X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorek Super! , ja czekam tez na synka Dorianka ;) torbe do szpitala juz spakowana mam ;) brzuchol sie obnizyl juz jakis czas temu wiec mam nadzieje sie pojawi w tym miesiacu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:05

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzesień ...piękny miesiąc ;-) wiec, życzę Ci porodu w tym miesiącu ;-)

annggela lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Asiorek Super! , ja czekam tez na synka Dorianka ;) torbe do szpitala juz spakowana mam ;) brzuchol sie obnizyl juz jakis czas temu wiec mam nadzieje sie pojawi w tym miesiacu ;)

A jak nastawienie przed rozwiazaniem? Ja zaczynam stresowac sie...chociaz z drugiej strony nie moge sie doczekac kiedy zobacze naszego Skarbka...
    Mi tez brzuch obnizyl sie jakis czas temu, boli mnie w kroku, pachwiny... Czuje jak maly naciska mnie na kanal rodny i pecherz, ale zadnych innych objawow jeszcze nie mam... pozostalo czekac...
    Chcialabym aby maly urodzil sie akurat 19stego wrzesnia, bo moj maz ma akurat w ten dzien urodziny... Piekny prezent dostalby hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:10

d0bafd4ba0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiorka1987 wrote:
    A jak nastawienie przed rozwiazaniem? Ja zaczynam stresowac sie...chociaz z drugiej strony nie moge sie doczekac kiedy zobacze naszego Skarbka...
    Mi tez brzuch obnizyl sie jakis czas temu, boli mnie w kroku, pachwiny... Czuje jak maly naciska mnie na kanal rodny i pecherz, ale zadnych innych objawow jeszcze nie mam... pozostalo czekac...
    Chcialabym aby maly urodzil sie akurat 19stego wrzesnia, bo moj maz ma akurat w ten dzien urodziny... Piekny prezent dostalby hehe

Boje sie jak cholera ! Ale chce miec to za soba, na sama mysl robi mi sie goraco. Maz tez jest przerazony. Mnie boli w kroku jak w lozku sie przekrecam , nie moge nogi podniesc i ostatnio czasem dostaje skurczy z bolem jak na okres :/

Giannaa- dziekuje kochana za takie zyczonka, oby tak sie stalo ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, uciekam spać :) jutro o 8 wyjezdzamy na usg, dam znać :)

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Dziewczynki, uciekam spać :) jutro o 8 wyjezdzamy na usg, dam znać :)

Dobranoc ;-) Trzymam kciuki ! :-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

U Nas troszkę lepiej, więc i matka wypoczęta :)

Pianistka już napewno leży i patrzy na swoje maleństwo :)

Jak Wasze samopoczucia kobitki !? Wy też czujecie,że czas zasuwa bardzo szybko. Niedawno była sobota, a dzis już czwartek i wkrótce weekend. Nie wiem gdzie te dni zleciały :/

Miłego dnia :*

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi ciesze sie, ze wyspalas sie oby te nieprzespane ńoce jak najrzadziej byly a najlepiej wcale ;)

Ja w miare dobrze spalam nie liczac miliona przewrotow :( napuchnieta wstalam bola mnie nogi :( po ciazy zaczne sie leczyc bo cos nie tak mam z przeplywem krwi , czesto mnie lydki bola i puchna :( a w ciazy to bez powodu z rana :(

Pianistka czekamy na wiesci !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Kafabi dobrze, że u Was lepiej...musicie być wypoczęte na niedzielną imprezę ;-)
    Anbggela jeszcze trochę i nie zdążysz się w nocy przewrócić :-)

Ja ostatnio nie za bardzo dobrze śpię...i zaczęły się znowu nocne wędrówki do toalety. Do tego jak wracam do łóżka to się trochę rozbudzam i mam problemy z ponownym zaśnięciem a jeszcze mój mężulek sobie słodko chrapie :P Na szczęście zawsze mogę trochę w dzień odespać :D

Pianistka czekamy na info kto tam u Ciebie mieszka i czy wszytko dobrze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:08

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna dla synusia moge miec oczy na zapalkach <3

Giannaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) już jestem...

Osóbka w moim brzuszku jest piękna, zdrowa i nie ma nic niepokojącego!

I jest Emmą <3

osóbka która ostatnio byla chłopcem, teraz ma pipkę :D lekarka jest pewna na 10000%

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pianistka !!kolejna dziewuszka na 10000% <3
    Jeszcze jakbyś urodziła 12 lutego to bym się nie obraziła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:28

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci pianistka !!!! Wazne ze zdrowa <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pianistka :) no i dziewczynka ;) gratuluje

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, myślicie że na tym etapie mogę być pewna co do płci? w 14 tc był chłopak... teraz córka...
    logika mówi że dzisiejsze info jest pewniejsze ale...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    dziewczyny, myślicie że na tym etapie mogę być pewna co do płci? w 14 tc był chłopak... teraz córka...
    logika mówi że dzisiejsze info jest pewniejsze ale...

Pewnie na wczesniejszym USG pepowinka zawinela sie miedzy nogami i dlatego mowili, ze chlopiec...

Najwazniejsze, ze malenstwo prawidlowo rozwija sie. Moze na razie jeszcze nie kupuj wszystkiego na dziewczynke, znam przypadki gdzie mowili ze dziewczynka a urodzil sie chlopczyk i odwrotnie.

d0bafd4ba0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

raczej nie chodzilo o pępowine ;) wszystkie kiedyś miałyśmy siusiaczki :D

mam o tyle łatwiej, że i tak nie zamierzam kupic lawiny słodkich różowych ciuszków i różowego wózka... w tej materii nic się nie zmienia :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was zaszla w kolejna ciaze podczas macierzynskiego np. pod koniec tego zasilku? Otrzymalyscie platne chorobowe wyliczone na podsawie kwoty z macierzynskiego?
    Zastanawiam sie jak to faktycznie jest...czy trzeba wrocic do pracy aby odnowic prawo do chorobowego? Jesli tak, to na jaki czas`?

Pytam sie z ciekawawosci, moze Wy bylyscie w podobnej sytuacji i wiecie jak to wyglada w praktyce...

Chcielibysmy miec 2ke dzieci, nie chcemy wysylac maluszka do przedszkola, chcemy by roznica miedzy dziecmi byla okolo 2 lat, nie wiecej. Zdaje sobie sprawe, ze bedzie bardzo ciezko, bo sama mam brata o rowny rok mlodszego.

d0bafd4ba0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Super, że wszystko ok :) I fajnie, że dziewuszka, u mnie było ostatnio widać hamburgera jak to powiedziała pani doktor:P
    Jak mała pokazała dokładnie co ma między nogami to można być pewnym.
    Ja dostałam całą górę ciuszuków i jest masa różowych, ale jakoś to przeżyje i powybieram. A sama nic nie kupie różowego.

No i ten wózek nr 15. bardziej pasuje do dziewczynki :P

Za mną chodzi ten xlnader move, całe zestawy są na allegro za max 2700 zł więc chyba nie ma takiej tragedii z ceną.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, jednak jak chodziłam na USG prywatnie to był taki wielki telewizor na którym widziałam dzidzię... a tutaj taki malutki ekranik, a ja zapomniałam okularów... co prawda widziałam że absolutnie NIC nie dynda między nózkami ale nie widziałam też słynnych 3 kreseczek :)
    Ale od tego jest lekarz, a skoro powiedziała babka że jest pewna dziewczynki to trzeba jej zaufać :)

Zwłaszcza ze u nas w rodzinie same dziewczynki i gdyby był chłopiec to wszyscy by byli bardzo zaskoczeni :)

A wózek ten co ja wybrałam tez kosztuje ze wszystkim ok 2600-2700 wiec ja uważam że cena jak najbardziej fajna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:27

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ