X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    też tak rozumiem, że po 4 dniach, ale w potwierdzeniu jest napisana data kiedy można odebrać :)
    Odebrałam dziś Libero w Kiwi, wczoraj bleiebotte w barnashus, a jak powiedziałam mężowi, że to gratisy, to on się zapytał czy oni mi to dają, bo mam brzuch czy jak :P

Pianistka
    Dokładnie u mnie było już różnicy bo to akurat miesiąc z małym hakiem. Aż mi ciężko w to uwierzyć, że teraz mam taki luz ... oczywiście do terminu, albo i szybciej :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a jak remont? masz już łózeczko itd rozłożone? :) pochwal się troche :D

A jak paczka z apteki? :)
    Libero z kiwi można zamówić kiedykolwiek czy po konkretnym tygodniu?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rema też 3 miesiące przed terminem.... :/ to ja się w połowie listopada zabiorę za paczki :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babypakker.no/babypakker/gratis-babybox-fra-apotek1.html to jest mega duża paczka ;-)

Własnie wzięłam się za zamawianie ;-) A gdzie był kosz na pieluchy? bo mi się własnie wydawało, że w Apotek1 czy w Barnashus?

Robi nam się tu wątek styczniowy :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, w barnashus
    :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie śpimy w pokoju, który jest dla Malutkiej i stwierdziliśmy, że świetnie się w nim śpi. Wczoraj dotarła dodatkowa siła robocza, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę mogła się czymś chwalić. Już nie mogę doczekać się kąpieli w tej mojej wannie :P W sumie to zostało wykończenie ścian i położenie podłóg, wstawienie drzwi, parapety.
    Kuchnie zamówiłam ostatecznie wczoraj z Ikea, ma być 6.11 ...

W ogóle chciałam sobie kupić wczoraj jakieś koszule do karmienia, ale nic nie było, więc też zamawiam z allegro, widziałam całkiem ładnie i kojarzę z dobrej jakości koszule polskiej firmy Italian Fashion.

Paczka z apteki bardziej mi się podoba niż Libero, bo są fajne próbki kosmetyków, a ja jestem maniaczką dermokosmetyków. A nie wiem jak z terminami zamawiania z apteki na pewno 3 miesiące przed terminem.

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest kawałek nowych okien i widoku jaki zyskaliśmy dzięki zmianie układu pomieszczeń ... i mój stary Sako, który uwielbia patrzeć przez okna :)

1zeyqeo.jpg

Froggie, Carolline, kafabi lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a ja właśnie miałam pytać kiedy zamawiacie te babypakker bo słyszałam że 3 miesiącem przed lub po porodzie. I też chyba w listopadzie je ogarnę bo teraz musiałabym trochę poczekac. Przynajmniej będzie mi się wydawało ze szybciej jest dostane ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super widoczki i psina tez :)

A te paczki to po skończonym 28 tyg? Czy juz teraz moge zamawiac ?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, widoku zazdroszczę :) Ja mieszkam w centrum miasta więc widok sobie możesz wyobrazić :P

Co do koszul do karmienia ja zamowiłam z allegro ale żadne jakieś ekstra tylko w miare ładne i tanie bo nienawidzę spać w koszulach więc będę ich używała 2 tygodnie a potem wracam do koszulki na ramiączkach :)

a piesio super :)

a mój całe dnie spędza tak jak ja : :D
    2v84mrl.jpg

Froggie, Carolline, kafabi lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, w barnashus jest napisane że po 28 tygodniu a z apteki, remy, piszą, że można najwcześniej 3 miesiące przed porodem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie mi. Kiedy miałyście pierwsza wizytę u Jordmor ? Bo mnie umówili na grudzień czyli gdzieś na 22 tydzien. Co teraz ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja własnie zamówiłam z remy i apteki.
    Martii Masz już jakąś z tych paczek? Ale widok masz piękny ;-) widzę tam góry ośnieżone ;-) Ty gdzieś tam na północy jesteś dobrze pamiętam Tromsø? Jaka temperatura jest u Ciebie?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Dziewczyny pomóżcie mi. Kiedy miałyście pierwsza wizytę u Jordmor ? Bo mnie umówili na grudzień czyli gdzieś na 22 tydzien. Co teraz ?

ja pierwszą wizytę u jordmor miałam w 16 tygodniu, w 24 mam fastlege a w 28 znowu jordmor

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Akershus i szeroko pojetych okolic Oslo :) PYTANIE ZA 100 PUNKTOW! Od jakiego dostawcy macie internet? Bo ja chcę już założyć coś normalnego w mieszkaniu a kompletnie nie mam pojęcia gdzie uderzać. Pomocy :)

Befff byłam już na polowkowym i trafiłam na średnio miła panią. Tłumacza nie było, nawet telefonicznego, pomimo, że 3 razy mi potwierdzili, że będzie. Nawet moja położna do nich dzwoniła w tej sprawie. Agatka potwierdzona na 80 %, kobieta nie widziała nic niepokojącego. Zrobiła nam tylko 2 niewyraźne zdjęcia. Ja w porodzie obawiam się najbardziej tej bariery językowej...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu
    Ja miałam pierwszą wizytę u położnej też ok 22 tyg, na pewno po połówkowym usg.

Mam już Libero, Apotek1 i bleiebotte.

U nas już przymroziło lekko kilka razy i śnieg też padał ehhh .

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie Dzisiaj miałaś połówkowe ? U mnie na każdej wizycie jest tłumaczka i zawsze mam tą samą ;-) A co do internetu mam z telenora...internet szybki jednak tanio nie jest 400/500nok na miesiąc chociaż nie wiem czy gdzieś taniej dostaniesz?

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    malusi Twój piesek :) Moje psy spotykają się czasami z yorkiem i spanielami, ale tymi malutkim i te małe zawsze szczekają i warczą, a moje się patrzą i machają ogonami jakby się z nich śmiały :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa polowkowe miałam już 3 tygodnie temu :) opisywalam tylko Befff jak było u mnie, bo z tego co pamiętam to Befff trafiłana polke :)
    Telenor zapisany na listę, dzięki :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja mam ciąże wysokiego ryzyka , wiek, krwawienia ? Nie dali mi nawet badań prenatalnych a w pl lekarz mi powiedział ze nie ma opcji mam sie kłócić. Tylko gdzie i jak ? Mam do zrobienia tylko badania ABO i R hD to sa próby krwi ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ