Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Agattee- w niektorych szoitalach sa profesjonalni forografowie ktorzy chodza po salach i pytaja sie rodzicow czy chca zrobic dziecku zdjecia. Ja jak urodzilam synka to taka sesje zrobilismy jak synek mial dzien. Fotki wyszly super, fakt ze troche kosztowaly ale bylo warto bo to cudna pamiatka Teraz oczywiscie tez bedziemy Julianka fotografowac
Aniolek- A ty tej poloznej placisz za to ze bedzie przy twoim porodzie? Bo z tego co ja wiem to takie uslugi sa tylko jak wezmie sie prywatnie polozna, ale to kosztuje okolo 400 euro. Nnormalne polozne to tylko wizyty domowe robia..(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
A ja dzisiaj bylam na tym ctg u tego zastepczego lekarza bo jak pisala moja ginka jest chora i jestem mega zadowolona. Bo nie dosyc ze zrobiono mi je to jeszcze lekarz mnie zbadal, pobral krew do analizy. Sprawdzili mocz, cisnienie, wage ot zostalam obslurzona w pelnym pakiecie pomimo ze tego nie mialam miec robione....Na ctg wyszly ze mam lekkie skurcze ale lekarz mnie uspokoil ze to jeszcze nie jest nic niepokojacego ale oczywiscie zalecil zwolnienie tempa i odpoczynek. A co najwazniejsze wedlug lekarza glowka malego jest juz na dole a to znaczy ze maly zdolal sie odwrocic i ze nie bede musiala miec cc
Hehe mezowi powiedzialam ze przy kolejnym dziecku od razu ide to tego lekarza , pomimo ze to niemiec(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Moja polozna ma jakies wtyki chyba w tym szpitalu mowila ze jak bede rodzic to dzwonie do niej i ona przyjedzie do szpitala teraz na ten geburstplanung tez nas umowila z jakas jej znajoma lekarka wiec boje sie ze beda obie nastawione na sn wiec bym wolala zalatwic skierowanie od lekarza bede probowac mam nadzieje ze moja lekarka bedzie spoko i mi da jak nie to sie rozbecze moze wezme ja na litosc hehe a nawet jesli by mi sie nie udalo zalatwic cc to nie chce rodzic z ta swoja polozna najwyzej jej nie powiadomie ze rodze tylko pojade do szpitala i powiem jej po fakcie ale mam nadzieje ze uda sie z ta cc bo nie chce na sile rodzic duzego dziecka zeby mnie wymeczyli a na koniec pocieli albo zeby sie cos malenstwu stalo juz przez jednych debili w pl mialam z malym rehabilitacje wiec nie chce jeszcze raz tego samego a wlasnie mi sie przypomnialo ze jak mowilam mojej poloznej ze mlody byl odwrotnie ulozony i przez to mial wzmozone napiecie miesniowe to mowila ze kazde dziecko ma a pozniej z tego wyrasta a mi w pl neurolog powiedziala ze maly jest sztywny strasznie i ze jak bym tak to zostawila to by mogl nie chodzic nie siedziec wiec ja juz jej nie ufam a nie chce sie stresowac przy porodzie ze ona bedzie robic wszystko zebym urodzila sn bo ja chce miec zdrowe dziecko
aaaa no i za polozna nic nie place
mamax super ze jestes zadowolona z wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 18:57
-
Dziewczyny co lepiej znaja niemiecki moze mi ktoras zobaczyc na stronie mojego szpitala jakie maja zdanie na temat cesarki czy jest tam cos wspomniane czy robia na zyczenie tu daje link z gory dzieki
http://www.barbaraklinik.de/de/medizinische-kompetenzen/gynaekologie-geburtshilfe-brustzentrum-hamm-ahlen-soest/geburtshilfe/die-geburt.html -
nick nieaktualnyJa dziś byłam u nowej lekarki. Fajna babka, rozwiała moje wszystkie wątpliwości i cierpliwie odpowiadała na pytania, zupełnie inaczej niz poprzedni lekarz. Moja drgania powieki, bóle nadgarstków i plamki na paznokciach to przez to ze mały zabiera mi witaminki. Dostałam na dwa tyg. pakiet darmowych witamin i przepisała mi magnez. Po ostatniej interwencji połoznej, która zaleciła mi zelazo jego pozio podniósł sie do "normalnego" poziomu; więc teraz chyba jestem w dobrych rękach bo poprzedni lekarz na wszytsko mi mówił ze to normale w ciąży, normalne objawy i ze jestem młoda i zadnych witamin nie potrzebuję.
Oczywiscie pytałam też o cc, powiedziała mi ze jak pójdę na gebirtsplanung to mam to zgłosic w szpitalu i oni musza mi to zrobić skoro ja sobie tak życzę, a w razie czego ona może mi wypisac skierowanie Więc Aniołku - na wizycie w szpitalu, czy to koleżanka położnej czy nie, powiedz tylko ze Ty chcesz i już.
Aniołku historię z porodem w PL masz podobną do Agitki. Na pewno teraz będzie ok
Mój mały wazy 800g, wszystko ma w normie, i z położenia poprzecznego przekręcił sie jakby o 25%, niby glówke ma w dole, ciałko na boku a nogi zarzucone na glowę
-
Mnika- Super ze zmienilas lekarke To ty zadnych witamin nie bralas? Matko ja od poczatku lykam ( ginvital) witaminy dla kobiet w ciazy a mimo to odczuwam ze synek jeszcze ze mnie bierze witaminki.
Ja dzisiaj od rana bylam u lekarza z synkiem. Maly cala noc kaszlal, goraczkowal i plakal z bolu. Okazalo sie ze mamy zapalenie krtani ale zadnych lekow nie dostalismy, po za tym ze w razie goraczki podawac nurofen. A ja chcialabym jeszcze jakis syrop czy cosik na gardlo bo maly oczywiscie nie chce nic jesc(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyNie brałam nic, bo poprzedni lekarz nic nie kazał...A te witaminki Twoje mają DHA w składzie? Ja dostałam na próbę teraz Velnatal Plus - ale jakoś słabo mi po nich, tzn. po nich to nadwyros napisane - wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą i dizś jest mi słąbo, rano miałąm mdłości; ale mąż twierdzi, ze może to tak tylko na początek bo do tej pory nic nie brałąm a teraz organizm dostał dawkę witamin i magnez i dostał coś jakby szoku, moze ma rację...na razie mam te witaminy na 12 dni i zobaczymy jak sie będe po nich czuła, bo sama lekarka powiedziała, ze jak bedzie ok to mogę je sobie kupić. Te witaminy jednak do tanich nie należą bo za 30 tabletek trzeba zapłacić ok 17-24 e, wydaje mi się to dużo. Porównywałam skłąd z Femibionem i mają prawie to samo, Femibion nie ma tylko selenu i cynku (a tego i tak jest mało w tym Velnatalu), no a jest dużo tańszy. Musze znaleźć skład tego Gynvitalu i zobaczę.
Mamax - a chociaż syrop z cebuli? Albo cos na własna rękę kup, no bo przeciez go boli to nic dziwnego, ze nie chce jeść. Kurcze ja słyszałąm, ze lekarze tutaj też mają trochę luźne podejście do dzieciecych przeziębień ale czasem to mnie przeraża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:04
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam sie z Annaki ze nie ma potrzeby kupowac drozszych witamin. Ja moje ginVital ( maja W skladzie DHA) biore tylko dlatego ze u starszego synka tez bralam ale one sa dosc drogie.przy starszaku placilam za nie jakos ponad 40 euro i to za 30 tabletek.Jak zaproponowalam mezowi ze moze tym razem bede brala tansze to ten sie obruszyl ze mowy nie ma. Ma byc sprawiedliwie. Skoro przy jednym bralam te witaminy i maly jest zdrowy to przy drugim tez Z tym ze teraz znalazlam lepsze rozwiazanie i juz tych witamin nie kupuje w aptece tylko zamawiam przez amazon bo tam za nie place tez ponad 40 euro ale tabletek jest 60 a wiec na dwa miesiace(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Mi położna też polecała Gynvital lub Femibion, z kolei lekarka mówiła że jak się w miarę zdrowo odżywiam, jem owoce i warzywa i fastfoody max 1 w tygodniu to jest ok i nie muszę brać żadnych witamin bo dostarczam wszystkiego z pokarmem. Według niej firmy farmaceutyczne mocno naciągają kobiety w ciąży. Ale ja i tak biorę od początku witaminy dla kobiet w ciąży ale też te tańsze z rossmanna lub doppelHerz dla cieżarnych. Oprócz tego biorę magnez i żelazo (bo mam za niski poziom) i kwasy omega 3 bo niestety nie przepadam za rybami...
A dziś znowu byłam na bazarku dla dzieci, tym razem w mojej miejscowości, ale kupiłam tylko rajstopki i miękkie buciki. Już nie szaleję bo zastanawiam się czy w ogóle zdążę we wszystko ubrać moją małą.
a! no i byłam też ostatnio na Infoabend w szpitalu. Niestety sama, żałuję że mąż nie mógł być ze mną bo nie do końca wszystko zrozumiałam ale dostałam sporo ulotek więc na spokojnie w domu poczytam co i jak. A najważniejsze że oprowadzili nas po wszystkich salach i przynajmniej już mogę sobie wyobrazić jak to mniej więcej będzie29.11.2014 - Simon - moje Szczęście -
Mala M- A w tych twoich witaminach dla kobiet w ciazy co bierzesz nie ma juz kwasow omega 3 ? Bo w moich sa wiec dodatkowo nie trzeba brac. A ryb tez nie jadam No magnez i zelazo tez lykam
A ja sie wzielam dzisiaj za mega porzedki w pokoiku synka i w naszej sypialni. W niej bedzie z nami malenstwo wiec czysciutko ze ani pyklku czy kurzu nie moze byc
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyJa właśnie dziś w aptece pytałam o ten Venatal Plus i kosztuje 30 euro za 30 tabl. Więc sporo, porównam skład z tymi z Rossmanna a w razie czego wezmę Femibion bo skład jest prawie identyczny.
Mała M - mój poprzedni lekarz też tak mówił, ze witaminy i kwas foliowy to nabijanie kieszeni firmom farmaceutycznym, ale ewidentnie zaczęło mi czegos brakować, bo jak pisałam wyżej, zaczęły się drgania powieki całymi dniami, te okropne bóle nadgarstków, paznokie zaczey mieć nierówną płytkę i takie plamki, więc chyba przestało wystarczać to co jem na co dzień i witaminy jednak zaczęły być potrzebne. Już po 2 dniach z magnezem przestała mi drgać powieka A po 3 tygodniach z wypijanym żelazem jego poziom podniósł się o calą jednostkę (czyli tyle ile wcześniej spadło). Ja też nie jestem za faszerowaniem się niepotrzebnie, ale chyba jednak w ciąży faktycznie dziciaczki nam zjadają dużo z naszego organizmu i tzreba to jakoś uzupelnic.
Ja zapomniałam dziś o bazarku Ale u mnie jeszcze są często, praktycznie co weekend jest w okolicy wiec jeszcze się wybiorę, tylko na ubranka już nawet nie patrzę Ostatnio mama kupiła małemu boski sweterek taki wełniany jakby w C&A, ale zastanawiam się czy nie wymienić na większy, bo on jest od 3-6 m-cy, a to będzie już wiosna pełną parą i początek lata, wiec zbędny będzie, chyba wymienię go w przyszłym tygodniu na większy i będzie na jesień. -
Monika- Hm sweterek wymienic mozesz ale wez pod uwage ze wiosna, latem czy nawet wieczory nie zawsze sa cieple i jakis sweterek czy bluza sie przyda
Uf wrescie sie uporalam z porzadkami(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Czesc Dziewczyny!
Jak sie macie???
Pytalyscie o porod z tego co pamietam.
Porod odbyl sie przez cc i jestem bardzo zadowolona.
Moje Szczescie slicznie je z piersi, a o to sie martwilam na poczatku:)
Jest przekochanyyyyyy
Moge na Niego non stop patrzec, słodziaczek taki do schrupania ze hoho
W szpitalu położne się nad Nim rozpływały:) a jedna doktorka (ktora pokazywala pierwszy raz jaj przewijac) wybaczyla mu nawet to ze ja obsikał hahaha
Wspaniałe uczucie mieć przy sobie własne Szczęście w postaci małej Osóbki:)
Dziewczyny, pytalam juz ale chyba nikt nie odpisal:/
Jak wyglada badanie U3??? Co robia, o co pytaja?