X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggi ja pare razy próbowałam upiec biszkopt i za każdym razem wychodził zakalec.Moze spróbuje jeszcze raz na święta i rzucę nim tak jak piszesz;-) marti87 a wysokie miałaś to ciśnienie ? Może to przez kawę ? Albo męża ;-) Andrei nie musisz składać nic, ze jedziesz do Polski inaczej jakbyś była na sykmeldingu czy pobierała dagpenger.Kiedy wybierasz sie do Ojczyzny ? Miłego wyjazdu.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam obiecane fotki rzeczy dla małej, które najbardziej mi się podobają z tych co ostatnio kupiłam i dostałam :)

śpiworek i pościel

fp2zae.jpg

wczoraj kupiłam taki pojemnik na brudne ciuszki, ale jakiś pognieciony na zdjęciu. Od koleżanki dostałam ten otulacz zajączki (120x120) jest ogromny i kocyk- bardzo milutki, ale dość ciężki.

i59355.jpg

I moje ostatnie zakupy z lindex

doxe7c.jpg

Ogarnę jeszcze trochę i wrzucę kuchnię, chociaż brakuje jeszcze kilku elementów :P

Andriel, Cynnia, Froggie, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Froggi ja pare razy próbowałam upiec biszkopt i za każdym razem wychodził zakalec.Moze spróbuje jeszcze raz na święta i rzucę nim tak jak piszesz;-) marti87 a wysokie miałaś to ciśnienie ? Może to przez kawę ? Albo męża ;-) Andrei nie musisz składać nic, ze jedziesz do Polski inaczej jakbyś była na sykmeldingu czy pobierała dagpenger.Kiedy wybierasz sie do Ojczyzny ? Miłego wyjazdu.

Kitaja 128/90 . Myślę, że dziś powinnaś upiec ten biszkopt, trochę postać, pokręcić się po kuchni heheh.

Kitaja lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, super rzeczy dla małej!!! :) piękne te spodenki siwe z paskiem :)
    i śpiworek mi się bardzo podoba :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam jakieś dresiki z czymś błyszczącym i akurat pojawiły się w lindex, w ogóle jak dla mnie mają teraz fajne ciuszki dla takich maluchów.

3i49krhmik48bp05.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szafie leżą dwa nowe spiworki, bo niestety moje dziecko nie znosiło "rzeczy" tego typu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:38

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:

Kitaja, spróbuj upiec biszkopt wg tego przepisu

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/tort_stracciatella/przepis.html

Mi zawsze wychodzi i nie zapomnij o rzucaniu :) najlepiej na podłogę i ze 2 razy :D

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    U mnie w szafie leżą dwa nowe spiworki, bo niestety moje dziecko nie znosiło "rzeczy" tego typu :/

Jak to mówią przy pierwszym dziecku wszystko się przyda na pewno :P w sumie to nie wiadomo co mojej księżnej będzie pasowało, dlatego też nie kupowałam najdroższych rzeczy, no może z tą kołyską trochę mnie poniosło, ale co tam :P

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti śliczne ciuszki.
    Kitaja ja polecam przepis
    http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii
    Na tej stronie masz też wyjaśnione jak upiec idealny biszkopt i na co trzeba zwracać uwagę, żeby nie było zakalca :) W skrócie dużo zależy od temperatury produktów, stopnia ubicia białek i uważności przy wmieszaniu mąki oraz od czasu i temperatury pieczenia. Jak już raz Ci wyjdzie, to stwierdzisz, że to łatwizna :)
    Więc bierz się do dzieła, może Jasiowi tak zasmakuje, że się rozbuja :)

Cynnia, Kwestię Smaku też bardzo lubię jako inspiracje :D

Kitaja lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że lindex ma super ciuszki :) Kappahl też :)
    No i w H&M ale tylko dla starszych od 68... bo 50-62 ok ale tylko bodziaki czy półśpiochy, takie podstawy :) ale wyjściowych ciuszków nie mają tych najmniejszych fajnych

Ja dzisiaj zapiekanki zrobiłam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozabijam ! :P
    Narobiłyście mi takiej ochoty na ciasto, że zaraz zwariuje :P Ide zaraz coś pichcić do kuchni bo kobieta w ciąży z zachcianką to jak tykająca bomba :P Ale ja jestem totalnym beztalenciem jesli chodzi o wypieki ciasta :P potrafie tylko zrobić rogaliki drożdżowe :P

Froggie Najlepszego dla męża ;-)
    Marti To ciśnienie nie jest aż takie wysokie ja mam przeważnie 130/70 z młodym miałam 140/90 i dostałam książeczkę żeby robić pomiary i wpisywać jakoś nikt nie panikował przy tym ciśnieniu ale było pod obserwacją także spokojnie ;-) A ciuszki śliczne ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:43

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem w ogóle jestem ciemna z tym ciśnieniem i nigdy nie wiedziałam o co chodziło.

A ja robię robię sobie sałatkę ziemniaczaną ... tak mi się chce ziemniaków, że nie mogę wytrzymać.

3i49krhmik48bp05.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja i Kafabi - Dziękuje za info:) I tak jeszcze muszę im w Navie powstękać, że od sierpnia ani korony nie widziałam, mimo, że już to zgłaszałam. Bardzo mozolnie im to wszystko idzie. A jak dziś dzwoniłam do Navu to nikt nie odbierał, mimo, że dzwoniłam jeszcze w godzinach otwarcia. Maskara jakaś.

marti87 - Ciuszki super! <3 Mi też bardzo te szare spodnie z paskiem się podobają ;)

Kurcze, dopiero co złożyłam zamówienie na H&M a teraz mi jeszcze narobiłyście ochoty na odwiedzenie Lindexa. Niedobre Wy! :P

marti87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti sliczne te ciuszki:)

Mi sie tez bardzo podobaja z polskiego sklepu Coccodrillo. Bardzo dobrej jakości, kupiłam jak byłam ostatnio w PL i teraz dostałam od koleżanki bodziaka i skarpetki

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wydaje mi się, że coccodrillo miało kiedyś ładniejsze ciuszki ale nie można powiedzieć jakość jest naprawdę dobra ;-) Co ciekawego tam kopiłaś ? Ja to praktycznie nic nowego nie kupowałam tyle ciuszków dostałam ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit...podwójny post.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 17:12

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się tak zastanawiam... i weźcie doradźcie...
    Co kupić do wózka? myślałam nad śpiworkiem z owczą wełną ale jednak bardzo dużo mała spędzi w foteliku więc chciałabym też mieć kombinezon do fotelika...
    I tak pomyślałam ze zrezygnuję z tego śpiworka w tym roku, bo mała urodzi się w lutym i na dobrą sprawę zostaną 2 miesiące zimy... i taki śpiworek kupię za rok...

a więc kombinezon? tylko czy sam kombinezon wystarczy + kocyk?
    No i czy lepiej taki z "nóżkami" czy ze śpiworkiem i dziurą na pasy w foteliku?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dylemat z tym śpiworkiem.. na razie mam kombinezon, który może być i z nóżkami i można przepiąć jako śpiworek, na razie nic innego nie kupuje, zobaczymy w praktyce co mi będzie potrzebne. No i mam śpiworek do wózka, którego w dalszym ciągu nie widziałam... leży wysoko na regale w garażu :(

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka kupiłaś taki granatowy kombinezon / śpiworek on ma zamek i można go rozpiąć. Ja mam taki biały i nic więcej nie będę kupować ewentualnie kocykiem albo kołderką okryje bo mam po Olku taką małą do wózka. Jeśli uważasz, że granatowy nie jest dla dziewczynki to dodaj różowe dodatki bo granat z intensywnym różem fajnie się komponuje ;-)

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Ja miałam granat z różem na weselu tzn bardziej granat, dekoratorka trochę zrypała ...:>

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ