylko Niemiecki .
Już widzę ze w tym wieku ze Colin łapie do kogo jak mówić. Jest ze mna coś mi opowiada to wiadomo ze miesza języki
Ale stara się po polski jest tata od razu przełęcza się na niemiecki . Głupi przykład jak zrobi sobie krzywdę podchodzi do mnie i mówi po polsku żeby podmuchach a do taty po niemiecku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 10:29
-
U nas tak jak u Magdaleny, ale Jas jest 9-10 godzin codziennie w niemieckim przedszkolu, wiec "preferuje" niemiecki. Stara sie mowic po polsku ale musze go do tego "zmuszac" tzn sam z siebie mowi po niemiecku, ale jak sa polskei dzieci to czesto do nich mowi po polsku.
-
Dziewczyny czy któraś z was była w jakiś parku rozrywki ale w DE ? Byliśmy tydzien temu w Phantasialand ale szczerze dla Colina czyli na jego wzrost 93 cm było mało atrakcji . Podobało mu się ale szukam czegoś bardziej dla mniejszych dzieci . Polecacie coś ? Moviepark ? Nie wiem jakie dalej są