X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D może nie szybciej, ale będzie mi lżej... :P
    skoro już nie będę brała tego znieczulenia to z chęcia poleżałabym w wannie lub mogła sobie muzyki słuchać... mi to pomoże... :D tylko czy pozwola?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, super gratuluje coreczki ;-)

Ja też bardzo ciekawa jak to wygląda z tymi tygodniami macierzyńskiego i dziękuję Wam bardzo bo wszystko jasno wyjaśnione . Chętnie tylko ppdepne się pod prośbę o info jak to się po kolei załatwia ;-)
    I zastanawia mnie jedno... jeśli mój mąż nie mógłby wziąść tych swoich tygodni to one przepadaja prawda? Bo ze ja ich wziąść nie mogę to wiem na pewno.

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, tak, niestety przepadają... :(
    A czemu mąż nie może wziąć?

A jak się załatwia? wypełnić wniosek, tak jak pisała Cynnia... po 26 tygodniu skończonym trzeba wziąć zaświadczenie od położnej lub lekarza z potwierdzeniem terminu... no i pracodawca wypełnia "inntektsopplysning til arbeidstaker som skal ha sykepenger, foreldrepenger..." . :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście ;-)

Carolline Gratulacjeeeee ;-) Mała przesłodka i te oczka ;-) faktycznie musiała być zdziwiona bo z brzucha mamy w jedną chwile wyskoczyła na drugą stronę. Domyślam się, żeporodu nie miałaś zbyt lekkiego, że skończyło się to cesarką ...nie wiem czemu ale miałam takie przeczucie, że to tak się skończy. Mam nadzieje, że z Tobą wszystko dobrze bo malutka chyba wszytko ok ;-) ma takie fajne ślepka duże ;-)

Ja już po wizycie ...ufff to już chyb ostatnia moja wycieczka do szpitala. Ale zrobili mi USG wiec warto było jechać ;-) Mała na ich sprzęcie waży 1100g a w 27t1d w pl ważyła 1200g :P leży główką w dół na szczęście i ma się dobrze ;-)

Annggela czekam z niecierpliwością na sesje noworodkową ;-) uwielbiam zdjęcia maluszków oglądać.

Cynnia dzieciątko leży w poprzek? Ojoj mam nadzieje, że się obróci ;-)

Co do nacięcia pęknięć i szycia po porodzie... ja cierpiałam okrutnie nie mogłam chodzi siedzieć nic... tak panicznie się tego boje, że sam poród to pikuś dla mnie. Życie uratowała mi poduszka z dziurką ;-) na której mogłam spokojnie siedzieć. Teraz sobie taką tez zakupiłam. Później wrzucę fotę.

annggela lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to takie orientacyjne pytanie. Oczywiście może wziąść tyle ile przysługuje. i pewnie wezmie... Tylko mój mąż jako jedyny ogarnia niektóre sprawy związane z pracą, niby ma zastępcę Ale różnie z nim bywa. A że lubi mieć wszystko pod kontrolą to obawia co się będzie działo przez te 14 tygodni. Z jednej strony radość na 14 tygodni wolnego z malutką. A z drugiej obawa co nawykrecaja w pracy przez ten czas ;-) taka rozterka ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja też bym taka sesje noworodkowa chciala ;-) namierzylam juz nawet jedna pania fotograf w okolicy i jak tylko znów będę miała stale łącze internetowe to przejrze zdjęcia i chyba się zdecyduje już i wstępnie umowie ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, a niech mąż sra na to! :) To jest czas dla rodziny, te 14 tygodni nie wróci :)
    Nalezy mu się :)
    Mój też odpowiada za ludzi w pracy i strach pomyśleć co będzie jak będzie w domu... choć i tak wiem, że będą nieustanne telefony, maile... bedzie jeździł do pracy to ogarniać... ale urlop ma wziąć i już :)

Skierko, super wieści :) co do wagi na ich sprzęcie to ja się spodziewam, ze tak moze byc :) miałam USG na 4 różnych sprzętach i każdy inaczej określił termin porodu :D np na jednym sprzęcie mała była za mała... a na drugim, 2 tygodnie później większa o tydzień :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, u kogo robisz sesję? ile płacisz? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Befff, a niech mąż sra na to! :) To jest czas dla rodziny, te 14 tygodni nie wróci :)
    Nalezy mu się :)
    Mój też odpowiada za ludzi w pracy i strach pomyśleć co będzie jak będzie w domu... choć i tak wiem, że będą nieustanne telefony, maile... bedzie jeździł do pracy to ogarniać... ale urlop ma wziąć i już :)

Oj znam to doskonale ;-) telefony, maile w 5 minut po przyjściu do domu, soboty, niedzielę i właśnie niespodziewane wyjazdy itd.

Też jestem zdania ze nikt mu tego czasu nie odda ;-) a on na razie powtarza tylko, że coś wymyśli ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Oj znam to doskonale ;-) telefony, maile w 5 minut po przyjściu do domu, soboty, niedzielę i właśnie niespodziewane wyjazdy itd.

Też jestem zdania ze nikt mu tego czasu nie odda ;-) a on na razie powtarza tylko, że coś wymyśli ;-)

Mnie już to do szału doprowadza... nie możemy zjeść spokojnie obiadu, bo dzwoni szef... wczoraj zadzwonił o 20 czy nie mógłby mąż zawieźć jednego gostka z firmy do hotelu... :/ no mógłby, oczywiście mąż sobie wpisał to jako nadgodziny ^^ ALE to jest czas dla nas... :/ wiecznie ktoś dzwoni, pisze... w sobotę, niedzielę.. mąż nie śpi do 4 bo szef chce czegoś, a chłopaki urządzili samowolkę i zrobili to inaczej... :/ słabo

Tacy już są Ci nasi mężowie widzisz.. za mocno się przejmują

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/LubieePiatek/videos/693100774079641/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak było wszystko na głowie z pracy, niby wolny weekend, a zawsze coś, momentami czuliśmy się się jak właściciele hotelu aż do ostatnich tygodni ... dużo by opowiadać :) Teraz czeka nas trochę zmian... Ogólnie wniosek taki, że nie ma co pracować za dużo na czyjeś konto.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wpadlam na genialny pomysł, ze pojedziemy do Szkocji przypilnować córkę na studiach co by nie rozrabiaka za bardzo. I tak bede bezrobotna po macierzyńskim

zem3sg18fbglipi0.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jakbym siebie słyszała ;-) mój też wszystkie telefony i czas dodatkowy poświęcony ma policzony jako nadgodziny ale czas tez pieniądz jak ja to mówię ;-) nie można być w pracy 24 na dobę.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuje, ze Zare otworzyli w Stava :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce do szkocji. !!!

Cynnia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ale się rozpisałyście ;-)

Cynnia dzieciątko leży w poprzek? Ojoj mam nadzieje, że się obróci ;-)

Giaanna położna tylko macala brzuch, wiec pewności nie ma jak jest ułożony. Ja czuje takie silniejsze koniaczki po lewej stronie u gory, a takie lżejsze po prawej na dole. Tak jakby leżał po skosie ale główkę miał niżej niż pupkę

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesja noworodkowa to super pamiątka też młodej taka robilismy ;) W niedzielę będziemy równiez mieć sesję ;)

annggela lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi masz kogoś dobrego kto robi sesje? Jaka cena takiej przyjemności ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gracie w nabolaget? :D własnie wygraliśmy 250 koron :d haha

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ