X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline a w Norwegii stosują masaż szyjki?
    Co z oxy?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi tak poproszę wpisz :)

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolinne liczę na to, że jutro się obudzę i przeczytam, że maleństwo już jest z Tobą :) trzymam kciuki za tę noc :)

Mam wizytę jutro o 11.00 masakra jakaś tak się przejmuję :(

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti to myśle, ze jeszcze trochę musisz pospać :p co do oxy i innych takich stosują, ale starają sie zacząć od mniej hardcorowych metod na poczatek o ile nie ma pośpiechu :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja mialam oxy i masaz szyjki macicy. Masaz jest straszny i bol niesamowity, dodam ze nie robia tego delikatnie jednak mi nie pomogl :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline a gdzie Ty wykrecilas te 12 km? Ja Cie podziwiam :) na początku ciąży to ja jeszcze byłam na 13h wycieczce po górach, 7 szczytów, najwyższy ok 1700mnpm... Ale teraz to idę z psem na spacer i po 15 min mam dosyć, brzuch twardnieje a wcale nie idę szybko. Mam nadzieję, że nie będą Cię torturowac tym masażem szyjki... Uparciuch Ci się trafił jakich mało :) Trzymaj się!

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti będzie dobrze, nie stresuj się :) jeszcze nie słyszałam, żeby kobiecie w 8 miesiącu nie przedluzyli zwolnienia :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść ;-)

pamiętacie mnie jeszcze? ;-)

Cynnia lubi tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Pianistka ja mialam oxy i masaz szyjki macicy. Masaz jest straszny i bol niesamowity, dodam ze nie robia tego delikatnie jednak mi nie pomogl :/
    I to właśnie jest najwieksza zagadka masażu szyjki macicy... Dlaczego nazywają go "masażem"? :D

Marti, dadzą Ci zwolnienie bez problemu :) ja tez zawsze panikuje a dostaje :) tylko ze w karcie mam troche niefajnych rzeczy obciążających mój ginekologiczny stan zdrowia wiec najlepsi sa vikarzy :D nie trzeba ich nawet prosić...
    A 30 września był vikar i wpisał mi w kartę "przyszła po zwolnienie" xD

Carolline, pocieszające jest to, ze kiedyś Ci ją wyciągną choćby na sile :D Kciuki

Beff ja nie pamietam bo mnie jeszcze nie było :D ale witam sie ciepło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 09:07

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka byłaś byłaś ;) doradzalas mi w sprawie numeru personalnego i pierwszej wizyty i fastlege czy też jordmor ;-)

Trochę mnie nie było. Ale podczytywalam regularnie. Zdążyłam w tym czasie przeżyć remont I przeprowadzkę do własnego w końcu mieszkania ;-) urzadzanie, zakupy ufff.... potem urlop w Polsce i bieganina ;-) a teraz zrobiło się spokojnie i czasu więcej ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie jak to gdzie najlepsze trasy do ćwiczeń sa po centrach handlowych :p ja z psem sie co dziennie zmuszalam do 5 km minimum ostatnie miesiące, nawet jak mi sie nie chciało lub sie czułam kiepsko i mam nadzieje, ze to zaowocuje łatwiejszym porodem jak sie juz zacznie. A w maju zrobiliśmy maraton po Czarnogórze i Chorwacji i w ciagu tygodnia było 70 km na liczniku a z tego tygodnia 2 dni spędziliśmy w aucie :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Pianistka byłaś byłaś ;) doradzalas mi w sprawie numeru personalnego i pierwszej wizyty i fastlege czy też jordmor ;-)

Trochę mnie nie było. Ale podczytywalam regularnie. Zdążyłam w tym czasie przeżyć remont I przeprowadzkę do własnego w końcu mieszkania ;-) urzadzanie, zakupy ufff.... potem urlop w Polsce i bieganina ;-) a teraz zrobiło się spokojnie i czasu więcej ;-)

Oooo, to przepraszam Cię bardzo :( Ja mam straszną sklerozę... a jak dodamy do tego mój kalafior ciążowy to wychodzi na to, że mój pies jest mądrzejszy :P
    Wracaj do nas bo jak widzisz, ruch jest duzy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Czeeeść ;-)

Ja pamietam :) witaj ponownie, mam nadzieje, ze teraz juz z nami zostaniesz.

Podaj swój termin i imie dzidziusia, to nasza kolezanka Kafabi Cie wpisze na listę :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Befff :) napisz cośo sobie raz jeszcze, bo ppamięć ciążowa jest dobra :) tylko krótka :P

Carolline 12 km po centrum handlowym... A ja tego tak nie cierpię :) już bym wolała, żeby mnie na bieżnie postawili :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o formę to ja w pierwszych tygodniach ciąży weszłam na Preikestolen, wtedy leżał tam śnieg i leciałam na tyłek kilka razy. A tak to raz w tygodniu idziemy w gory, teraz coraz łatwiejsze szlaki 3-4 godzinki i wokół jeziorka 2 razy w tyg. A i tak sie czuje jak beka i boje sie, ze podczas porodu wymięknie z braku sił i ten twardniejacy brzuch. Chyba juz musze troche odpuścić ...

Carolline lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja pierwszy trymestr przeleżałam przez te krwawienia :/
    A szkoda :/

Cynnia, powinnaś iść na zwolnienie chociaż częściowe przez ten twardniejący brzuch...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Czeeeść ;-)

Witam :) pamietamy, pamietamy :) Myslę,że zostaniesz z Nami dłuzej :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawialiśmy z mężem, pojde do lekarza po powrocie z polski bo jeszcze nie da mi tego pozwolenia.

Ja taka głupia jestem z tą pracą, powiedziałam szefowej ze bede pracowała do 15 grudnia i chce sie wywiązać, bo nie miałby kto robic mojej roboty. No ale kiedys trzeba odpuścić a jak bede chodziła 1 dzien mniej to i tak sie wyrobie

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie termin porodu ,kto mieszka w Waszych brzuszkach to wpisze Was na liste :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    I to właśnie jest najwieksza zagadka masażu szyjki macicy... Dlaczego nazywają go "masażem"? :D

MOże żebyśmy w popłochu nie uciekały, bo masaż tak miło brzmi :D

Carolline, Pianistka lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ