X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała, żeby maleństwo było z nami w sypialni na początku. Czasem dzieci budzą się na jedzenie co godzinę a ponieważ chciałabym karmić piersią to nie wyobrażam sobie łażenia tam i z powrotem po domu.

Podoba mi się Tripp trapp :) a co myślicie o tym bujaczku? Też można go na stołeczek zapiąć ale to już jest chyba inny typ. Pomysłowe mają też te wanienki składane.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a w której części Norwegii Ty mieszkasz?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tromsfylke :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tam rzeczywiście zimno :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są raczej lekkie zimy, za to czesto pada i wieje. Chciałabym wózek na dłuższe spacery, mam blisko jezioro. A z drugiej strony łatwy w transporcie bo czesto jeździmy. Ten baby jogger składa sie szybko i łatwo.
    Kołyska tez mi sie bardzo podoba, tylko przeraża mnie kupowanie rzeczy na chwile. Nie wiem jak długo dziecko moze spac w takiej kołysce?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki bujaczek Froggie?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ja słyszałam że w kołysce tylko kilka miesięcy bo jest niebezpieczna gdy maluch zaczyna się przekręcać, siadać itd...

Mi się podoba bujaczek kinderkraft Easy Swing :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia pisałam o tym bujaczku: https://www.stokke.com/global/highchairs/stokke-steps/3501.html

Nie wiem czy to nie jest przerost formy nad treścią. Z opowiadań koleżanek dowiedziałam się, że dzieci lubią po prostu leżeć w bujaczku, nieważne czy będzie miał wodotryski czy nie. Tripp trapp można potem rozbudować i wykorzystać dla starszego dziecka a ten stołeczek to chyba tylko podpórka dla bujaczka...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez fajne:) tylko ciekawe, czy dostępne w No

Tutaj jest ta opcja, o ktorej pisała Carolline
    http://www.barnashus.no/catalogsearch/result/?q=Tripp+trapp+newborn#page=0&top=1&

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, te ceny to oni z kosmosu biorą :) Przemysł dzieciowy, ślubny i pogrzebowy chyba nidgy nie zbankrutuje :D

Carolline, Kitaja lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie kupuję nic tak bardzo przyszłościowo :D Jak maluch podrośnie, zacznie siadać, to będę myśleć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ten tripp trapp jest z nakładka newborn. Powiem szczerze, że kusi mnie ta opcja, bo chciałabym mieć dziecko przy stole podczas posiłków. A ten stołeczek posłuży i kilka lat potem. Zawsze można poszperać na finn.no :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 21:17

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na finn.no jest sporo i krzesełek i fotelików newborn. Wydaję mi się, że opcja samego bujaczka wystarczy.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzesełko skuszę się w momencie jak maluch podrośnie, przejdzie na słoiczki itd :)
    na start na pewno kupię ten leżaczek huśtawkę kinderkraft :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz nakładkę newborn teraz tylko stołek dokupić, ogolnie to zamiast bujaczka bedzie do tego mamy huśtawkę na pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 09:49

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline czekam na Twoją opinię jak wypróbujesz :) mam nadzieję, że znajdziesz czas po porodzie, żeby tu do nas zerknąć i opisać swoje doświadczenia :)

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa jak tam wizyta teściów? Żyjesz?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Giannaa jak tam wizyta teściów? Żyjesz?

To była wizyta moich rodziców ;-) o 17 odstawiliśmy ich na lotnisko i w końcu mamy cisze i spokój... mama była 1,5 tyg ojciec doleciał w środę...wszystko fajnie pięknie ale jesteśmy już umęczenie (ja z mężem :P) przez ten czas zrobiliśmy 1000km bo chcieli trochę pozwiedzać ...wczoraj byliśmy w Oslo i już chyba nikt więcej nas tam nie wyciągnie... poruszanie się samochodem tam tylko dla spokojnych i opanowanych... nikt by mnie nie namówił, żeby tam mieszkać.

Jutro o 9:30 mam kolejne USG w szpitalu bo tak jak wspominałam tydzień temu Julka nie chciała pokazać położnej dobrze serduszka.

Widzę, że rozmawiacie o bujaczach itp... jak dla mnie super wynalazek mam po młodym taki http://www.allegro.swiat.masternet.pl/KP5523 jest świetny ...regulowany dla maluszka i troszkę starszego dziecka. Miałam też coś takiego http://www.3kropki.pl/img_pg/4/2/3/big_4f71d8b317156.jpg też fajny ale sprzedałam. Teraz bedę polować na coś takiego http://lezaczki.pl/photos/fisher-price-hustawk-kolyska-lezaczek-na-prad-2788018198.jpg bądź tego typu ;-) Oczywiście leżaczek...ten co wstawiłam pierwszy przywiozę z PL. Jak szlam się kąpać to młodego w leżaczku zabierałam i stawiałam w łazience, żeby mieć go na oku, naprawdę przydatna rzecz to jest.

Co do łóżeczka...młody spał w swoim pokoju od początku tylko ja spałam z nim przez pierwszy miesiąc czy dwa...później przeniosłam się do swojego pokoju. Tak też jest dziecku łatwiej bo bardzo często jest tak, że zmiana miejsca = problemy z zasypianiem itp... Teraz, młody dostał mniejszy pokój a my zrobiliśmy sobie sypialnie we większym dlatego, żeby wcisnąć tam łóżeczko. Po kilku miesiącach... liczę na to, że jak Julka będzie miała najpóźniej 6 m-cy to Olka przeniosę do niej a my przeniesiemy się na ten mniejszy pokój.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiałam nad tym czy zmiana miejsca nie powoduje problemów ze spaniem, dlatego poważnie się zastanawiam, czy na początek nie przeniesiemy się do pokoju obok pokoju maluszka.

Mojemu staremu seterowi wyszły jakieś ciemne plamy, ani się tam nie drapie ani nie wypada mu sierść w tych miejscach. Wybiorę się w tym tygodniu do weta i od razu ogarnę roczne szczepienia, bo już niedługo termin.

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to piękną mieliście wycieczkę :) Co zwiedzaliście?
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, oby tym razem Julcia ładnie się zaprezentowała :)

Giannaa lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ