Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Misie Kolorowe
Jestem w 4 tygodniu ciąży. W poniedziałek idę do lekarza rodzinnego i Mam do Was Kochane pytanie.
Jakie badania mam wykonać u lekarza ?
To moja pierwsza ciąża, i nie za bardzo dużo o tych rzeczach wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:33
-
Znalazłam ciekawy artykuł o tym jakie badania sie wykonuje z moczu, jakby kogos zainteresowało
http://www.babyverden.no/blogg/Jordmorbloggen/derfor-er-urinproven-sa-viktig/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=BVN15W46&T=1226000125
-
Cynnia ładny masz brzusio ten mój taki niewyrośnięty, chociaż mąż twierdzi, że teraz to on jest taki ogromny
U mnie taki formularz jest na stronie szpitala, ale położna dała mi do wypełnienia, żeby wysłać pocztą. I u mnie też jest to pytanie o pokrewieństwo, nie byłam pewna czy dobrze zrozumiałam... -
Cześć dziewczynki. Zbłądziłam w szale wyprowadzania na miasto i nie miałam jak pisac. Ale baskrobalyscie od dwóch dni.
U taty nie mam za bardzo jak w necie siedzieć wiec za duzo nie popisze.
Oczywiście wpadłam w szał zakupów. Jednak Norwegia daleko za murzynami z niektórymi rzeczami. Pod pretekstem porodu kupiłam sobie szlafroczek do szpitala i masę infantylnych skarpet i kapci w:
http://www.oysho.com/m/pl/sleepwear/szlafroki/szlafrok-z-jednoro%C5%BCcem-c1469083p6393004.html
Zreszta umarłam jak tam weszłam i Nid wiedziałam z czym wyjsć.
Drugi upadek miałam w tK maxxie jej ale śliczne ubranka mieli. Bodziaki 5 szt po 39 zł. Ale wyszłam tylko z macanką. Zaraz wam pokaże. Bo bede w grudniu i bede na 100 wszystko wiedzieć. Obiecałam mężowi ze sie powstrzymam żeby nie było zawodu ale hak wpadnę w grudniu. A w zara home jakie pościele maja dla dzidziusiow. Wymiękam.
Widzę śliczny brzusio masz Cynnia.
Jej kiedy moj taki bedzie.
Idę sie dalej wyprowadzać bo jutro do domu. A co do kina pójdę.
Miłego wieczorku -
Ja też nie wiedziałam że to macanka ja to nazywam Tinka bo tak to nazywała dziewczynka, którą się opiekowałam
Dzwoniła do mnie siostra z UK na skype i mówiła, że dostała od przyjaciółki całą siatę ubranek dla dziewczynki w rozmiarach 3-6, 6-9, 9-12 a nawet 12-18 i czy chcę... było też trochę new born...
zakładałam, że nie będę brała używanych ale mówi, że są w idealnym stanie więc przebrałyśmy i jest tego sporo
dużo bodziaków, bluzeczek, spodenek i sukienek... w sumie zaryzykowałam i ma mi to przywieźć mama kiedy będzie u siostry -
Pianistka jak masz mozliwośc i ciuszki sa ładne to bierz Czekamy na fotki !!!
U Nas macanka narazie nie budzi jakiś emocji , woli tarmosic pieluche tetrową ...może z czasem to przyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:12
-
Kafabi, w sumie tego jest cała taka wielka góra wiadomo, nie wszystko w punkt w moim guście ale wystarczy, że będę miała trochę zwykłych bodziaków, spodenek czy pajacyków to pozostanie mi do kupna tylko trochę wyjściowych rzeczy pewnie pod koniec miesiąca lub w grudniu to do mnie dotrze to pokażę
-
Pianistka
Bierz używane, ja część które dostałam po prostu wywalilam bo były mocno zniszczone albo miały jakieś plamy. Dokupilam trochę wyjściowych trochę dostałam nowych i pewnie części i tak nie użyje. Dziś zrobiłam ostatnie pranie z rzeczami dla malutkiej plus pościel itd.
Tak mi dziś stwardnial brzuch w sumie to nadbrzusze, że wzięłam nospe i pomogło. Teraz miałam kilka skurczy całkiem na dole aż zgielam się w pół...
A ma któraś misia szumisia? -
Marti, siostra przebierała i takie zniszczone lub zaplamione od razu odrzuciłyśmy wybrałyśmy tylko te, które mi się podobają i które ona oceniła jako w dobrym stanie na 56 i 62 mam całą komodę ciuszków ale tamte to w większości 3-6, 6-9 i jeszcze większe dokupię wtedy tylko takie wyjściowe ładniejsze a w domu tez w czymś mała musi chodzić niekoniecznie w sukienkach
chciałam żeby miała wszystkie ciuszki nowe ale z drugiej strony wymieniać całą szafę co 2-3 miesiące to szaleństwo zwłaszcza, że ja nie stanę na 5 bodziakach... na 62 mam w sumie ok 15 bodziaków, z 15 par spodenek i legginsów, 2 sweterki, 2 bluzy, 5 pajacyków, kilka sukienek i bluzeczek wyjściowych przyszalałam...
na 56 nieco mniej i na 56 postawiłam na bodziaki, spodenki i pajace. mam tylko 1 komplecik wyjściowy, 1 sukienkę i 1 sweterek.
Misia szumisia nie mam i nie planuję
a skurcze to chyba normalne na tym etapie? podobno macica się przygotowuje...
może uda Ci się urodzić troszkę wcześniej
podobno każdy miesiąc ciąży trwa 30-31 dni... z wyjątkiem ostatniego, który trwa 182746 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 00:26
-
Marti87 ja mam misia szumisia kupilam na allegro za 120zl ciekawe czy sie sprawdzi, bo opinie w necie sa podzielone . Co do skurczy na tym etapie ciazy to normalne beda teraz czestsze- ja to umiem pocieszyc Pianistka super,ze dostaniesz ciuszki,dzieciaczki szybko rosno i bardzo brudza,ja tez dostalam ciuszki od sasiadki ktora urodzila rok temu w listopadzie niektore byly nie noszone.Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan