X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline a w Norwegii stosują masaż szyjki?
    Co z oxy?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi tak poproszę wpisz :)

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolinne liczę na to, że jutro się obudzę i przeczytam, że maleństwo już jest z Tobą :) trzymam kciuki za tę noc :)

Mam wizytę jutro o 11.00 masakra jakaś tak się przejmuję :(

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti to myśle, ze jeszcze trochę musisz pospać :p co do oxy i innych takich stosują, ale starają sie zacząć od mniej hardcorowych metod na poczatek o ile nie ma pośpiechu :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja mialam oxy i masaz szyjki macicy. Masaz jest straszny i bol niesamowity, dodam ze nie robia tego delikatnie jednak mi nie pomogl :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline a gdzie Ty wykrecilas te 12 km? Ja Cie podziwiam :) na początku ciąży to ja jeszcze byłam na 13h wycieczce po górach, 7 szczytów, najwyższy ok 1700mnpm... Ale teraz to idę z psem na spacer i po 15 min mam dosyć, brzuch twardnieje a wcale nie idę szybko. Mam nadzieję, że nie będą Cię torturowac tym masażem szyjki... Uparciuch Ci się trafił jakich mało :) Trzymaj się!

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti będzie dobrze, nie stresuj się :) jeszcze nie słyszałam, żeby kobiecie w 8 miesiącu nie przedluzyli zwolnienia :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść ;-)

pamiętacie mnie jeszcze? ;-)

Cynnia lubi tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Pianistka ja mialam oxy i masaz szyjki macicy. Masaz jest straszny i bol niesamowity, dodam ze nie robia tego delikatnie jednak mi nie pomogl :/
    I to właśnie jest najwieksza zagadka masażu szyjki macicy... Dlaczego nazywają go "masażem"? :D

Marti, dadzą Ci zwolnienie bez problemu :) ja tez zawsze panikuje a dostaje :) tylko ze w karcie mam troche niefajnych rzeczy obciążających mój ginekologiczny stan zdrowia wiec najlepsi sa vikarzy :D nie trzeba ich nawet prosić...
    A 30 września był vikar i wpisał mi w kartę "przyszła po zwolnienie" xD

Carolline, pocieszające jest to, ze kiedyś Ci ją wyciągną choćby na sile :D Kciuki

Beff ja nie pamietam bo mnie jeszcze nie było :D ale witam sie ciepło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 09:07

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka byłaś byłaś ;) doradzalas mi w sprawie numeru personalnego i pierwszej wizyty i fastlege czy też jordmor ;-)

Trochę mnie nie było. Ale podczytywalam regularnie. Zdążyłam w tym czasie przeżyć remont I przeprowadzkę do własnego w końcu mieszkania ;-) urzadzanie, zakupy ufff.... potem urlop w Polsce i bieganina ;-) a teraz zrobiło się spokojnie i czasu więcej ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie jak to gdzie najlepsze trasy do ćwiczeń sa po centrach handlowych :p ja z psem sie co dziennie zmuszalam do 5 km minimum ostatnie miesiące, nawet jak mi sie nie chciało lub sie czułam kiepsko i mam nadzieje, ze to zaowocuje łatwiejszym porodem jak sie juz zacznie. A w maju zrobiliśmy maraton po Czarnogórze i Chorwacji i w ciagu tygodnia było 70 km na liczniku a z tego tygodnia 2 dni spędziliśmy w aucie :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Pianistka byłaś byłaś ;) doradzalas mi w sprawie numeru personalnego i pierwszej wizyty i fastlege czy też jordmor ;-)

Trochę mnie nie było. Ale podczytywalam regularnie. Zdążyłam w tym czasie przeżyć remont I przeprowadzkę do własnego w końcu mieszkania ;-) urzadzanie, zakupy ufff.... potem urlop w Polsce i bieganina ;-) a teraz zrobiło się spokojnie i czasu więcej ;-)

Oooo, to przepraszam Cię bardzo :( Ja mam straszną sklerozę... a jak dodamy do tego mój kalafior ciążowy to wychodzi na to, że mój pies jest mądrzejszy :P
    Wracaj do nas bo jak widzisz, ruch jest duzy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Czeeeść ;-)

Ja pamietam :) witaj ponownie, mam nadzieje, ze teraz juz z nami zostaniesz.

Podaj swój termin i imie dzidziusia, to nasza kolezanka Kafabi Cie wpisze na listę :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Befff :) napisz cośo sobie raz jeszcze, bo ppamięć ciążowa jest dobra :) tylko krótka :P

Carolline 12 km po centrum handlowym... A ja tego tak nie cierpię :) już bym wolała, żeby mnie na bieżnie postawili :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o formę to ja w pierwszych tygodniach ciąży weszłam na Preikestolen, wtedy leżał tam śnieg i leciałam na tyłek kilka razy. A tak to raz w tygodniu idziemy w gory, teraz coraz łatwiejsze szlaki 3-4 godzinki i wokół jeziorka 2 razy w tyg. A i tak sie czuje jak beka i boje sie, ze podczas porodu wymięknie z braku sił i ten twardniejacy brzuch. Chyba juz musze troche odpuścić ...

Carolline lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja pierwszy trymestr przeleżałam przez te krwawienia :/
    A szkoda :/

Cynnia, powinnaś iść na zwolnienie chociaż częściowe przez ten twardniejący brzuch...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Czeeeść ;-)

Witam :) pamietamy, pamietamy :) Myslę,że zostaniesz z Nami dłuzej :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawialiśmy z mężem, pojde do lekarza po powrocie z polski bo jeszcze nie da mi tego pozwolenia.

Ja taka głupia jestem z tą pracą, powiedziałam szefowej ze bede pracowała do 15 grudnia i chce sie wywiązać, bo nie miałby kto robic mojej roboty. No ale kiedys trzeba odpuścić a jak bede chodziła 1 dzien mniej to i tak sie wyrobie

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie termin porodu ,kto mieszka w Waszych brzuszkach to wpisze Was na liste :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    I to właśnie jest najwieksza zagadka masażu szyjki macicy... Dlaczego nazywają go "masażem"? :D

MOże żebyśmy w popłochu nie uciekały, bo masaż tak miło brzmi :D

Carolline, Pianistka lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ