Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe mamusie:-) przec nedpress co do sykepenger to mozna zachowac kase z navu wyjezdzajac za granice tylko wtedy fastlege musi dac wam pozwolenie pisemne wypelnia wniosek tylko nie pamietam jak sie nazywa i wtedy mozna jechac ja latalam i nic mi lekarz nie wypelnial tylko nie uzywalam swojej karty bankomatowej co do Karoli to na fb cisza wydaje mi sie, ze juz jest po wszystkim i tuli swoja mala uparciuszke Annggela ale Ci zazdroszcze, ze tulisz malego pewnie juz w domku jestescie razem? Ja jeszcze 5tyg musze czekac, a czas tak mi sie dluzyCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Tak, jestesmy od srody w domku pierwsza doba byla ok ale w drugiej zaczela sie masakra, nie miglam karmic przez poranione sutki, krew mi z nich leciala, okazalo sie ( podejrzewalam to, ze malemu trzeba podciac wiezadelko bo nie moze jezyczkiem operowac wiec sciagalam pokarm i karmilam butelka, polozne mi odradzaly bo moze maly pozniec cyca nie chciec. I tak sie stalo maly cyca nie chcial, to ja w ryk, ze zla matka jestem do tego 3 h po powrocie do domu dostalam nawalu mleka, moje piersi sa mega twarde i wygladaja jak silikony! Cala srode az do czwartku do rana wstawalam co 3 h na sciaganie pokarmu , ale karmimy piersiaaa ! Zlapalam za kapturki i udalo sie , ale musze kupic o rozmiar wieksze. Teraz maly je co 2 lub 3 h dwa cycki zmieniamy pieluche i lulu jest cudowny, pieknie sie usmiecha nieswiadomie ale jednak maz mi duzo pomaga, dumny tatus wpatrujemy sie w niego jak w obraźek. Jedno mnie martwi, strzyka mu w kolanku, czulam to jeszcze jak w brzuszku byl, w szpitalu go sprawdzali i nic nie zauwazyli, zapytam sie polozej za dwa tyg.
Kitaja zleca szybko dluzy sie czas ale zaraz sie obejrzysz a tu tydzien do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:30
Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Annggela super, że się odezwałaś...wciskaj Dorianka od cioci
Lece do szpitala na konsultacje...za cholerę nie wiem po co ona bo mogli mi sms em wiadomość wysłać czy wyniki ok i czy mam pozostać przy obecnej dawce leków. A taka cały dzień w biegu i stres czy zdążę wrócić do domu przed młodym.
Miłego dniaannggela lubi tę wiadomość
-
Annggela az mi sie łezka zakręciła jak cie czytałam. Fajnie, ze wszystko ok i mały ssie pierś.
Mysle, ze Carolline juz ma swają królewnę przy sobie
Ja jestem po wizycie u poloznej. Zbadała serduszko, położenie maluszka (leży w poprzek), poziom hemoglobiny. Brzucho rośnie, ale stwierdziła ze nie mam dużego jak na 28 tydz. Dostałam tez to zaświadczenie do Navu także bede ogarniać podanie o macierzyńskiannggela lubi tę wiadomość
-
Wiadomość od Carolline:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32fabc646cc6.jpg
Cześć cioteczki forumowe jestem Sara Aurora i mama Carolline urodziła mnie dzis przez cesarkę o 3.07. Miałam 50 cm i 3925 gr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:06
Kitaja, annggela, Miuu, Giannaa, Meggi77 lubią tę wiadomość
-
Cynnia, ale ja jednego nie ogarniam. mój mąż musi składać oddzielny wniosek żeby dostać swoje 14 tygodni?
Czy ja składam wniosek i to wszystko?
Jeśli wybiorę 52 tygodnie to jest 52 dla mnie + 14 dla męża? czy 52 do podziału?
Nie ogarniam tego dzielenia się :pkafabi lubi tę wiadomość
-
Witam nowe Dziewczyny na forum Super, że nie zostanę sama na końcówce Ja będę się musiała ograniczyć na trochę, bo w ciągu tygodnia wykorzystalam już 60% limitu z telefonu, a nowy dopiero od 26.10
Giannaa ppowodzenia na wizycie. Mam nadzieję, że ciagaja Cię jednak bez powodu
Annggela wstaw jeszcze jakieś zdjęcia przystojniaka
-
Teoj maz sklada osobno jesli bierze tylko swoja czesc a nie jeśli bedziecie dzielic sie fellesperiode mi konczy sie urlop macierzynski 19 pazdziernika a maz skladal wniosek pod koniec sierpnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:25
-
kafabi wrote:Teoj maz sklada osobno jesli bierze tylko swoja czesc a nie jeśli bedziecie dzielic sie fellesperiode mi konczy sie urlop macierzynski 19 pazdziernika a maz skladal wniosek pod koniec sierpnia
no że o co chodzi? wybacz, ale ja nie ogarniam tego...
Plan jest taki, że ja od porodu idę na macierzyński na te 80% czyli 52 czy tam 59 tygodni... a Dawid będzie brał swoje 14 tygodni kiedy ja wrócę do pracy... i tyle...
A jak się domyślam, fellesperiode czyli te 52 tygodni możemy zrobić tak by np oboje mieć po ok 26 lub 30?
To ja tak nie chcę
Chcę ja wykorzystać wszystko co mogę a Dawid swoje minimum, 14 tygodni...
To on teraz nie musi składać wniosku? dopiero pod koniec kiedy ja będę kończyła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:32
-
Ja brałam na 100% (zrobilam bład, ale czlowiek po czasie zrozumial ) a więc tak :
Jeśli bierzecie 100% jest całość 49tyg.
Przed porodem 3 tyg
Mama 10 tyg
Tata 10 tyg
wspolny 26 tyg(bierze mama albo tata albo pol na pol)
Ja wzielam swoje 10 najpierw pozniej 26 wspolnego , bo mąż nie chciał i wezmie tylko te swoje 10 tygodni Jak ja wróce do pracy
Tak PIanistka teraz nie musi składać dopiero przy końcu twojego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:47