X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Mi mąż zaproponował, że wystrzyże szczura hahahahaah :P

Jak samopoczucie dzisiaj? U nas tak leje, że jak wróciłam do domu po odprowadzeniu młodego na przystanek to byłam cała mokra parasol ochronił tylko twarz :P

a.png
    a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna buhahaha odwazny ten Twoj maz ;-) ja uzywam lusterka, ale uwazam to za sport ekstremalny, a teraz przy koncowce to juz w ogole istny cyrk z goleniem ;-) bedzie co wspominac pp . Gianna ten deszcz chyba do nas idzie narazie jeszcze nie pada, ale jest pochmurno. U nas w nocy spokoj nic sie nie dzialo w porownaniu do wczesniejszej nocy troche sie zawiodlam, ze moje poty po gorach nie pomogly ja chyba jak slon bede 12msc w ciazy ;-( ah to moje dziecko uparte zaraz wszystkie listopadowki na watku belly sie rozpakuja, a ja nic a nic ... Jak wstane to wrzuce obiecane zdjecia ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dzień dobry ;-)
    Mi mąż zaproponował, że wystrzyże szczura hahahahaah :P

Jak samopoczucie dzisiaj? U nas tak leje, że jak wróciłam do domu po odprowadzeniu młodego na przystanek to byłam cała mokra parasol ochronił tylko twarz :P

Noo to się nazywa wsparcie w czasie ciąży :)
    Mój stary psiak ma coś z uchem, ale nie ma tego smrodku jak przy zapaleniu, rozdrapał coś i teraz cały czas tam grzebie...wyczyściłam mu wieczorem wszystko takim płynem teraz muszę pilnować, żeby nie drapał.

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja nie chcę Ciebie załamywać ale na grudniówkach już 7 jest rozpakowanych ;-) a ja zaczynam trząść dupą a torba nadal nie spakowana :P pocieszam się faktem, że tutaj mało co potrzeba bo w szpitalach prawie wszytko jest ;-) Carolline też mówiła, że chyba całe życie będzie w tej ciąży i jakoś urodziła także głowa do góry ;-) Jesteś już na finiszu ;-)

Mnie dzisiaj znowu bolą więzadła ten ból jest dość mocny i bardzo nieprzyjemny :/ Czy tylko u mnie to występuje?

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Jak to 7 ??!!
    Ja chyba przejrzę dziś jeszcze raz torbę, bo już zapomniałam co w niej jest.

3i49krhmik48bp05.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna ja o 7:30 otworzylam oczeta i lało jak z cebra , młodego nie posłałam do szkoły i spaliśmy dalej :P Dzisiaj tylko tak ma być , więc nie narzekam , cały weekend ma być znowu ładnie :)

Kitaja dzięki za info z Black Friday to już za chwilę się delikatnie obkupię ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti A no siedem ;-)
    Kafabi Też myślałam, żeby zostawić młodego w domu ale w zeszły piątek nie poszedł bo był chory a teraz co miałąbym napisać do szkoły ? Że nie pościłam go bo bardzo padało :P ? Ale nie ukrywam chętnie bym zrobiła to co Ty i dalej spac :P Znalazłam taki artykuł na temat czarnego piątku ;-) https://netthandel.no/black-friday/

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Giaanna teraz wiem kto świetuje Black Friday :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, brzuch wg miarki urósł 4 cm, teraz mam 35 :) a przytylam przez ostatni miesiac 5 kg :O mowi, ze tak moze byc bo mam spuchnięte nogi i wodę. Dała mi tez taki papier do pracodawcy ze niby omplasering bo nie moge tak długo siedzieć przy kompie przez te opuchlizny i duży brzuch. Ze mam isc na svangerskappenger 20% ale nie wiadomo czy to przejdzie w nav. Mówiłam jej tez, ze przy poprzednim porodzie nie wyszło mi całe łożysko i miałam łyżeczkowanie i transfuzje krwi. Wszystko zapisała, mam to tez opowiedzieć na wizycie w szpitalu

U nas piękna pogoda, koło 10 st i bez deszczu :) wreszcie piatek huraaaaa

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym roku chyba w lefdalu w black freiday byly TV LCD chyba samsunga 42calowe za 900kr maz pojechal przed praca przed otwarciem sklepu i zrezygnowal opowiadal,ze byla taka kolejka przed sklepem i glownie byli to " ciapaci" niektorzy stali pod sklepem juz od 3nad ranem <szok> ! Kurcze Jasko wychodz, bo mama tez by po sklepach poszalala 27ego ;-) czasami robia w ten dzien takie promocje np. w Lindex ,ze od godziny 13-15 jest 70% na ciuszki dla dzieci a od 15-16 70% na bielizne .

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jaki fajny kocyk do fotelika.

http://www.mimmis.no/no/my-smart-babyblanket-vognpose-og-bilstolpose

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna nie zalamuj mnie z tymi grudniowymi mamami, ja jutro zaczynam 40tydz 0d wg ich usg , a tu cisza na horyzoncie! Chyba musze odpuscic, bo zwariuje ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, może wyjdzie w końcu uparciuch! :D Już coś się ruszało... i znowu cisza? :/

Giannaa, jaki mąż uczynny :d Ja bym się mojemu nie poddała bo sama nie wiem kiedy on trzymał w ręce maszynkę i coś golił... podejrzewam, że kilka lat... :o a napewno więcej niż my jesteśmy razem... :D

Cynnia, super wiadomości wizytowe :)

Jana black friday też mam chęć :D może również podjadę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w 39tyg6d
    30hu7hi.jpg
    wykres brzucha mierzony "czarodziejska miarka " ;)
    300zous.jpg
    nasz psiak
    6ehyz9.jpg
    chyba musze tak zrobić
    20rprb4.jpg
    do 6.12 chyba wyjdzie w końcu ;)
    wbs84p.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:54

marti87, Froggie, Giannaa, kafabi, Andriel lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• marti87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ale masz piękny brzusio !! :) W cale się nie dziwie Jasiowi, że nie chce mu się z niego wychodzić ...

Kitaja lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, super brzuszek! I ani jednego rozstępu! zazdroszczę, oby i mi się tak udało :)
    A psiak piękny :) zaprzyjaźniłby się z moim Mijakiem pewnie :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mąż Wam bardzo dziękuje za życzenia :)

Wstawiam obiecane zdjęcia. Taki zwykły z truskawkami i bitą śmietaną.
    o8704o3b3ld7_t.jpg
    ux2tkvchi7tm_t.jpg

Ale pospałam :) Ta wczorajsza gonitwa mnie wykończyła :) Dziś mam zamiar robić nic (no może poza nastawieniem zmywarki i jednym praniem).

Marti, Kitaja śliczne brzuszki. Wcale nie takie duże jak na sam koniec :)

A i jeszcze mi się przypomniało, że kiedyś pisałyście o czerwonej kartce, którą dostałyście od położnej. Ja nic takiego nie mam. Mogłybyście jeszcze raz wyjaśnić co to jest i czy mam się o to postarać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:57

Kitaja, Andriel lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia z pomiaru brzucha wyszło 35cm? Bo u mnie cholera też i im jest to za dużo bo wg nich odpowiada to 35tc.
    Kitaja śliczny brzuszek ;-) obrazek z kangurem rozłożył mnie na łopatki :P I nie wariuj Jasio wie kiedy ma wyjść ;-)
    Pianistka hahaha no to się nie dziwie, że nie oddałabyś się w ręce męża ;-) mój ma wprawę w goleniu ;-)

Słuchajcie ja czytałam ostatnio, że w ten czarny piątek większość sklepów ma promocje na stronach internetowych, któraś coś wie na ten temat ? Dla mnie by to było lepsze niż przepychać się jak bydło pod sklepem ;-)

Kitaja lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, nie widać zdjęć :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wstawiłaś złe linki bo zdjęci nie można zobaczyć. Ta kartka do szpitala jest różowa i ja np dostała ją na połówkowej wizycie w szpitalu. Ją trzeba wypełnić jak będzie się jechało do szpitala rodzić. Jeszcze nawet nie zajrzałam w nią co tam jest.

a.png
    a.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ