Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciągle jeszcze czekam na pierwszą wizytę u ginekologa, a wczoraj przy podcieraniu pojawił się brązowy śluz z prawie czarnym skrzepem i od tamtego momentu mam beżowe zabarwienia na wkładce higienicznej. Czy to są normalne objawy przy ciąży? Nie miałam na razie czerwonych plamień.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Krwawienia w ciąży nie są pożądanym objawem. Czemu tak późno masz wizytę? Z ciążą powinnaś dostać dużo prędzej jakiś termin. Na twoim miejscu zgłosiłabym to i spróbowała szybciej z terminem.
Mnie gonili ze wszystkim, założeniem muterpass, badaniami, profilaktyką. -
Alphelia...każda ciąża jest inna, wiadomo... ale będąc w pierwszej ciąży jeszcze w PL, w 12 tyg miałam plamienia. pojechalam na izbe i zostawili mnie na 24 godz sprawdzic czy wszystko ok... tez bym raczej zadzwonila i powiedziala jak sie sprawy maja i ze potrzebujesz terminu jak najszybciej... trzymam kciuki aby wszystko bylo okEllla
-
nick nieaktualny
-
Z plamieniem to bym nawet podjechała na IP żeby sprawdzić jeśli u lekarza nie będzie terminów albo może spróbuj u innego tylko do kontroli czy coś się dzieje itp, takiego który przyjmie od razu. Może to nie być nic groźnego ale lepiej nie czekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 16:41
-
Alphelia wrote:Ciągle jeszcze czekam na pierwszą wizytę u ginekologa, a wczoraj przy podcieraniu pojawił się brązowy śluz z prawie czarnym skrzepem i od tamtego momentu mam beżowe zabarwienia na wkładce higienicznej. Czy to są normalne objawy przy ciąży? Nie miałam na razie czerwonych plamień.
-
Alphelia wrote:Ciągle jeszcze czekam na pierwszą wizytę u ginekologa, a wczoraj przy podcieraniu pojawił się brązowy śluz z prawie czarnym skrzepem i od tamtego momentu mam beżowe zabarwienia na wkładce higienicznej. Czy to są normalne objawy przy ciąży? Nie miałam na razie czerwonych plamień.
Tak jak radzą dziewczyny, udaj się jak najszybciej do lekarza. Ja też miałam lekkie plamienie będąc w 6 tyg ciąży i od razu pojechałam z mężem do najbliższej praxis w pobliżu naszego miejsca zamieszkania. Przyjęli mnie od ręki, bez kolejki. Myślę, że raczej wszędzie zostaniesz tak potraktowana, a o ile będziesz spokojniejsza, że zrobiłaś wszystko, żeby zobaczyć czy z maleństwem wszystko w porządku -
Nie, dziś mają zawalony dzień i nigdzie nie mogą mnie wcisnąć, ale mam jutro termin u niemieckiej ginekolog z samego rana. Boli mnie brzuch od południa i znów przy podcieraniu pojawiła się duża plama z krwią i z czarnym skrzepem. Mam nadzieję, że już dziś się nie pogorszy
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia ja bym w takim razie jechala na IP takie rzeczy najlepiej od razu sprawdzac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Alphelia ja w pierwszej ciąży też miałam plamienia i od razu pojechaliśmy na IP.
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
A ja dziś na wizycie dowiedziałam się że będziemy mieli synka ale jesteśmy szczęśliwi!
PsotkaKotka a jak u was z płcią?
Annaki a jak tam u Ciebie?
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek winszuje ... u mnie 11 tydz jutro wizyta,płci sie nie dowiem jeszcze ale z imieniem napewno bedzie problem... bez wzgledu na plec hehe Maoam racja... klimat zmienil deczko samopoczucie... a ja na zmywaku przy zmywarce wysokosci 2metrow i tak nie potrzebuje upalu bo sam sie robi(idzie sie rozpłynąć) hehe miłego dnia moje panieEllla
-
Muniek gratulacje . Ja mam jutro prenatalne i stresuje się jak nie wiem....
Pewnie na płeć będzie jeszcze za szybko ale w sumie w tej ciąży jest mi to obojętne. Gdyby nie ciekawość męża to pewnie poprosilabym żeby mi.nie mówiono a co tam ostatnia ciąża to i taka niespodzianka ale mój chce wiedzieć to później i tak bym się dowiedziala. Postanowiłam że jak będzie wszystko ok to zamówię detektor tętna. Jest tego masę na Ebay a ceny w sumie śmieszne. Będę spokojniejsza od wizyty do wizyty.
Muniek a może dołączysz do grupy styczniówek? Mamy też swoją tajną grupę na fb jak byś chciała a jak nie to chociaz na forum na belly -
Dziękuję dziewczyny imie tym razem wybrałam ja,bo dla pierwszego wybierał mąż. Także będzie Marcel.
Annaki wiem co czujesz,ja też przed każdą wizytą mam mega stres. Też myślałam o detektorze,ale w końcu stwierdziłam że odpuszcze sobie. Z młodym nie miałam więc teraz też przeżyje
A co do forum,to ja właściwie mam termin na grudzień
Ale możesz mi dać namiary na fb,może do was zajrze.
Trzymam kciuki za wizytę! Na pewno będzie wszystko dobrze! Aaa ustaw suwaczek
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Wyśle Ci na priv swój namiar na fb, dodaj mnie do znajomych a ja już resztę załatwię hehe
Jest kilka dziewczyn które mają jakos na przełomie termin tak więc myślę że nie będzie problemu
Ja wcześniej też nie miałam ale tak sobie pomyślałam że chyba będę spokojniejsza teraz... Z Leną raz miałam taki przypadek że prawie się nie ruszała ale wtedy mąż był w domu na l4 i mogłam jechać o każdej porze do szpitala a teraz mąż w pracy no i Lena jest to w razie co...a nie wiem na razie się napaliłam
Właśnie nie mogę ustawić suwaczka ż tel. Muszę pokombinowac -
Dziewczyn pytanie z czego macie telefony chodzi mi na kartę . Ja mam abonament i nie wiem totalnie jak to leci ale kuzynka właśnie przyjechała do de chce sobie kupić kartę i teras z czego najlepiej ile kosztuje czy jest dużo internetu ile na miesiąc jak się doładowuje ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 09:05
-
Ja mam t.mobile ale ja potrzebuje tylko na telefony do i od męża więc n8e korzystam z internetu bo teraz jak zlikwidowali roaming to na polskiej karcie mam darmowy Internet i rozmowy więc ż niej korzystam
Poza domem. Ale ponoć w Aldi talk się opłaca, musiałabyś poczytac -
Muniek gratulacje synka!
I piekne imie wybralas
Magdalena nie pomoge bo juz dawno zlikwidowalam tel na karte i mam abonament bo ja duzo korzystam z internetu wrecz bardzo duzo i czesto tez poza domem wiec mnie tel na karte w tym przypadku kosztowal duuuuzo wiecej jak w przypadku abonamentu...
A jak juz jestesmy w tym temacie to te ktire maja abonament gdzie macie, ile.was to kosztuje i jaka macie taryfe? Moj sie niedlugo konczy i chce cos nowego i zastanawiam sie gdzie czy zmienic operatora czy zostac wiec przyda mi sie rozeznanie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700