X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi znowu nowy śliczny avatar :-) jak ona jest fotogeniczna śliczna będziecie mieć pamiątkę pstrykaj tych zdjeć jak najwiecej :-) Froggi gratulacje dla męża udanego świętowania . A ja prowadzę właśnie negocjacje z synem, ze miga nawet bolec mnie plecy tak mocno jak bolały wieczorem, ale niech wychodzi

kafabi, Miuu lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na wieści kochana :* Ja dla pocieszenia powiem, że też miałam krzyżowe bóle .... dasz radę napewno jak każda z Nas :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Kafabi znowu nowy śliczny avatar :-) jak ona jest fotogeniczna śliczna będziecie mieć pamiątkę pstrykaj tych zdjeć jak najwiecej :-) Froggi gratulacje dla męża udanego świętowania . A ja prowadzę właśnie negocjacje z synem, ze miga nawet bolec mnie plecy tak mocno jak bolały wieczorem, ale niech wychodzi

A no nowy ;) zaraz Wy bedziecie pstrykać piekne pamiatki Waszym maluszkom <3

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, a już myślałam, że napiszesz , że tulisz Jasia :)
    Ale skoro bóle @ powróciły to może dziś?
    Musisz się dziś wyrobić bo jutro piątek 13-ego :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze no Kitaja sobie spi a my tu z emocji juz nie możemy :P żarcik Kitaja, oby jak najmniej bolało i w końcu sie rozkręciło ...

Dawaj Jasiu, dawaj ...

Edit, bo chodziło mi o Kitaję nie Kafabi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:57

kafabi, Kitaja lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    No kurcze no Kafabi sobie spi a my tu z emocji juz nie możemy :P żarcik Kafabi, oby jak najmniej bolało i w końcu sie rozkręciło ...

Dawaj Jasiu, dawaj ...

Cynnia kochana, ja mam juz to za soba, ale jakby trzeba było to bym urodziła nawet dzis :P

Cynnia, Kitaja lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, pewnie juz pisałas, ale przypomnij nam, mialas jakieś znieczulenie? Jak poszło z porodem...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja coś się chyba dzieje u Ciebie ;-) wiec miejmy nadzieje, że to już za chwile ;-) kurde a tyle emocji u nas było :P
    Kafabi Śliczny avatarek...jak Olek się urodził miałam bzika na punkcie robienia mu zdjęć ;-)

Kitaja lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt w piekarniku :)
    Jak wracałam ze sklepu to miałam lekką załamkę, bo wyprzedził mnie kulejący dziadek :D i zanim ja doszłam do 1/3 wzniesienia to on już był na samej górze :P Pocieszam się myślą, że ja szłam obładowana, z plecakiem i dwoma siatami a on bez balastu no ale fakty są jakie są :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha uśmiałam sie ....

Jak w ogole Wam sie mieszka na nowym mieszkanku ?

Tort na pewno bedzie pyszny, juz mi ślinka leci :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam o położnej, mam trochę wysokie ciśnienie i ona od razu zaczęłam myśleć o zatruciu ciążowym i wypytywać, ale biała w moczu nie ma, więc ok :) noo i moje samopoczucie raczej też dobre. Wykres tylko jakoś mi podejrzanie wygląda od zeszłego tygodnia nic się praktycznie nie ruszyło, ale ona nic nie mówiła a ja dopiero w domu zauważyłam.

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti mam nadzieję, ze to nic poważnego z tym ciśnieniem. Ale skoro czujesz się dobrze, nie puchniesz na potęgę i mocz jest czysty to raczej nie ma się czym martwić. Nawet gdyby Ci chcieli wcześniej wywołać poród to masz już ciążę donoszoną :) Wszystko będzie dobrze.

Biszkopt po 2 krotnym rzuceniu na podłogę nie opadł więc nie spodziewam się zakalca :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt po 2 krotnym rzuceniu na podłogę nie opadł więc nie spodziewam się zakalca :D[/QUOTE]

Czyli to rzucanie to naprawdę ? :P ostatnio ktoś mi o tym opowiadał ... nigdy nie piekłam biszkoptu :) My chyba za tydzień robimy baby shower :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, nie przejmuj się wykresem :) napewno wszystko ok!

A ja też rzucam biszkoptem zawsze :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti ja rzucam i działa :) a upiekłam w swoim życiu mnóstwo biszkoptów :) Rzucanie powoduje, że te bąbelki powietrza ze środka ciasta uciekają w jednej chwili na powierzchnię, dlatego jak biszkopt stygnie to nie ma obawy, że opadnie. Tylko musi być dobrze wypieczony, bo jak będzie mokry w środku tzn jak się będzie lepił do patyczka to na bank będzie zakalec bez względu na to czy nim rzucisz czy nie :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie - Sto lat dla męża :) No i fotkę tortu jak już będzie proszę (bym mogła się chociaż naślinić :P)
    Kitaja - Kurcze no, a ja nawet nie wchodziłam na marcowe mamusie tylko od razu tutaj by przeczytać, że Jasiu już na świece. Ale może dziś coś ruszy, w sumie na ostatnich dniach jesteś, więc w końcu się doczekamy :)
    Kafabi - Czyli do Navu nie zgłasza się wyjazdu do Polandii będąc na svangerskapspenger? A Twoje avatary zawsze są piękne! <3
    marti87 - Ja z kolei mam za niskie ciśnienie, ale położna mówiła, że skoro mi to nie przeszkadza to luzik.

Kitaja, kafabi lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel zdjęcie mogę wrzucić tylko nie wiem czy się nie narażę :D lepiej miejcie w pogotowiu jakieś ciacho :P

I dziękuję za życzenia w imieniu małżonka :) jak wróci z pracy to Mu przekażę :) Moja siostra nagrała filmik jak jej 3,5 letni synek śpiewa "Sto lat" dla wujka :) mega wzruszające :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:39

Andriel, Kitaja lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ... ja to już się śmieję z tego wykresu szczególnie teraz i po tym co ostatnio pisałyśmy. Gin w PL też się uśmiechnęła jak zobaczyła kartę ciąży z tym wykresem.

Mi pierwszy raz w życiu wyszło coś nie tak z ciśnieniem, czyli kawka nie wskazana ?

Froggie
    Uważaj z tymi zdjęciami, bo bana dostaniesz na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:41

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wiem o czym piszesz :P Ja to mam takie żółwie tępo, że za własnym dzieckiem nie nadążam :P

Tak pół żartem pół serio ;-)
    http://www.popularnie.pl/ciaza-3/

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Kafabi, pewnie juz pisałas, ale przypomnij nam, mialas jakieś znieczulenie? Jak poszło z porodem...

Poród pomimo bólu i 14 godzin bawienia sie z rozwarciem poród i opiekę wspominam super :) Dla mnie to tez tak jakby pierwszy raz, bo pierwszy raz urodziłam przez cc Znieczulenie dostałam miedzy 4-5 cm rozwarcia, pozniej już nie chcą dawać :/

Froggie dawaj ciacho, chociaz wirtualnie oczyma pojemy :P

Andriel nie, nie zgłasza się nic, tak samo jak macierzyńskiego :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ