Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Annaki- Fajny ten wozek ale drogi a ja potrzebuje go na rok wiec nie wiem czy warto wydawac tyle kasy zwlaszcza ze bylby to nas czwarty wozek
A ma moze ktos wozek quinny? Czy on ma pozycje do spania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 20:35
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Ja mam quinny zapp. Ten nie ma funkcji spania ale składa się i jest malutki . Jest najtańszy . Potrm jest quinny zapp xtra ten miałam może dwa miesiące jest funkcja spania i jest możliwość obracania siedzenia w kierunku jazdy jak i do siebie ale ! Po złożenia masz osobno stelaż osobno siedzisko czyli zajmuje dużo miejsca . Dlatego sprzedałam szybko . I najdroższy quinny zapp xtra2 czyli ma funkcje spania obracanie siedziska i jak złożysz jest malutki jak ten pierwszy .sklada się razem z siedzeniem .
Zrobiłam ci maja prezentacje Haha
Pierwszy jest zwykły zapp po złożeniu
Dwa czerwone to quinny zapp xtra czyli duży po złożeniu ale z funkcja spania
I ostatanio funkcja spania i po złożeniu mały
https://zapodaj.net/444e6dc324c26.png.html
https://zapodaj.net/ab9b7ead27cd8.png.html
https://zapodaj.net/20bb35403d76c.png.html
https://zapodaj.net/480efceb58c14.png.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 21:03
-
Zakochalam sie w quinny zapp 2.. Zawsze mi sie te wozki podobaly a ten jest fantastyczny. Taki maly, skretny no marzenie.. Na kleinanzeige zamierzam wystawic dwa nasze wozki. Jeden ten dla rodzenstwa bo juz nam nie jest potrzemny a drugi gleboko- spacerowy. Mysle ze z 150 euro zanie dostane wiec reszte dolozymy i kupimy nowy quinny(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Mamax tylko jak się nie mylę on do 15 kg jest . Jak twoi chłopcy są duzi to szybko wyrośnie . U nas co prawda dopiero 13 kg ale wzrostem teoche wyglada wyrośnięty w tym wózku . Mówię tylko moja ocenę my już go mamy ponad rok . Druga rzecz jest bardzo wywrotny jeśli np. Masz torebkę powieszona na kierownicy a mału lekko odchyli się do tylu to leci razem z wózkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 15:43
-
Magdalena- Mnie to nie przeszkadza bo ten wozek potrzebny jest mi na teraz i bardziej na wyjazdy bo kolo domu to mam spacerowke a niedlugo bede tez uzywala rowerek no i mam jeszcze zwykla parasolke ale dla starszych dzieciakow od 1,5 roku bo bez funkcji spania to pozniej ja moge uzywac. A za dwa lata to mysle ze Christian nie bedzie potrzebowal juz wozka. Tylko teraz mysle czy na rok warto kupowac nowy wozek skoro jest sporo takich uzywanych.... No nic musze to jeszcze z mezem omowic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 21:14
[/url]
[/url]
[/url] -
Mamax moze uda sie znaleźć cos w super stanie. Mój mąż tez nie chcial używanego wózka, ale ten który zamówiliśmy podobno w stanie bdb. Widzieliśmy ok 70 zdjęć i naprawdę wygląda super, ale okaze sie jakpojedziemy po niego. Szczerze juz sie nie mogę doczekac, boje sie rozczarowania bo nigdy go nie widzialam w realu, ale jestem dobrej myśli.
-
Ewelina u mnie lepiej , duzi lepiej; )
Jestem bardzo ciekawa tego wózka i czekam na recenzję , bo widzieliśmy go dawno na żywo i mąż do dziś se głowi dlaczego dziecko jechało w koszu na zakupy;p tez jakoś sceptycznie jestem do niego nastawiona wiec chętnie poczytam jak się sprawdza. -
Hej Dziewczyny ale tu cisza...
Mielismy w czwartek niemiła sytuacje,byłam na ktg i mała tętno miała b.wysokie w okolicach 200,wiec dostałam skierowanie do szpitala i najadłam sie wielkiego strachu,ani spakowana,ani wszystko jeszcze niegotowe tak na tip top.Na szczęście zrobili jeszcze raz ktg,usg i wszystko wyszło dobrze i nas wypuścili
Do rozwiązania zostało mi 19 dni,cc ustalone na 12.06,w sumie tylko 5 dni przed tp obym tylko dotrwała i nie zaczęło sie szybciej.Dziewczyny te z Was co miały planowane cc,to tez miałyście tak pozno?mi dr powiedziała,ze robią jak jest 39+tc
No Ewelina zdziwiona jestem Twoim wyborem,bo wcześniej pamietam pisałaś,ze takie wózki nie wchodzą w grę gdzie dziecko leży w koszu zakupowym..ale najważniejsze,zeby Wam sie podobał i żebyście byli zadowoleni
Dziewczyny te co podawały mm i butelkę,to do jakiego wieku dawaliście mm i butelek?bo mój Leoś dalej pije rano mm w butelce i na wieczór kaszka tez w butli i zastanawiam sie czy to jest jeszcze ok?bo chciałam mu butle teraz wymienić,ale widze,ze są tylko do 18msc,a smoczki te do ciućkania aż do 3 lat hm dziwne.
-
Faktycznie cisza. My jesteśmy w pl, odebralismy wózek myslalam, ze będzie większy, ale jestem pozytywnie zaskoczona.
Natusia Malo tego ze w tym koszu zakupowym dziecko ma nogi to wcześniej noworodek jest tak jakby pod starszakiem na rozlozonym siedzisku. Jak zobaczylam wózek w necie to wszystko jak funkcjonuje odrzucilam go ze względu na polozenie noworodka, jednak naczytalam sie o nim samych dobrych opini najwięcej bylo tych wózków używanych ( z tych rok po roku)co tez dobrze wrozylo, jednak mąż nie chcial używanego wózka a ja nie dam 4 tys za wózek, który moze posluzy mi miesiac. Prawie zamówiliśmy wózek na amazon taki z kubelkowymi siedziskami ale na szczęście w ostatniej chwili znalazlam zdjecia z dziećmi w tym wózku. Fakt wózek byl b ladny, ale dla dzieci do roku. zamówiliśmy hauck duet2 w sklepie to totalna porazka gondola byla na górze, a Emi miala ja doslownie na nosie i no nie do przyjęcia widoczność dla starszego dziecka. Wiec ostatecznie zdecydowaliśmy sie na phila Emi ma super widocznosc bo jest na górze i byc moze żadne z dzieci w koszu zakupowym nog nie będzie mialo bo za 5 miesięcy moze Emi juz nie będzie w nim jezdzic albo będzie wskakiwać w kryzysowej sytuacji. Mąż jest bardziej pod wrażeniem tego wózka niż ja a w aucie zajmuje tyle miejsca ile nasz stelaż z adamexa. Ogolnienikt nie widzi, ze to podwójny wózek, ale jak bylismy w biurze nieruchomosci cos zalatwic to babka jak zobaczyla to nie mogla sie nadziwić i mowila ze rewelacja. Ogólnie wózek prowadzi sie super. Fakt na początku dziwnie mi bylo, ze Eliza leży pod siostra, ale juz przywyklam. Narazie mąż jest bardzo mile zaskoczony byl sceptycznie nastawiony a wózek podoba mu sie bardziej niż mi. Miejsce dla noworodka jednak nie jest zbyt obszerne jednak moja Eliza nie jest wielkim dzieckiem wiec myślę, ze spokojnie starczy do mometu kiedy zacznie siedziec a jeśli nie to dostawka jest rozkladana na półleżąco wiec moze tam siedziec jak w npsidle czy bujaczku. Narazie wózek nam sie bardzo podoba,ale nie chce zapeszać ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 21:05
-
Natusia ja co prawda mm nie dawałam, ale wszędzie , oprócz reklam oczywiście , spotykam się z opinią ze mm tylko do roku , a po roku wystarcza zbilansowana dieta, mleko roślinne lub ewentualnie krowie.
A butelka max do 6 mz , bo źle wpływa na pionizacje języka, choć znam i 4 latki walą mleko z butli.
Ewelina super ze wózek wam się podoba. Dzięki za wyczerpująca opinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 22:09
annaki lubi tę wiadomość
-
Ewelina super ze zadowoloni z wózka i wkoncu znaleźliście
Natusia
Dużo zdrówka na końcówce
My pijemy do teraz mm na dzień dobry i dobranoc z butelki . Na drzemkę popołudniowa pije do snu i przytula bidon z woda. Bidon od 18 Msc butelka od 0 i to i to ma dziubek ale tylko butelka jest szkodliwa !? Colin potrafi pic z szklanki robi to cały dzień ale jakoś ta butelka to taki nasz rytuał a do tego cieszę sie ze chętnie pije mleko wkoncu to witaminyNatusia_mamusia lubi tę wiadomość
-
Ewelina- Super ze wozek zdal egzamin
Natusia- Ja zdecydowalam ze mm daje tak dlugo jak dlugo moje dzieci chca je pic. W nim jest duzo witamin wiec dlaczego mam im je tak wczesnie zabierac czy zastepowac krowim mlekiem. Znam rodzicow ktorzy z mleka modyfikowanego szybko rezygnuja bo im jest za drogie i jakby byli biedni to bym moze ich rozumiala ale nie sa tylko kasy im zal bo lepiej krowie kupic bo tansze...Co innego gdy dziecko samo nie chce pic lub ma alergie to wiadomo ale tak to dlaczego nie dawac...I tak moj starszy syn Maximilian mm pil w butelce do dwoch lat a Julian dluzej bo dopiero tydzien temu je odstawil ale on masywniejszy jest od brata wiec pewnie wiecej potrzebowal. Krzywda im sie nie stala. Zeby maja wszystkie ladne rowne i zdrowe a z jezykiem czy mowa tez wszystko okNatusia_mamusia lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
[/url] -
Lena do dziś pije mm ż butelki rano i wieczorem. Mimo że zje kolację to i tak mleczko musi być. Też się cieszę na pewno jest bardziej wartościowe niż krowie, dopóki chce to będzie pić a że z butli to co z tego, tak jak u Mamax i zęby zdrowe i wymowa ładna więc w niczym jej to nie szkodzi.
Natusia_mamusia lubi tę wiadomość
-
To super Dziewczyny,ze piszecie,bo tez nie chciałam rezygnować jeszcze z mm i butelki,ale dało mi do myślenia,ze nie ma butelki/smoczka dla dziecka powyżej 18msc.To co podajecie w butelce tej od 6 do 18msc?Tez wole mm dawać niz to z kartonu,bo na pewno ma wiecej wartości,a znowu dziecko tego nie pije juz w takich ilościach by kasy żałować-nie rozumiem takich ludzi..
Magdalena dziekuje bardzo Przyda sie,bo juz coraz ciężej,jak ja sie cieszę,ze zdążę sie przed latem rozpakować
A ile ml dajesz małemu mm rano,w południe i na wieczór?bo ja wlasnie nie wiem ile podawać tak do końca hmm..
Annaki a u Ciebie mała pije rano mm od razu po wstaniu?ile ml?i po jakim czasie śniadanko wtedy?bo ja daje Leonkowi o 7 rano 150/180ml (przed rozrobieniem) mleka i on słabo mi je śniadanko o 9
-
Natusia tak jak wstanie to pije 180ml, jak nie idzie do przedszkola to wstaje tak o 8-8.30 i tak ok 15 minut jeszcze leżymy i pije mleko, próbowałam nie dać a zrobić śniadanie ale nie chciała jeść tylko był krzyk o mleko, po ok godzinie je precla z masłem albo jakąś bułkę z serkiem itp. Jak idzie do przedszkola to wstajemy o 7 i też zaraz pije mleko a później w przedszkolu ma śniadanie o 8.30.
-
Natusia
Ja daje w butelce która ma już bardzo wyrobiony smoczek tak właściwie jak ja przewali to od razu wylatuje i robi się wielka plama . Wstajemy o 6 od razu jest mleczko robię teraz już 220 ml wody plus 5 łyżek mleka wchodzi cała butelka rano wypija wszystko do dna potem płatki o 8 i jakiś chlebem około 10-11 . Do drzemki popołudniu jak zrobię to tylko się przytula do butelki a wieczorem wypija około 150-180 ml zależy ile
Kolacji zjadł .
-
Moj Julian pil mleko 220 ml tylko na noc pomimo je tez zjadal kolacje. Rano dostawal kaszke a teraz je platki na mleku a pozniej o 8 je drugie sniadanko w przedszkolu.
Mam pytanie do mam co mialy problemy z krzywa glowka u dziecka. Pamietam ze ktoras z was ( chyba Monika) miala dla dzieck a specjalny kask. Czy ten kask byl zakladany prywatnie czy na kase chorych? I do jakiego lekarza z tym isc? Moj Christian ma krzywa glowke od urodzenia. Lekarz bagatelizuje sprawe i twierdzi ze sie wyrowna a ja widze ze nie ma zadnej poprawy Pomimo ze pilnuje aby maly za duzo nie lezal na tej plaskiej stronie. Moj maly zaczol juz osmy miesiac i boje sie ze jak teraz czegos z tym nie zrobimy to pozniej bedzie coraz gorzej a moze sie myle i jeszcze sie ta glowka wyrowna. Jak myslicie???Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 21:29
[/url]
[/url]
[/url]