X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka paszport tymczasowy jest na rok :)

Pianistka lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo mój mąż już tu mi się wymądrzał że tymczasowy na 1 lot :D zaraz go uświadomię! no! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to wymyślił :P

3i49krhmik48bp05.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No bo mój mąż już tu mi się wymądrzał że tymczasowy na 1 lot :D zaraz go uświadomię! no! :D

hahaha to wymyślił ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę dziś pierwsza, szaleństwo :) Obudził mnie taki głód, że musiałam wstać ... wczoraj wieczorem to miałam ochotę zjeść wszystko.

Zaczynam dziś 36 tydzień ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, gratulacje :) czas leci

Dziewczyny, w sobotę objeździliśmy kilka aptek i nigdzie nie ma moich witamin :/ wczoraj znowu szukaliśmy i dalej nie ma... Brałam te z nycoplus Mamma... wszędzie są tylko gravid... ale one są dla I trymestru a mamma dla II, III i karmiących...
    brałyście je może? nie macie problemu z ich kupnem?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat tych witamin nie brałam, wiec nie pomogę.

Marti to już tuż tuż :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, juz niedlugo. Ja dzis 32...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam kto prosił ale daje znac :)

w KID sa promocje na zasłony :)

udanych zakupów :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poluje na zasłony, właśnie myślę czy jutro się nie wybrać, ale te na które jest promocja to mnie jakoś nie urzekają.
    Następna w kolejce jest Kitaja, a po niej jestem ja :)

Kitaja lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też nie zachwyciły, ale i tak podskocze zobaczyc bo na żywo może lepiej wygladaja :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Jak Wasze samopoczucie dzisiaj ? Mnie dopadły ciążowe schizy ... i zaczynam sobie różne rzeczy wkręcać jak mi nie przejdzie to do porodu zwariuje. Tylko mnie to dopadło ?

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dzień dobry ;-)

Jak Wasze samopoczucie dzisiaj ? Mnie dopadły ciążowe schizy ... i zaczynam sobie różne rzeczy wkręcać jak mi nie przejdzie to do porodu zwariuje. Tylko mnie to dopadło ?

Nie wiem jakie masz schizy, ale ja ostatnio też miałam głupią myśl, że w sumie coś może mi się stać i mogę się wykrwawić. O schizach na temat dziecka już się nie wypowiadam, bo to pewnie norma :) Ale teraz jestem na etapie dobrych myśli:)

Beff też pomyślałam, że na żywo mogą lepiej wyglądać, ale jakoś nie mam wizji... chociaż spodobały mi się granatowe i do tego dałabym z boku jakieś takie cieniutkie jasne.

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii na tym etapie chyba mówię szeroko pojętych schizach :P Zaczynając od tego, że dziecko się mniej rusza a kończąc na porodzie, że coś może pójść nie tak itp... Ostatnio coś czytałam i przypomniało mi się, że w pl na porodówce biorą wymaz z pochwy bodajże na gronkowca, żeby dziecka przy porodzie nie zarazić. Robią tutaj coś podobnego? Mam wiele takich obaw, że np w pl coś robią a tutaj nie... obawiam się tego, że dziecko może być duże a oni nie sprawdzają niczego. A jak się owinie pępowiną co jest wskazaniem do cesarki? Skoro USG nie robią to tego nie wykryją i wiele wiele innych obaw mam ... Chciałabym iść na USG chociaż prywatnie przed porodem, żeby mieć jak najaktualniejsze informacje ale gdzieś tam obawiam się, że akcja porodowa zacznie się szybciej i nie zdążę...
    Ogólnie całą ciąże byłam spokojna i nie wmawiałam sobie niczego ale czym bliżej terminu tym bardziej zaczynam wariować :P Chyba sama wizja porodu powoduje, że robi mi się taki bałagan w głowie :P

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też myślałam o tym wymazie, ale lekarz w pl powiedział, że powinni to robić. I myślałam chyba o tym nawet wczoraj i mam plan zapytać jutro fastlege.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dzisiaj rozmawiałam z Froggie, i położna powiedziała jej, że Norwegia jest na drugim miejscu w Europie pod względem przeżywalności ciąż / dzieci przy porodzie i donoszenia :) więc take it easy! :) Nie wiem jakim cudem, ale podobno prawda :)

Ja jestem jakoś dobrze nastawiona, nie martwię się i nie wkręcam sobie że coś pójdzie nie tak! :)
    Mam plan donosić ciążę, urodzić zdrowie dziecko i o innej wersji nie chcę słyszeć :)

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwaliłam sie juz co ostatnio wykręciłam ? :/

Zamówiłam tripp trapp newborn seat w barnashus i zgubiłam rachunek i potwierdzenie zamówienia ;( przekopałam cały dom, musiał mi gdzies wypaść po drodze :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Chwaliłam sie juz co ostatnio wykręciłam ? :/

Zamówiłam tripp trapp newborn seat w barnashus i zgubiłam rachunek i potwierdzenie zamówienia ;( przekopałam cały dom, musiał mi gdzies wypaść po drodze :(

Buuuu :/ słabo :/
    kalafiorek daje się we znaki...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii zapytaj jutro o ten wymaz to jest dość istotna sprawa.
    Pianistka pocieszająca jest Twoja wiadomość ale patrząc na to jak oni do wszystkiego podchodzą jestem zdziwiona, że jest na drugim miejscu w europie ;-)

Ja mam wizytę w poniedziałek u położnej. Chyba zrobię sobie listę pytań. Jest jeszcze jedna rzecz która mnie nurtuje. Powinnam mieć teraz znowu jakieś badania robione ale położna chyba ich nie robi tylko fastlege? Dopiero co wybrałam lekarza i nie wiem co powinnam zrobić chce zapytać położnej co i jak ale pamiętam pokazywała mi kartkę, że w 32 tc powinnam mieć powtórzone badanie na przeciwciała ( grupa krwi A rh -) a ja już jestem dalej...

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem dobrze nastawiona, ale schizy czasami przychodzą ... uważam, że i tak nie jest źle z nami i nie wypisujemy jakiś ciążowych głupot :) Same mądre dziewczyny na forum :)

Ja się podejrzanie dobrze czuje, cały dzień coś robię, umyłam nawet okna tylko od wewnątrz męża wyślę jutro na dwór. Ale one w sumie są dość nisko i łatwo dostępne, więc to chyba nie było jakieś straszne przestępstwo.

Któraś orientuję się w norweskim systemie szczepień ?

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ