X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam taki plan ale jak zobaczyłam jak on się do tego zabiera :O to bolało jeszcze gorzej :D
    na szczęście akwarium już na swoim miejscu całe :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy kobietki tez takie senne jestescie? Nie wiem czy to organizm przed porodem przygotowuje sie i caly czas spac mi sie chce czy pogoda tak wplywa na mnie....wczoraj co chwilke do godz. 15stej zasypialam i budzilam sie...a dzisiaj zjdalam sniadanie o 6 rano i spalam do 11stej... Jeszcze tak nie mialam... Brak mi sily na wszystko...wczoraj wieczorem maluszek tak wypinal sie na wszystkie strony, ze az zaskoczona bylam i troche przestraszona...bo strasznie bolalo krocze. Pomyslalam,ze moze maly wstawia sie bardziej w kanal rodny albo cos mi naciaga tam... Coraz blizej terminu i coraz ciezej...obym urodzila jak najszybciej.

d0bafd4ba0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Mąż mnie dziś rano przywitał pięknym bukietem kwiatów :)
    Ja już po wizycie u lekarza :) bardzo miła, młoda lekarka (Dunka), powiedziała, że jestem jej pierwszą ciężarną. Dostałam skierowanie na wszystkie badania i od razu na miejscu pobrali mi krew i mocz i próbki do MRSA. Mam się zgłosić po wyniki za miesiąc. Trzymajcie kciuki o 17:30 :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorka ja jestem dopiero na półmetku a też czuję się bardzo senna. Trzymam kciuki za rychłe rozwiązanie :)

asiorka1987 lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzis senna ale to tylko przez to ze od 5 rano nie spie :/ ostatnio bardzo zle sypiam :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie a co bedzie o 17:30 ?

Pamietam, ze ostatniego dnia córka sie strasznie wiercila i wypychala az bolało a w nocy pojechałam do porodu. Moze to juz za chwilę ? ....

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, Froggie ma dziś połówkowe USG :)

Ja dzisiaj mam dzień kopniaków :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba przegapiłam info, trzymam kciuki oczywiscie :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzimy już w szpitalu :) kazali nam założyć maseczki :D już się nie mogę doczekać :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Siedzimy już w szpitalu :) kazali nam założyć maseczki :D już się nie mogę doczekać :D

Maseczki? O.o trzymam kciuki za Agatkę! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam badanie na gronkowca zlocistego, bo podczas urlopu w PL bylam w szpitalu bo nie wyczuwalam ruchow dziecka...bylam w 27 tygodniu ciazy... Dlatego moj staly lekarz w NO zlecil mi wymazy.Pielegniarka pobrala wymaz z gardla i nosa... Dali mi patyczek i musialam sama pobrac wymaz z okolic narzadow.
    Poprosilam tez o badanie obciazenia glukoza bo u mnie w najblizszej rodzinie jest cukrzyca...dziadek,siostra mamy, siostra dziadka, kuzynka... Ciesze sie, ze wszystko jest dobrze.

Moja Mama bedac w ciazy najpierw ze mna, pozniej z bratem zostala zarazona w szpitalu MRSA... i nas tez zarazono... Barata i Mame szybko wyleczyli...a u mnie przez kilka lat nie wykryli przyczyn omdlen, wymiotow krwia itd. Lekarze mowili moim rodzicom,ze mam raka. Nikt nie potrafil postawic prawidlowej diagnozy...czesto lezalam w szpitalu...
    ...dopiero w prywatnym szpitalu wykryto gronkowca zlocistego,ktory zaatakowal narzady wewnetrze... Po miesiacu leczenia wyszlam calkowicie z choroby.

d0bafd4ba0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorka wspolczuje przezyc :( tez mialam robione te badania, dzis bylam po wyniki bo musze miec razem z papierami do szpitala. U mnie pobierano wymaz tylko z nosa i gardla :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie robili MRSA O.o
    fakt, nie miałam żadnych zabiegów itp i nie byłam w tropikach w zeszłym roku... ale jednak miałam kilka sesji tatuażu więc na najbliższej wizycie zgłoszę to lekarce żeby sprawdzić.. choć ufam, że jest ok ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślałam, że znów dopada mnie senność, ale to chyba uroki 3 trymestru. Kupiłam wczoraj używane łóżeczko turystyczne za 150 kr :) I trochę ciuszków na rozm. 56-64.

Zastanawiam się co z rozm. poniżej 56, ale kilka mamusiek już mi odradziło mniejsze rozmiary.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję poniżej 56 :) jeśli urodzę wcześniej, mąż kupi ze 3 komplety sam a potem wezmę komputer i zamówię na stronie nexta więcej :) przeciez mamy sklepy i dostępność :) a nie ma co wydawać kaski na ubranka o rozm 50 jesli w 90% przypadków się nie przydają :) ale to moje zdanie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwiecej ciuszkow kupilam na 62 cm... Zawsze mozna zagiac rekawki

d0bafd4ba0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam ciuszki kupione :D w październiku zaczynamy pokoik :)
    i z ciuszków mam w 56: 13 bodziaków, 9 pajaców i 4 pary spodenek
    w 62: 12 bodziaków 5 pajaców, 8 par spodenek :)
    powinno wystarczyć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • asiorka1987 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy, jeszcze kilka rzeczy goscie przyniosa jako prezenty dla malenstwa. A jak czegos za malo bedzie, to dokupi sie.

d0bafd4ba0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do tego mam czapeczki, skarpetki, kombinezon... i w rozmiarze 62 2 bluzy i sweterek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych. Trochę mam mieszane uczucia...
    Z dobrych wiadomości: Dzidzia rozwija się dobrze, serduszko ma 4 komory i pięknie bije, wymiary wskazują na 18+0 czyli dokładnie tydzień mniej. Termin porodu przesunęli mi na 14 lutego ale pani powiedziała, że mogę urodzić do 3 tygodni wcześniej i też będzie ok. Niestety była tak ułożona, że nie dało się zmierzyć CRL ani określić płci (prawdopodobnie dziewczynka albo ma małego siusiaka :P). Przespała całe badanie, nawet dość mocne uciskanie brzucha nie obudziło tego małego śpiocha :) Ewidentnie nie lubi zdjęć, bo dostaliśmy tylko 2 i to bardzo mało wyraźne. Niestety też nie było tłumacza o którego prosiłam i rozmawiałyśmy po angielsku, więc dowiedziałam się tylko podstawowych kwestii o maleństwie ale nie było żadnej pogadanki itd. Pani starała się być miła ale ewidentnie nie było jej na rękę, że nie mówimy po norwesku... Nie wiem tez komu i kiedy mam oddać ten plan porodu, który mi przysłali do domu razem z terminem USG.

Wiadomości złe: prawdopodobnie w przyszłym tygodniu firma, w której pracuje mój mąż ogłosi upadłość. Jestem załamana :(

Asiorka współczuję przyżyć z gronkowcem.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ