Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika- Dobrze cie zrozumialam tylko zle to napisalam. Jakby dwulatki byly za male na to ze lekarz pokazuje obrazek a dziecko ma odpowiedziec to by tego nie robil. A u nas na u7 dzieci moje to robily. Julian malo mowil i nie umial nazwac wszystkich obrazkow wiec mial powtorke. My zreszta tez mowilismy lekarzowi ze malo mowi. Moj starszy syn przeszedl bilans dwulatka bez problemow bo juz ladnie mowil i nawet do glowy mi wtedy nie przyszlo ze jest na to za maly. Zwlaszcze ze jego rowiesnicy mowili podobnie jak on. To raczej moj Julian byl opozniony i nawet w przedszkolu nam mowiono ze mowi mniej od swoich kolegow z grupy. Chociaz brali pod uwage ze jako jedyny jest dwujezyczny i ze to moze byc przez to. Teraz mowe nadgonil wiec pewnie mieli racje. Wiadomo ze jak dwulatek duzo nie mowi to tez nie ma sie co za bardzo tym stresowac bo wiadomo ze kazde dziecko inaczej sie rozwija chociaz sa rozne sytuacje i trzeba miec juz to na uwadze i z dzieckiem troszke w domku popracowac. Mojej kolezanki synek na dwa latka tez nic nie mowil. Lekarz olal sprawe a rodzice sie cieszyli ze dziecko bez problemow przeszlo bilans i tez nie drazyli tematu zwlaszcze ze potem maly sie troszke rozgadal z tym ze ewidentnie bylo widac ze odstaje od rowiesnikow. Dopiero na bilansie 3 latka sie okazalo ze te problemy z mowa to przez to ze maly ma problemy ze sluchem. Za pare dni chlopiec ten bedzie operowany i wtedy niby sluch powroci ale gdyby lekarz na u7 nie przymknol na te braki mowy oka i drazyl juz wtedy temat to pewnie wczesniej te problemy ze sluchem by wyszly na jaw i wczesniej mozna by dzialac aby dziecko slyszalo i mowilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 20:27
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Monika tez dobrze zrozumialam Emi juz od jakiegoś czasu jak jej pokaże na obrazku konia to mówi kon kota to mówi mial i psa hau kot tez umie powiedzieć, ale pies czy krowa nie, wiec mówi jakie dźwięki wydaja ( tak je nazywa) ale np pokaże jej dziecko to mówi dzieci pokaże faceta to mówi pan stasza pania to mówi baba jajko to mówi ze to jajo i na odwrót jak zapytam gdzie jest pan, jajo czy pies to mi pokaże. Emi do 2 lat jeszcze 4 miesiące brakuje wiec każde dziecko jest inne. Ona mówi sporo pojedynczych slów a moze byc tak, ze ona w wieku 2 lat nadal będzie mówić pojedyncze slowa a jej rówieśniczka która teraz nie mówi nic w wieku 2 lat nagle będzie mówić zdaniami. Dzieci są różne, nigdy nie przewidzisz co i jak
-
Zdecydowaliśmy sie na wózek. Wyjscie ma spacer z wózkiem i nie spelna dwulatką w pojedynkę nie nalezy do formy relaksu, a przynajmniej dla rodzica. Wlasnie zamówiliśmy Phil teds dot. Dlugo dlugo szukalam czytalam i ten tu mi wyszedl najlepiej, przynajmniej jako pojedynczy wózek jeszcze sporo posluzy.
-
nick nieaktualnyAhhh, po raz kolejny okazuje sie, ze pisanie na Forum nie zastapi rozmowy. Bo dla mnie "muu", "miau" czy "hau hau" na pokazane na obrazku zwierze to nie to samo co nazwanie tego co na obrazku tylko nasladowanie dziekow jakie "to cos" z obrazka wydaje. Jak pisalam wczesniej ze zwierzat w czasie u7 Vincent potrafil nazwac tylko "Katze", przy czym "Katze" oprocz kota to byla tez wiewiorka czy maly piesek.
Ewelina podobno Doty to bardzo dobre wozki. Sama sie nad jednym zastanawialam, juz nie wiem ktory model ale na pewno 4-to kolowy. Ale nasz mnie urzekl i choc kilka rzeczy mogloby byc lepszych oraz i tak nigdy nie dorowna pierwszemu czolgowi to i tak jest super. -
Monika napisalam ze jak na obrazku widzi faceta mówi pan na konia kpn, ale Np ona nie umie powiedzieć krowa wiec mówi muu. Nie wazne.
Ten który zamówiliśmy to trojkolowiec, czytalam bloga jakiejs babki która testuje wózki kupila starszy model 4 kolowy i pisala, ze teraz by sie nie zawahała 3 kolowca kupić. Ogólnie wszędzie b.dobre opinie mial ten wózek. Najpierw, dziwne rozwiązanie ni sie wydawalo z noworodkiem, ale z tego co widzę mnustwo ludzi kupuje te wózki i jakos sie przekonalam -
Mamax http://www.google.pl/search?q=phil%26teds+dot&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiKxtWg8e7TAhUFzRQKHS6pDBYQsAQIJw
i tak to dziala:
http://www.google.pl/search?q=phil%26teds+dla+niemowlaka&tbm=isch&oq=phil%26teds+dla+niemowlaka&gs_l=mobile-heirloom-serp.12...2026.11858.0.12878.17.16.1.0.0.0.337.2237.3j11j1j1.16.0....0...1.1.34.mobile-heirloom-serp..8.9.1437.8DlianydII8#mhpiv=1&spf=1494747648360
To zdjęcie na początku mnie zniechecilo, ale bo wnikliwej analizie zdecydowaliśmy sie.
Wózek zamówiliśmy uzywany od pani która 4 synów na nich wychowala a teraz zajmuje sie handlem tych wózków. Ten, który zamówiliśmy jest w idealnym stanie uzywany kilka miesięcy naprzemiennie wiec moze tak jak u nas będzie. W czwartek jedziemy do pl i mamy go odebrac w piątek lub niedziele chcemy go jeszcze osobiście zobaczyć bo nigdy nic nie wiadomo -
Ewelina- Fajny wozek i trendy ale z u nas by nie zdal egzaminu bo moj Julian byl i jest duzym dzieckiem i do tych gondolek by sie nie zmiescil. Jeszcze latem ta przednia to moze jakos by sie upchal ale zima gdy kurtki grube to ciezko by bylo nawet do niej. Na ta dolna to juz wcale a dla maluszka to ona jest niby dobra ale takiego co ma juz conajmniej 6 miesiecy a gdzie polozyc noworodka???No ale moze sie myle bo na zdjeciach co widze sa rozne warianty...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 13:32
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Mamax drugi link tam jest zdjęcie gdzie leży maluszek. Glowne siedzisko mieści 5 latka a to dodatkowe 3 latka a w innym modelu ( vibe) dodatkowe siedzisko dla roczniaka jak w większości wózków tego typu. Myślę,ze dla nas będzie dobry ten wózek, ale okaze sie kiedy juz go bedziemy mieć wtedy napisze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:53
-
Ewelina- No ciekawa jestem. Napisz jaki jest w realu. Tak czy siak to dobry zakup bo wozek przy dwojce maluchow napewno ci sie przyda
A mozecie polecic mi jakis fajny wozek spacerowy. Taki zeby byl lekki, nie zajmowal duzo miejsca w aucie, mial funkce spania i zeby mozna wozic w nim juz 7- miesieczniaka.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Mamax no tez do tego doszlam. Myśleliśmy o różnych fostawkach itp itd, ale na taki dluzszy spacer jak będę chciala z nimi wyjsc to wózek będzie wygodniejszy.
Co do spacerowki to ja nie doradzę ja uwielbiam moja spacerowke z wózka 3w1 ale ona nie jest lekka ani mala, ale prowadzi sie super. Nasz wózek typowo spacerowy paraslka do auta, moze nie jest zla, jest skretna, poręczna, ale nie ma pompowanych kol wiec trzeba ja pchać i daszek jest maly, normalna spacerowka, żaden szal. -
Mamax co prawda ja mam inny wózek ale tez ostatnio wpadł mi w oko napewno dla mniejszych dzieci się sprawdzi nie jest kubełkowy .
http://m.babymarkt.de/moon-buggy-kiss-design-970-city-stone-melange-a185261.html?a=b&adword=Google/PLA_Kinderwagen&RefID=SEM_DE0000_PLA_Kinderwagen_mobil&gclid=CNSO7JDt8tMCFYk_Gwod-iIOTg
http://www.kinderwagen-universum.de/cgi-bin/lshop.cgi?action=showdetail&artnum=002-mo-7-1&ref=google_base_2&gclid=CIyut7zt8tMCFRHhGwodKBEKhgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 23:36
-
Mamax my mamy Moon flac i jesteśmy zadowoleni. Jest lekki,zwrotny i zajmuje mało miejsca w bagażniku. Jedyny minus to kosz na zakupy,mało pojemny i ciężko coś większego tam wsadzić. Ale oprócz tego jest super! Służy nam już prawie rok.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
http://m.ebay.de/itm/Virage-Ecco-Buggy-Sport-Kinderwagen-Spazierwagen-Baby-Set-/222125749254?hash=item33b7b9f406%3Ag%3A9VwAAOSw4A5Yt0wg&_trkparms=pageci%253A8f9ec86a-3a28-11e7-bd97-74dbd180efd9%257Cparentrq%253A10f5a8cf15c0ab1cc35e6a95fffe0d05%257Ciid%253A3
Z czystym sumieniem moge polecic... kuzynka ma od 11 miesiecy i jest zachwycona... ja prowadzilam.nie raz i woze wrecz jedzie sam... lekki zwrotny naprawde super...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Fajne te spacerowki ale mnie chodzilo raczej o jakas taka typu parasolki bez kosza na zakupy ale z pozycja do spania bo tego typu spacerowke mam i juz uzywam ale niedlugo jade do pl do rodzicow. Oni nie maja piwnicy gdzie moglabym trzymac wozek a na 4 pietro i przy waskich schodach tachac taka spacerowke nie usmiecha mi sie i dlatego potrzebuje cos mega lekkiego, malego ale dla maluszka.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
http://www.goodhousekeeping.com/childrens-products/baby-stroller-reviews/a27896/inglesina-zippy-stroller-531/
Inglesina zippy. Składa się jak zwykła parasolka czyli nie w pół a tak ddo środka jak by że jest tylko podłużny stelaż, jedną ręką i oparcie rozkłada się na płasko do spania
Mamy go po 3 dzieci i jest nie do zdarciaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 15:34