Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiorka to taki kwestionariusz, który musisz wypełnić. Są pytania typu jak sobie wyobrażasz swój poród, co położna może dla Ciebie zrobić, żebyś miała dobre wspomnienia z porodu, co do tej pory Ty lub Twój partner zrobiliście żeby przygotować się do porodu, jak chciałabyś sobie radzić z bólem itp. W PL wypełniasz to rozmawiając z położną lub omawiane są te zagadnienia w szkole rodzenia i taki plan dołącza się do karty w trakcie przyjęcia do szpitala. A jak jest tutaj to nie mam pojęcia.
-
Hei dziewczyny, jak Wam nocka minela? Ja jestem niewyspana. Maluch od 19stej do 1 w nocy tak bardzo krecil sie, wypinal, podskakiwal, ze juz nie wiedzialam co jest... Mowia, ze przed porodem dziecko wycisza sie... To juz
trzecia noc kiedy maly tak zachowuje sie. Zmierzylam sobie cisnienie i bylo ok. Mialam ochote zadzwonic do poloznych do szpitala zeby zapytac sie czy normalne jest takie pobudzenie maluszka. Wole jak czuje ruchy ale spokojniejsze niz te ktorych ostatnio doswiadczam. Termin zbliza sie...moze niepotrzebnie zamartwiam sie i jest to calkiem normalne. -
Hej, ja dzis lepiej spalam w koncu. Zapewne juz przez zmeczenie, pare nocek nie przespanych musiala sie w koncu lepsza trafic.
Asiorek mnie sie wydaje ze moja dziecina mniej szaleje, wiecej zaczal sypiac za to o 21 dal mi taki pokaz, az blagalam aby wyszedl. Brzuch w miejscu stoi , nie urosl nic a mlody zapewnie przybiera i przez jego wygibasy mam coraz wiecej rozstepow na brzuchu. -
Witam się Dzisiaj przygód ciąg dalszy bo przecież moje życie nie może być nudne o 7 obudził mnie mąż i mówi "zobacz co jest w kuchni na podłodze!"
Wstałam, zaspana taka patrzę - jakieś czarne coś... w pierwszej chwili pomyślałam że pies nie wytrzymał do rana i postawił klocka ale NIE! z akwarium wyskoczyła krewetka (taka z 10 cm długosci) i spacerowała sobie po mieszkaniu, rano leżała przyschnięta w kuchni :o ale zdążyliśmy uratować
Asiorka, na temat ruchów się nie wypowiem bo wszystko przede mną ALE słyszałam że przed porodem dzieci więcej śpią i zbierają siły... Choć oczywiście to przecież nie jest zasada ale w kilku źródłach czytałam że zachowanie dziecka przed porodem może ulegać zmianie wiesz, w końcu za 3 dni termin
potem Carolline, zaraz później Annggela potem Marti, Cynnia i Giannaa a my i Froggie na szarym końcu -
Pianistka, ale sie uśmiałam. No masz te przygody
Ciuszków tez juz masz duzo, wszystko juz kupiłaś?
Patrząc na liste to ja biedna jestem jeśli chodzi o przygotowania. Mam tylko 5 body 56 i 5 pajaców 56. Do tego ciuszki w rożnych rozmiarach, które dostałam ale z małych to moze ze 3 body, 3 spodenki i 1 śpioszki. Mam tez 3 pary skarpetek kupionych, cienki kocyk i ręcznik z kapturkiem. -
Cynnia, no przygody jakoś się mnie w ciąży czepiły
A ciuszków mam już sporo i chyba w sumie więcej nie kupuję. w 56 mam 13 bodziaków, 5 par spodenek, 9 pajaców i taka cienka bluza. w 62 mam 12 albo 13 bodziaków, 8 par spodenek i 5 pajacyków. do tego 2 bluzy, sweterek, skarpetki, czapeczki x 3, czapka na zimę, kombinezon raczej ciuszków już wystarczy
Wiadomo, że jeśli zobaczę coś mega fajnego to kupię ale już bez latania po sklepach i polowania na ciuszki
Teraz w październiku zaczniemy urządzać pokoik trzeba kupić dywan, meble... z tym zejdzie potem w listopadzie dodatki i akcesoria typu kąpielowe i w grudniu już będę gotowa
-
Hej Dziewczyny. Mąż rozmawiał z szefem i ostateczna decyzja zapadnie jutro. Podobno kontrahenci wiszą mu ponad 4mln NOK a ostatnio wiele aut się popsuło i przestało się opłacać. Gość ma jeszcze 2 inne firmy w tym 1 transportową wiec może tam poprzesuwa cześć pracowników. W każdym razie mąż chce prosić szefa o referencje i składać podanie do innych firm na własną rękę. Także się nie poddajemy
Cynnia ja tak myślę, że to dobrze jak będą spiochy z naszych malenstw ja sama uwielbiam spać
Z wyprawki to ja jeszcze nic nie mam i nie wiem kiedy się za to zabiorę... Cieszę się razem z Wami z każdego kupionego ciuszka i gadżetu I już się nie mogę doczekać jak zaczniecie się rozpakowywac -
Froogie oj nieciekawa sytuacja z mezem.Warto sprobowac i szukac na własna reke wiele osob tak robi,a ile maz ma przepracowane w tej firmie? Nalezy mu sie dagspenger? Mozecie tez powysylac do norweskich biur posrednictwa pracy,poszukac ofert na finn.no,stronach NAV.no,trzymam mocno za was kciuki ! A w jakich okolicach mieszkacie?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Cynnia jestem za:-) szykuje sie wlasnie do navu zalatwic papiery z macierzynskim! Jak ja nie lubie tam chodzic trzymajcie kciukiCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja, wybacz że Cię pominęłam :* wiesz, ciążowa galareta zamiast mózgu i te sprawy
trzymam kciuki za pomyslne rozwiązanie sprawy w NAVie ja tez ich nie lubię po moich ostatnich przejściach
Jestem jak najbardziej za listąasiorka1987 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Kitaja, wybacz że Cię pominęłam :* wiesz, ciążowa galareta zamiast mózgu i te sprawy
trzymam kciuki za pomyslne rozwiązanie sprawy w NAVie ja tez ich nie lubię po moich ostatnich przejściach
Jestem jak najbardziej za listą
Padlam...ciazowa galareta zamiast mozgu hehehe...
Mam przez ciaze to samo... Czasami problemy z pamiecia, ze skupieniem itd...
Ja tez nie cierpie chodzic po urzedach...w szczegolnosci do NAV. Co okienko to kazdy co innego mowi.
Froggie- 3mam mocno kciuki aby wszystko ulozylo sie z praca meza... Ciezki czas teraz z praca... Tak wiele osob ja teraz traci. Widac ten kryzys. Przerazajace to jest... A zasilek 62,4% to naprawde niewiele.