Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak w ogole to wg usg norweskiego witam sie w 40tyg0d ,nie wiem czy sie cieszyc czy plakac , bo niestety cisza na horyzoncie i nic nie zapowiada sie na porod ;-(

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa do góry Kitaja, w końcu Mały wyskoczy ;) Moja szwagierka miała termin na 27 sierpnia a urodziła 3 września. Każdy myślał, że urodzi przed terminem i czekanie było mega męczące, ale w końcu mały się pojawił i git:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła 2 tygodnie po terminie i to było strasznie trudne dla niej :P to czekanie...
    Ale już niedługo! :) Kitaja, nim się obejrzysz, utulisz maluszka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę :) Kitaja termin masz na 17.11 więc to jeszcze kilka dni. Wiem, że to męczące ale daj Jasiowi czas :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    My juz na nogach niestety !!

Ja misia szymisia nie mam, ale mam misia w ktorym graja 4 kolysanki i na brzuszku zmienia mu sie swiatelko :) mloda go uwielbia, a jeszcze jak ja tez spiewam to jest przeszczesliwa :)

Giaanna moj ma 8 lat i ma misia od urodzenia ktory z nami przebyl pol Europy ;) mowie, ze bedzie z misiem do 18tki jezdzil a gdzie miejsce na dziewczyne :P

Kitaja spokojnie Jasiek niedlugo wyjdzie, rozumiem Ciebie bo prawie kazda po terminie rodzi, a niestety co niektorym trzeba pomoc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 07:08

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja
    Dasz radę, zrelaksuj się i nie myśl o tym:) Chociaż ja sama łudzę się nadzieją, że u mnie szybciej się rozkręci ...
    Ja to sama dla siebie kupiłabym misia szumisia :P Nie mam jeszcze frontu na zmywarce, trochę ją bardziej słychać i specjalnie wstawiam ją na noc uchylam drzwi od sypialni i sobie słucham jak idę spać :D Może moja córcia będzie miała upodobania po mnie.
    Nie wyobrażam sobie chodzić jeszcze 4 tygodnie ... overtermin mam na 13.12 ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, my dzis planujemy zakupy mebelkowe, moze w końcu sie uda, bo czas leci jak szalony...

Pianistka, super z tymi ciuszkami. my mamy tylko troszkę używanych od koleżanki, raczej na wiecej nie mam co liczyć

Misia szumiała nie mam, planowałam zamowic i oczywiscie zapomniałam i potem jak byłam w PL było juz za pozno. Kupiłam za to w Smyku misia z melodyjkami i włączam go brzuszkowi codziennie wieczorem, zeby dzidziuś sie przyzwyczaił. Podobno potem bedzie sie przy nim uspokajał. Zobaczymy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, Marti zaciskam za Was kciuki. Dja to mowię ze dzieci siedzą w brzuszku tyle ile muszą. Ważniejsze jest szczęśliwe zakończenie. Wiem ze to mało pocieszające i niedługo bede w waszej sytuacji, ale bądźcie cierpliwe. My jestesmy z Wami :*

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję pierwszeństwo Kitaji, nie wpycham się w kolejkę :) Trzymam mocno kciuki !!

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tematem, robiła któraś z Was rogaliki ... mam zamiar dziś robić i nie wiem jaki dżem wybrać, wiem, że nie może być za rzadki.

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti87 osobiscie nie lubie dzemow z kawalkami calych owocow,ale do rogalikow sa najlepsze, wtedy kupuje ten dzem z FirstPrice truskawkowy, takze ja polecam ten.
    A ja dzis za duzo mam " zlych mysli" w glowie, nawet rano poplakalam w rekaw meza.Zaluje,ze jednak nie zdrcydowalam sie rodzic w Polsce, tam czulabym sie bezpieczniej,czytalam wczoraj opinie na Norweskich forach na temat szpitala w Drammen -nie potrzebnie,bo teraz siedzi mi to w glowie, a jeszcze moje osobiste doswiadczenia z Norweskimi lekarzami. Przepraszam,ze wam tu smece ;-(

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, nie smiecisz! :* wszystko bedzie dobrze, musi! I koniec, nie myśl inaczej...

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, musi być dobrze i będzie! :) w końcu te norweżki jakoś tu rodzą i dają radę :) musimy byc nastawione pozytywnie :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie bedzie dobrze. Ja trochę szperalam po forach i blogach i wyczytałam bardzo pozytywne opinie o porodzie w Norwegii. Żadna z piszących nie zamieniła by sie na poród w Polsce

Kitaja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.inspirowany.chttp://blog.zapytajpolozna.pl/porod/porod-w-norwegii/om/ciaza-w-norwegii/

http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/porod-w-norwegii/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 14:38

Kitaja, Pianistka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie też jestem zadowolona z samego porodu, gdyby nie komplikacje i fuszerka lekarza przy szyciu. Pielęgniarki przemiłe, naprawdę pomocne, zupełne przeciwieństwo tych z PL. Mimo wszystko nie wyobrażam sobie porodu w Polsce a i mam nadziję,że tym raze pójdzie sprawnie.

Lekarze to inna para kaloszy, mogłabym już książkę napisać :D

Ja nie wiem jak oni robią to usg,ale przeważnie wynika z niego,że dziecko jest starsze i termin jest szybciej. Chcą zaoszczędzić na macierzyńskim chyba :) bo nawet jak urodzi się póżniej to naliczają od terminu z usg a jak wcześniej to od faktycznego dnia porodu, chyba,że coś się zmieniło, choć wątpię.

f2w33e3klcs8zquf.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja też sobie powtarzam, że kobiety tu rodzą codziennie. Ty już masz dość, wiec masz prawo się denerwować i niepokoić.

Ja chyba pojelam sztukę robienia rogalikow i wyszły pyszne ;) mogę wrzucić zdjęcie?

Kitaja, Miuu lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :-* dobrze,ze jestescie. Marti podziel sie zdjeciami rogalikow chociaz oko pocieszymy ;-) i jaki dzem w koncu uzylas?

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu bardzo ciekawy opis,dziekuje naprawde :-* zmeczenie i to czekanie robi swoje .... Ale tu cisza dzis, co tam porabiacie mamusie ?

Miuu lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, pokazuj zdjęcia :)
    mi ślinka pewnie pocieknie do samej podłogi ale mam słodyczowy odwyk

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ