Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa, nie kracz mi
Przyjaciółka do mnie pisała, że śniło jej się, że urodziłam w święta :o
przyjaciółka, która była przekonana, że noszę dziewczynkę kiedy ja myślałam, że chłopca... spierała się i wygrała
Ale nie chcę rodzić tak szybko!
Kafabi, współczuję katarkupewnie malutka się męczy
Dużo zdrówka dla Was :*
Marti gotowa? teraz Twoja kolej!
A ja dzisiaj obudziłam się o 3 i nie spałam do 7normalnie oczy jak 5 ZŁ miałam! dopiero o 7 mnie zmuliło, i pospałam tylko do 9 i teraz jestem zmęczona
myślałam nad macierzyńskim, navem, tymi papierami i się martwiłamehhhh
-
Kitaja gratuluje i jestem pełna podziwu dla Ciebie, wracaj szybko do siebie:*
Dobrze, że próbowali pomóc w uśmierzaniu bólu, nie pomyślałabym, że dają morfinę podczas porodu.
Teraz ja się trochę wystraszyłam, mąż zdenerwowany, ja to widzę, ale wczoraj mi się przyznał, że już by chciał, żeby mała była z nami, żebyśmy razem byli w domku ...
Pianistka
Też się tak zamartwiałam o ten macierzyński...zdarzyło mi się nie spać kilka razy przez to.
Próbowałam dziś spać bez poduchy ciążowej, ale się nie da o 9 wciągnęłam ją spowrotem, bo tak mnie bolały plecy. Chyba kręgosłup przyzwyczaił się już do tego wsparcia.
A ja dziś do wieczora sama, śnieg pada jak szalony także już widzę wariacje mojej MambyKitaja lubi tę wiadomość
-
Nie ma takiej możliwości, w najgorszym wypadku dostanie się później tak ja teraz siedzę i czekam, ale wszystko będzie wyrównane. Dostałam tylko ostatnie sykepenger za 9 dni:(
Sprawdzaj na nav status podania i jak nic się nie będzie działo to odrazu dzwoń do navu i pytaj czy dostali inntekstskjeama.
Wściekła jestem strasznie na pracodawców, moja szefowa gwiazda ciągle w gazecie, jej nowe wizje, inwestycje itd, aż momentami mam ochotę napisać publicznie komentarz, że teraz rozumiem dlaczego nie miały czasu wysłać jednego małego druczka dla mnie ... ehhh .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:23
-
Marti, tam jak się loguję, jest napisane, że przesłano 5/9 dokumentów, brakuje 2 x inntektopplysning i 2 x timeliste..których nie wysyłam i napisałam dlaczego... ale jeśli pracodawcy wyślą te inntektopplysning to na stronie NAVu zmieni sie status?
Czekam do poniedzialku i w poniedzialek dzwonie do navu zapytac czy wniosek jest wypełniony poprawnie i czy nadal brakuje tych inntektopplysning... jeśli tak, to będę ryła banię szefom...
w czwartek bede w NAVie z kolejnym zwolnieniem to zapytam czy mogliby oni wysłać list ponaglający do pracodawców... no i czy w ostateczności mogą skorzystać z lonnslipów lub inntektopplysning które wysłalam przed sykepenger... -
U mnie nic nie ma o ilości dokumentów, w ogóle nikt nie chce timelist i lonnslipow. Ja wszystko składałam w nav a nie elektronicznie także może to trochę inaczej działa. A w listach od navu była tylko mowa o innteksskjema.
Na spokojnie sobie ogarniaj i jeszcze się nie stresuj, ja głupia zaufałam, że one to wysłały i nawet nie wiedziałam jak to dalej powinno wyglądać. -
Nie no, ja po przeżyciach z sykepenger nie dam spokoju... wtedy, gdyby nie moje telefony to nawet nie wiedziałabym, że coś jest nie tak!
Teraz zamierzam co tydzień dzwonić, a w czwartek się przejdę do NAVu...
wiesz, ja rozumiem że mam dużo czasu, ale na stronie NAVu jak się zaloguję jest napisane, że czas na dosłanie inntektopplysning jest do 3 grudnia, jeśli w tym czasie dokumenty nie zostaną dostarczone, NAV może odrzucić wniosek lub rozliczać z otrzymanych dokumentów... w mojej sytuacji wygląda to tak, że jeśli 1 z 2 pracodawców tylko wyśle, to na podstawie 1 będą mi liczyćdlatego tak trzęsę portkami...
-
Po prostu musisz kontrolować, ale się nie denerwuj, gdybym ja sprawdzała o czasie to też byłoby ok ... Tylko u mnie księgowa na wakacjach non stop i też było ciężko ją złapać.
U mnie chyba zaczyna się sezon na pytania " jak się czujesz i czy coś się już zaczyna ??? ". Wczoraj już powiedziałam do M., że trochę mam nerwa na ludzi i że nawet nie chce mi się jeździć po koleżankach i znajomych i słuchać tego ... gadania. A dziś od rana hotline -
martynka870 wrote:Hej dziewczyny
Orientujecie się może jak wygląda sprawa z ojcostwem w przypadku braku ślubu?
Jakie dokumenty potrzebujemy przetłumaczyć?
Jak wygląda sprawa z aktem urodzenia i zarejestorwaniem dziecka, ?
Pozdrawiam wszystkie kobitki
Cześć !
Ojca wpisuję się odrazu na karcie ciąży jak również na dokumentach, które są później wysyłane do szpitala. Także podejrzewam, że na podstawie tych dokumentów dziecko zostaje rejestrowane.
-
Pianistka czyżby coś się szykowało ?
nieeee no liczę, że do 37 tc wytrwasz pomimo snów
Marti Długo Ciebie pytać nie będą także spokojnie
Kurde mój mąż ma tyle pracy, że zaczyna mnie to denerwować wczoraj wrócił o 19 do domu dziś mówi, że nie wie o której wrócić może być nawet i o 20 stej jutro też idzie do pracy i nie wiadomo na ile....zastanawiam się co tu robić aby nie zwariować w domu, jakieś pomysły ? Walczę o samochód na jutro to może bym się gdzieś wybrała bo dostane do głowy ... -
byłabym wdzięczna gdyby ktoś coś wiedział
Znalazłam dokument Erkjennelse av farskap -potwierdzenie ojcostwa, moze to wystarczy wypełnić. sama nie wiem.
A dokumenty które mają być poświadczone apostille , to trzeba wysłac pocztą do Warszawy?
dzięki za odpowiedzi
-
Witam Misie kolorowe
Mam do WAS wielka prozbe. Większość z Was zna się na wynikach ja to jestem w tym zielona, czy wyniki według Was są prawidłowe? niby pielęgniarki mówiły że jest wszystko dobrze ale jakoś im nie wierzę.
w Poniedziałek byłam na badaniach i lekarz mówił ze to 6 tydzie i 4 dzień a według belly jest to 5 tydziń i 1 dzień.
Proszę o zerknięcie.
http://zapodaj.net/d61a347e77fba.jpg.html