Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti, podpisuję się pod słowami Cynii... są ogromne
Kupiła 3-pak rozmiaru 62 ale są wielkie!
dokupiłam 5-pak rozm 56 bo te 62 są naprawde duże kupiłam też jakieś w barnashus w rozm. 62 no to bez porównania mniejsze!
Ej, ale się ucieszyłam zamówiłam wózek expander mondo kolor grey fox w wersji black line. ale chciałam grey, tylko nie mogłam znaleźć. i koleś napisał, ze dostał dostawę wózków i ma do wyboru black lub grey line no mega! piękny wózek będzie Emcia miała
to jest grey line:
http://www.butiksmyka.pl/images/products/zoom/WOZEK-GLEBOKO-SPACEROWY-MONDO-BLACK-LINE-PINK-firmy-EXPANDER-7018-17.jpg
a to black line:
http://www.odnarodzin.pl/media/products/4e0d32ed97a1207910e0709ff6c274be/images/thumbnail/big_16689_635454522860018856.jpg?lm=1409850405 -
poszłam na żywioł i zamówiłam grey line jaśniejszy
A co tam!
Co do ubranek, to ja sobie daje spokój z 50... przynajmniej póki co mała rośnie jak na drożdżach, a zawsze można dokupić kiedy jeszcze będziemy w szpitalu mąż może skoczyć i kupić
a często jest tak, że 50 ani razu się nie założy ale wiadomo, każdy zrobi po swojemu -
Pianistka, śliczny ten twój wózek. Mi sie obydwa podobają.
Ja sie cały czas bije z myślami czy dobrze zrobiłam kupując tu wózek. Cały wyjdzie około 8 tys koron plus fotelik z isofixem to kolejne 3-4 tys. No ale trudno, nie wiem czy sprzedałabym potem tutaj polski wózek. -
Cynnia, mi nawet nie chodziło o cenę wózków tutaj bo i tak zapłaciliśmy 6,5 tys nok za niego, + 2,5 tys wyjdzie cło i transport więc 9 tys lekko... to już i 11 nie robiłoby mi różnicy tylko po prostu mi się tu nic nie podobało z tych wózków
Jedynie gondola od stokke jest w miarę a reszta mi się nie widzi...
w barnashus podobał mi się zestaw young versace ale za 35 tys to ja podziękuję
A sprzedawać wózka raczej nie będziemy -
Hej dziewczyny:) Jestem nowa na forum i ogólnie w temacie ciąży i liczę na Wasze wsparcie i pomoc:) Mieszkam koło Bergen, a dokładnie mówiąc na Sotra (Sotrze). Jestem w 16 prawie 17 tygodniu ciąży i przerażają mnie norwescy lekarze. Do tej pory byłam cały czas w Polsce od lipca i chodziłam tam do mojego stałego ginekologa. Teraz w sobotę wróciłam do NO by pozałatwiać parę spraw związanych z ciążą i mam w planach jeszcze wrócić do Polski aż do stycznia. Teraz w Polsce czekają mnie badania połówkowe i od kiedy poroniłam za pierwszym razem (w 6 tygodniu) to nie ufam norweskim lekarzom. Trochę Wam tu pomarudzę ale nie mam nikogo innego w takiej sytuacji, więc cieszę się, że znalazłam te forum
-
Pianistka laparoskopie? Po co, żeby zatrzymać cykle? Czy z innego powodu ?
Andriel Witaj
Carolline Prosimy o jakieś info
Wiecie, że połamałam wszystkie igły do szycia poduszkę już doszywałam ręcznie bo przy samej końcówce połamałam ostatnią igłę. -
wiadomośc od Carolline " Jol! Melduje skurcze cały dzień co 2-3 min wiec szału nie było a ze rozwarcie za małe to epidural dopiero o 17 dostałam i teraz wracam do żywych choć miedzy nimi. W wannie najpierw pozwolili 2-3h posiedzieć ale Pod koniec to juz było bez sensu wiec wyszłam, potem przebicie wód i dalej rozwarcie nie postępowało a skurcze mordercy. W końcu zdecydowali sie dać ten epidural mimo ze tylko 3 cm mam i podłączyli ta oksytocynę teraz boli tylko jak jest na szczycie skurcz co mi daje po jakies 3 min przerwy przedtem bolało non stop i dużo mocniej, wiec nabieram nowych chęci do życia."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 18:35
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Mam endo... oczyścimy macicę a potem hormonalnie zatrzymamy cykle żeby endometrium nie przerastało... no i skończy się życie z bólem
Andriel witamy... co do lekarzy to w 6 tygodniu ani amerykańscy, ani polscy by Ci nie pomogli... poronienia na tak wczesnym etapie to kwestia niestety przypadku i wynika najczęściej z wad zarodka... nic na to nie poradzimy...
Jesteś już w 17 więc luzik powoli do przodu
Fakt, podejście norweskich lekarzy do 12 tc jest koszmarne, ale potem już jest ok