Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika
Moze warto w te dni które śpicie dłużej nastawić budzik na 4-5 wstać do małego i isc z Nim siku . Mówię bo u nas często Colin się budzi o 6:30 i ma mega pełny pęcherz od razu bieg na nocnik . O tej godzinie już jasno wiec nie ma
Szans żeby znów zasnal . Są dni ze wstaje o 4-5 idziemy siku wtedy dalej bez problemu zasypia i śpimy trochę dłużej nic normalnie bo nic go „ nie ciśnie „
Mamy tez zawsze mamy jedna rundkę o 1 w nocy na ubikacje . Ale on tez pije dużo wody jak szalony szczególnie do kolacji .
Anka
Jak boisz się lotu samolotem zorganizujcie podróż autem .
Anka8288 lubi tę wiadomość
-
Monika może na początku trochę częściej budzić dziecko na siu siu, trudno mi doradzić bo to jeszcze przed nami, od pół roku w dzień bez pampersa a w nocy, raz się budzi na nocnik ale w większości przypadków robi w pampers.
Magdalena autem to już całkiem odpada, Dominik lubi jeździć ale tylko niedaleko, długie podróże to zaraz się nudzi, chce żeby go odpiąć z pasów a parę razy nawet wymiotował.
Samolotem lecielismy już rok temu ok 10 godzin w jedną stronę i było super. A tym razem byłoby to ok dwie i pół godziny i na miejscu a autem to wieczność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 10:30
-
Dzięki dziewczyny. Właśnie planuje jutro tak zrobic. Poprostu jakoś nie pomyślałam, żeby wcześniej wstać. Poszłam do niego jak zwykle jak ja kladlam się spać ale nie chciał. I jakoś nie wpadłam na to że sobota to śpimy ciut dłużej...
Anka czyli jak Dominik nie miał dwóch lat to dał radę tak długo? Nas ciągnie czasem gdzieś dalej ale obawiamy się długich lotów. W marcu lecielismy na Fuerteventura 5 godzin z kawałkiem i ostatnie 20 minut już mu się nudziło i krzyczał "Panie pilot, szybciej" Ale do Turcji ostatnio już nie było problemu ale lot był krociutki.
Autem w długie trasy (Pl) wybieramy się w nocy. W sierpniu mamy trzydniowy wypad do Wiednia i też jedziemy autem i zobaczymy jak to wyjdzie.
Endokobietko czy Ty kupiłaś w końcu jakiś Bollerwagen? Ja bym chciała kupić na ten Wiedeń. U nas w zoo są takie fajne drewniane gdzie dziecko może w nim jeździć i taka opcje bym chciała, że jak będziemy chodzić po mieście żeby go gdzieś wsadzić. Bo długo jednak nie da rady chodzić a wózek odpadł już rok temu. -
Monika, dokładnie rok temu lecielismy na Seszele i lot był długi ale spokojny. Każdy start go usypiał. Obsługa samolotu zagadywała go trochę, stewardessy pokazywały mu swoje małe zaplecze no i mieliśmy miejsce dla osób z dziećmi gdzie jest dużo miejsca na podłodze mógł sobie tam siedzieć i bawić się, do tego obiad przygotowany specjalnie dla dziecka, jakieś deserki też dostał. Lecielismy z przesiadką najpierw 8 godzin potem jeszcze 2 i między lotami spał bo to akurat noc wypadła. Te 2 godziny lecielismy już mniejszym samolotem i nie było tyle miejsca ale na kolanach też daliśmy spokojnie radę.
Do Polski też jedziemy wieczorem żeby przespał trasę, Dominik nie usiedzi na miejscu za długo a już w pasach to marudzi że go pupa boli. Próbowałam wszystkiego bajki, piosenki, wygłupy, tłumaczyć że mama zapina i tata tez, że tak trzeba dla bezpieczeństwa i nic niestety. Chciałabym żeby spokojnie jechał bo to strasznie męczące dla wszystkich ale już nie mam pomysłu. -
O Magdalena dzięki, miło z Twojej strony :*
Właśnie jesteśmy na etapie wybierania i choć mąż był początkowo sceptycznie nastawiony, bo "jak my go w tym będziemy wozić, jak to będzie wyglądać" itp. to pooglądal i stwierdził że fajne to i jednak to dobry pomysł. My czasami chodzimy na dlugasne spacery a mały nie daje rady tak długo, mąż ma problemy z kręgosłupem więc na barana go też zbyt długo a dla a mnie mamy jest już za ciężki, poza tym zawsze będzie można polazic po jakimś miasteczku więc teraz mąż już uważa że to super pomysł Czasami faceci są jak dzieci...
Anka i jak Seszele? Warto jechać? My jesteśmy typami którzy przy okazji coś byśmy zobaczyli, było by coś dla nas czy to typowo na plażowy wypoczynek? -
Monika, dla mnie osobiście tam jest super. Możesz pojechać do stolicy pozwiedzać, jest parę punktów widokowych, stara fabryka herbaty, można wykupić taki objazd po wyspie z przewodnikiem taką indywidualną i on pokaże najlepsze miejsca, albo samemu znaleźć w internecie i całą wyspę objechać autobusem. Pełno pięknych różnych plaż woda w różnych kolorach. Są trzy główne wyspy można popłynąć z Mahe na mniejsza wyspę i tam możesz objechać rowerem. Nurkowanie, latanie na takim spadochronie za motorowką. Pełno atrakcji, niestety trochę drogie te atrakcje. Ale też bez tragedii
-
Anka suoer filmik niestety chyba takie urlopy nie dla nas
Ale oczywiście widzę twój mąż lata drona ? Jaka ma ?
Mój mąż tez ma i lata namiętnie na każdym urlopie . Piękne widoki z górę których nie ma nikt innych
Do tego mała reklama handlujemy między innymi DJI i wszystkimi dodatkami do tego wiec jak by coś twoi mąż potrzebował to zapraszam napewno pare € taniej da się zrobić
Monika rozumie cię doskonale bo u nas dalsze spacery tez nie wchodzą w rachubę :)jedyny plus ze jak jest z górki to jeździ na rowerze Colin a pod cisne go za ramiona a on ma nóżki u góry
Myśle ze za taka cenę w lidlu opłaca się kupić ten wózekWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 17:25
-
Magdalena tak mój mąż to jest uzależniony od latania na wakacjach, wstawał o 6 rano żeby polatać zanim Dominik wstanie, ma DJI phantom 4, szkoda że dopiero teraz się zareklamowałaś bo ostatnio kupił filtry do drona i gimbal DJI osmo 2
a macie jakaś stronkę żeby sobie popatrzył? -
Mój mąż lata dji mavic pro teraz ma wyjść 2 wiec pewnie będzie zmiana wczoraj nawet dokupił sobie kolejne 2 baterie specjalnie na urlop i tym sposobem już ma 6 żeby tylko mógł latać jak najdłużej hehe
Jakies 3 tyg temu testował tez te dji Google fajna zabawka ale jakoś za ciężkie i w ciepłe dni wszystko spocone .
Ja daje fory zawsze ma swoje dwie godzinki na latanie a potem czas dla nas
https://www.edel-tone.de
Tu nasza strona
I w menu pod just for fun
Wydaje mi się ze nie wszystkie produkty są wsadzone możesz jeszcze na ebayu popatrzeć a jak coś innego byście chcieli wystarczy zadzwonić lub napisać meila i każda możliwa rzecz z dji da się zamówić
http://stores.ebay.de/Edel-Tone-Shop?rt=nc&_from=R40&_trksid=p2056350.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xdji+.TRS0&_nkw=dji+&_sacat=0Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 18:37
-
Wooow. Anka pięknie, naprawdę extra Seszele wpisane na listę wakacji kiedy Vincent będzie starszy. Póki co obieramy jednak bliższe kierunki
Kurcze do tej pory myślałam, że ta zabawa dronami to taka trochę dziecinada a tu proszę jakie fajne pamiątki z wakacji można mieć. Mój mąż to tylko z aparatem lata i teraz męczy mnie o nowy obiektyw hihi.
W najbliższym czasie chcemy może wypadu pod namiot spróbować, bo już dwa urlopy w tym roku były, trzeci zaplanowany na grudzień więc teraz tylko małe wycieczki max. na weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 19:01
-
Monika to zależy w jakim celu i jakiej kto używa . Są drony są 100-500€ ale szczerze bała bym się tym latać ze spadnie i kogoś zabije . Te drony o których piszemy są profesjonalne gdzie cena może sięgać do 30.000€ z aparatami które wykorzystują do kręcenia filmów . Do tego do dron jest pare zasad które trzeba przestrzegać mieć zezwolenie plus znać miejsca gdzie można latać
Niestety będąc na lazurowym wybrzeżu udało nam się pokręcić z góry ale dzwoniąc do Monaco o prośbę usłyszeliśmy ze niestety nie mamy $$$$$$$$$$ na koncie nie mamy jachtu wiec nie mogą nic zrobić
Ale co chodzi o aparat moi mąż tez zaczął trochę śpiewać z super obiektywem polecasz coś ? Chodzi żeby robić profesjonalne Zdjęcia produktówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 20:05
-
Mycha ja od 28tc mam co dwa tygodnie ctg ale wizyty z usg nadal co 4 tyg wiec wychodzi ctg za 2 tyg ctg plus wizyta z usg za 2 tyg tylko ctg za dwa tyg wizyta z ctg i usg i tak naprzemiennie... w tym tyg znow mam ctg a za 2,5tyg mam ctg plus wizyta z usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 00:33
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Monika, tak kupilam fuxtec ct 700. Nie bralismy go na urlop, ale niektorzy mieli takie same i bez problemu wzieli je do samolotu. Jestem z niego mega zadowolona, naprawde super jakosc, moge z czystym sumieniem polecic, ale on jest na 1 dziecko, na 2 sa wieksze z tej firmy. Dlugo sie zastanawialam i jednak wzielam mniejszy, zwinniejszy i dla nas praktyczniejszy.
-
Endokobietko właśnie też go oglądamy. Na 1 dziecko chyba nam wystarczy bo tylko jedno mamy Mąż znalazł też drewniany, który można złożyć i bardzo nam się podoba. Jeszcze decyzja nie zapadła.
Magdalena takie rzeczy z tymi dronami? W życiu bym nie pomyślała. O aparacie mogę Ci powiedzieć tyle, że dziewczyna która robiła nam zdjęcia ślubne powiedziała tylko, żeby wybierać Nikon a nie Canon bo że niby dłuższa żywotność i lepsza jakość. Mamy Nikon D5100 ale kupowalismy go 6 lat temu i teraz jest już masa nowszych modeli. Natomiast zdjęcia robi świetne, do tego stopnia, że kiedyś mąż był poproszony o sprawowanie funkcji fotografa na weselu. Teraz chce dokupić obiektyw szerokokątny i jakiś co mega zoom może robić, ale to nie są takie drogie rzeczy jak te drobny o których wspomniałas. To nie jest moja bajka więc jakbyś chciała to mogę go podpytać o konkretne modele tych obiektów, ale myślę że do zdjęć produktów ten podstawowy zupełnie by wystarczył bo nasz podstawowy robi też całkiem niezłe makro.
Od trzeciego trymestru jakoś miałam wizyty co 2 tygodnie- ctg plus usg u lekarki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 14:50