Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Froggi ja pare razy próbowałam upiec biszkopt i za każdym razem wychodził zakalec.Moze spróbuje jeszcze raz na święta i rzucę nim tak jak piszesz;-) marti87 a wysokie miałaś to ciśnienie ? Może to przez kawę ? Albo męża Andrei nie musisz składać nic, ze jedziesz do Polski inaczej jakbyś była na sykmeldingu czy pobierała dagpenger.Kiedy wybierasz sie do Ojczyzny ? Miłego wyjazdu.Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Wrzucam obiecane fotki rzeczy dla małej, które najbardziej mi się podobają z tych co ostatnio kupiłam i dostałam
śpiworek i pościel
wczoraj kupiłam taki pojemnik na brudne ciuszki, ale jakiś pognieciony na zdjęciu. Od koleżanki dostałam ten otulacz zajączki (120x120) jest ogromny i kocyk- bardzo milutki, ale dość ciężki.
I moje ostatnie zakupy z lindex
Ogarnę jeszcze trochę i wrzucę kuchnię, chociaż brakuje jeszcze kilku elementów
Andriel, Cynnia, Froggie, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Kitaja wrote:Froggi ja pare razy próbowałam upiec biszkopt i za każdym razem wychodził zakalec.Moze spróbuje jeszcze raz na święta i rzucę nim tak jak piszesz;-) marti87 a wysokie miałaś to ciśnienie ? Może to przez kawę ? Albo męża Andrei nie musisz składać nic, ze jedziesz do Polski inaczej jakbyś była na sykmeldingu czy pobierała dagpenger.Kiedy wybierasz sie do Ojczyzny ? Miłego wyjazdu.
Kitaja 128/90 . Myślę, że dziś powinnaś upiec ten biszkopt, trochę postać, pokręcić się po kuchni heheh.
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Kitaja wrote:Froggi ja pare razy próbowałam upiec biszkopt i za każdym razem wychodził zakalec.Moze spróbuje jeszcze raz na święta i rzucę nim tak jak piszesz;-) marti87 a wysokie miałaś to ciśnienie ? Może to przez kawę ? Albo męża Andrei nie musisz składać nic, ze jedziesz do Polski inaczej jakbyś była na sykmeldingu czy pobierała dagpenger.Kiedy wybierasz sie do Ojczyzny ? Miłego wyjazdu.
Kitaja, spróbuj upiec biszkopt wg tego przepisu
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/tort_stracciatella/przepis.html
Mi zawsze wychodzi i nie zapomnij o rzucaniu najlepiej na podłogę i ze 2 razyKitaja lubi tę wiadomość
-
kafabi wrote:U mnie w szafie leżą dwa nowe spiworki, bo niestety moje dziecko nie znosiło "rzeczy" tego typu
Jak to mówią przy pierwszym dziecku wszystko się przyda na pewno w sumie to nie wiadomo co mojej księżnej będzie pasowało, dlatego też nie kupowałam najdroższych rzeczy, no może z tą kołyską trochę mnie poniosło, ale co tam -
Marti śliczne ciuszki.
Kitaja ja polecam przepis
http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii
Na tej stronie masz też wyjaśnione jak upiec idealny biszkopt i na co trzeba zwracać uwagę, żeby nie było zakalca W skrócie dużo zależy od temperatury produktów, stopnia ubicia białek i uważności przy wmieszaniu mąki oraz od czasu i temperatury pieczenia. Jak już raz Ci wyjdzie, to stwierdzisz, że to łatwizna
Więc bierz się do dzieła, może Jasiowi tak zasmakuje, że się rozbuja
Cynnia, Kwestię Smaku też bardzo lubię jako inspiracjeKitaja lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się, że lindex ma super ciuszki Kappahl też
No i w H&M ale tylko dla starszych od 68... bo 50-62 ok ale tylko bodziaki czy półśpiochy, takie podstawy ale wyjściowych ciuszków nie mają tych najmniejszych fajnych
Ja dzisiaj zapiekanki zrobiłam -
Pozabijam !
Narobiłyście mi takiej ochoty na ciasto, że zaraz zwariuje Ide zaraz coś pichcić do kuchni bo kobieta w ciąży z zachcianką to jak tykająca bomba Ale ja jestem totalnym beztalenciem jesli chodzi o wypieki ciasta potrafie tylko zrobić rogaliki drożdżowe
Froggie Najlepszego dla męża
Marti To ciśnienie nie jest aż takie wysokie ja mam przeważnie 130/70 z młodym miałam 140/90 i dostałam książeczkę żeby robić pomiary i wpisywać jakoś nikt nie panikował przy tym ciśnieniu ale było pod obserwacją także spokojnie A ciuszki śliczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:43
-
Kitaja i Kafabi - Dziękuje za info:) I tak jeszcze muszę im w Navie powstękać, że od sierpnia ani korony nie widziałam, mimo, że już to zgłaszałam. Bardzo mozolnie im to wszystko idzie. A jak dziś dzwoniłam do Navu to nikt nie odbierał, mimo, że dzwoniłam jeszcze w godzinach otwarcia. Maskara jakaś.
marti87 - Ciuszki super! Mi też bardzo te szare spodnie z paskiem się podobają
Kurcze, dopiero co złożyłam zamówienie na H&M a teraz mi jeszcze narobiłyście ochoty na odwiedzenie Lindexa. Niedobre Wy!marti87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja się tak zastanawiam... i weźcie doradźcie...
Co kupić do wózka? myślałam nad śpiworkiem z owczą wełną ale jednak bardzo dużo mała spędzi w foteliku więc chciałabym też mieć kombinezon do fotelika...
I tak pomyślałam ze zrezygnuję z tego śpiworka w tym roku, bo mała urodzi się w lutym i na dobrą sprawę zostaną 2 miesiące zimy... i taki śpiworek kupię za rok...
a więc kombinezon? tylko czy sam kombinezon wystarczy + kocyk?
No i czy lepiej taki z "nóżkami" czy ze śpiworkiem i dziurą na pasy w foteliku? -
Też mam dylemat z tym śpiworkiem.. na razie mam kombinezon, który może być i z nóżkami i można przepiąć jako śpiworek, na razie nic innego nie kupuje, zobaczymy w praktyce co mi będzie potrzebne. No i mam śpiworek do wózka, którego w dalszym ciągu nie widziałam... leży wysoko na regale w garażu
-
Pianistka kupiłaś taki granatowy kombinezon / śpiworek on ma zamek i można go rozpiąć. Ja mam taki biały i nic więcej nie będę kupować ewentualnie kocykiem albo kołderką okryje bo mam po Olku taką małą do wózka. Jeśli uważasz, że granatowy nie jest dla dziewczynki to dodaj różowe dodatki bo granat z intensywnym różem fajnie się komponuje