X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, super! Gratulacje :*

Uffff kamień z serca, ciesze sie :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja gratulacje :) dałaś radę :) czekamy tu na Ciebie jak dojdziesz do siebie Kochana :)
    I ucałuj Jasia :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanko. Czy trzeba gdzieś zgłaszać kto jest ojcem itd? Bo na marcówkach dziś o tym była gadka i zwątpiłam. Trzeba to do Polski też zgłosić?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    A jeszcze jedno pytanko. Czy trzeba gdzieś zgłaszać kto jest ojcem itd? Bo na marcówkach dziś o tym była gadka i zwątpiłam. Trzeba to do Polski też zgłosić?

A po co? wydaje mi się, że to będziemy po prostu wpisywać składając wniosek o akt urodzenia polski... juz po urodzeniu dziecka- w ambasadzie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzeba się udać do ambasady, tak? :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie macie ślubu to w pl jest tak, że ojciec uznaje dziecko przed USC...ale tutaj jak to wygląda nie mam zielonego pojęcia. Może robi się to w ambasadzie ?

a.png
    a.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy małżeństwem, ale wiecie jak to jest. Jak człowiek się naczyta na forum przeróżnych opinii to potem się głupieje :P

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj pewnie w szpitalu podamy (z resztą ojciec jest wpisany już na karcie ciąży) do norweskiego aktu urodzenia... a jak będziemy składać wniosek o polski akt urodzenia to pewnie też bedzie taka rubryczka :)

Andriel lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecany przepis na chlebek:
    1/2 kg mąki orkiszowej
    100-125 ml płatków owsianych
    Około 300 ml roznych ziaren np. siemienia, sezamu, pestek słonecznika, dyni, siekanych orzechów włoskich lub laskowych, ziaren chia. Ja tak robie, ze raz daje np siemię, słonecznik i orzechy innym razem inne ziarna.
    Pół torebki suchych drożdży
    Pół łyżki stołowej soli
    Pół litra zimnej wody

Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto od razu do formy keksowej i do piekarnika na 50 stopni na pół godziny. Potem zwiększamy do 200 stopni i pieczemy godzine. Najlepiej wyjąc od razu z formy, zeby sie nie skroplilo od spodu bo wtedy nasiąka tą wodą i nie jest juz taki chrupiący. Przepis pochodzi od Norweżki. Cała tajemnica chyba polega na tych płatkach owsianych. Przez to jest wilgotny w środku

Smacznego

Giannaa, Andriel, Miuu lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kochane jesteśmy juz po :-) poród ciężki , ale warto było jak patrzę na ta kruszynkę obok mnie :-) jak pisałam wam wcześniej dzien przed odeszły mi wody a w szpitalu potraktowali nas nie fajnie dwa razy byliśmy i nas odsyłali ! Wieczorem zaczęły sie silne skurcze zadzwoniłam na szpital ok 3ej kazali czekać ,ok5tej skurcze były takie,ze wyłam dosłownie do księżyca !przyjechalismy do szpitala ja zaryczana maz zły ! Ale jak położne mnie zobaczyły kazały zostać! Główka małego była nisko ale rozwarcie nie chciało ruszyć po mimo skurczy, i 6 masaży szyjki (Boże juz nigdy więcej )! Skurcze były bardzo mocno,powodowały to ze nie pozwalałam by ktoś mnie dotykał czy mówił do mnie !w koncu o 14stej podali mi 2 tabletki na powiększenie rozwarcia , tak cholernie bolało ze podali mi morfinę bo az cała sie trzęsłam,robili mi jeszcze akupunkturę ,ale szczerze nie za bardzo kojarzę,bo byłam juz tak wykończona tym wszystkim ! Miedzy skurczami przysypiałam maz mówił,ze wolałam mamę ;-) ok15:30-40 Polozna przyszla zrobić masaż szyjki a ja dostałam skurczy partych i okazało sie ze rozwarcie juz na 9cm i mogę zapomnieć o epiduralu i tak o 16:40 urodził sie Jasio 3650g 52cm szczęścia ,razem z mężem płakaliśmy jak usłyszeliśmy jego płacz ! Nie ma większej miłości na świecie jak miłość rodziców do dziecka ! Mam 8szwow dupa boli jak cholera,ale to nie ważne najważniejszy człowiek leży teraz koło mnie i pozdrawia cioteczki ;-* wrzucimy zdjęcie jak tylko bedziemy w domu :-)

Cynnia, Giannaa, Pianistka, marti87, Meggi77, Carolline, Andriel lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy z Jasiem za kciuki i wsparcie :-*

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja jestes wielka. Witamy Jasia. Gratulacje z całego serca dla waszej rodzinki !!!

Kitaja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, dałaś radę! <3 dzielna babka z ciebie :)
    Co kobieta jest w stanie znieść dla swojego dziecka... niesamowite :)
    Witamy Jasia i całej Waszej Trójce życzę wszystkiego co najwspanialsze! Samych pozytywnych chwil razem :*
    A Ty szybko wracaj do formy :)

a że wołałaś mamę... pewnie dotarło, że przechodziła przez to samo poniekąd dla Ciebie :D

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ogromne gratulacje :*
    Dużo zdrowia dla całej Rodzinki. Ucałuj tego małego Szkraba od ciotek :)

Kitaja lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, gratuluje jeszcze raz. Az mi sie łezka zakręciła. Nacierpiałaś sie bidulko. Ciesz sie maleństwem i szybko wracaj do zdrowia. :*

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja Jesteś dzielna! Gratulacje po raz kolejny ;-) Wiem co to znaczy przysypiać miedzy skurczami. Czekamy na zdjęcia Jaska ;-) i przesyłamy buziaki <3<3<3

Kitaja lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja dzielna ty Nasza <3 Buziaki dla Was :*

No Marti kolejna dzielna mamusiu teraz twoja kolej :*

A my sie witamy z jeszcze wiekszym katarem, albo juz mi sie tylko zdaje :/

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi współczuje katarku u małych dzieci to jest tragedia :/
    Marti no właśnie teraz Twoja kolej nie przetrzymuj nas za długo ;-)

Mi dzisiaj znowu śnił się poród ... o dziwo był dość lekki :P a później dowiedziałam się, że Pianistka też urodziła ....o matko :P :P

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna to sen w dobrym kierunku najpuerw ty,pozniej Pianistka nie na odwrot :P

Aby Wam wszystkim lekko poszlo ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze było to, że ona urodziła po mnie kilka godzin później :P Zakładam, że żadna nie urodzi za wcześnie ;-) dopiero po 37 tc ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ