Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Misie Kolorowe :)
    Jestem w 4 tygodniu ciąży. W poniedziałek idę do lekarza rodzinnego i Mam do Was Kochane pytanie.
    Jakie badania mam wykonać u lekarza ?
    To moja pierwsza ciąża, i nie za bardzo dużo o tych rzeczach wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:33

3jgx43r867ibmmqb.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś zajrzyj na pierwsza strone :) tam kiedys pisałam.. co nie co bedziesz juz wiedziala, a jak bedziesz miala wiecej pytan to pytaj :)

I Gratuluje, spokojnej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:48

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, Słyszałam, ze kiedys sie mieszali w ramach jednej doliny ale to możliwe dzisiaj? Medmor to druga matka.

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj już nie, ale jak kiedys to ojciec z córka robił, albo matka z synem,żeby tylko dobytek nie szedł w obce ręce to raczej to wielka rodzina jest ten cały norweski kraj :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam ciekawy artykuł o tym jakie badania sie wykonuje z moczu, jakby kogos zainteresowało

http://www.babyverden.no/blogg/Jordmorbloggen/derfor-er-urinproven-sa-viktig/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=BVN15W46&T=1226000125

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ładny masz brzusio :) ten mój taki niewyrośnięty, chociaż mąż twierdzi, że teraz to on jest taki ogromny :P

U mnie taki formularz jest na stronie szpitala, ale położna dała mi do wypełnienia, żeby wysłać pocztą. I u mnie też jest to pytanie o pokrewieństwo, nie byłam pewna czy dobrze zrozumiałam...

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Zbłądziłam w szale wyprowadzania na miasto i nie miałam jak pisac. Ale baskrobalyscie od dwóch dni.

U taty nie mam za bardzo jak w necie siedzieć wiec za duzo nie popisze.

Oczywiście wpadłam w szał zakupów. Jednak Norwegia daleko za murzynami z niektórymi rzeczami. Pod pretekstem porodu kupiłam sobie szlafroczek do szpitala i masę infantylnych skarpet i kapci w:
    http://www.oysho.com/m/pl/sleepwear/szlafroki/szlafrok-z-jednoro%C5%BCcem-c1469083p6393004.html
    Zreszta umarłam jak tam weszłam i Nid wiedziałam z czym wyjsć.

Drugi upadek miałam w tK maxxie jej ale śliczne ubranka mieli. Bodziaki 5 szt po 39 zł. Ale wyszłam tylko z macanką. Zaraz wam pokaże. Bo bede w grudniu i bede na 100 wszystko wiedzieć. Obiecałam mężowi ze sie powstrzymam żeby nie było zawodu ale hak wpadnę w grudniu. A w zara home jakie pościele maja dla dzidziusiow. Wymiękam.

Widzę śliczny brzusio masz Cynnia.

Jej kiedy moj taki bedzie.

Idę sie dalej wyprowadzać bo jutro do domu. A co do kina pójdę.

Miłego wieczorku

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

16k5i00.jpg

To jest macanka
    Rewelacyjnie sie spisała przy starszych dzieciach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 18:44

Kitaja, Andriel lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu to szalej w wirze zakupów :) My tez mamy taka macankę , a nawet nie wiedziałam,że taką nazwę ma ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiedziałam że to macanka :D ja to nazywam Tinka :) bo tak to nazywała dziewczynka, którą się opiekowałam :)
    Dzwoniła do mnie siostra z UK na skype i mówiła, że dostała od przyjaciółki całą siatę ubranek dla dziewczynki w rozmiarach 3-6, 6-9, 9-12 a nawet 12-18 i czy chcę... było też trochę new born...
    zakładałam, że nie będę brała używanych ale mówi, że są w idealnym stanie więc przebrałyśmy i jest tego sporo :)
    dużo bodziaków, bluzeczek, spodenek i sukienek... w sumie zaryzykowałam i ma mi to przywieźć mama kiedy będzie u siostry :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macanka to taki przytulaczek dla dzidzi? Duzo dzieci miało w przedszkolu, tez musze kupic

Miłych dalszych zakupow Miuu :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak masz mozliwośc i ciuszki sa ładne to bierz :) Czekamy na fotki !!!

U Nas macanka narazie nie budzi jakiś emocji , woli tarmosic pieluche tetrową ...może z czasem to przyjdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:12

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, w sumie tego jest cała taka wielka góra :) wiadomo, nie wszystko w punkt w moim guście ale wystarczy, że będę miała trochę zwykłych bodziaków, spodenek czy pajacyków to pozostanie mi do kupna tylko trochę wyjściowych rzeczy :) pewnie pod koniec miesiąca lub w grudniu to do mnie dotrze to pokażę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Ale fajnie będziesz miała ładny zestawik.

Macanka to taka nasza domowa nazwa bo moj mały mizial sobie nią po policzku i mruczał przy niej jak zasypiał. mial ja zamiast pieluszki.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taka macanką jest do tej pory kocyk :P od 6 lat mój syn jest z nim nie rozłączny oczywiście tylko do spania ;-)

Miuu lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma jeszcze misia z przed 18 lat. Ale juz z nim nie spi za to pilnuje go w pokoju

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra robi dla malutkiej misia na szydełku :)
    ma dryg do takich rzeczy :)

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Bierz używane, ja część które dostałam po prostu wywalilam bo były mocno zniszczone albo miały jakieś plamy. Dokupilam trochę wyjściowych trochę dostałam nowych i pewnie części i tak nie użyje. Dziś zrobiłam ostatnie pranie z rzeczami dla malutkiej plus pościel itd.

Tak mi dziś stwardnial brzuch w sumie to nadbrzusze, że wzięłam nospe i pomogło. Teraz miałam kilka skurczy całkiem na dole aż zgielam się w pół...

A ma któraś misia szumisia?

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, siostra przebierała i takie zniszczone lub zaplamione od razu odrzuciłyśmy :) wybrałyśmy tylko te, które mi się podobają i które ona oceniła jako w dobrym stanie :) na 56 i 62 mam całą komodę ciuszków ale tamte to w większości 3-6, 6-9 i jeszcze większe :) dokupię wtedy tylko takie wyjściowe ładniejsze a w domu tez w czymś mała musi chodzić :) niekoniecznie w sukienkach :)
    chciałam żeby miała wszystkie ciuszki nowe ale z drugiej strony wymieniać całą szafę co 2-3 miesiące to szaleństwo :) zwłaszcza, że ja nie stanę na 5 bodziakach... na 62 mam w sumie ok 15 bodziaków, z 15 par spodenek i legginsów, 2 sweterki, 2 bluzy, 5 pajacyków, kilka sukienek i bluzeczek wyjściowych :D przyszalałam...
    na 56 nieco mniej i na 56 postawiłam na bodziaki, spodenki i pajace. mam tylko 1 komplecik wyjściowy, 1 sukienkę i 1 sweterek.

Misia szumisia nie mam i nie planuję :)

a skurcze to chyba normalne na tym etapie? podobno macica się przygotowuje...
    może uda Ci się urodzić troszkę wcześniej :)
    podobno każdy miesiąc ciąży trwa 30-31 dni... z wyjątkiem ostatniego, który trwa 182746 dni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 00:26

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti87 ja mam misia szumisia kupilam na allegro za 120zl ciekawe czy sie sprawdzi, bo opinie w necie sa podzielone . Co do skurczy na tym etapie ciazy to normalne beda teraz czestsze- ja to umiem pocieszyc ;-) Pianistka super,ze dostaniesz ciuszki,dzieciaczki szybko rosno i bardzo brudza,ja tez dostalam ciuszki od sasiadki ktora urodzila rok temu w listopadzie niektore byly nie noszone.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ