X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti Ty też napisz jutro co z psiurkiem. Ile ma lat?

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    ja mam nadzieję, że moje maleństwo w końcu zaprezentuję się i pokaże nam kim jest, chociaż pewnie to dziewczynka jak jeszcze nikt nie zauważył siuraka. W ogóle to mi się dziś śniło, że miałam jakieś takie śmieszne zdjęcia na telefonie z usg i tam było widać jajka hehe.

Froggie
    Ten pies ma 14 lat, ogólnie książkowo setery żyją 10-12 lat, więc domyślam się że mój ma jakieś starcze zmiany na skórze, przez ostatni rok też mu wyrosło mu kilka brodawek, ale wet stwierdził, że raczej nie ma sensu tego ruszać.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna daj znac jak jutro po wizycie. Ja mam w srode i troche sie denerwuje. Czasem mały bardzo mało daje znac o sobie, moze tylko z 2 razy dziennie cos tam poczuje. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, to rzeczywiście mogą być jakieś plamy od wątroby... Ale najlepiej skonsultować z wetem. Trzymam kciuki :)

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy maluszków :) Cynnia, czytałam, że w 18 tygodniu nie trzeba się martwić jeśli te ruchy są sporadyczne. Wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 00:02

Cynnia lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja mam lozysko na przedniej scianie i jakies tam smyranie czulam gdzies od 17 tyg ale na dobre to dopiero kolo 25-26 tyg zaczelam odczuwac ruchy tak, ze bylo wiadomo na pewno, ze to to.

Cynnia lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj leżąc nieruchomo, zamknęłam oczy, oddychałam baaardzo miarowo i spokojnie i chyba poczułam pierwsze ruchy :) Takie jakby pękanie bąbelków w brzuszku :)
    Kiedy to się powtórzyło kilka razy wzięłam detektor żeby sprawdzić czy faktycznie maluch fika czy śpi a matka schizuje :D
    No i fikał jak szalony, nie dało się go posłuchać bo zaraz uciekał, i w momencie kiedy go złapałam, był trzask przy ruchu i wtedy czułam takie coś... :)
    Ale gdy chodzę czy nawet siedzę i robię cokolwiek nie czuję tego... dopiero jak się wyciszyłam, połozyłam równo...
    Ale czy to nie za wcześnie? Niby wg USG maluch starszy o 5 dni a te ruchy są bardzo subtelne ale mam przeczucie a nawet pewność że to to :)

Giannaa, daj znać po USG :)

Froggie lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma czuła ruchy w 13 tygodniu, nie ma co mówić, że za wcześnie, bo każda ciąża i każdy organizm jest inny :)

Chociaż mój maluch daje już poważnie o sobie znać, to jak mam ruchliwy czas, coś robię, sprzątam, załatwiam to też nic nie czuje. Dopiero jak sobie spokojnie siedzę, leżę, a ostatnio jak śpię o 5 rano pobudka !

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak aktywność dzieciaczków niewiele ma wspólnego z porami dnia :) Czytałam, że warto obserwować kiedy maluch wariuje a kiedy śpi, bo po porodzie ma podobny rytm :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez czuje takie smyranie juz od 17 tc ale sporadycznie i zadnego kopniaka jeszcze nie było:( czekam z wytęsknieniem.

Moja córcia mało sie ruszała w brzuszku, nawet pod koniec i potem była strasznym śpiochem:) także to by sie zgadzało z tym co Froggie pisze:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    No tak aktywność dzieciaczków niewiele ma wspólnego z porami dnia :) Czytałam, że warto obserwować kiedy maluch wariuje a kiedy śpi, bo po porodzie ma podobny rytm :)

Mój będzie śpiochem :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka daj Mu czas :D jeszcze ma kilka miesięcy, żeby się rozruszać :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do doemu... jeszcze chcielismy w skatt załatwić nr personalne ale siedzieliśmy tam 1,5h i wyszliśmy 7 okienek a 2 czynne ...mąż miał telefon za telefonem bo urwał się z pracy i tak się stresował, że odpuściliśmy...

Malutka ma się dobrze, oglądały ją wie położne bo trafiłam teraz na inną i ona zadzwoniła po tą położną co tydzień temu robiła mi USG. Miałam tłumacza wiec komfort 100% ;-)

Zapytałam się też o płeć bo ja niedowiarek jestem :P i też mi powiedziała, że wygląda na dziewczynkę ale ma pępowinę miedzy nogami...no skoro druga położna widzi dziewczynkę to chyba powinnam mieć pewność ? Ale ta położna to zero delikatności miała w sobie :P chociaż przemiła babka. Tak mnie ugniatała, że Julka się buntowała i wymachiwała łapkami i nóżkami, Fajne to jak czujesz i widzisz ruchy dziecka :P ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:04

Cynnia, Carolline, Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, wiem, ale jak słucham detektorem to zauważyłam że rano długo śpi i ma niziutkie tętno a wieczorami fika i skacze :D

Giannaa, cieszę się że wszystko super! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna super informacje :)

Ja zauważyłam, że w poniedziałek w tych urzędach to jest ludzi od groma. Spróbujcie koło czwartku, powinno być mniej petentów.

Giannaa lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniedziałek i piątek sa najgorsze potwierdzam :p a I pora koło lunchu 11-12 najgorsza polecam, albo przed otwarciem byc i czekać na otwarcie, albo z godz przed zamknięciem. Dodam, ze właśnie jeden z gorących okresów sie zaczyna, bo studenci na potegę sie rejestrują teraz wiec lepiej bedzie dopiero po połowie wrzesnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:21

Giannaa, Froggie lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Poniedziałek i piątek sa najgorsze potwierdzam :p a I pora koło lunchu 11-12 najgorsza polecam, albo przed otwarciem byc i czekać na otwarcie, albo z godz przed zamknięciem. Dodam, ze właśnie jeden z gorących okresów sie zaczyna, bo studenci na potegę sie rejestrują teraz wiec lepiej bedzie dopiero po połowie wrzesnia

Chcemy podjechać za tydzień bo mąż bierze wolne na pierwszy dzień szkoły młodego i załatwimy to z samego rana zaraz po otwarciu. Myślałam, że takie tępo tylko w Polsce ale jednak nie :P

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idźcie tam przed otwarciem z pol godz. Pójdziecie pozniej to sie naczekacie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    To idźcie tam przed otwarciem z pol godz. Pójdziecie pozniej to sie naczekacie.

A orientujesz się jakie są godziny otwarcia ? Kiedyś mignęło mi gdzieś na jakiejś stronie, że 8-15 ale teraz jak szukałam to za cholerę nie mogłam znaleźć. No i czy wszystkie skatteetaten są otwarte w tych samych godzinach czy ten w Sarpsborgu może mieć inne ?

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozne godziny maja na skatteetaten.no sa godziny podane pod kontakt oss czy cos w te klimaty :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo udało mi się w końcu to znaleźć ;-) tam trzeba było w wyszukiwarkę wpisać miasto ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ