X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Misie Kolorowe :)
    Jestem w 4 tygodniu ciąży. W poniedziałek idę do lekarza rodzinnego i Mam do Was Kochane pytanie.
    Jakie badania mam wykonać u lekarza ?
    To moja pierwsza ciąża, i nie za bardzo dużo o tych rzeczach wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:33

3jgx43r867ibmmqb.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś zajrzyj na pierwsza strone :) tam kiedys pisałam.. co nie co bedziesz juz wiedziala, a jak bedziesz miala wiecej pytan to pytaj :)

I Gratuluje, spokojnej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:48

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, Słyszałam, ze kiedys sie mieszali w ramach jednej doliny ale to możliwe dzisiaj? Medmor to druga matka.

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj już nie, ale jak kiedys to ojciec z córka robił, albo matka z synem,żeby tylko dobytek nie szedł w obce ręce to raczej to wielka rodzina jest ten cały norweski kraj :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam ciekawy artykuł o tym jakie badania sie wykonuje z moczu, jakby kogos zainteresowało

http://www.babyverden.no/blogg/Jordmorbloggen/derfor-er-urinproven-sa-viktig/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=BVN15W46&T=1226000125

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ładny masz brzusio :) ten mój taki niewyrośnięty, chociaż mąż twierdzi, że teraz to on jest taki ogromny :P

U mnie taki formularz jest na stronie szpitala, ale położna dała mi do wypełnienia, żeby wysłać pocztą. I u mnie też jest to pytanie o pokrewieństwo, nie byłam pewna czy dobrze zrozumiałam...

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Zbłądziłam w szale wyprowadzania na miasto i nie miałam jak pisac. Ale baskrobalyscie od dwóch dni.

U taty nie mam za bardzo jak w necie siedzieć wiec za duzo nie popisze.

Oczywiście wpadłam w szał zakupów. Jednak Norwegia daleko za murzynami z niektórymi rzeczami. Pod pretekstem porodu kupiłam sobie szlafroczek do szpitala i masę infantylnych skarpet i kapci w:
    http://www.oysho.com/m/pl/sleepwear/szlafroki/szlafrok-z-jednoro%C5%BCcem-c1469083p6393004.html
    Zreszta umarłam jak tam weszłam i Nid wiedziałam z czym wyjsć.

Drugi upadek miałam w tK maxxie jej ale śliczne ubranka mieli. Bodziaki 5 szt po 39 zł. Ale wyszłam tylko z macanką. Zaraz wam pokaże. Bo bede w grudniu i bede na 100 wszystko wiedzieć. Obiecałam mężowi ze sie powstrzymam żeby nie było zawodu ale hak wpadnę w grudniu. A w zara home jakie pościele maja dla dzidziusiow. Wymiękam.

Widzę śliczny brzusio masz Cynnia.

Jej kiedy moj taki bedzie.

Idę sie dalej wyprowadzać bo jutro do domu. A co do kina pójdę.

Miłego wieczorku

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

16k5i00.jpg

To jest macanka
    Rewelacyjnie sie spisała przy starszych dzieciach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 18:44

Kitaja, Andriel lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu to szalej w wirze zakupów :) My tez mamy taka macankę , a nawet nie wiedziałam,że taką nazwę ma ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiedziałam że to macanka :D ja to nazywam Tinka :) bo tak to nazywała dziewczynka, którą się opiekowałam :)
    Dzwoniła do mnie siostra z UK na skype i mówiła, że dostała od przyjaciółki całą siatę ubranek dla dziewczynki w rozmiarach 3-6, 6-9, 9-12 a nawet 12-18 i czy chcę... było też trochę new born...
    zakładałam, że nie będę brała używanych ale mówi, że są w idealnym stanie więc przebrałyśmy i jest tego sporo :)
    dużo bodziaków, bluzeczek, spodenek i sukienek... w sumie zaryzykowałam i ma mi to przywieźć mama kiedy będzie u siostry :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macanka to taki przytulaczek dla dzidzi? Duzo dzieci miało w przedszkolu, tez musze kupic

Miłych dalszych zakupow Miuu :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak masz mozliwośc i ciuszki sa ładne to bierz :) Czekamy na fotki !!!

U Nas macanka narazie nie budzi jakiś emocji , woli tarmosic pieluche tetrową ...może z czasem to przyjdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:12

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, w sumie tego jest cała taka wielka góra :) wiadomo, nie wszystko w punkt w moim guście ale wystarczy, że będę miała trochę zwykłych bodziaków, spodenek czy pajacyków to pozostanie mi do kupna tylko trochę wyjściowych rzeczy :) pewnie pod koniec miesiąca lub w grudniu to do mnie dotrze to pokażę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Ale fajnie będziesz miała ładny zestawik.

Macanka to taka nasza domowa nazwa bo moj mały mizial sobie nią po policzku i mruczał przy niej jak zasypiał. mial ja zamiast pieluszki.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taka macanką jest do tej pory kocyk :P od 6 lat mój syn jest z nim nie rozłączny oczywiście tylko do spania ;-)

Miuu lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma jeszcze misia z przed 18 lat. Ale juz z nim nie spi za to pilnuje go w pokoju

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra robi dla malutkiej misia na szydełku :)
    ma dryg do takich rzeczy :)

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Bierz używane, ja część które dostałam po prostu wywalilam bo były mocno zniszczone albo miały jakieś plamy. Dokupilam trochę wyjściowych trochę dostałam nowych i pewnie części i tak nie użyje. Dziś zrobiłam ostatnie pranie z rzeczami dla malutkiej plus pościel itd.

Tak mi dziś stwardnial brzuch w sumie to nadbrzusze, że wzięłam nospe i pomogło. Teraz miałam kilka skurczy całkiem na dole aż zgielam się w pół...

A ma któraś misia szumisia?

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, siostra przebierała i takie zniszczone lub zaplamione od razu odrzuciłyśmy :) wybrałyśmy tylko te, które mi się podobają i które ona oceniła jako w dobrym stanie :) na 56 i 62 mam całą komodę ciuszków ale tamte to w większości 3-6, 6-9 i jeszcze większe :) dokupię wtedy tylko takie wyjściowe ładniejsze a w domu tez w czymś mała musi chodzić :) niekoniecznie w sukienkach :)
    chciałam żeby miała wszystkie ciuszki nowe ale z drugiej strony wymieniać całą szafę co 2-3 miesiące to szaleństwo :) zwłaszcza, że ja nie stanę na 5 bodziakach... na 62 mam w sumie ok 15 bodziaków, z 15 par spodenek i legginsów, 2 sweterki, 2 bluzy, 5 pajacyków, kilka sukienek i bluzeczek wyjściowych :D przyszalałam...
    na 56 nieco mniej i na 56 postawiłam na bodziaki, spodenki i pajace. mam tylko 1 komplecik wyjściowy, 1 sukienkę i 1 sweterek.

Misia szumisia nie mam i nie planuję :)

a skurcze to chyba normalne na tym etapie? podobno macica się przygotowuje...
    może uda Ci się urodzić troszkę wcześniej :)
    podobno każdy miesiąc ciąży trwa 30-31 dni... z wyjątkiem ostatniego, który trwa 182746 dni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 00:26

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti87 ja mam misia szumisia kupilam na allegro za 120zl ciekawe czy sie sprawdzi, bo opinie w necie sa podzielone . Co do skurczy na tym etapie ciazy to normalne beda teraz czestsze- ja to umiem pocieszyc ;-) Pianistka super,ze dostaniesz ciuszki,dzieciaczki szybko rosno i bardzo brudza,ja tez dostalam ciuszki od sasiadki ktora urodzila rok temu w listopadzie niektore byly nie noszone.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ