X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotkakotka ja mam o2 caly czas w abonamencie...

Endokobietka swietnie tak ze utrzymujecie kontakt :D ja żałuję ze nikogo z moich okolic nie poznalam...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko to w takim razie koniecznie pozdrów Orchide :) jak tam jej synek?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek dzieki w jej imieniu. Xavier ma sie dobrze, w zeszla sobote bylismy na jego 2 urodzinach.

17u93e5exqfllrog.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do Polski wtedy macie drogie rozmowy prawda?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja telefonuje od stycznei do Polski tylko przez whatsappa wiec ja mam za darmo.

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja tez tylko telefonuje przez viber i whatsapp a dzięki temu ze w każdym państwie mam internet za darmo to tym bardziej

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jak już dzwonimy to tylko WhatsApp albo Skype. Po co płacić jak jest możliwość za free :)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Judyta1987 Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeżeli ginekolog mi wystawił zaświadczenie o tym , ze jestem w 5 tygodniu ciąży, ale nie potwierdził mi tego, w sensie nic nie widzi na usg, bo za wcześnie. To mam to pokazać pracodawcy tylko? Czy wysyłać to do kadr? CZy to dopiero jak oficjalnei mi potwierdzi ciąże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:32

6d49d11eb4c1916aedca91fcc08ceebd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rosann Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Dołączam się jako świeża przyszła mama :)
    Obecnie mieszkam w Monachium :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta ja bym się wstrzymała aż lekarz oficjalnie założy kartę ciąży. Pewno jak pójdziesz za tydzień to powinno już być serduszko,chociaż też zależy jak miałaś owulacje.

Rosann witaj :) napisz coś więcej o sobie.

Psotkakotka a tobie jak termin porodu wypada? Bo widzę że niewiele nas dzieli ;)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Judyta1987 Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze większość by się wstrzymała, ale ja jestem na zwolnieniu z innych powodów niż ciąża, a jestem na okresie próbnym, wiec chce uchronić się przed wypowiedzeniem umowy o pracę.

6d49d11eb4c1916aedca91fcc08ceebd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rosann Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:

Rosann witaj :) napisz coś więcej o sobie.

Muńku :) Mam 31 lat i czekam na swoje pierwsze dziecko :) Test zrobiłam we wtorek i jeszcze nie do końca jestem świadoma tego co się stało :) Owszem, staraliśmy się z mężem o dziecko, ale nie sądziliśmy, że uda nam się już w drugim cyklu :) Na razie próbuję wszystko zrozumieć, później pewnie zacznę drążyć wszystkie około ciążowe tematy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 19:07

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ruszylyscie z rozmową...

Muniek gratuluje i 3 mam kciuki

Witam nowe mamy

Natusia ze mna teraz lezala dziewczyna miala cc w ten sam dzien co ja poród naturalny, tylko ona rano a ja ok 21 i wyszla razem ze mna po 3 dobach. W zasadzie jeszcze z ledwością chodzila, caly czas schylona ale chyba wszystko bylo ok i ja wypuścili. No to juz niedlugo powiększy sie rodzinka. Moja dama juzma 3 miesiące w niedziele chrzciny, chyba juz nie pamietam czasu kiedy jej nie bylo heh. Co do wychodzenia z lóżka Emilia od dnia swoich pierwszych urodzin spi w " dorosłym lozku" i nie wychodzi z niego choć 2 razy nie byla na tyle spiaca i chciala zejść przy usypianiu, ale ja odlozylam i juz nie próbuje. Ze dwa razy w nocy kiedy wstalana mleko wyszla z niego i czekala pod drzwiami aż przyjdę, ale generalnie nie ucieka z niego. Myślę, ze musisz Leosia odkladac i załapie, ze niemoze sobie tak wychodzic.

Emilia odkad jesteśmy w pl nawija jak katarynka w zasadzie każde latwiejsze slowo powtórzy i imiona Marcin antos rafal wydaje mi sie, ze to trudniejsze imiona, ale nie ma z nimi problemu. I zdania z 2 slów uklada. Wola mama chodz, czesc ciocia dzien dobry, idzie jak burza, polska dobrze na nią wplywa bo wczoraj i dzis grubsza sprawę zrobila na nocnik :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje z tym internetem ale mi szkoda placic np 10 euro za internet na smartfona skoro nie sadze ze co miesiac bym tyle wydzwonila. A tak intewrenet mam w domu i to mi wystarcza no i oczywisci emoge dzwonic wtedy z domu tez :).

MUNIEK Niewiele nas dzieli i do tego mamy synkow w prawie tym samym wieku :). Ja mam termin na 20.11.17 a ty? Wiesz juz co bedzie?

EWELINA - mojemu tez zawsze super robily wyjazdy do Polski jesli chodzi o jezyk. Naprawde niesamowite to bylo bo co wyjazd to sie od razu jakichs nowych slowek uczyl. Teraz nie widze juz takiego postepu bo generalnie juz powtarza wszystko co uslyszy i poniewaz ma duzy zasob slow to nie widze takie duzej zmiany jak wczesniej.

Ktora z was ma tez meza nie Polaka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 09:47

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja mam tylko Internet w domu i dzwonie tylko z domu, ewentualnie jak gdzies jest darmowy, np na urlopach, u nas w metrze, w jest w Rewe :) Place za komroe 1 euro w miesiacu + ewentualne rozmowy, nigdy mi sie wiecje niz 3 euro nie zebralo.

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka kotka mój mąż jest urodziny w pl ale od dziecka wychowuje się turaj obywatelstwo ma tyllo niemieckie . I w życiu się nie przyzna ze jest z pl taki typ .
    a u Ciebie jest Niemiec ? Czysty Niemiec :)?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 wrote:
    Psotka kotka mój mąż jest urodziny w pl ale od dziecka wychowuje się turaj obywatelstwo ma tyllo niemieckie . I w życiu się nie przyzna ze jest z pl taki typ .
    a u Ciebie jest Niemiec ? Czysty Niemiec :)?

Chyba czasty chociaz nazwisko jakos tak czesko zalatuje ;), niebieskoookim blondynem tez nie jest ;D.

Mi chodzi glownie o to czy wasi mezowie rozmawiaja po polsku bo to jest ogromna roznica czy oboje rodzicow po polsku do dziecka mowi czy tylko mama. U nas niestety tylko ja.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas papa gada tylko po Niemiecku do Colina a ja po Polsku ewentualnie na dworze i placu zabaw po Niemiecku dlatego żeby wiedział ze tam tyllo będą rozumieć i mówić po Niemiecku a w domu może jak chce . Jak wychodzimy w trójkę gdzieś razem to tylko Niemiecki .
    Już widzę ze w tym wieku ze Colin łapie do kogo jak mówić. Jest ze mna coś mi opowiada to wiadomo ze miesza języki
    Ale stara się po polski jest tata od razu przełęcza się na niemiecki . Głupi przykład jak zrobi sobie krzywdę podchodzi do mnie i mówi po polsku żeby podmuchach a do taty po niemiecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 10:29

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak jak u Magdaleny, ale Jas jest 9-10 godzin codziennie w niemieckim przedszkolu, wiec "preferuje" niemiecki. Stara sie mowic po polsku ale musze go do tego "zmuszac" tzn sam z siebie mowi po niemiecku, ale jak sa polskei dzieci to czesto do nich mowi po polsku.

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was była w jakiś parku rozrywki ale w DE ? Byliśmy tydzien temu w Phantasialand ale szczerze dla Colina czyli na jego wzrost 93 cm było mało atrakcji . Podobało mu się ale szukam czegoś bardziej dla mniejszych dzieci . Polecacie coś ? Moviepark ? Nie wiem jakie dalej są

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ