X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło wszędzie...i myślę, że to jest dość indywidualna sprawa ;-)
    A co do nazwy cista dość wyszukana :P patrząc w necie to bardziej taki al torcik.
    Uciekam już do łóżka bo chyba też zaczynam walczyć o życie ;-) Młody chyba mnie wiruskami obdarował.

a.png
    a.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa - Brzuszek <3 <3 <3

A ja mam takie pytanko. Czy orientujecie się czy muszę zgłosić do Navu, że jadę do Polski kiedy dostaję svangerskapspenger?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dużo zdrówka Giannaa! :) kuruj się :)
    mi nie przybyło w udach, pupie... jedynie nad pupą i w boczkach zrobiłam się taka przysadzista :D ale może to za sprawą brzuszka i zejdzie :P

Andriel, nie mam pojęcia... więc niestety nie pomogę.

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie cudowne brzuszki, ja to mam otyłość typu sloniowego. Ostatni miesiac mocno mi wyskoczył

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8a7e5546049.jpg

Andriel, Miuu, Kitaja, Froggie, Giannaa, kafabi lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia! jaka otyłość?! Kopnął Cię ktoś kiedyś gdzieś?! :P
    piękny brzuszek i figura również! :D Jeśli Ty to nazywasz otyłością to strach pomyśleć jak być o mnie powiedziała :D
    A skoro piszesz, że ostatni miesiąc mocno Ci wyskoczył to wiem co mnie czeka :)

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wróciłam. Maz mnie wywietrzył.

Dziewczyny śliczne macie te brzuszki.

Jestem po badaniach. Pani doktor bardzo miła i profesjonalna. Sprawdziła dzieciaczka wzdłuż i wszerz. Powiedziała ze nie widzi żadnych nieprawidłowości odnośnie trisomia 18. Bo to ogólnie bardzo ciężka wada i widoczna juz na tym etapie. Zmierzyła szyjkę sprawdziła czy wody nie odchodzą ( jedna z moich obsesji) i pobrała krew na NIFTY. Teraz 8 dni czekania.
    Powiedział ki ze z racji wieku i brania progesteronu wyniki mogą byc takie wysokie. No i ba koniec powiedziała ze nie bedzie Cecylii tylko Cecyl!!!!! I co teraz. Hak ja nie mam pomysłu ba męskie imię. Za to dzieciaki sie ucieszyły. Młodszy szczęśliwy ze znowu lego bedzie w domu. A ha chciałam kitki i księżniczki rysować ! No cóż. Teraz trzeba imię wykombinować i czekać na wyniki. Mam nadzieje ze wszystko bedzie Ok

Opowiadałam Pani doktor o naszych mierzeniach brzuchów. Śmiała sie ze nie mamy co panikować. Wiec moja droga Pianistko wszystko jest dobrze. Mi w poprzedniej ciąży brzucha do 6 miesiąca nie było widać. Potem był mały dopiero na koniec sie zrobił duży. I z dzieckiem było wszystko Ok.

Andriel, Cynnia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piszę zgodnie z obietnicą. Podczytywalam Was w ciągu dnia i wtedy miałam mnóstwo do powiedzenia, teraz siły mi odeszły..
    Najpierw za pamięci, Andriel zbtego co kojarzę to wyjazdy zglaszasz na dagpenger
    Miuu udanego pobytu w Polsce
    Śliczne brzuszki , jedyne w swoim rodzaju!

I cos jeszcze miałam dopisać ale gubię się w myślach.. przepraszam!
    Dziękuję też za chęci pomocy wszelakiej !

Byłam dziś w przychodni, umówiłam się na wizytę, zaczęłam plamic, nie dużo i na brunatno, raczej okres.. nie wiem, juz trzymałam test w ręce ale jak zobaczylam co się dzieję przeszła mi ochota na jego zrobienie . Jedno co mnie dziwi to brak bólu.. co miesiąc chodzę po scianach i wyje z bólu.. tym razem, po raz pierwszy w życiu nic, absolutnie nic!

I coś jeszcze miałam dodać sle nie umiem ubrać tego w słowa, może spróbuję jutro.

Hieh, czyli do klubu nie dołączę ale fajne kobietki jesteście, moze wpadne czasem z odwiedzinami, , jeśli można :)

Naprawdę na nic nie liczyłam, gdzie..po tylu latach, bez badań, przygotowania, przy moim chorubsku.. no way! A rano moj połówek powiedział "tak czekalas na ten okres, tak sprawdzalas to masz, ja bym nie czekał".. Złamał mnie..

Dobrej nocki :*

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w Polsce serie syropów dla ciężarnych i karmiących. Prenatal. Zamierzam sie zaopatrzyć a jutro idę na zakupyyyy hurra tylko nie wiem czy dla dzidzi juz kupować. Moze lepiej poczekać.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta nie poddawaj sie. Bedzie dobrze trzymam kciuki.

Ja tez mam hashimoto i mi sie udało bez problemu juz 3 razy. Dbaj o siebie i uszy do góry !

Aj aj aj nie chce ci robić płonnych nadziei ale ja tez miałam 2 slabiutenitskie kreski w tej ciąży na drugim teście nic. Okres a potem jednak okazał sie ze ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 23:08

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu tak sie cieszę napewno wyniki potwierdza to co powiedziała Pani doktor :-) będzie kolejny mały przystojniak dziś po raz drugi sie wzruszyłam <3 gianna duzo zdrowka oby Ciebie nie rozlozylo bo musisz zbierac sily na grudzien tam juz u was na watku 6mam rozpakowanych ,a ja ciagle w dwupaku :-(

Miuu, Giannaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, jak dobrze, że badania wyszły tak pozytywnie! Można odetchnąć :)
    Wspaniale, że trafiłaś na dobrą i profesjonalną lekarkę... czekamy 8 dni na wyniki ale jestem pewna, że to tylko formalność i wszystko będzie dobrze :)

Co do płci... :) ja też to przeżyłam :D w 20 tygodniu okazalo się, że jednak laleczka :) wyłam za synkiem jak głupia a teraz nie oddałabym mojej Emki nigdy nikomu!
    A w którym tygodniu powiedzieli Ci, ze dziewczynka?

Widzisz, w Polsce się śmieją z tego mierzenia brzucha a my biedne musimy na tym polegać :( a mój brzuszek wyskoczył szybko bo już w 15 tygodniu był dobrze widoczny dla osób trzecich a teraz zwolnił... :) ale może tak już jest :)
    przez ostatnie 2 tygodnie też i waga stanęła w miejscu by od wczoraj znów rosnąć...
    wierzę, że z małą wszystko dobrze :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ja bym kupila nie ma co wierzyc w przesady sprawi Ci to ogromna przyjemnosc po tym co przeszlas takze szalej ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka z mala napewno jest wszystko dobrze !!! I prosze nawet mi tu inaczej nie myslec !!!

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos brzuch pobolewa na @ , i mam jakas faze ze wody sie sacza :-/ chyba jutro przejde sie do poloznej.

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta, u mnie były 3 lata starań, płaczu, prób i naprawdę starania... aż tu nagle w maju powiedziałam że mam to w dupie... i co?! :D no właśnie! :)
    I też nie wierzyłam że ot tak? co miesiąc brałam leki, oszczędzałam się i nie wychodziło... aż tu nagle w maju? kiedy harowałam jak wół po 12-16 godzin dziennie na 2 etaty i mój organizm był wykończony :)

Co do plamień... ja plamiłam w terminie miesiączki na brązowo w ciąży :) najpierw w 4-5 tc kiedy wiedziałam już o ciąży, płakałam bo myślałam że znowu będzie biochemiczna... ale plamienia ustały :) potem w 8 tygodniu, potem w 10 i 12 i to były już krwawienia...

ja bym Ci zasugerowała odpoczywać ile się da i obserwować... jeśli się rozkręci, to wiadomo... :( a może być tak że do rana ucichnie... wtedy zrób test :) brązowe plamienie czasem występuje kiedy powinien być okres... u mnie też było bezbolesne... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczynki. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Ianistka dziś mi powiedzieli ze chłopczyk. Ja ciagle sie łudziłam ze dziewczynka.

Kitaja juz z górki juz nie długo będziecie wszyscy razem <3

Jenta podpisuje sie pod Puanistka. Czasem sa plamienia implantacyjne. Chyba dobrze to napisałam

Muszę przenieść usg połówkowe bo ma w srode a to dopiero 17 tydzien. Lepiej dołożę dwa tyg to bede juz miała wyniki

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu - Bardzo się ciesze, że badania ok:) No i jaka niespodzianka :P Tak czy siak wspaniała:) A ciuszek bym kupiła bo to daje dużo radości ;)
    Jenta - Głowa do góry tak jak koleżanki mówią:) Słuchaj się doświadczonych one wiedzą lepiej niż ja.
    Kitaja - Idź do położnej na wszelki wypadek, tym bardziej, że Mały już za rogiem ;)

Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie implantacyjne to jedno ale możliwe sa tez plamienia przez burze hormonów tak jak było u mnie :)

Jenta obserwuj sie i najwyżej zrób test jesli sie nie rozkręci ;) trzymam kciuki

Miuu mi w 14 tc powiedzieli ze chyba chłopiec. I tak żyłam sobie z myślą o synku... Do 20 tc :)

A gdzie masz połówkowe ze tak szybko? Powinno być miedzy 19+0 a 22+6...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ciesze sie, ze usg wyszło dobrze, wiedziałam to zresztą :) nifty tez bedą ok... Udanych zakupów :)

Jenta, my sie staraliśmy 5 lat. W końcu gdy doszliśmy do wieku, ze albo teraz albo bedzie za pozno, pojechaliśmy do kliniki leczenia niepłodności w PL i udało sie po pierwszej stymulacji :) mam niedoczynnosc i to sporą, która prawdopodobnie była przyczyną poronienia około 10 lat temu. Także zabierajcie sie ostro do roboty :) klinikę moge polecić z całego serca. Napisz jakbys chciała namiar

Kitaja, bolący brzuch jak na @ ? Moze to juz ? :)

Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, tak tak, podobno bol jak na @ to pierwszy objaw porodu :) moze sie rozkręci

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ