X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło wszędzie...i myślę, że to jest dość indywidualna sprawa ;-)
    A co do nazwy cista dość wyszukana :P patrząc w necie to bardziej taki al torcik.
    Uciekam już do łóżka bo chyba też zaczynam walczyć o życie ;-) Młody chyba mnie wiruskami obdarował.

a.png
    a.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa - Brzuszek <3 <3 <3

A ja mam takie pytanko. Czy orientujecie się czy muszę zgłosić do Navu, że jadę do Polski kiedy dostaję svangerskapspenger?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dużo zdrówka Giannaa! :) kuruj się :)
    mi nie przybyło w udach, pupie... jedynie nad pupą i w boczkach zrobiłam się taka przysadzista :D ale może to za sprawą brzuszka i zejdzie :P

Andriel, nie mam pojęcia... więc niestety nie pomogę.

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie cudowne brzuszki, ja to mam otyłość typu sloniowego. Ostatni miesiac mocno mi wyskoczył

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8a7e5546049.jpg

Andriel, Miuu, Kitaja, Froggie, Giannaa, kafabi lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia! jaka otyłość?! Kopnął Cię ktoś kiedyś gdzieś?! :P
    piękny brzuszek i figura również! :D Jeśli Ty to nazywasz otyłością to strach pomyśleć jak być o mnie powiedziała :D
    A skoro piszesz, że ostatni miesiąc mocno Ci wyskoczył to wiem co mnie czeka :)

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wróciłam. Maz mnie wywietrzył.

Dziewczyny śliczne macie te brzuszki.

Jestem po badaniach. Pani doktor bardzo miła i profesjonalna. Sprawdziła dzieciaczka wzdłuż i wszerz. Powiedziała ze nie widzi żadnych nieprawidłowości odnośnie trisomia 18. Bo to ogólnie bardzo ciężka wada i widoczna juz na tym etapie. Zmierzyła szyjkę sprawdziła czy wody nie odchodzą ( jedna z moich obsesji) i pobrała krew na NIFTY. Teraz 8 dni czekania.
    Powiedział ki ze z racji wieku i brania progesteronu wyniki mogą byc takie wysokie. No i ba koniec powiedziała ze nie bedzie Cecylii tylko Cecyl!!!!! I co teraz. Hak ja nie mam pomysłu ba męskie imię. Za to dzieciaki sie ucieszyły. Młodszy szczęśliwy ze znowu lego bedzie w domu. A ha chciałam kitki i księżniczki rysować ! No cóż. Teraz trzeba imię wykombinować i czekać na wyniki. Mam nadzieje ze wszystko bedzie Ok

Opowiadałam Pani doktor o naszych mierzeniach brzuchów. Śmiała sie ze nie mamy co panikować. Wiec moja droga Pianistko wszystko jest dobrze. Mi w poprzedniej ciąży brzucha do 6 miesiąca nie było widać. Potem był mały dopiero na koniec sie zrobił duży. I z dzieckiem było wszystko Ok.

Andriel, Cynnia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piszę zgodnie z obietnicą. Podczytywalam Was w ciągu dnia i wtedy miałam mnóstwo do powiedzenia, teraz siły mi odeszły..
    Najpierw za pamięci, Andriel zbtego co kojarzę to wyjazdy zglaszasz na dagpenger
    Miuu udanego pobytu w Polsce
    Śliczne brzuszki , jedyne w swoim rodzaju!

I cos jeszcze miałam dopisać ale gubię się w myślach.. przepraszam!
    Dziękuję też za chęci pomocy wszelakiej !

Byłam dziś w przychodni, umówiłam się na wizytę, zaczęłam plamic, nie dużo i na brunatno, raczej okres.. nie wiem, juz trzymałam test w ręce ale jak zobaczylam co się dzieję przeszła mi ochota na jego zrobienie . Jedno co mnie dziwi to brak bólu.. co miesiąc chodzę po scianach i wyje z bólu.. tym razem, po raz pierwszy w życiu nic, absolutnie nic!

I coś jeszcze miałam dodać sle nie umiem ubrać tego w słowa, może spróbuję jutro.

Hieh, czyli do klubu nie dołączę ale fajne kobietki jesteście, moze wpadne czasem z odwiedzinami, , jeśli można :)

Naprawdę na nic nie liczyłam, gdzie..po tylu latach, bez badań, przygotowania, przy moim chorubsku.. no way! A rano moj połówek powiedział "tak czekalas na ten okres, tak sprawdzalas to masz, ja bym nie czekał".. Złamał mnie..

Dobrej nocki :*

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w Polsce serie syropów dla ciężarnych i karmiących. Prenatal. Zamierzam sie zaopatrzyć a jutro idę na zakupyyyy hurra tylko nie wiem czy dla dzidzi juz kupować. Moze lepiej poczekać.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta nie poddawaj sie. Bedzie dobrze trzymam kciuki.

Ja tez mam hashimoto i mi sie udało bez problemu juz 3 razy. Dbaj o siebie i uszy do góry !

Aj aj aj nie chce ci robić płonnych nadziei ale ja tez miałam 2 slabiutenitskie kreski w tej ciąży na drugim teście nic. Okres a potem jednak okazał sie ze ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 23:08

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu tak sie cieszę napewno wyniki potwierdza to co powiedziała Pani doktor :-) będzie kolejny mały przystojniak dziś po raz drugi sie wzruszyłam <3 gianna duzo zdrowka oby Ciebie nie rozlozylo bo musisz zbierac sily na grudzien tam juz u was na watku 6mam rozpakowanych ,a ja ciagle w dwupaku :-(

Miuu, Giannaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, jak dobrze, że badania wyszły tak pozytywnie! Można odetchnąć :)
    Wspaniale, że trafiłaś na dobrą i profesjonalną lekarkę... czekamy 8 dni na wyniki ale jestem pewna, że to tylko formalność i wszystko będzie dobrze :)

Co do płci... :) ja też to przeżyłam :D w 20 tygodniu okazalo się, że jednak laleczka :) wyłam za synkiem jak głupia a teraz nie oddałabym mojej Emki nigdy nikomu!
    A w którym tygodniu powiedzieli Ci, ze dziewczynka?

Widzisz, w Polsce się śmieją z tego mierzenia brzucha a my biedne musimy na tym polegać :( a mój brzuszek wyskoczył szybko bo już w 15 tygodniu był dobrze widoczny dla osób trzecich a teraz zwolnił... :) ale może tak już jest :)
    przez ostatnie 2 tygodnie też i waga stanęła w miejscu by od wczoraj znów rosnąć...
    wierzę, że z małą wszystko dobrze :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ja bym kupila nie ma co wierzyc w przesady sprawi Ci to ogromna przyjemnosc po tym co przeszlas takze szalej ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka z mala napewno jest wszystko dobrze !!! I prosze nawet mi tu inaczej nie myslec !!!

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos brzuch pobolewa na @ , i mam jakas faze ze wody sie sacza :-/ chyba jutro przejde sie do poloznej.

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta, u mnie były 3 lata starań, płaczu, prób i naprawdę starania... aż tu nagle w maju powiedziałam że mam to w dupie... i co?! :D no właśnie! :)
    I też nie wierzyłam że ot tak? co miesiąc brałam leki, oszczędzałam się i nie wychodziło... aż tu nagle w maju? kiedy harowałam jak wół po 12-16 godzin dziennie na 2 etaty i mój organizm był wykończony :)

Co do plamień... ja plamiłam w terminie miesiączki na brązowo w ciąży :) najpierw w 4-5 tc kiedy wiedziałam już o ciąży, płakałam bo myślałam że znowu będzie biochemiczna... ale plamienia ustały :) potem w 8 tygodniu, potem w 10 i 12 i to były już krwawienia...

ja bym Ci zasugerowała odpoczywać ile się da i obserwować... jeśli się rozkręci, to wiadomo... :( a może być tak że do rana ucichnie... wtedy zrób test :) brązowe plamienie czasem występuje kiedy powinien być okres... u mnie też było bezbolesne... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczynki. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Ianistka dziś mi powiedzieli ze chłopczyk. Ja ciagle sie łudziłam ze dziewczynka.

Kitaja juz z górki juz nie długo będziecie wszyscy razem <3

Jenta podpisuje sie pod Puanistka. Czasem sa plamienia implantacyjne. Chyba dobrze to napisałam

Muszę przenieść usg połówkowe bo ma w srode a to dopiero 17 tydzien. Lepiej dołożę dwa tyg to bede juz miała wyniki

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu - Bardzo się ciesze, że badania ok:) No i jaka niespodzianka :P Tak czy siak wspaniała:) A ciuszek bym kupiła bo to daje dużo radości ;)
    Jenta - Głowa do góry tak jak koleżanki mówią:) Słuchaj się doświadczonych one wiedzą lepiej niż ja.
    Kitaja - Idź do położnej na wszelki wypadek, tym bardziej, że Mały już za rogiem ;)

Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie implantacyjne to jedno ale możliwe sa tez plamienia przez burze hormonów tak jak było u mnie :)

Jenta obserwuj sie i najwyżej zrób test jesli sie nie rozkręci ;) trzymam kciuki

Miuu mi w 14 tc powiedzieli ze chyba chłopiec. I tak żyłam sobie z myślą o synku... Do 20 tc :)

A gdzie masz połówkowe ze tak szybko? Powinno być miedzy 19+0 a 22+6...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ciesze sie, ze usg wyszło dobrze, wiedziałam to zresztą :) nifty tez bedą ok... Udanych zakupów :)

Jenta, my sie staraliśmy 5 lat. W końcu gdy doszliśmy do wieku, ze albo teraz albo bedzie za pozno, pojechaliśmy do kliniki leczenia niepłodności w PL i udało sie po pierwszej stymulacji :) mam niedoczynnosc i to sporą, która prawdopodobnie była przyczyną poronienia około 10 lat temu. Także zabierajcie sie ostro do roboty :) klinikę moge polecić z całego serca. Napisz jakbys chciała namiar

Kitaja, bolący brzuch jak na @ ? Moze to juz ? :)

Miuu, Kitaja lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, tak tak, podobno bol jak na @ to pierwszy objaw porodu :) moze sie rozkręci

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ