X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi znowu nowy śliczny avatar :-) jak ona jest fotogeniczna śliczna będziecie mieć pamiątkę pstrykaj tych zdjeć jak najwiecej :-) Froggi gratulacje dla męża udanego świętowania . A ja prowadzę właśnie negocjacje z synem, ze miga nawet bolec mnie plecy tak mocno jak bolały wieczorem, ale niech wychodzi

kafabi, Miuu lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na wieści kochana :* Ja dla pocieszenia powiem, że też miałam krzyżowe bóle .... dasz radę napewno jak każda z Nas :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Kafabi znowu nowy śliczny avatar :-) jak ona jest fotogeniczna śliczna będziecie mieć pamiątkę pstrykaj tych zdjeć jak najwiecej :-) Froggi gratulacje dla męża udanego świętowania . A ja prowadzę właśnie negocjacje z synem, ze miga nawet bolec mnie plecy tak mocno jak bolały wieczorem, ale niech wychodzi

A no nowy ;) zaraz Wy bedziecie pstrykać piekne pamiatki Waszym maluszkom <3

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, a już myślałam, że napiszesz , że tulisz Jasia :)
    Ale skoro bóle @ powróciły to może dziś?
    Musisz się dziś wyrobić bo jutro piątek 13-ego :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze no Kitaja sobie spi a my tu z emocji juz nie możemy :P żarcik Kitaja, oby jak najmniej bolało i w końcu sie rozkręciło ...

Dawaj Jasiu, dawaj ...

Edit, bo chodziło mi o Kitaję nie Kafabi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:57

kafabi, Kitaja lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    No kurcze no Kafabi sobie spi a my tu z emocji juz nie możemy :P żarcik Kafabi, oby jak najmniej bolało i w końcu sie rozkręciło ...

Dawaj Jasiu, dawaj ...

Cynnia kochana, ja mam juz to za soba, ale jakby trzeba było to bym urodziła nawet dzis :P

Cynnia, Kitaja lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, pewnie juz pisałas, ale przypomnij nam, mialas jakieś znieczulenie? Jak poszło z porodem...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja coś się chyba dzieje u Ciebie ;-) wiec miejmy nadzieje, że to już za chwile ;-) kurde a tyle emocji u nas było :P
    Kafabi Śliczny avatarek...jak Olek się urodził miałam bzika na punkcie robienia mu zdjęć ;-)

Kitaja lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt w piekarniku :)
    Jak wracałam ze sklepu to miałam lekką załamkę, bo wyprzedził mnie kulejący dziadek :D i zanim ja doszłam do 1/3 wzniesienia to on już był na samej górze :P Pocieszam się myślą, że ja szłam obładowana, z plecakiem i dwoma siatami a on bez balastu no ale fakty są jakie są :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha uśmiałam sie ....

Jak w ogole Wam sie mieszka na nowym mieszkanku ?

Tort na pewno bedzie pyszny, juz mi ślinka leci :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam o położnej, mam trochę wysokie ciśnienie i ona od razu zaczęłam myśleć o zatruciu ciążowym i wypytywać, ale biała w moczu nie ma, więc ok :) noo i moje samopoczucie raczej też dobre. Wykres tylko jakoś mi podejrzanie wygląda od zeszłego tygodnia nic się praktycznie nie ruszyło, ale ona nic nie mówiła a ja dopiero w domu zauważyłam.

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti mam nadzieję, ze to nic poważnego z tym ciśnieniem. Ale skoro czujesz się dobrze, nie puchniesz na potęgę i mocz jest czysty to raczej nie ma się czym martwić. Nawet gdyby Ci chcieli wcześniej wywołać poród to masz już ciążę donoszoną :) Wszystko będzie dobrze.

Biszkopt po 2 krotnym rzuceniu na podłogę nie opadł więc nie spodziewam się zakalca :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt po 2 krotnym rzuceniu na podłogę nie opadł więc nie spodziewam się zakalca :D[/QUOTE]

Czyli to rzucanie to naprawdę ? :P ostatnio ktoś mi o tym opowiadał ... nigdy nie piekłam biszkoptu :) My chyba za tydzień robimy baby shower :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, nie przejmuj się wykresem :) napewno wszystko ok!

A ja też rzucam biszkoptem zawsze :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti ja rzucam i działa :) a upiekłam w swoim życiu mnóstwo biszkoptów :) Rzucanie powoduje, że te bąbelki powietrza ze środka ciasta uciekają w jednej chwili na powierzchnię, dlatego jak biszkopt stygnie to nie ma obawy, że opadnie. Tylko musi być dobrze wypieczony, bo jak będzie mokry w środku tzn jak się będzie lepił do patyczka to na bank będzie zakalec bez względu na to czy nim rzucisz czy nie :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie - Sto lat dla męża :) No i fotkę tortu jak już będzie proszę (bym mogła się chociaż naślinić :P)
    Kitaja - Kurcze no, a ja nawet nie wchodziłam na marcowe mamusie tylko od razu tutaj by przeczytać, że Jasiu już na świece. Ale może dziś coś ruszy, w sumie na ostatnich dniach jesteś, więc w końcu się doczekamy :)
    Kafabi - Czyli do Navu nie zgłasza się wyjazdu do Polandii będąc na svangerskapspenger? A Twoje avatary zawsze są piękne! <3
    marti87 - Ja z kolei mam za niskie ciśnienie, ale położna mówiła, że skoro mi to nie przeszkadza to luzik.

Kitaja, kafabi lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel zdjęcie mogę wrzucić tylko nie wiem czy się nie narażę :D lepiej miejcie w pogotowiu jakieś ciacho :P

I dziękuję za życzenia w imieniu małżonka :) jak wróci z pracy to Mu przekażę :) Moja siostra nagrała filmik jak jej 3,5 letni synek śpiewa "Sto lat" dla wujka :) mega wzruszające :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:39

Andriel, Kitaja lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ... ja to już się śmieję z tego wykresu szczególnie teraz i po tym co ostatnio pisałyśmy. Gin w PL też się uśmiechnęła jak zobaczyła kartę ciąży z tym wykresem.

Mi pierwszy raz w życiu wyszło coś nie tak z ciśnieniem, czyli kawka nie wskazana ?

Froggie
    Uważaj z tymi zdjęciami, bo bana dostaniesz na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:41

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wiem o czym piszesz :P Ja to mam takie żółwie tępo, że za własnym dzieckiem nie nadążam :P

Tak pół żartem pół serio ;-)
    http://www.popularnie.pl/ciaza-3/

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Kafabi, pewnie juz pisałas, ale przypomnij nam, mialas jakieś znieczulenie? Jak poszło z porodem...

Poród pomimo bólu i 14 godzin bawienia sie z rozwarciem poród i opiekę wspominam super :) Dla mnie to tez tak jakby pierwszy raz, bo pierwszy raz urodziłam przez cc Znieczulenie dostałam miedzy 4-5 cm rozwarcia, pozniej już nie chcą dawać :/

Froggie dawaj ciacho, chociaz wirtualnie oczyma pojemy :P

Andriel nie, nie zgłasza się nic, tak samo jak macierzyńskiego :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ