X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Maoam6 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia współczuję. Niedługo zaczniecie starania na nowo i trzeba myśleć pozytywnie! Możesz dołączyć do staraczek w Niemczech! Silna grupa wsparcia to podstawa!

Alphelia lubi tę wiadomość

oar8rjjg22qc16oe.png
    PCOS
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki :* zobaczymy jutro czy sie ogarniaja bo ja ogolnie bralam pomniejszona dawke zastrzykow w tym cyklu i od wczoraj dopiero zwiekszona mam...
    Jeszcze jutro do innej lekarki bo mojego profesora nie ma jutro :/

Trzymam kciuki za jutrzejsze podgladanko! Na pewno wszystko bedzie dobrze

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Ellla Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia... współczuje... przkro mi bardzo... ale trzymaj się, następnym razem sie powiedzie. trzymam kciuki :) buzka

Ellla
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wróciłam wszystko jest super :). Dziecko duże, machalo rączkami, przeziernośc ż usg wyszła dobrze jeszcze tylko wyniki z krwi

MonjkaDM, Maoam6 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) dzisiaj piątek,wiec kończy sie pierwszy tydzien co zostałam z moja 2 dzieciaczków sama i jest b.dobrze :) Zobaczymy jak pózniej bedzie,bo jednak teraz malutka głownie spi i nie ma z nią większych problemów.Moj starszak przez ten msc jako starszy brat tak mi wydoroślał i jakiś grzeczniejszy sie zrobił haha :) Nie jest zazdrosny o siostrę,tylko by chciał tulić i głaskać.Fajnie patrzeć na tą ich więź,co sie tworzy,aż serce sie raduje <3 Spi tez juz ładnie i dłużej,sam zasypia,juz nie wychodzi z łóżeczka,najwidoczniej musiał sie przyzwyczaić,ze szczebelki wyciągnięte ;) ale do normalnego łóżka jeszcze boimy sie go przełożyć,bo nawet w tym przez ta dziurę gdzie brak 3 szczebelki potrafi wypaść :|

Annaki gratuluje udanej wizyty :* Teraz sie troche uspokój i wyluzuj,stres Ci nie potrzebny.Musisz założyć ze bedzie wszystko ok :)

Muniek gratuluje 2 chłopca :* chociaż pamietam,ze chyba liczylas troszkę na córcię teraz??Ale najważniejsze,ze jestescie szczęśliwi i zeby dziecko było zdrowe!

Magdalena jak iPhonem robic te zdjecia zamazane?bo my tez mamy ale nie wiedziałam o tej funkcji haha wstyd..No my tez zawsze iPhona kupujemy od lat,wiec nie mam porównania do samsunga,bo juz sie tak przyzwyczailiśmy..chociaż czasem Apple czymś wkurza,a moja znajoma co miała iPhona i zmieniła na samsunga twierdzi,ze samsung ma duzo lepsza jakos zdjeć i ogólnie wyświetlacz,oczywiście ten najlepszy model.

Ja mam na kartę w aldi talk,kurcze nie wyobrażam sobie płacić co msc za tel 200€ :O

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    No tak teraz jestem spokojniejsza, tym bardziej że powoli zaczynam 2 trymestr więc jakos tak psychicznie wyluzuję;). Lekarka też mówiła że mam zmienić nastawienie ale detektor i tak zamówię hehe.wogole już zaczynam czuć ruchy, na razie takie delikatne smyrnięcie od czasu do czasu ale już wiem że to jest to, a usg mnie tylko utwierdziło wczoraj ze w dobrym miejscu czuję hehe.
    Teraz odliczam dni do poniedziałku bo we wtorek rano ruszamy na urlop do pl a w piątek za tydzień jedziemy ż teściami nad Solinę. Oni mają tam wynajęty duży dom od wujka tuż przy samym jeziorze i plaży a z tarasu widać zaporę więc miejsce piękne. Nie będziemy tam długo bo 4 dni a później jeszcze na kilka dni do moich rodziców i musimy wracać bo mój mąż od 1.08 zaczyna nową pracę więc te plany urlopowe trochę nam się w tym roku pozmienialy.
    Monika wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chce o coś zapytać na priv ;)
    Cierpliwa a jak u Ciebie wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 10:31

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia super że u Was tak sielankowo :) oby tak dalej!
    A co do płci,wiesz mi było to zupełnie obojętne. Gdy byłam w drugiej ciąży,tak po cichu liczyłam na dziewczynke ale późniejsze poronienie zmieniło moje nastawienie. Teraz modlę się tylko o to by dzidziuś rósł zdrowo.

Annaki raz jeszcze gratuluje udanej wizyty :*

Cierpliwa jak poszło na wizycie?

Natusia_mamusia lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • KarolinaP Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    U nas póki co, nic nie "pykło", ale to był najgorszy pms (?) w moim życiu!
    Miałam normalnie wszystkie objawy ciąży(albo tuż nadchodzącego okresu, ale do niego było jeszcze ze 2 tygodnie!!) :/
    Chyba mózg tak zareagował na sam pomysł starania... Sama nie wiem co to było, ale i słaba byłam i nudności, zapachy, bóle w podbrzuszu, ból cycków nie do zniesienia... Jakieś cholerne placebo :[ Czy Wy też tak miałyście w pierwszym momencie po podjęciu decyzji o staraniu?
    Mam nadzieję że kolejne miesiące już będą normalne, bo chyba się wykończę (jeszcze żeby ciąża powodem była, to było by jakoś znośne- do usprawiedliwienia i z CELEM, ale tak? :/ ).

Alphelia
    Bardzo mi przykro :( Trzymaj się Dziewczyno :*

Annaki
    Gratuluję chłopca! Cieszę się że wszystko dobrze :)

Cierpliwa
    Trzymam kciuki, oby tym razem się udało! :*
    Do staraczek nie dołączyłam, bo chce ode mnie jakieś dane dot. owulacji, powiem szczerze, że póki co, jestem tak "świeża" w temacie staraczkowym że nie mam za bardzo ochoty na popadanie w takie obliczenia ;)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ze pytacie ale niestety porazka poki co... pelno drobnicy s te wieksze urosly o caly milimetr... krew tez nie wskazuje na bliska owulke... dalej robie zastrzyki i w poniedziałek kolejny podglad... ten cykl mnie wykancza...

KarolinaP nic nie musisz podawac to zawsze wyskakuje przed logowaniem ale nie musisz tego robic i bez tego mozesz korzystac z forum... jak wejdziesz na ovufriend.pl to zaloguj sie loginem i haslem jaki uzywasz... jak jestes poczatkujaca to tym bardziej zapraszsm bo mozna zaczerpnac sporo wiedzy a w sprawach cykli itp dziewczyny pomoga zawsze...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• annaki Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dziękuję ale ja jeszcze nie wiem co będzie;). Było za szybko trochę, ale fakt może być i chłopiec
    Cierpliwa no to trzymam nadal mocno kciuki żeby w koncu sie udalo i zebys napisala nam tu ktoregos dnia o pozytywnym teście:*
    Monika już napisałam priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 10:45

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ellla Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety... czwartkowa wizyta...było ok. Lekarz powiedział ze jest dwa tyg wiecej niz orzekl na pierwszej wizycie- 11 tyg.teraz moje obliczenia sie zgadzaja ehhe termin na koniec stycznia.Fasolka ma juz 5 cm.Ogolnie wszystko wporzadku, ale przeglądu podwozia dalej nie maialam hehe normalne?? co najważniejsze... powiedzielismy corce... jest przeszczesliwa ma 6,5 roku. Juz zaczynala miec pretensje ze my nie chcemy jej dac rodzenstwa.wiecie co pwoeidziala ... no przeciez wiedzialam... rzeczywiscie czula, bo sie czasem przytulala i mowila ze mam dzidziusia w brzuszku. hehe ps. jak sie robi te metryczki pod postem? pozdrawiam wszystkie panie serdecznie w te jakze sloneczny dzien :)

Ellla
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia, widzisz wszystko sie super uklada. Ja myślę z z drugim dzieckiem dużo latwiej dzięki doświadczeniu, ja przede wszystkim nie panikuję jak przy pierwszym dziecku i rad moge udzielać sobie sama hehe. Wiem jakie bledy popełniałam a co fajnie wplywalo na rozwój wiec jestem dla siebie malutkim ekspertem hehe

201509284965.png
    201703075565.png
  • Barbarossa Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny!

Chcialabym się dowiedzieć coś o ciązy w DE. Mieszkam tu nie cały rok. W maju tego roku byłam w ciązy ale poroniłam w 6 tygodniu.. Teraz po raz kolejny zaszłam w ciązę.. trochę się martwiłam bo znowu plamiłam.Wczoraj bylam na szpitalu potwierdzić ciązę i zbadać skąd to krwawienie. Okazało się że to krwiak.. Lekarka kazała mi tylko czekać. Dziwi mnie to bo rozmawiałam z sioastrą która już jest w drugiej ciązy i przeszukiwałam forum żeby się czegoś dowiedzieć. Czy to normalne że nawet badania bhcg mi nie zrobili? Powiedziano mi że pozostaje czekanie. W pl zalecają leżenie, luteina.. a tu nic??

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia super ze dajecie radę teraz czym Colin starszy bardziej myśle o drugim on już taki bez problemowy za rok pójdzie do przedszkola wiec myśle ze pora zacząć myśleć tez :p . Co do zdjęć to od iPhone 7 wprowadzili te zamazane zdjęcia

BArbarossa z tego co się otentuje mogę się mylić to tu dla lekarzy ciąża musi być sama na tyle silna żeby nie poronic nie ma żadnej luteiny ani nic . Ale zawsze tu lepiej niż w Anglii tam to nawet usg nie robią do 12 tyg

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarosa tutaj nie robi sie Bety z automatu a wręcz bardzo rzadko. Ja tez nie mialam i osobiscie nie znam dziewczyny ktora by miala. Ale zawsze mozesz poprosic zeby Ci zrobili tylko bedzie to badanie platne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 15:20

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarossa moja kuzynka tez miala krwiaka i dostala utrogest na podtrzymanie i miala co tydzien usg dopoki nie bylo wiadomo ze wszystko dobrze i krwiak nie zagraza juz bardzo ciazy...

Ja jednak sie na iPhona nie skusilam jakos mnie w dalszym ciagu nie przekonal... zostalam przy samsungu i wzielam S8+...

Ja dzis bylam na monitoringu pechedzyki szalu nie robia ale w krwi juz wszystko dojrzałe gotowe i na szybko zmieniali termin iui... mialo byc w srode a jutro ovitrelle dzis jeszcze zastrzyk na stymulacje ale dzwonili ze juz dzis na pekniecie no i jutro podchodze do mojego ostatniego iui...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Pauline Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, jakie podpaski na okres połogu możecie polecić?

f2wl3e5edotzvl62.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dokładnie z 2 dzieckiem duzo łatwiej i tez mam tak jak Ty,ze duzo spokojniej ;) chociaż ja i z pierwszym do panikar nie należałam ;) Wczoraj mielismy cięższy dzien,bo mała cały dzien nie mogła zasnac,jak zasnęła to sie za 10/15 min budziła.Dopiero wieczorem po kąpieli padła..

Moja córa ma na pleckach naczyniaka,miała ktoras z Was moze z tym styczność??

Magdalena ale my wlasnie mamy iPhona7 a zdjeć zamazanych nie robi,to gdzies w ustawieniach pewnie trzeba kliknąć?

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia ja nie mam iPhona mam Samsunga ale u mnie do zdjec rozmazanych wlasnie w ustawienuach sie klika ze chodzi o jeden element oddzielony od reszty tla a jak juz zdjecie gotowe to moge zawsze ma nie klikac i dowolnie wybierac czy ma byc tlo rozmazane czy pierwszy plan a tlo wyrazne... poszukaj w ustawieniach jak wlaczysz aparat moze gdzies w efektach specjalnych czy cos takiego... sama nie wiem dokladnie gdzie bo u mnie te opcje wyskakuja jak palcem przeciagne w jedna strone ekranu...
    Fajnie ze tak dobrze dajesz rade bo pamiętam ze sie balas jak to bedzie jak juz sama z maluchami zostaniesz... dobrze ze twoje obawy sie nie sprawdzily...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 10:05

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Maoam6 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarossa wiele zależy od ginekologa. Jak pomęczysz to zrobią ci wszystkie badania i dadzą luteinę. No chyba że lekarka się uprze.

Ja wczoraj miałam badania. Dzidziek jest książkowy waży ponad 1400 i ma troszkę ponad 40 cm. Zwisa już głową w dół i mam nadzieję, że tak już zostanie. Chcieliśmy zrobić 3D i usiłowaliśmy ale zasłaniał się rękami, więc zobaczymy go dopiero w październiku na żywo.

Z tymi podpaskami do połogu to sama bym chciała wiedzieć. Przecież to będzie armagedon zwłaszcza jak sobie przypomnę mój okres...

Cierpliwa kciukam!

oar8rjjg22qc16oe.png
    PCOS
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ