X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    też tak rozumiem, że po 4 dniach, ale w potwierdzeniu jest napisana data kiedy można odebrać :)
    Odebrałam dziś Libero w Kiwi, wczoraj bleiebotte w barnashus, a jak powiedziałam mężowi, że to gratisy, to on się zapytał czy oni mi to dają, bo mam brzuch czy jak :P

Pianistka
    Dokładnie u mnie było już różnicy bo to akurat miesiąc z małym hakiem. Aż mi ciężko w to uwierzyć, że teraz mam taki luz ... oczywiście do terminu, albo i szybciej :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a jak remont? masz już łózeczko itd rozłożone? :) pochwal się troche :D

A jak paczka z apteki? :)
    Libero z kiwi można zamówić kiedykolwiek czy po konkretnym tygodniu?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rema też 3 miesiące przed terminem.... :/ to ja się w połowie listopada zabiorę za paczki :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babypakker.no/babypakker/gratis-babybox-fra-apotek1.html to jest mega duża paczka ;-)

Własnie wzięłam się za zamawianie ;-) A gdzie był kosz na pieluchy? bo mi się własnie wydawało, że w Apotek1 czy w Barnashus?

Robi nam się tu wątek styczniowy :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, w barnashus
    :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie śpimy w pokoju, który jest dla Malutkiej i stwierdziliśmy, że świetnie się w nim śpi. Wczoraj dotarła dodatkowa siła robocza, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę mogła się czymś chwalić. Już nie mogę doczekać się kąpieli w tej mojej wannie :P W sumie to zostało wykończenie ścian i położenie podłóg, wstawienie drzwi, parapety.
    Kuchnie zamówiłam ostatecznie wczoraj z Ikea, ma być 6.11 ...

W ogóle chciałam sobie kupić wczoraj jakieś koszule do karmienia, ale nic nie było, więc też zamawiam z allegro, widziałam całkiem ładnie i kojarzę z dobrej jakości koszule polskiej firmy Italian Fashion.

Paczka z apteki bardziej mi się podoba niż Libero, bo są fajne próbki kosmetyków, a ja jestem maniaczką dermokosmetyków. A nie wiem jak z terminami zamawiania z apteki na pewno 3 miesiące przed terminem.

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest kawałek nowych okien i widoku jaki zyskaliśmy dzięki zmianie układu pomieszczeń ... i mój stary Sako, który uwielbia patrzeć przez okna :)

1zeyqeo.jpg

Froggie, Carolline, kafabi lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a ja właśnie miałam pytać kiedy zamawiacie te babypakker bo słyszałam że 3 miesiącem przed lub po porodzie. I też chyba w listopadzie je ogarnę bo teraz musiałabym trochę poczekac. Przynajmniej będzie mi się wydawało ze szybciej jest dostane ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super widoczki i psina tez :)

A te paczki to po skończonym 28 tyg? Czy juz teraz moge zamawiac ?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, widoku zazdroszczę :) Ja mieszkam w centrum miasta więc widok sobie możesz wyobrazić :P

Co do koszul do karmienia ja zamowiłam z allegro ale żadne jakieś ekstra tylko w miare ładne i tanie bo nienawidzę spać w koszulach więc będę ich używała 2 tygodnie a potem wracam do koszulki na ramiączkach :)

a piesio super :)

a mój całe dnie spędza tak jak ja : :D
    2v84mrl.jpg

Froggie, Carolline, kafabi lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, w barnashus jest napisane że po 28 tygodniu a z apteki, remy, piszą, że można najwcześniej 3 miesiące przed porodem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie mi. Kiedy miałyście pierwsza wizytę u Jordmor ? Bo mnie umówili na grudzień czyli gdzieś na 22 tydzien. Co teraz ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja własnie zamówiłam z remy i apteki.
    Martii Masz już jakąś z tych paczek? Ale widok masz piękny ;-) widzę tam góry ośnieżone ;-) Ty gdzieś tam na północy jesteś dobrze pamiętam Tromsø? Jaka temperatura jest u Ciebie?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Dziewczyny pomóżcie mi. Kiedy miałyście pierwsza wizytę u Jordmor ? Bo mnie umówili na grudzień czyli gdzieś na 22 tydzien. Co teraz ?

ja pierwszą wizytę u jordmor miałam w 16 tygodniu, w 24 mam fastlege a w 28 znowu jordmor

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Akershus i szeroko pojetych okolic Oslo :) PYTANIE ZA 100 PUNKTOW! Od jakiego dostawcy macie internet? Bo ja chcę już założyć coś normalnego w mieszkaniu a kompletnie nie mam pojęcia gdzie uderzać. Pomocy :)

Befff byłam już na polowkowym i trafiłam na średnio miła panią. Tłumacza nie było, nawet telefonicznego, pomimo, że 3 razy mi potwierdzili, że będzie. Nawet moja położna do nich dzwoniła w tej sprawie. Agatka potwierdzona na 80 %, kobieta nie widziała nic niepokojącego. Zrobiła nam tylko 2 niewyraźne zdjęcia. Ja w porodzie obawiam się najbardziej tej bariery językowej...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu
    Ja miałam pierwszą wizytę u położnej też ok 22 tyg, na pewno po połówkowym usg.

Mam już Libero, Apotek1 i bleiebotte.

U nas już przymroziło lekko kilka razy i śnieg też padał ehhh .

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie Dzisiaj miałaś połówkowe ? U mnie na każdej wizycie jest tłumaczka i zawsze mam tą samą ;-) A co do internetu mam z telenora...internet szybki jednak tanio nie jest 400/500nok na miesiąc chociaż nie wiem czy gdzieś taniej dostaniesz?

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    malusi Twój piesek :) Moje psy spotykają się czasami z yorkiem i spanielami, ale tymi malutkim i te małe zawsze szczekają i warczą, a moje się patrzą i machają ogonami jakby się z nich śmiały :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa polowkowe miałam już 3 tygodnie temu :) opisywalam tylko Befff jak było u mnie, bo z tego co pamiętam to Befff trafiłana polke :)
    Telenor zapisany na listę, dzięki :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja mam ciąże wysokiego ryzyka , wiek, krwawienia ? Nie dali mi nawet badań prenatalnych a w pl lekarz mi powiedział ze nie ma opcji mam sie kłócić. Tylko gdzie i jak ? Mam do zrobienia tylko badania ABO i R hD to sa próby krwi ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ