X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jeszcze rozmiary w PL 100x135 ja mam taką.Jeśli chodzi o kolory to dziecko przez pierwsze miesiące najbardziej widzi własnie kontrast czarny i biały ;-) są nawet jakieś zabawki czy książeczki w tych kolorach.

Asiorek to już chyba nas olała a Annggela chyba odpoczywa...być może już w domku.

PaulaJ Witaj ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no własnie czytałam że najlepsze zabawki to czarno - biało - czerwone i taką też kupiłam karuzelę :)
    w pingwinki :D

Annggela odpoczywa i pewnie uczy się maluszka :)
    a Asiorek... zaczęła pisać chwilę przed porodem to i odeszła szybko od nas ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też mam takie podejście, że ta pościel to pewnie będzie na później na początek śpiworek :)
    Chyba w końcu sfinalizuję moje zamówienie, do mnie będzie jechał samochód pod koniec miesiąca :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    No właśnie ja też mam takie podejście, że ta pościel to pewnie będzie na później na początek śpiworek :)
    Chyba w końcu sfinalizuję moje zamówienie, do mnie będzie jechał samochód pod koniec miesiąca :)

Ja skorzystam z usług Norge-BUS... zamierzam nadać paczkę z pościelą i takimi pierdołkami i wózek :)
    zamówiłam też literki z imieniem :)
    Mam nadzieję, że nic się złego z wózkiem nie stanie w transporcie... :/
    A dowiozą mi wszystko w połowie listopada :)

Ja śpiworka nie kupuję bo na początku te 3-4 miesiące to rożek i otulacz planuję używać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:52

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja książeczek nie kupowałam kontrastowych. Obrazki narysował starszy syn miałam je powieszone nad łóżeczkiem , nad przewijakiem ;) Teraz niestety moja gwiazda takie obrazki by zjadła , tak jak ostatnio gdzieś wyszperała chusteczkę higieniczna i kawałek musiała obskubać i chowała na potem pod jężykiem :/

Cynnia lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, i jak? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaJ wrote:
    O nie wiedziałam,że jest taki wątek :) Ale widzę, że większość z Was już jest w okolicach 3 trymestru, także mogłam nie zauważyć. U mnie dopiero 13 tc, także w zasadzie nic jeszcze nie wiem.

Witaj PaulaJ, napisz cos o sobie

Miuu lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mąż zbulwersował :o
    Obiecał mi, że pojedziemy pod koniec miesiąca do Sandefjordu na kilka dni... a ja, skoro siedzę w domu całe dnie to czekałam na to jak na jakiś ciekawy przełom :/ a dzisiaj mi mówi, że nie pojedziemy....
    czemu?
    "bo Ty jesteś w ciąży...." KURDE! a tydzień temu nie byłam jak mi obiecywał? :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz w niedziele leci do Paryża, ja czasem latałam z nim w jego podróże służbowe. Teraz nie moge bo jestem w ciąży :/ a za dwa tyg do Polski to juz nie jestem. Kurcze no, tak mi szkoda

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, lekarka miała poślizg mega dopiero była. Rozwarcie na 3 cm jest (wczoraj był 1) i podała pierwsza dawkę cytotec czyli leku na przyspieszenie dojrzewania szyjki. Zadowoleni z tego co zrobił balonik ogolnie, mówi ze skrócił tez szyjkę ale młoda nadal wysoko. Teraz mam spróbować spac i czekać na rozwój akcji. Może potrwać i do piątku choć liczę na to, ze bedzie szybciej :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, ale uparciuch z Twojej małej!! odpoczywaj przed akcją :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline ooo już jest COŚ ;-) A piątek już jutro także bez stresu ;-) jesteśmy z Tobą. Oby się to cesarka nie skończyło chyba, że być chciała ;-)
    Pianistka Twój mąż to agent :P Może teraz dla niego jesteś bardziej w ciąży :P Ja bym go chyba udusiła jakby mi coś takiego powiedział bo ja jak sobie coś w głowie ułożę to nie ma zmiłuj musi tak być :P Nienawidzę jak mi się plany zmieniają.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no własnie dlatego się wkurzyłam :/ obiecał mi, a teraz nagle jestem w ciąży i nie pasi :/ weźmie sobie tydzień wolnego i będzie w domu siedział? :o buc

Carolline, no to progres jest :D pisz nam pisz co się dzieje :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na Twoim miejscu wierciła dziurę w brzuchu aż by pojechał ;-) Tobie się też przyda zmiana środowiska i jakiś wyjazd bo w domu można pierdolca dostać.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaJ wrote:
    O nie wiedziałam,że jest taki wątek :) Ale widzę, że większość z Was już jest w okolicach 3 trymestru, także mogłam nie zauważyć. U mnie dopiero 13 tc, także w zasadzie nic jeszcze nie wiem.
    Ooo to będę miał towarzystwo mi tez zaraz wskoczy 13

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia a jak się sprawdza to prawdopodobieństwo wg wieku. ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja bym na Twoim miejscu wierciła dziurę w brzuchu aż by pojechał ;-) Tobie się też przyda zmiana środowiska i jakiś wyjazd bo w domu można pierdolca dostać.

Nie pojedzie :/
    oto argumenty :
    -jesteś w ciąży
    -nie chce mi się
    -chciałaś na zakupy a na paliwo pójdzie XXXX nok
    -chcę odpocząć

wszystkie równie racjonalne i typowo męskie :/ ja bym spięła dupę i pojechała ale pociągiem na 10 h mnie nie puści samej :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze do 130 chyba jedziemy dzis na całość :p

Meggi77, Giannaa, Miuu, annggela lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline znów się budzę a tu nic :p trzymam kciuki! Rob przysiady! :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti skurcze porządne co 2-3 min wiec chyba juz przysiady sobie daruje :p

kafabi, marti87, Miuu lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ