Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti, gratulacje czas leci
Dziewczyny, w sobotę objeździliśmy kilka aptek i nigdzie nie ma moich witamin wczoraj znowu szukaliśmy i dalej nie ma... Brałam te z nycoplus Mamma... wszędzie są tylko gravid... ale one są dla I trymestru a mamma dla II, III i karmiących...
brałyście je może? nie macie problemu z ich kupnem? -
Giannaa wrote:Dzień dobry
Jak Wasze samopoczucie dzisiaj ? Mnie dopadły ciążowe schizy ... i zaczynam sobie różne rzeczy wkręcać jak mi nie przejdzie to do porodu zwariuje. Tylko mnie to dopadło ?
Nie wiem jakie masz schizy, ale ja ostatnio też miałam głupią myśl, że w sumie coś może mi się stać i mogę się wykrwawić. O schizach na temat dziecka już się nie wypowiadam, bo to pewnie norma Ale teraz jestem na etapie dobrych myśli:)
Beff też pomyślałam, że na żywo mogą lepiej wyglądać, ale jakoś nie mam wizji... chociaż spodobały mi się granatowe i do tego dałabym z boku jakieś takie cieniutkie jasne.
-
Martii na tym etapie chyba mówię szeroko pojętych schizach Zaczynając od tego, że dziecko się mniej rusza a kończąc na porodzie, że coś może pójść nie tak itp... Ostatnio coś czytałam i przypomniało mi się, że w pl na porodówce biorą wymaz z pochwy bodajże na gronkowca, żeby dziecka przy porodzie nie zarazić. Robią tutaj coś podobnego? Mam wiele takich obaw, że np w pl coś robią a tutaj nie... obawiam się tego, że dziecko może być duże a oni nie sprawdzają niczego. A jak się owinie pępowiną co jest wskazaniem do cesarki? Skoro USG nie robią to tego nie wykryją i wiele wiele innych obaw mam ... Chciałabym iść na USG chociaż prywatnie przed porodem, żeby mieć jak najaktualniejsze informacje ale gdzieś tam obawiam się, że akcja porodowa zacznie się szybciej i nie zdążę...
Ogólnie całą ciąże byłam spokojna i nie wmawiałam sobie niczego ale czym bliżej terminu tym bardziej zaczynam wariować Chyba sama wizja porodu powoduje, że robi mi się taki bałagan w głowie -
Dziewczynki, dzisiaj rozmawiałam z Froggie, i położna powiedziała jej, że Norwegia jest na drugim miejscu w Europie pod względem przeżywalności ciąż / dzieci przy porodzie i donoszenia więc take it easy! Nie wiem jakim cudem, ale podobno prawda
Ja jestem jakoś dobrze nastawiona, nie martwię się i nie wkręcam sobie że coś pójdzie nie tak!
Mam plan donosić ciążę, urodzić zdrowie dziecko i o innej wersji nie chcę słyszećGiannaa lubi tę wiadomość
-
Cynnia wrote:Chwaliłam sie juz co ostatnio wykręciłam ?
Zamówiłam tripp trapp newborn seat w barnashus i zgubiłam rachunek i potwierdzenie zamówienia ;( przekopałam cały dom, musiał mi gdzies wypaść po drodze
Buuuu słabo
kalafiorek daje się we znaki... -
Martii zapytaj jutro o ten wymaz to jest dość istotna sprawa.
Pianistka pocieszająca jest Twoja wiadomość ale patrząc na to jak oni do wszystkiego podchodzą jestem zdziwiona, że jest na drugim miejscu w europie
Ja mam wizytę w poniedziałek u położnej. Chyba zrobię sobie listę pytań. Jest jeszcze jedna rzecz która mnie nurtuje. Powinnam mieć teraz znowu jakieś badania robione ale położna chyba ich nie robi tylko fastlege? Dopiero co wybrałam lekarza i nie wiem co powinnam zrobić chce zapytać położnej co i jak ale pamiętam pokazywała mi kartkę, że w 32 tc powinnam mieć powtórzone badanie na przeciwciała ( grupa krwi A rh -) a ja już jestem dalej... -
Też jestem dobrze nastawiona, ale schizy czasami przychodzą ... uważam, że i tak nie jest źle z nami i nie wypisujemy jakiś ciążowych głupot Same mądre dziewczyny na forum
Ja się podejrzanie dobrze czuje, cały dzień coś robię, umyłam nawet okna tylko od wewnątrz męża wyślę jutro na dwór. Ale one w sumie są dość nisko i łatwo dostępne, więc to chyba nie było jakieś straszne przestępstwo.
Któraś orientuję się w norweskim systemie szczepień ?