X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kciagle zarkany nos i smarkam glutami z krwia , czytalam ze to normalne jest. Piersi mi prawie wcale nie urosly, jedynie sie wypelnily, nie swedza i nie bola.
    Dzisiaj paskudna noc mialam, ciagle sie przewracalam z boku na bok, bola mnie biodra i krzyz :/ moj maly ksiaze chyba sie przebudzil ;)

Co do kreski to u mnie jest bardzo jasna i nie pamietam kiedy sie pojawila chyba ok 6 miesiaca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:22

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho, no to moje piersi dały popis bo z rozmiaru 75E urosły do 80FF i dalej rosną :D

A co do kreski to mi się zrobiła od razu... w sumie ok 3 miesiąca i ciemnieje ;) Ale podobno u osób z dużą ilością melaniny szybciej widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:06

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kreski w pierwszej ciąży w ogóle u siebie nie wypatrzyłam...teraz mam wrażenie, że coś widzę ale może sobie wmawiam bo mąż nic nie widzi.
    Co do nosa ...nic mi nie mówcie, ja mam wiecznie zapchany nos katar i tez ten krwisty. Robią mi się strupki w nosie co doprowadza mnie do szału. Budzę się w nocy bo oddychać nie mogę wiec czasami wspomagam się kroplami bo dla mnie to coś strasznego.

Pianistka smaruj piersi bo jak tak szybko rosną to mogą zrobić się rozstępy a później tak jak już rozmawiałyśmy kiedyś "doktor Szczyt" :P ;-) Ostatni rozmiar jaki zapamiętałam z młodym to było 100 FF stanik zakupiony na rynku taki babciny bo nigdzie rozmiaru nie mogłam dostać...coś strasznego :(

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kreska szybko byla i do tej pory jeszcze mam, ale juz bledsza i krotsza :) dziewczyny ale macie rozmiary fiu fiu ja ledwo doszlam do rozmiary C, tylko jeden rozmiar do gory ;)

Milego weekendu Wam zycze bo nie wiem czy bede miala czas do Was zajrzec. W niedziele chrzciny wiec troszke rzeczy zostalo do zrobienia :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, smaruję cały czas :) Ale ten rozmiar mnie dobija :o dobrze że i brzuch jest spory to wyglądam jakoś proporcjonalnie przynajmniej :D

Kafabi, no to powodzonka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Mnie swedzi kolo pepka najbardziej :P W ogole teraz duzo szybciej schodzi mi olejek od tego wielkiego brzucha... i nagle pol buteleczki mi zostalo :) Ciekawe ile zuzyje do konca ciazy.

U nas taka piekan pogoda n polnocy 20 stopni !

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ładnie, ale pokazuje 14 st. Az by sie gdzies pojechało :)

Kafabi udanych chrzcin życzę :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kreski na brzuchu nie widac...a z zatkanym nosem dlugo walczylam... Nie dosc, ze trudno oddychac mi bylo przez astme, przez nacisk na przepone to na dodatek ten zatkany nos. Na szczescie minelo.

d0bafd4ba0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na zakupach :) chciałam chociaż cokolwiek kupić dla naszej Emki... wszystko obrzydliwie różowe :/
    ehhhh, z chłopcem byłoby prościej :D

ale kupiłam to:
    95s9r8.jpg

annggela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrzydliwie piekne <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecudne ! :)

Ja tez bym chciała takie ciuszki kupować dla chłopaka nie umiem

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie jestem typową laską i nie lubię kolorków... jak widze w tych sklepach róż z każdej strony to rzygać mi się chce :/
    więcej funu bym miała z kupnem bodziaka z lordem Vaderem :D

no ale cóż, córkę też muszę ubrać :)

kupiłam jeszcze pajace w truskawki i w kaczuszki :d
    no i do tego kropki i paski, ale zero różu :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat tez nie lubie przesłodzonych rzeczy. Ale przez tyle lat kupowałam ubrania dziewczęce, ze trudno bedzie mi sie przestawić.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, te chłopięce ciuszki naprawde są genialne :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam, musiałam juz ubrac, czekamy na kołderkę i pościel od babuni ;) jutro bedzie ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e34d0cd7a3b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:50

Giannaa, Pianistka, marti87, Froggie, kafabi lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, super! :) gdzie kupiłaś falbankę maskującą?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wczoraj tata przywiózł kocyk (różowy, no ale pewnie się przyda :P ), rożek, pieluszki bawełniane i tetrowe, komplecik biały, niedrapki ... wszystko takie malutkie, słodziutkie, no i bardzo przydatne prezenty akurat na wyprawkę:)

Mam już do odebrania paczkę w apotek1 z babypakke i kosz na pieluszki w barnehuset.

Dotarły też worki z ciuszkami od szwagierki, nie chcę nic na razie wyciągać przy tym remoncie, ale chyba jutro chociaż posegreguje rozmiarami.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak kupuję, kupuję, kupuję... i wiecie co... mam już wszystkie ciuszki... i rozmiar 56 i 62 :D
    Tylko jedna rzecz mnie zastanawia... kupiłam taki pikowany kombinezon- śpiworek. on jest w rozmiarze 62/68 z HM...
    Miałam plan dokupić jeszcze takiego misia na cieplejsze dni wiosenne w rozmiarze 56... ale stwierdziłam że lepiej kupić 2 komplety z cieplejszymi spodenkami i bluzą... i jedną bluze mam z weluru a druga taka grubsza z misiem w środku... + kocyk i na wiosenne dni w kwietniu powinno być ok :) A w lutym/marcu ten kombinezon...
    Ale jest duży, nie spodziewałam się że taki ogromny bedzie :/
    I nie wiem czy go nie sprzedać i nie kupić małego

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, super pokoik :)

Ja dzis dostałam rożek, otulacz, kilka malusich spodenek i poduszkę do karmienia. Wszystko to niespodziewanie przywiózł mąż koleżanki

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a co z tym kombinezonem z finna? On nie jest mniejszy?

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ