X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak w ogole to wg usg norweskiego witam sie w 40tyg0d ,nie wiem czy sie cieszyc czy plakac , bo niestety cisza na horyzoncie i nic nie zapowiada sie na porod ;-(

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa do góry Kitaja, w końcu Mały wyskoczy ;) Moja szwagierka miała termin na 27 sierpnia a urodziła 3 września. Każdy myślał, że urodzi przed terminem i czekanie było mega męczące, ale w końcu mały się pojawił i git:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła 2 tygodnie po terminie i to było strasznie trudne dla niej :P to czekanie...
    Ale już niedługo! :) Kitaja, nim się obejrzysz, utulisz maluszka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę :) Kitaja termin masz na 17.11 więc to jeszcze kilka dni. Wiem, że to męczące ale daj Jasiowi czas :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    My juz na nogach niestety !!

Ja misia szymisia nie mam, ale mam misia w ktorym graja 4 kolysanki i na brzuszku zmienia mu sie swiatelko :) mloda go uwielbia, a jeszcze jak ja tez spiewam to jest przeszczesliwa :)

Giaanna moj ma 8 lat i ma misia od urodzenia ktory z nami przebyl pol Europy ;) mowie, ze bedzie z misiem do 18tki jezdzil a gdzie miejsce na dziewczyne :P

Kitaja spokojnie Jasiek niedlugo wyjdzie, rozumiem Ciebie bo prawie kazda po terminie rodzi, a niestety co niektorym trzeba pomoc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 07:08

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja
    Dasz radę, zrelaksuj się i nie myśl o tym:) Chociaż ja sama łudzę się nadzieją, że u mnie szybciej się rozkręci ...
    Ja to sama dla siebie kupiłabym misia szumisia :P Nie mam jeszcze frontu na zmywarce, trochę ją bardziej słychać i specjalnie wstawiam ją na noc uchylam drzwi od sypialni i sobie słucham jak idę spać :D Może moja córcia będzie miała upodobania po mnie.
    Nie wyobrażam sobie chodzić jeszcze 4 tygodnie ... overtermin mam na 13.12 ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, my dzis planujemy zakupy mebelkowe, moze w końcu sie uda, bo czas leci jak szalony...

Pianistka, super z tymi ciuszkami. my mamy tylko troszkę używanych od koleżanki, raczej na wiecej nie mam co liczyć

Misia szumiała nie mam, planowałam zamowic i oczywiscie zapomniałam i potem jak byłam w PL było juz za pozno. Kupiłam za to w Smyku misia z melodyjkami i włączam go brzuszkowi codziennie wieczorem, zeby dzidziuś sie przyzwyczaił. Podobno potem bedzie sie przy nim uspokajał. Zobaczymy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, Marti zaciskam za Was kciuki. Dja to mowię ze dzieci siedzą w brzuszku tyle ile muszą. Ważniejsze jest szczęśliwe zakończenie. Wiem ze to mało pocieszające i niedługo bede w waszej sytuacji, ale bądźcie cierpliwe. My jestesmy z Wami :*

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję pierwszeństwo Kitaji, nie wpycham się w kolejkę :) Trzymam mocno kciuki !!

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tematem, robiła któraś z Was rogaliki ... mam zamiar dziś robić i nie wiem jaki dżem wybrać, wiem, że nie może być za rzadki.

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti87 osobiscie nie lubie dzemow z kawalkami calych owocow,ale do rogalikow sa najlepsze, wtedy kupuje ten dzem z FirstPrice truskawkowy, takze ja polecam ten.
    A ja dzis za duzo mam " zlych mysli" w glowie, nawet rano poplakalam w rekaw meza.Zaluje,ze jednak nie zdrcydowalam sie rodzic w Polsce, tam czulabym sie bezpieczniej,czytalam wczoraj opinie na Norweskich forach na temat szpitala w Drammen -nie potrzebnie,bo teraz siedzi mi to w glowie, a jeszcze moje osobiste doswiadczenia z Norweskimi lekarzami. Przepraszam,ze wam tu smece ;-(

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, nie smiecisz! :* wszystko bedzie dobrze, musi! I koniec, nie myśl inaczej...

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, musi być dobrze i będzie! :) w końcu te norweżki jakoś tu rodzą i dają radę :) musimy byc nastawione pozytywnie :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie bedzie dobrze. Ja trochę szperalam po forach i blogach i wyczytałam bardzo pozytywne opinie o porodzie w Norwegii. Żadna z piszących nie zamieniła by sie na poród w Polsce

Kitaja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.inspirowany.chttp://blog.zapytajpolozna.pl/porod/porod-w-norwegii/om/ciaza-w-norwegii/

http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/porod-w-norwegii/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 14:38

Kitaja, Pianistka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie też jestem zadowolona z samego porodu, gdyby nie komplikacje i fuszerka lekarza przy szyciu. Pielęgniarki przemiłe, naprawdę pomocne, zupełne przeciwieństwo tych z PL. Mimo wszystko nie wyobrażam sobie porodu w Polsce a i mam nadziję,że tym raze pójdzie sprawnie.

Lekarze to inna para kaloszy, mogłabym już książkę napisać :D

Ja nie wiem jak oni robią to usg,ale przeważnie wynika z niego,że dziecko jest starsze i termin jest szybciej. Chcą zaoszczędzić na macierzyńskim chyba :) bo nawet jak urodzi się póżniej to naliczają od terminu z usg a jak wcześniej to od faktycznego dnia porodu, chyba,że coś się zmieniło, choć wątpię.

f2w33e3klcs8zquf.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja też sobie powtarzam, że kobiety tu rodzą codziennie. Ty już masz dość, wiec masz prawo się denerwować i niepokoić.

Ja chyba pojelam sztukę robienia rogalikow i wyszły pyszne ;) mogę wrzucić zdjęcie?

Kitaja, Miuu lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :-* dobrze,ze jestescie. Marti podziel sie zdjeciami rogalikow chociaz oko pocieszymy ;-) i jaki dzem w koncu uzylas?

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu bardzo ciekawy opis,dziekuje naprawde :-* zmeczenie i to czekanie robi swoje .... Ale tu cisza dzis, co tam porabiacie mamusie ?

Miuu lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, pokazuj zdjęcia :)
    mi ślinka pewnie pocieknie do samej podłogi ale mam słodyczowy odwyk

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ